Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
Michel

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by Michel » 06 Sep 2012, 03:06

The Haunted Palace (1963) - Price, drevni bogovi, Necronomicon :supz: plusevi u filmu su sjajna atmosfera, malo selo i ono po čemu je Corman najpoznatiji, stilu. Sve je odlično dočarano. Price opet super kao zlikovac, "čudovišta" su jako dobro napravljena. Ono je jedan od onih filmova gdje je sve dobro, ali opet nešto fali. Dobar.

8=======o/8==========o (7/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

elrania

Post by elrania » 06 Sep 2012, 03:29

meni je taj film nekako zbrzan, ko da se moglo ipak malo neke scene bolje odraditi. vizualno je krasan, sve lokacije su odlične, atmosfera super, al malo je 'prelabav'...ne znam kak se bolje izraziti.

diary of a madman bi bio dobar za pogleati, taj je pak izostavio ovo vizualno, al je izgradio sve što ovaj (po mom) nije imao što mi je ipak bitnije.

nemoj zaboraviti na amicus kad hammer maraton malo popusti, from beyond the grave i the house that dripped blood su dobri za pozabaviti se. :)

ot:

It! The Terror from Beyond Space (1958) - ne volim kad mi budu ovako ozbiljni filmovi, a ja očekujem zajebanciju. :P nisu mi dojmovi ni vrit ni mimo, presiromašan je da mi bude super, i kak sam rekla, preozbiljan da ga uvrstim u mindless fun kategriju. no, ajde, dobar je za pogledati, vjerujem da će se na kraju ispostaviti kad puno više toga pređem da je bio ipak jedan od boljih.
i vidim da se ne spominje među inspiracijama za alien, al ovaj film ko da je bio debela podloga.

Michel

Post by Michel » 06 Sep 2012, 04:06

Odmah sam stavio skidati, Amicus Horror Anthologies Collection - 5.65 GB i ovi filmovi:

Asylum (1972)
dr terror's house of horrors (1965)
From Beyond The Grave (1973) - ovo se prvo gleda
Tales from the Crypt (1972)
tales that witness madness (1973)
The House That Dripped Blood (1970) - također
the vault of horror (1973)
Torture Garden (1967)

Tales from the Crypt sam pogledao, sve filmove i cijelu seriju. Nisam ni znao za tu produkcijsku kuću. Čitam da je dosta slična hammeru. Hvala :supz:

Sad imam 34 filma od hammera i amicusa :D

elrania

Post by elrania » 06 Sep 2012, 04:56

e fino, dobar torrent! meni su ti njihovi omnibusi odlični :)

The Green Slime (1968) - jednom jedan fukasaku snimi battle royale, jednom ovo; čudnije mi je čak od jacksonovih početaka i uzdizanja do lotra.
nego, evo jednog filma o testosteronu, starletama u medicinskom osoblju, glupoj ženi, zelenoj sluzi i gegajućim pipkolikim elektošokirajućim čudovištima upakiranim u izražajni 60s štih. uvodna špica je zakon, kostimići, interijer i eksterijer, cijeli štimung. čak sam se zapitkivala pa kak je to film spao na 3,9...i onda se ubrzo sazna zašto :lol:
zgodno je ovo, mada mu ne bi škodilo više treš elemenata. ono, da je mrvu još pretjerao.
poruka za kraj - nikada ne vjeruj da nešto dobro može proizaći od posjete asteroida na kojem postoji voda.

cryptkeeper92

Post by cryptkeeper92 » 07 Sep 2012, 02:18

Steven King"s IT

klasik,netriba puno reć,ovaj film je potaka strah od klaunova koji i dan danas postoji,genijalan film

9/10

elrania

Post by elrania » 07 Sep 2012, 02:24

The Man from Planet X (1951) - nešto mi govori da ću jako brzo zaboraviti na ovaj film. opet nešto osrednje s dobrom pričom, ali kilavom izvedbom. nekako mi je sve to šlampavo spojeno, a vidi se da se trudi da bude dobar. šteta da se nije malo više proradilo na njemu.

