Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
filmofil

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by filmofil » 14 Apr 2012, 21:27

loš kraj?? :shock:
SpoilerShow
ali cijela poanta filma je obračun jasonove mame i zadnje preživjele koja u njenim očima simbolizira ultimativni razlog zašto se jason utopio, to su baš dobro prikazali u tih zadnjih 10-20min kada ova nalazi tijela i onda od nikud dolazi ta naizgled krhka žena za koju se ispostavlja da je zaslužna za smrt svih njenih prijatelja...i onda gradniozno finale gdje se 2 nabrijane kučke nađu u ringu kao zadnje preživjele iz cijele krvave šarade, a cijeli gušt filma doživljava vrhunac sa vrhunskom dekapitacijom by mačeta koju će kasnije koristiti sam jason! nisu ni tu stali nego su nam dali i scenu di jason 'izlazi' iz vode i nastanjuje crystal lake zauvijek...
This is the Zodiac speaking.

olio

Post by olio » 14 Apr 2012, 21:45

filmofil wrote:loš kraj?? :shock:
SpoilerShow
ali cijela poanta filma je obračun jasonove mame i zadnje preživjele koja u njenim očima simbolizira ultimativni razlog zašto se jason utopio, to su baš dobro prikazali u tih zadnjih 10-20min kada ova nalazi tijela i onda od nikud dolazi ta naizgled krhka žena za koju se ispostavlja da je zaslužna za smrt svih njenih prijatelja...i onda gradniozno finale gdje se 2 nabrijane kučke nađu u ringu kao zadnje preživjele iz cijele krvave šarade, a cijeli gušt filma doživljava vrhunac sa vrhunskom dekapitacijom by mačeta koju će kasnije koristiti sam jason! nisu ni tu stali nego su nam dali i scenu di jason 'izlazi' iz vode i nastanjuje crystal lake zauvijek...
+1

hitman_4

Post by hitman_4 » 14 Apr 2012, 22:16

filmofil wrote:loš kraj?? :shock:
SpoilerShow
nigdje ja nisam napisao da mi je kraj loš,samo da je maksimalno razvučen/naporan,a to ne volim.toliko :)
Image

Image

Image

Michel

Post by Michel » 15 Apr 2012, 02:26

Meni isto taj cijeli friday 13 serija ništa posebno. Baš ono, glupast horor. Mogu ga gledat ljeti, zabavan, slasher, ali nije to za nikakve visoke ocjene
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

filmofil

Post by filmofil » 15 Apr 2012, 02:57

pa ako ćemo tako, horor kao žanr nije za visoke ocjene, ali ja nekako ne vidim da netko može biti ljubitelj žanra i u isto vrijeme ne voljeti friday the 13th :o pa to je više manje kalup (skupa s halloween) za hrpetinu horora nastalih post 1980.

but then again, skužio sam da se s određenim filmovima treba povezat kad si malo i osjetljivo derište, a friday the 13th je takav serijal...meni je recimo nightmare on elm street smeće, ali sam ga relativno kasno krenuo gledati pa možda zato nije tolko utjecao na mene
This is the Zodiac speaking.

john_constantine

Post by john_constantine » 15 Apr 2012, 09:27

da, ma uvijek ima dvije strane. Oni koji obožavaju Friday the 13th kao ja i oni koji ne vole Nightmare of elm street. Meni je Nightmare podcjenjen serijal koji je imao dosta mogućnosti za slasher elemente, ali kasniji nastavci su većinom loši, usprkos nekoliko maštovitih ubojstava. A friday the 13th, oružje u ruke i ubij. :mrgreen:
Michel puši karu.

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 15 Apr 2012, 11:26

Meni su oba serijala pregenijalna i slažem se s filmofilom da ima nešto u djetinjstvu i povezanosti s ovim filmovima. Ja sam oba serijala gledao kao dijete ili u najgoru ruku do kraja osnovne škole. A Strava u ul. Brijestova (prvi dio) i danas mi je najdraži film ikada napravljen i sigurno sam ga gledao 50ak puta. A još ću najmanje toliko.

