miXeta - glazbeni portal

Za ljubitelje svih glazbenih pravaca.
Post Reply
User avatar
jigsaw
Posts: 5458
Joined: 30 Dec 2006, 00:08

miXeta - glazbeni portal

Post by jigsaw » 20 Nov 2013, 16:27

http://mixeta.net/

Projekt miXeta je virtualni projekt u obliku portala (nekoć bloga), koji će na svojim stranicama dovoditi u ''goste'' bendove, izvođače i ostale glazbenike te praviti izvještaje sa raznih događanja.

Stranica djeluje u suradnji s vanjskim suradnicima, cilj je upoznati javnost s glazbenicima te pružiti šansu publici da pobliže upozna glazbenike kroz kratku priču te intervju. Fokus je na raznolikosti izvođača koju će činiti rock, punk bendovi, rap i hip hop izvođači, samostalni pjevači, DJ'i, beatmakeri i ostali. Također, bavimo se recenzijama glazbenih izdanja, tematski raznim kolumnama, spajanjem oblika umjetnosti itd. Zasad, djelovanje portala odnosi se samo na Balkan.

Projekt je inicirano nastao 10. siječnja 2013. godine, idejni začetnik portala je Matej Lazić Švogor, a s njime su ga pokrenuli studenti Medijske kulture te Kulturalnog menadžmenta Odjela za kulturologiju na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Ekipa koja je uključena u projekt sastoji se od osmorice članova te brojnih čestih ili rjeđih vanjskih suradnika. Članovi se bave pisanjem duže vrijeme, neki su surađivali s drugim blogovima, neki su pisali o glazbi i ranije, sportu, recenzirali filmove, albume i sl., neki su pisali za druge portale izvještaje, vijesti, osvrte ili recenzije, a neki se bave glazbom te su uključeni u ostale oblike umjetnosti.

miXeta je, također, prilika neafirmiranim novinarima da dobiju priliku i pišu o umjetnosti, a poruka ljudima koji se žele dokazati u svojem glazbenom stvaralaštvu da nam se jave i da predstave svoje umijeće putem razgovora ili video snimki.

Za sve upite, nedoumice ili pak kontakt javite nam se na službeni mail:

mixeta@net.hr


Eto, nije me dugo bilo na ovom forumu, ali s obzirom da sam jedan od osnivača ovog projekta i duboko sam u njemu, ako hoćete, bendovi, javite se :) ili ako se netko bavi nekim drugim oblikom umjetnosti, javite se pa ćemo napraviti kolumnu :)

Mislim da je ovako nešto potrebno jer ima puno, ali stvarno puno umjetnika, što u glazbi, što u ostalim vrstama koji su slabo ili nikako zastupljeni, a mogu dobiti priliku reći nešto o sebi putem nekog sajta.

Nadam se da će ovaj projekt ostvariti svoju zamisao i da će biti sve uspješniji, a zasad nam ide super :)

User avatar
Annabel_Lee
Posts: 430
Joined: 30 Jul 2013, 09:59

Re: miXeta - glazbeni portal

Post by Annabel_Lee » 24 Nov 2013, 14:47

Pratim Mixetu koliko stignem i da već nisam u tom poslu, pridružila bih vam se, tim više što ste iz mog kraja. :)
Samo tako nastavite! Kad već dosta njih kukaju kako je rock scena mrtva, pokažimo im koliko se varaju. :rock:

User avatar
jigsaw
Posts: 5458
Joined: 30 Dec 2006, 00:08

Re: miXeta - glazbeni portal

Post by jigsaw » 24 Nov 2013, 15:10

Hvala na podršci! :)

User avatar
jigsaw
Posts: 5458
Joined: 30 Dec 2006, 00:08

Re: miXeta - glazbeni portal

Post by jigsaw » 14 Apr 2015, 16:44

Ukoliko netko želi ići na Sick of it all, Angel Dust i Stronghold 24. travnja u Vintage Industrial Bar, tu se dijele dva upada :)

http://www.mixeta.net/najave/najave/nag ... 24-04-2015

Post Reply