Michel

Post by Michel » 07 Sep 2012, 04:00

Man from planet x sam gledao prošle godine i znam da sam ga brzo zaboravio. Sva ona ljubavna priča, ma blesavo.

V/H/S (2012) - obožavam omnibuse i smatram da rijetko koji razočara i tako je s ovim. Nije razočarao iako ima loših momenata. Idemo redom.

Prva priča: Amateur Night - ovo je uvjerljivo najjača priča i zbilja nešto prestrašno. Cijelo vrijeme napet, adrenalin raste pa kad horor počne :shock:
SpoilerShow
čim je rekla u onom kafiću "sviđaš mi se" znao sam da je ona NEŠTO. Nekakav duh ili demon. Ipak ovo drugo :supz: mislim, usrao sam se doslovno kada su bili u onoj sobi pa prvo kad su joj prikazali noge pa kada se polagano pretvara u tog demona i na kraju dobije krila :prayer:
strašna priča i odlično napravljena. 9/10

Druga priča: Second Honeymoon - dosta slabije od prve priče, nije naročito zanimljiva, ali moram priznat da mi je bilo uznemirujuća ona zadnja scena
SpoilerShow
kad ljubanica zakolje tog tipa koji spava. Zabije nož u vrat, puno krvi, ovaj se guši. Uznemirujuće
i twist ništa specijalno. Nije loša priča, ali moglo je puno bolje. 6/10

Treća priča: Tuesday the 17th - ovo je stvarno loše. Najslabija priča u filmu. Kao nekakav slasher koji počinje zanimljivo. Dvije djevojke, dva dečka, jezero, šuma, ali...
SpoilerShow
kada se pojavi onaj ubojica :facepalm:
3/10

Četvrta priča: The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger - kakav naziv :supz: dobra priča sa par strašnih scena. Dečko i cura se čuju/vide preko skypea i cura počne misliti kako joj je u stanu duh dok dečko gleda sve te događaje. Zanimljivo od početka do kraja i ona scena
SpoilerShow
kada joj vadi iz leđa ono nešto. Fuj
7/10

Peta priča: 10/31/98 - poslije prve priča najbolja. Mjesto radnje: Noć Vještica, četvorica prijatelja se obuku u kostime i otiđu na party u neku veliku kuću/vilu kad ono nikoga, ili možda je netko tamo? Malo okultizma, duhova, i puno toga. Jako dobra. 8/10

Moram reći da sam jako zadovoljan s ovim filmom. Sveukupna ocjena...

8=======-o/8==========o (7.5/10)

Kasnije ću ići gledati neki horor iz Amicus produkcije, oko 6:30 :zubifale: taman za dobro jutro. Ne znam za vas, ali ja kad uvijek pogledam horor oko 6, 7 nekako mi je dan ljepši. To mi je inače najbolje vrijeme za slashere :supz:

Decadentor

Post by Decadentor » 07 Sep 2012, 04:27

Begotten - Neznam kako se ovakvi filmovi ocjenjuju pa cu mu dat 6 ko na IMDB-u :lol: malo vise u topicu
Image

elrania

Post by elrania » 07 Sep 2012, 04:36

Decadentor wrote:Begotten - Neznam kako se ovakvi filmovi ocjenjuju pa cu mu dat 6 ko na IMDB-u :lol: malo vise u topicu
:lol:

Decadentor

Post by Decadentor » 07 Sep 2012, 04:48

elrania wrote:
Decadentor wrote:Begotten - Neznam kako se ovakvi filmovi ocjenjuju pa cu mu dat 6 ko na IMDB-u :lol: malo vise u topicu
:lol:
:oops:
btw jesi gledala The Fall Of The House Of Usher (1960) neznam dal da ga sad gledam ili sutra (to mi je najkrace na kompu sto sam naso..)
Image

elrania

Post by elrania » 07 Sep 2012, 04:54

ma nemoj se blushat, ima to smisla reć :lol:

dhh, vidim da žali bože na topicima što sam otvarala :lol:
dobar je, ne bih rekla jedan od 5 njegovih najboljih...al može 6, eo. :P

Decadentor

Post by Decadentor » 07 Sep 2012, 05:06

elrania wrote:ma nemoj se blushat, ima to smisla reć :lol:

dhh, vidim da žali bože na topicima što sam otvarala :lol:
dobar je, ne bih rekla jedan od 5 njegovih najboljih...al može 6, eo. :P
refreashat ce se sutra (barem jedan) :lol:
Image

Michel

Post by Michel » 07 Sep 2012, 15:58

Torture Garden (1967) - pogledao ujutro i nije mi se dalo pisati ništa, samo zaspao :zubifale: dakle, Jack Palance i Peter Cushing glume u ovome omnibusu. Ne mogu reći da sam nešto pretjerano zadovoljan. Mgolo je puno bolje.

Prva priča: Enoch - se radi o čovjeku kojemu umre ujak i dobije puno para, ali demonska mačka ga čeka :supz: najbolja priča uz četvrtu. Par jezivih trenutaka i mačka sasvim ok izgleda. 7/10

Druga priča: Terror Over Hollywood - ovo je loša priča. Mlada i loša glumica otkrije kao tajnu hollywooda. Priča je snimljena kao u nekakva satira, ali totalno promašeno. I na kraju kao nekakav twist, ona otkrije da su njezini suradnici
SpoilerShow
nekakvi roboti.
4/10

Treća priča: Mr. Steinway - e ovo je najlošija priča. Stvarno glupa priča. Opsednuti klavir. Dosta. :lol: 2/10

Četvrta priča: The Man Who Collected Poe - ovo je najbolja priča sa dve sjajne uloge od Jacka Palancea i Petera Cushinga. Palance mi je čak bio i nešto bolji ovdje. Ima čak i jedna odlična referenca na "Fall of the House of Usher". Odlična ideja o fanatizmu, užitak za gledanje. 8.5/10

A narator je bio Dr. Diabolo :supz:

Nije loše, upravo zobg prve i zadnje priče.

8======o/8==========o (6/10)

Michel

Post by Michel » 08 Sep 2012, 04:38

Asylum (1972) - još jedan film iz Amicus produkcije. Isto Peter Cushing koji je ovaj put u drugoj priči. Dakle, radi se o doktrou koji ide u posjetu umobolnici da čuje priče različitih pacijenata. Sveukupno su 4 priče.

Prva priča: Frozen Fear - zanimljiva i totalno neočekivana priča o nekakvom zamrzivaču koji oživljava tijela :supz: ali
SpoilerShow
kada ubije svoju ženu, tip je raskomada pa ožive dijelovi koji prvo ubiju njega i na kraju rane ljubavnicu, a ona priča tu priču.
6.5/10

Druga priča: The Weird Tailor - ova mi j uz zadnju najbolja priča. Radi se o krojaču odijela, hlača koji treba platiti da bi mu dućan opstao. Poslije mu dolazi Peter Cushing koji mu donosi specijalnu tkaninu da mu zašije i to točno iza ponoći, svaki dan. Kaže da mu je za sina :zubifale:
SpoilerShow
naravno, radi se o odijelu koje oživljava mrtve, ali sve prođe krivo.
7.5/10

Treća priča: Lucy Comes To Stay - ova mi je bila totalno bezveze i nezanimljiva. Nekakav alter ego, ma glupost. 3/10

Četvrta priča: Mannikins of Horror - najbolja priča kada se sve saznaje zbog čega je doktor doveden u umobolnicu. Radi se o doktoru (ne o tom koji sve to sluša i promatra ih) već odoktoru koji radi lutke i kaže mu da su žive. Sve to pomiješano sa nekakvom vudu magijom i šokantnim krajem. 8/10

8======-o/8==========o (6.5/10)

john_constantine

Post by john_constantine » 08 Sep 2012, 12:52

da, Amicus produkcija je napravila odlične omnibus filmove za glumačkim ikonama. Sada, ne znam u kojem je filmu bila epizoda napravljena po priči Majmunska šapa...
Michel puši karu.

Post Reply