Sinoć sam gledao Serpent & Rainbow. Doabr film, nije me razočarao. (A i kako bi, 80e su).

elrania

Post by elrania » 15 Apr 2012, 13:29

ja jako jako volim petak 13. serijal, al prvi dio mi je bio fkt dosadan kad sam ga išla ponoviti pred koju godinu :P

jigsaw

Post by jigsaw » 15 Apr 2012, 13:58

Vjerujem da mi Friday the 13th ne bi bio toliko poseban da ga se ne sjećam još otkako sam bio dijete...tako da vjerujem da to puno utječe :)

john_constantine

Post by john_constantine » 15 Apr 2012, 14:46

ma ja sam ga gledao kao klinac u busu, pa kao stariji i sada znam povremeno pogledati maraton. Uvijek uživam u tim killovima. :mrgreen:
Michel puši karu.

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 15 Apr 2012, 14:54

To e to :)

Samo ja više volim Freddya radi zajebancije dok ubija. Ima bolji smisao za humor. :mrgreen:

popayy

Post by popayy » 15 Apr 2012, 19:17

Ma da, mislim kako je nostalgija ipak glavni razlog uživancije u ovim serijalima. Meni je osobno Friday serijal malo draži radi konzistentnosti ( nijedan nastavak nije baš uber preloš ) dok NOES jedinica i trojka rulaju ( vjerojatno su kvalitetniji od bilo kojeg Petka 13-og ) a ostalo mi je uglavnom ništa posebno. Čak je i remake Petka ( iako bezveze ) puno bolji od sranja NOES iz 2010 ( takve remakeove treba zakonom zabraniti ).

popayy

Post by popayy » 15 Apr 2012, 19:21

Gledao zadnjih 30 minuta Komodo vs Cobra iz 2005. Isuse, bolje da sam 30 minuta buljio u zid.
Boa protiv Pitona je masterpis u usporedbi s ovim.

john_constantine

Post by john_constantine » 15 Apr 2012, 21:39

Hellsing Ova 1-9 - 5/5

P.S.
A nisam izdržao, pa sam pročitao zadnja dva volumena. Biti će to epski završetak i posljednja epizoda. :rock:
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 16 Apr 2012, 00:43

filmofil wrote:pa ako ćemo tako, horor kao žanr nije za visoke ocjene, ali ja nekako ne vidim da netko može biti ljubitelj žanra i u isto vrijeme ne voljeti friday the 13th :o pa to je više manje kalup (skupa s halloween) za hrpetinu horora nastalih post 1980.

but then again, skužio sam da se s određenim filmovima treba povezat kad si malo i osjetljivo derište, a friday the 13th je takav serijal...meni je recimo nightmare on elm street smeće, ali sam ga relativno kasno krenuo gledati pa možda zato nije tolko utjecao na mene
Pa ja volim friday, ali to što mu ne dajem velike ocjene već 4/10 ili 5/10 ne znači da ga ne volim ili da nisam horor fan. Znaš onaj osjećaj kad gledaš ljeti slasher. Uživancija i mogu uživati u njemu. Isto vrijedi i za ostale slashere, The Burning koji mi je duplo bolji od fridaya. Samo zato što uživam, ne znači da ću mu dati visoku ocjenu. Mislim, ja vidim da je to loše, brdo klišeja i to je za mene niska ocjena. Nemamo tu o čemu pričati. Ocjenjujem film, a ne moje osjećaje za film.

To su samo ocjene i neće ro promijeniti moju ljubav prema tom serijalu. Uglavnom, mogu uživati u lošim filmovima, pogotovo hororima jer ih volim. Što se tiče horor žanra, pa tu mogu naći više odličnih filmova nego u akcijama, sf-u, komedijama, trilerima. Jedino drama kao anr je ispred svih.

Na mojoj all time listi, u mojem top 10 imam 3 horora što je puno jer gledam puno filmova.

Halloween također volim, isto vrijedi i za NOES serijal. Prvi dio oba filma su odlični. Drugi dio Halloweena dobar, ostali srnja osim 20 godina kasnije. Kod NOESa još treći dio i new nightmare. Ostali iako su sranja, volim ih i uživam.

Sad čekam toplije vrijeme pa uživancija i gledanje glupavih slashera jer ih volim :partyman:
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply