Najljepša metal pjevačica
-
John_Ryder
Re: Najljepša metal pjevačica
ja ne vjerujem

- elrania
ovo je sve istina, al totalno sranje za reć u obranu pogana. žrtvovanja u starija doba su bila ok? vjerovanja koja su podržavala klanje protivnika, poticala to i žestoko poticala ono 'oko za oko, zub za zub'?Absynthia wrote:
Pagana ima na ovim prostorima, onih koji nanovo otkrivaju religiju svojih preca. To kaj se nije održala, možeš zahvaliti onima koji su palili djecu, žene i starce jer se nisu htjeli obratiti na krčšćanstvo, 'jedinu i pravu religiju'. Koliko je ljudi spaljeno, masakrirano u ime Crkve.. sramota.
Da, vidiš.. trebala bih dizati u nebesa svećenike koji zlostavljaju djecu, i davati pare svake nedjelje da im Crkva omogući preseljenje u novu župu.
Budale su oni koji i dalje slijepo vjeruju Crkvi i svećenicima.[/b]
još se i dan danas u nekim plemenima (dobro, tu ne pričm o ovom sjevernjačkom, no ipak je riječ o vjerovanjima manjina na koje nije utjecalo zlobno kršćanstvo) žrtvuju tek rođena djeca da bi bila bolja žetva. budale su i oni koji na osnovu takvog primitivizma osnivaju svoju kulturu, al eto.
pogani nisu masovno gušili druga vjerovanja poput kršćanstva, no opet neka lijepa i ugodna moralna načela nisu baš dika i ponos njihovih ideja i naputaka.
- DrugsBunny
A što tebi daje pravo da kritiziraš kršćansku vjeru? Ne smatram se kršćaninom, ali ipak.Absynthia wrote:Drags, kužim, možda si premlad da shvatiš neke stvari, ili si odgojen u malo žešćem kršćanskom duhu, ali to ti ne daje pravo da omalovažavaš vjeru drugih ljudi. Zapravo, to pokazuje koliko si jadan, i žalim te.
Jer se ti ljudi, uz pomoć takozvanih "dogmi", samo žele isticati, a iza toga, vjerojatno, ne stoji ništa konkretno. Zanima me hoćeš li za 10ak godina isto biti odana paganizmu i odgajati svoju djecu u tom duhu. To što su ljudi različiti je stvarno lijepo i čini svijet zanimljivim, ali opet, mislim, da postoje određene granice i da u svakom slučaju ne treba pretjerivati.Absynthia wrote:Zašto su Hrvati toliko zatucani, i ne mogu u miru prihvatiti da na ovom svijetu, čak i u istoj zemlji, gradu, selu.. postoje ljudi koji ne prate iste dogme kao i oni, i zašto smatraju, da MORAJU pljuvati po tim osobama da bi se bolje osjećali?
Ako si ovo doživjela na svakom forumu na kojem si puno je veća šansa da je problem u tebi, a ne u cijeloj Hrvatskoj. Razmisli malo o tome.Absynthia wrote:Ovo sam doživjela na SVAKOM Hrvatskom forumu, i samo mi pokazuje koliko je Hrvatski narod jadan. Žao mi je generalizirati, i sve trpati u isti koš, ali većina se slaže sa ovakvim pojedincima, umjesto da kaže... stani brate, čekaj malo... pusti ga/ju na miru, ti imaš svoje uvjerenje, on/ona svoje. I to je to. Ali ne!
Isprika prihvaćena. Nisam se uvrijedio već to sve smatram smiješnim i zato "pljujem" svaki tvoj post.Absynthia wrote:Ja sam pogriješila kaj sam te napala u vezi Mashe... PMS, sorry, i shvaćam da si se uvrijedio, ali da me i dalje napadaš radi toga, i pljuješ svaki moj post? Ma daj. Odrasti.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
-
Absynthia
Naravno da ne. Zar to po tebi znači da se slažem sa klanjem djece. Onda bi ja lako mogla reći, da je tebi klanje nevinih ljudi u Srednjem vijeku bilo ok. Maleus Maleficarum, nakon Biblije, jedina knjiga vrijedna spomena, zar ne? Eto, ne možeš tako nešto reći, isto kao ni ja za tebe.elrania wrote:ovo je sve istina, al totalno sranje za reć u obranu pogana. žrtvovanja u starija doba su bila ok?
Što se može naći u Hamurabijevom zakoniku, Tori, Bibliji, i Kuranu.elrania wrote:vjerovanja koja su podržavala klanje protivnika, poticala to i žestoko poticala ono 'oko za oko, zub za zub'?
A na Filipinima se Kršćani nabijaju na križ svaki Uskrs.elrania wrote:još se i dan danas u nekim plemenima (dobro, tu ne pričm o ovom sjevernjačkom, no ipak je riječ o vjerovanjima manjina na koje nije utjecalo zlobno kršćanstvo) žrtvuju tek rođena djeca da bi bila bolja žetva.
Svako pleme u Africi i Južnoj Americi ima svoja pravila, s kojima se mi možemo, ali i ne moramo slagati, koje možemo osuđivati, ili ne.
Recimo, gledala sam neki dokumentarac o Južno Američkim Indijancima, koji i dan danas, svoju djecu živu zakopavaju. Bolesno. Svaki komentar na ovo je suvišan, i naravno da taj čin osuđujem, i ne podržavam. Žao mi je kaj uopće ovako nešto moram naglasiti.
A na kakvoj je osnovi nastalo Kršćanstvo, i na kakvoj se osnovi održalo dan danas? Zastrašivanju, ubijanju nevinih i krađi : )elrania wrote:budale su i oni koji na osnovu takvog primitivizma osnivaju svoju kulturu, al eto.
Niti jedna religija/vjera danas, se ne može pohvaliti moralnim načelima.elrania wrote:pogani nisu masovno gušili druga vjerovanja poput kršćanstva, no opet neka lijepa i ugodna moralna načela nisu baš dika i ponos njihovih ideja i naputaka.
- Asfodel
Bog vas ubio svadljive...
Drugs, ajd prije si se branio, al sad stvarno nepotrebno provociraš
Na topić:
Ova maca Nera mi ima neki AmyLee sindrom prelijepe face i tu i tamo kila viška koji joj tu facu znaju izobličit
Drugs, ajd prije si se branio, al sad stvarno nepotrebno provociraš
Na topić:
Ova maca Nera mi ima neki AmyLee sindrom prelijepe face i tu i tamo kila viška koji joj tu facu znaju izobličit
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
-
Absynthia
Jer imam sva tri sakramenta, i to mi daje pravo da komentiram i kritiziram kršćansku vjeru. Djecu se ne pita - naravno, zašto i bi, oni ne razumiju vjeru. Njihovi roditelji jednostavno prenose svoju vjeru na njih, i tako u nedogled. Isus se krstio sa 30, a to prakticiraju i Mormoni. Smatram da bi i tako trebalo biti. Sakrament može primiti onaj koji je dovoljno zreo da shvati šta prima, i zašto, da je to NJEGOVA odluka, a ne odluka treće strane.DrugsBunny wrote: A što tebi daje pravo da kritiziraš kršćansku vjeru? Ne smatram se kršćaninom, ali ipak.
Ne, u krivu si. I ne trpaj u koš teenagers koji se još traže, pa isprobavaju sve i svašta, sa onim starijima koji znaju tko su i što su.DrugsBunny wrote:Jer se ti ljudi, uz pomoć takozvanih "dogmi", samo žele isticati, a iza toga, vjerojatno, ne stoji ništa konkretno. Zanima me hoćeš li za 10ak godina isto biti odana paganizmu i odgajati svoju djecu u tom duhu.
Svojoj djeci ne ću nametati svoju vjeru, koja je moj izbor. Oni, kad budu dovoljno zreli za odluku, neka odaberi svoj put. Ja ću ih podržati, drugo ne mogu.
Apsolutno se slažem.DrugsBunny wrote:To što su ljudi različiti je stvarno lijepo i čini svijet zanimljivim, ali opet, mislim, da postoje određene granice i da u svakom slučaju ne treba pretjerivati.![]()
Da naravno da je problem u meni. Problem je što ja ne mogu prešutjeti odgovoriti na provokaciju i nepravdu, ja uvijek moram reagirati. Nepravda je nešto što organski ne toleriram.DrugsBunny wrote:Ako si ovo doživjela na svakom forumu na kojem si puno je veća šansa da je problem u tebi, a ne u cijeloj Hrvatskoj. Razmisli malo o tome.![]()
Sve smatraš smiješnim. Ok. 18 godina ti je tek. Eh... da je meniDrugsBunny wrote:Isprika prihvaćena. Nisam se uvrijedio već to sve smatram smiješnim i zato "pljujem" svaki tvoj post.
-
Absynthia
Not bad. Koji band?Asfodel wrote:
Na topić:
![]()
- Asfodel
Darzamat, moj bed što nisam napisala
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- elrania
nipošto. ne dajem nikakvu potporu religijskim odlukama i djelovanjima, samo mi je smiješno vidjeti ovoliku zagriženost protiv Crkve.Absynthia wrote:Naravno da ne. Zar to po tebi znači da se slažem sa klanjem djece. Onda bi ja lako mogla reći, da je tebi klanje nevinih ljudi u Srednjem vijeku bilo ok. Maleus Maleficarum, nakon Biblije, jedina knjiga vrijedna spomena, zar ne? Eto, ne možeš tako nešto reći, isto kao ni ja za tebe.elrania wrote:ovo je sve istina, al totalno sranje za reć u obranu pogana. žrtvovanja u starija doba su bila ok?
nisam religiozna, ali poštujem neku duhovnost koja stoji iza religije i žao mi je što mase previše vremena troše na površna pljuvanja i omalovažavanja.
apsolutno i time pričamo samo o starom zavjetu. isto tako pričamo o poganim vjerovanjima koja svojim zastarjelim svjetonazorom također spadaju među takvo što. i ovime samo proširujem ono što sam govorila u početku.Što se može naći u Hamurabijevom zakoniku, Tori, Bibliji, i Kuranu.elrania wrote:vjerovanja koja su podržavala klanje protivnika, poticala to i žestoko poticala ono 'oko za oko, zub za zub'?
nemam nikakvu namjeru braniti išta, nego jednostavno ponavljam da mi je besmisleno vidjeti osobu poput tebe, koja djeluje kao da ima nekog afiniteta prema nekom razumijevanju apstraktnog, da svoje osjećaje žestoko temelji na negativnoj usmjerenosti prema nečemu. davno je to prošlo i bilo bi baš super kad bi se prestali na osnovu mišljenja o tome stvarati sukobi i da se osoba više posveti svom razvoju, a ne da trkelja tko je što kako.
osobno bih rekla da ima zapravo dosta ljudi u hrvatskoj koji se slažu s tobom, a to nije osobito bolja solucija od onoga protiv kakvih ste ljudi vi.
jedino, glede tore, ima dio u njoj koji piše - "volite strance, jer ste vi bili stranci u Egiptu". pa sad, tu dolazi do malog nepodudaranja s tim da je sve staro nalagalo brutalnost.
filipinci koji to rade se dobrovoljno nabijaju na križ. ak im je to fora, njihova stvar.A na Filipinima se Kršćani nabijaju na križ svaki Uskrs.elrania wrote:još se i dan danas u nekim plemenima (dobro, tu ne pričm o ovom sjevernjačkom, no ipak je riječ o vjerovanjima manjina na koje nije utjecalo zlobno kršćanstvo) žrtvuju tek rođena djeca da bi bila bolja žetva.
Svako pleme u Africi i Južnoj Americi ima svoja pravila, s kojima se mi možemo, ali i ne moramo slagati, koje možemo osuđivati, ili ne.
Recimo, gledala sam neki dokumentarac o Južno Američkim Indijancima, koji i dan danas, svoju djecu živu zakopavaju. Bolesno. Svaki komentar na ovo je suvišan, i naravno da taj čin osuđujem, i ne podržavam. Žao mi je kao uopće ovako nešto moram naglasiti.
što se ostalog tiče, slažem se, naravno.
nastalo je 'prorokovanjem' ko i svaka velika religija danas. gledajući na duhovnu stranu te religije, ideali su bili zbilja ok i bilo bi zaista divno da se takvo što moglo održati, ali kršćanstvo je bilo izuzetno podložno mijenjanju svojih dogmi, tekstova i sl.A na kakvoj je osnovi nastalo Kršćanstvo, i na kakvoj se osnovi održalo dan danas? Zastrašivanju, ubijanju nevinih i krađi : )elrania wrote:budale su i oni koji na osnovu takvog primitivizma osnivaju svoju kulturu, al eto.
bilo bi seksi da je negdje ko u judaizmu stajalo da tko god da ide svojevoljno nešto dodati na spise bude ubijen.
a zastrašivali su ljudi, oni koji su imali moć i znali je iskoristiti. nije sama ideja vjere ležala u tome, već u odlukama pojedinca.
može, ali se institucija koja je provodi ne može.Niti jedna religija/vjera danas, se ne može pohvaliti moralnim načelima.elrania wrote:pogani nisu masovno gušili druga vjerovanja poput kršćanstva, no opet neka lijepa i ugodna moralna načela nisu baš dika i ponos njihovih ideja i naputaka.
i sad me sram u koju se kobasicu ovo pretvorilo. uglavnom, ne napadam te, bla bla, nije mi do svađanja itd, sve 5, sam nisam ono mogla ostaviti neprokomentirano.
-
Absynthia
Što ti tu ima biti smiješno? Crkva je mafijaška organizacija, složila se ti s time, ili ne.elrania wrote: nipošto. ne dajem nikakvu potporu religijskim odlukama i djelovanjima, samo mi je smiješno vidjeti ovoliku zagriženost protiv Crkve.
nisam religiozna, ali poštujem neku duhovnost koja stoji iza religije i žao mi je što mase previše vremena troše na površna pljuvanja i omalovažavanja.
Crkva brine samo za SVOJE interese, ne za interese svoga krda. Ako ti vjeruješ u Boga, što će ti zgrada, ili svećenici? Zar on ne bi trebao biti uvijek sa nama, gdje god mi bili? Ti se možeš moliti u privatnosti svoja četiri zida, zašto slijepo davati vjeru i pare trećoj strani? U tome je problem. Crkva donosi jedino probleme.
Vjera je privatna stvar, i neću ju komentirati, osim ako nisam prozvana, ali, u današnje vrijeme, teško je NE komentirat sva zlodjela koja Crkva čini. Crkva je INSTITUCIJA, i nju svatko ima pravo komentirati.
A ti koja spadaš u one koji se ne slažu sa nama, smatraš da je tvoja solucija bolja od naše? To each his own, zar ne bi trebalo biti tako?elrania wrote:apsolutno i time pričamo samo o starom zavjetu. isto tako pričamo o poganim vjerovanjima koja svojim zastarjelim svjetonazorom također spadaju među takvo što. i ovime samo proširujem ono što sam govorila u početku.
nemam nikakvu namjeru braniti išta, nego jednostavno ponavljam da mi je besmisleno vidjeti osobu poput tebe, koja djeluje kao da ima nekog afiniteta prema nekom razumijevanju apstraktnog, da svoje osjećaje žestoko temelji na negativnoj usmjerenosti prema nečemu. davno je to prošlo i bilo bi baš super kad bi se prestali na osnovu mišljenja o tome stvarati sukobi i da se osoba više posveti svom razvoju, a ne da trkelja tko je što kako.
osobno bih rekla da ima zapravo dosta ljudi u hrvatskoj koji se slažu s tobom, a to nije osobito bolja solucija od onoga protiv kakvih ste ljudi vi.
Zašto bi ja trebala šutjeti o nekim stvarima? Meni je žao vidjeti osobu poput tebe, koja ostaje u svom svijetu, i ne mari za ono što većina radi manjini. Na način na koji ih terorizira. Ako ti smatraš nešto besmislenim, to samo govori o tebi i tvojim pogledima na stvari oko tebe.
O Tori ne želim raspravljati. Pročitala ju jesam, isto kao i Bibliju (cijelu, da, ne samo NZ, kao većina), i Koran, ali, ti tekstovi u njima su toliko kontradiktorni da bi se o tome dalo raspravljati do slijedeće godine.elrania wrote:jedino, glede tore, ima dio u njoj koji piše - "volite strance, jer ste vi bili stranci u Egiptu". pa sad, tu dolazi do malog nepodudaranja s tim da je sve staro nalagalo brutalnost.
Slažem se.elrania wrote:nastalo je 'prorokovanjem' ko i svaka velika religija danas. gledajući na duhovnu stranu te religije, ideali su bili zbilja ok i bilo bi zaista divno da se takvo što moglo održati, ali kršćanstvo je bilo izuzetno podložno mijenjanju svojih dogmi, tekstova i sl.
bilo bi seksi da je negdje ko u judaizmu stajalo da tko god da ide svojevoljno nešto dodati na spise bude ubijen.
a zastrašivali su ljudi, oni koji su imali moć i znali je iskoristiti. nije sama ideja vjere ležala u tome, već u odlukama pojedinca.
Ne, zapravo ne može, jer se sama bit nje, prečesto mijenjala, da se originalna bit, izgubila.elrania wrote:može, ali se institucija koja je provodi ne može.
I mene, i slažem se.elrania wrote:i sad me sram u koju se kobasicu ovo pretvorilo. uglavnom, ne napadam te, bla bla, nije mi do svađanja itd, sve 5,
Možda bi se ovi komentari mogli prebaciti u neki topic vezan uz 'razglabanje o religiji' - ili otvoriti, pa prebaciti ako ne postoji?
Bilo bi šteta izbrisati komentare, kaj ne?
Eto, sad znaš kako je meni : )elrania wrote:sam nisam ono mogla ostaviti neprokomentirano.
-
Absynthia
Symphonic black metal. Mora biti dobarAsfodel wrote:Darzamat, moj bed što nisam napisala
-
John_Ryder
ludi blekeri,kako to možete slušat,jel ti štuješ sotonu????Absynthia wrote:Symphonic black metal. Mora biti dobarAsfodel wrote:Darzamat, moj bed što nisam napisala
- elrania
Absynthia wrote:
Što ti tu ima biti smiješno? Crkva je mafijaška organizacija, složila se ti s time, ili ne.
Crkva brine samo za SVOJE interese, ne za interese svoga krda. Ako ti vjeruješ u Boga, što će ti zgrada, ili svećenici? Zar on ne bi trebao biti uvijek sa nama, gdje god mi bili? Ti se možeš moliti u privatnosti svoja četiri zida, zašto slijepo davati vjeru i pare trećoj strani? U tome je problem. Crkva donosi jedino probleme.
pa to i vrapci na granu shvaćaju, ali kome ti to pokušavaš dodatno dokazati?
stanje je takvo kakvo je - jebiga.
usput, ovo me sam sjetilo nečega, pristaša spiritualnog sotonizma by any chance? (ili nečeg sličnog) pardon ak je pitanje preosobno il preglupo postavljeno.
A ti koja spadaš u one koji se ne slažu sa nama, smatraš da je tvoja solucija bolja od naše? To each his own, zar ne bi trebalo biti tako?
Zašto bi ja trebala šutjeti o nekim stvarima? Meni je žao vidjeti osobu poput tebe, koja ostaje u svom svijetu, i ne mari za ono što većina radi manjini. Na način na koji ih terorizira. Ako ti smatraš nešto besmislenim, to samo govori o tebi i tvojim pogledima na stvari oko tebe.
apsolutno ih smatram boljima. ne smatram sebe boljom osobom zbog toga, ali smatram da sebi dajem puno veću slobodu za sebe i mislim da je to u početku najbitnije za pojedinca koji se usmjerio na ovakvo područje interesa.
a onakvu negativnost zbilja smatram besmislenom. vidim to kao srljanje po nanovo otvaranim davno poznatim temama koje ne donose nikakvu bistrinu, neg se sam nagomilava ono 100x prije rečeno.
elrania wrote:može, ali se institucija koja je provodi ne može.
Ne, zapravo ne može, jer se sama bit nje, prečesto mijenjala, da se originalna bit, izgubila.
pa evo, najjednostavnija stvar iz NZ, 2 zapovijedi ljubavi. što tu nema moralnog i vrijednog? u pitanju je temeljna isusova ideja koju uče klince u školama još danas. druga je stvar kako će osoba sebi oblikovati svoju religiju i na koji će je način prakticirati.
I mene, i slažem se.
Možda bi se ovi komentari mogli prebaciti u neki topic vezan uz 'razglabanje o religiji' - ili otvoriti, pa prebaciti ako ne postoji?![]()
Bilo bi šteta izbrisati komentare, kaj ne?![]()
a joj, ja bih iskreno što prije izašla iz ovakvog razglabanja. je da me zanima područje, ali rađe se držim za sebe. sad se tučem po prstima što sam se uvukla u ovo, jer ovakvim raspravama nikad kraja.
-
John_Ryder
elrania rađe se prestani trudit i kvotat ovoj,jer nema smisla mučit se s trolovima 
-
Absynthia
Nienke De Jong ex pjevačica Autumna