Raspored (Horror) filmova na TV-u
- DrugsBunny
Re: Raspored (Horror) filmova na TV-u
Ni na imdbu nije stavljen pod horor, što je meni normalno.
Ima doduše onu neku jezu i horor atmosferu kada se Anthony Hopkins nekomu obraća, ali nije to dovoljno da cijeli film uzdigne u neki drugi žanr.
Ima doduše onu neku jezu i horor atmosferu kada se Anthony Hopkins nekomu obraća, ali nije to dovoljno da cijeli film uzdigne u neki drugi žanr.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
-
Pa zar horor treba biti strašan da bi spadao u taj žanr, to bi bila dobra rasprava jer ako je tako, to znači da horor kao žanr se svodi na svega 15-ak filmova po mom osobnom doživljaju, 15-ak filmova koji su me prestrašili...john_constantine wrote:hm... pa ja ga isto ne svrstavam u horore, nego trilere. Lov na serijskog ubojicu uz pomoć drugog serijskog ubojice. Nikad mi nije bio strašan, čak niti kada sam ga gledao kao klinac.
Ali ljudi ne shvaćaju da cilj horora nije samo prestrašiti, tu je i atmosfera, maštovitost...
"Good night boils and ghouls."
-
dr_gonzo wrote:Pa, većinom su ti svi ti serial killer filmovi trileri, no isto tako takve filmove mi je drago uvrstiti u horor žanr, jer recimo činjenica da je Kad Jaganjci... dignuo Oskara kao jedini horor film kojem je to uspio (u stvari najbliži film kojeg možemo po nekom standradu smatrati i hororom).
Možda bih rekao da je film triler sa horor elementima. Inače jednom je netko rekao u jednom dokumentarcu: film u kojem ubojica dere svojim žrtvama kožu i tu istu oblači na sebe ili ponašanje Lectera (tu se mislilo na kanibalizam, obračun na kraju sa čuvarima) ne može biti drama to je sigurno.
A film je prvenstveno triler jer se bazira više na krimi događajima koji su izraženi.
Horor film nije samo žanr u kojem se ti trebaš preplašiti ili vidjeti na litre krvi ili mnogo odrezanih udova.
Meni više smeta kad Alienu stave da je jednim dijelom triler...
Slažem se
- Asfodel
Nije horror i bok
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- dr_gonzo
Asfodel je kratka ali jasnaAsfodel wrote:Nije horror i bok

"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
-
Nitko nije napisao da je za 10 minuta na novi "Storm of the century"? 

Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- chatterer
hoće više Storm of the century? Već 20 minuta kasni 

-
Tebi nije, meni je kako je gonzo rekao, triler sa horor elementima...Asfodel wrote:Nije horror i bok
- john_constantine
da, da... i svejedno mi ne spada u horore.Metalcamp wrote:Pa zar horor treba biti strašan da bi spadao u taj žanr, to bi bila dobra rasprava jer ako je tako, to znači da horor kao žanr se svodi na svega 15-ak filmova po mom osobnom doživljaju, 15-ak filmova koji su me prestrašili...john_constantine wrote:hm... pa ja ga isto ne svrstavam u horore, nego trilere. Lov na serijskog ubojicu uz pomoć drugog serijskog ubojice. Nikad mi nije bio strašan, čak niti kada sam ga gledao kao klinac.
Ali ljudi ne shvaćaju da cilj horora nije samo prestrašiti, tu je i atmosfera, maštovitost...
Michel puši karu.
-
Samo jos jedno pitanje, je li Jaws po vama horor?
-
da!
i to odličan
i to odličan
- A$H
kriva tema ruljo..a i vec se vodila rasprava i to o istom filmu.. 

It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- john_constantine
samo se čeka što će iduće pitati da li je horor 

Michel puši karu.
- chatterer
toliko sam čekao Oluju Stoljeća da bih mrtav umoran dočekao i zaspao nakon sat vremena. Čemu tako kasno prikazivanje 

-
Ma to ti je NOVA, sve dobre filmove stavljaju u tom jadnom terminu, a nekad i prekinu... gledam neki dan Seinfeld i prekinu krajchatterer wrote:toliko sam čekao Oluju Stoljeća da bih mrtav umoran dočekao i zaspao nakon sat vremena. Čemu tako kasno prikazivanje

Lude sedamdesete su stavljali u 6 ujutro do 7, pazi ti to koji su to smrdljivi manipulatori... gamad NOVA