Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
Michel

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by Michel » 01 Sep 2012, 00:32

Odlično, upravo se ide gledat :supz:

EDIT:

Invasion of the Body Snatchers (1978) - znao sam samo da glumi brkati pa kad sam vidio Jeff Goldblum i Leonard Nimoy da glume. uh, al sam bio sretan. Odmah ću reći, ovo je odličan horor, ali original mi je bolji. Kraj je tako jeziv i potpuno neočakivan.
SpoilerShow
kad se okrenuo prema onoj normalnoj ženi. I onako otvorio usta pa onaj glas. nije moglo bolje završiti.
efekti su njam, onako old school i dosta cool :supz: atmosfera :supz: čak i nije toliko puno otvoreniji kao original. I da, jedno pitanje. Kao, radi se o remakeu, ali ima jedna scena
SpoilerShow
gdje se brkati i ona ženska vozi te uletava tip vičući "vi ste idući, vi ste idući" a tako je završio original. I onda iduća scena taj frajer koji je vikao, njega love ti duplikati u ubija ga auto. A njega su lovili u originalu.
Odličan detalj.

8========-0/8==========o (8.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

elrania

Post by elrania » 01 Sep 2012, 17:20

The Fall of the House of Usher (1928) - mmm što volim ovaj film! nisam negdje drugdje u sličnim ostvarenjima naletjela na bolju igru svjetla i sjene, volumena, prostora... jako mi pašu audio komentari onoga što je inače nama zadaća pročitati; jako je dobro pogođen glas naratora. a tek glazbena podloga :)
ovaj mi je film postao jedan od onih koji se redovito ponavljaju.

Shp86

Post by Shp86 » 02 Sep 2012, 01:16

The Cabin in the Woods (2011) - tak - tak..valjda sam imao prevelika očekivanja..doduše, lijepo sam se nasmijao na par scena.. 6/10

bilo je tu ipak puno boljih i horora i horor komedija unazad 10 godina.
It's in your nature to destroy yourselves...

Michel

Post by Michel » 02 Sep 2012, 04:06

It Came from Outer Space (1953) - jedan zanimljivi sf horor o svemirskoj letjelici koja se sruši u ameriku (a gdje drugdje :zubifale: ) i unutra je svemirac koji je pravo čudovište, ali uzima tijelo ljudi iz tog gradića. Efekti su prilično dobri, čudovište je prilično cool, ali nije mi sad nešto extra.

8======-o/8==========o (6.5/10)

Imam u planu pogledati Forbidden Planet i Them!. Isto dva sf horora. Može još neka preporuka za te sf horore iz 50-ih? Pogledao sam već stvora (ne da mi se sad tražiti naziv) :D

Frágiles (2005) - solidan ghost horor. Radnja je smještena na jednom otoku u bolnici gdje djeca viđaju duh djevojčice. Pošteno sam se naježio samo dvaput. Uh, kako dobar osjećaj. I bilo je još par sitnih napetih scena. Duh mi izgleda super :supz:

8======-o/8==========o (6.5/10)

Za sutra sam si ostavio jedan slasher koji nikada nisam gledao, a čuo sam samo pohvale i da se teško ubojica otkrije http://www.imdb.com/title/tt0082498/

elrania

Post by elrania » 02 Sep 2012, 05:14

eo, sebi ko najbolje izdvajam forbiden planet, invasion of the body snatchers, the day the earth stoo still i the thing from another world. zgodno je vidjeti da je većina odrađena! ovaj prvi možda ne oduševi pričom, ali vizualan dojam i atmosfera koju stvara ga po mom tjeraju među sam vrh.

a sad što preporučiti, a da je onak za pogledat'... this island earth, destination moon, when worlds collide.
nikako da se uhvatim incredible shrinking mana, a to bi se moglo uvrstiti među must see.

OT

The Devil Rides Out (1968) - ovo je tak dobro nešt. lee, crna magija, sotone, koze itd. dec, mogo bi si pogledati ovo!

alecto

Post by alecto » 02 Sep 2012, 08:32

the nature of the beast (1965) - zašto o zašto sam si ga spojlala :( inače mi je bio dosta klaustrofobičan i tjeskoban. odlična gluma i odlični bogu iza nogu krajolik. 7/10
we are such stuff as dreams are made on

alecto

Post by alecto » 02 Sep 2012, 15:01

house of usher (1960) - 9/10
we are such stuff as dreams are made on

Decadentor

Post by Decadentor » 02 Sep 2012, 17:30

elrania wrote:

OT

The Devil Rides Out (1968) - ovo je tak dobro nešt. lee, crna magija, sotone, koze itd. dec, mogo bi si pogledati ovo!
Odgledano, krasan film, ako se sjetid neceg slicnog samo bacaj preporuke :)
I da pogledaj Haxan obavezno (ako vec nisi)
Image

elrania

Post by elrania » 02 Sep 2012, 17:44

kao da jesam, videla sam toliko dijelova tog filma posvuda, mislim da se izreda po redu, da bi to bio i cijeli film :lol: , al budem ga sad koji dan uredno od početka do kraja. bio bi red. :D

Shp86

Post by Shp86 » 03 Sep 2012, 00:41

Let the Right One In (2008) - ne znam zašto sam izbjegavao ovaj film toliko vremena.. 10/10

jel netko gledao remake? jel vrijedi čemu?
It's in your nature to destroy yourselves...

Michel

Post by Michel » 03 Sep 2012, 03:38

elrania wrote:eo, sebi ko najbolje izdvajam forbiden planet, invasion of the body snatchers, the day the earth stoo still i the thing from another world. zgodno je vidjeti da je većina odrađena! ovaj prvi možda ne oduševi pričom, ali vizualan dojam i atmosfera koju stvara ga po mom tjeraju među sam vrh.

a sad što preporučiti, a da je onak za pogledat'... this island earth, destination moon, when worlds collide.
nikako da se uhvatim incredible shrinking mana, a to bi se moglo uvrstiti među must see.

OT

Odlično, ova tri se zapisuju :supz:

The Devil Rides out imam, to bih mogao pogledati, još Lee glumi. Skinuo sam prije koji mjesec hamer kolekciju od 26 horora.

Happy Birthday to Me (1981) - možda je do mojih velikih očekivanja, ali prosječan slasher gdje je jedino odličan taj twist. Trebao je biti kraći, predugačko mi je to za jedan slasher iz 80-ih. Likovi su mi bzvz, neke scene poput
SpoilerShow
vožnje motora, igranja nogometa pa ovi navijaju su toliko glupe :lol: mislim, ne vidim svrhu tih scena.
No, uživao sam jer slasher i da je ne znam koliko loš, uživam. Slepeway Camp drugi i treći dio su mi loši slasheri, ali u isto vrijeme i jako dragi.

8=====o/8==========o (5/10)

@Shp86

sve što je u originalu je i u američkoj verziji. Čista kopija i to dobra.

Malteras

Post by Malteras » 03 Sep 2012, 15:10

Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)- nije mi se svidio... Ocjena 5.5/10

Michel

Post by Michel » 03 Sep 2012, 17:19

Forbidden Planet (1956) - "Svi smo mi čudovišta u podsvijesti, zato imamo religiju i zakone", prokleto istinito. Nevjerojatan film. Kao što je rekla elrania, priča i nije nešto, ali efekti i sve ostalo je odlično. Koliko sam put pročitao od star trek fanova da je star trek prvi izmislio toliko stvari, razno raznih uređaja, spravčica. Ne, nije tako, neka pogledaju ovaj film. Ovo je toliko originalno, inovativno.
SpoilerShow
Ono čudovište je vrh. Nisam mogao vjerovati što gledam :lol: odlično su to napravili. Pa kad ih razbaca.
Stvarno su efekti za svaku pohvalu. Najviše me živcirala ona ženska i robot Robby :lol:

8========o/8==========o (8/10)

elrania

Post by elrania » 03 Sep 2012, 18:14

Michel wrote: Koliko sam put pročitao od star trek fanova da je star trek prvi izmislio toliko stvari, razno raznih uređaja, spravčica. Ne, nije tako, neka pogledaju ovaj film.

e, to to!!

ja sam ST fan, al nema zanemarivanja činjenice koliko je ovaj film toga prvi stvorio.

Wendigo

Post by Wendigo » 03 Sep 2012, 20:30

forbidden planet je zakon. 8)

Post Reply