Glazba.

Za ljubitelje svih glazbenih pravaca.
Post Reply
Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 22 Jan 2007, 19:34

Gosp. wrote:Onima koji idu na Deicide danas, želim kvalitetan koncert.
Ja nažalost neću ići.
@metallicat: Nemoj se nadati kvalitetnim notama za klavijature. Večinom je sve orijentirano prema gitarama i eventualno bubnjevima.
Što te točno zanima, možda ja imam?
Baš. Otišlo mi je par frendova (i brat). Ja sam odustao kad sam saznao da nema Glen Bentona a i već sam ih gledao.
Krv je moje svjetlo i moja tama.

Gosp.

Post by Gosp. » 22 Jan 2007, 19:56

Svejedno, volio bih ih vidjeti.
Došlo je problema prilikom preuzimanja karata pa nisam otišao.
Vjerujem da će koncert biti dobar!
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.

metallicat

Post by metallicat » 22 Jan 2007, 20:39

Ja nažalost neću ići.
@metallicat: Nemoj se nadati kvalitetnim notama za klavijature. Večinom je sve orijentirano prema gitarama i eventualno bubnjevima.
Da vidjela sam, samo za gitare, već sam sve prekopala. pa može bilo šta samo da je metal(rock). evo neke grupe:masterplan, dream evil(pjesma forevermore skoro veliki dio početka samo klav.), sonata artica, stratovarius, korpiklaani, finntroll... ma može bilo šta, glavno da ja to probam svirat :lol: . našla sam na youtube nekog tipa kako svira ''my selene'' od sonate pa sam gledala kako stišće tipke i probala zapisati a to je trajalo oko 3 dana :lol: :lol: . uspjela sam odsvirat 3 takta hahahaha ali točno što je najvažnije :D . pa ako imaš možda i tu pj? thanx
Image

Gosp.

Post by Gosp. » 22 Jan 2007, 20:46

Imaš li guitar pro?
Ukoliko imaš, skini tabove za Summoning. Melodije nisu komplicirane, a prilično su lijepe te ih može bilo tko sa barem malo znanja odsvirati.
A što se tiče zapisivanja sa snimke, khm, nemogu reči da je to bio pametan postupak! :lol:

metallicat

Post by metallicat » 22 Jan 2007, 20:52

Gosp. wrote:Imaš li guitar pro?
Ukoliko imaš, skini tabove za Summoning. Melodije nisu komplicirane, a prilično su lijepe te ih može bilo tko sa barem malo znanja odsvirati.
A što se tiče zapisivanja sa snimke, khm, nemogu reči da je to bio pametan postupak! :lol:
a šta ću kad sam očajna :lol: :lol: , nitko nema, svi po gitari deru hehe. imam i pro i guru i anvil, ali mi baš nije previše jasno na pro. kad stavim klav gornji red bude za gitaru a donji violinski za klav, a di je onda bas za klav? sry ako gnjavim. probat ću summonigm, ionako imam jako puno za pro pjesama. :)
Image

Gosp.

Post by Gosp. » 22 Jan 2007, 20:55

Oprosti, ali ništa nisam shvatio! :lol:
Što je točno problem kod pro-a? Daj pojasni tu ili mi pošalji pm.

metallicat

Post by metallicat » 22 Jan 2007, 20:59

Gosp. wrote:Oprosti, ali ništa nisam shvatio! :lol:
Što je točno problem kod pro-a? Daj pojasni tu ili mi pošalji pm.
možda bolje na pm da ne ispadnem baš glupa :lol: :lol: :lol:
Image

Gosp.

Post by Gosp. » 22 Jan 2007, 21:41

Što mislite o Rob Zombievom Educated Horses?

pain_of_salvation

Post by pain_of_salvation » 22 Jan 2007, 21:50

metallicat wrote:
Ja nažalost neću ići.
Da vidjela sam, samo za gitare, već sam sve prekopala. pa može bilo šta samo da je metal(rock). evo neke grupe:masterplan, dream evil(pjesma forevermore skoro veliki dio početka samo klav.), sonata artica, stratovarius, korpiklaani, finntroll... ma može bilo šta, glavno da ja to probam svirat :lol: . našla sam na youtube nekog tipa kako svira ''my selene'' od sonate pa sam gledala kako stišće tipke i probala zapisati a to je trajalo oko 3 dana :lol: :lol: . uspjela sam odsvirat 3 takta hahahaha ali točno što je najvažnije :D . pa ako imaš možda i tu pj? thanx
sve je to super... al moj savjet: ostavi se tih gluposti i sviraj lijepo hammonde u blues muzici ;) naučit ćeš puno bolje...

metallicat

Post by metallicat » 22 Jan 2007, 22:40

pain_of_salvation wrote: sve je to super... al moj savjet: ostavi se tih gluposti i sviraj lijepo hammonde u blues muzici ;) naučit ćeš puno bolje...

hvala na sajetu, ali nemoj to molim te nazivat glupostima, učit ću ja još svašta, pa čeka me klasika, i jedva čekam da to naučim :D . tako da samo doma pokušavam ''svoje'' a na sveučilištu ovo drugo. tek sam prva god tako da ima vremena za sve :D
Image

Wendigo

Post by Wendigo » 23 Jan 2007, 12:12

pain_of_salvation wrote:
metallicat wrote:
Ja nažalost neću ići.
sve je to super... al moj savjet: ostavi se tih gluposti i sviraj lijepo hammonde u blues muzici ;) naučit ćeš puno bolje...
zašto bi bile gluposti? od gore navedenih slušam Stratovarius pa pitam..

A$H

Post by A$H » 23 Jan 2007, 12:21

Wendigo wrote:
pain_of_salvation wrote:
metallicat wrote: Da vidjela sam, samo za gitare, već sam sve prekopala. pa može bilo šta samo da je metal(rock). evo neke grupe:masterplan, dream evil(pjesma forevermore skoro veliki dio početka samo klav.), sonata artica, stratovarius, korpiklaani, finntroll... ma može bilo šta, glavno da ja to probam svirat :lol: . našla sam na youtube nekog tipa kako svira ''my selene'' od sonate pa sam gledala kako stišće tipke i probala zapisati a to je trajalo oko 3 dana :lol: :lol: . uspjela sam odsvirat 3 takta hahahaha ali točno što je najvažnije :D . pa ako imaš možda i tu pj? thanx
zašto bi bile gluposti? od gore navedenih slušam Stratovarius pa pitam..
gluposti huh..? :bicovanje: :bicovanje:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Gosp.

Post by Gosp. » 23 Jan 2007, 14:44

Možda je želio reči da blues ima veču umjetničku vrijednost od npr. folkish blacka tipa Finntroll?

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 23 Jan 2007, 15:56

Gosp. wrote:Možda je želio reči da blues ima veču umjetničku vrijednost od npr. folkish blacka tipa Finntroll?
Drugim riječima uspoređuješ čitav pravac sa jednim bendom? U blues-u ima isto toliko smeća kao i usvakoj drugoj glazbi. (i isto toliko kvalitete) Bitan je samo ukus, a o ukusima je rasprava besciljna.
Krv je moje svjetlo i moja tama.

metallicat

Post by metallicat » 23 Jan 2007, 16:39

Wendigo wrote:
pain_of_salvation wrote:
metallicat wrote: Da vidjela sam, samo za gitare, već sam sve prekopala. pa može bilo šta samo da je metal(rock). evo neke grupe:masterplan, dream evil(pjesma forevermore skoro veliki dio početka samo klav.), sonata artica, stratovarius, korpiklaani, finntroll... ma može bilo šta, glavno da ja to probam svirat :lol: . našla sam na youtube nekog tipa kako svira ''my selene'' od sonate pa sam gledala kako stišće tipke i probala zapisati a to je trajalo oko 3 dana :lol: :lol: . uspjela sam odsvirat 3 takta hahahaha ali točno što je najvažnije :D . pa ako imaš možda i tu pj? thanx
to sad ispada kao da u rocku/metalu nemam kvalitetnih bendova. normalno da ima, sad kako koji, ima ih manje/više kvalitetnih, ali naučit mogu od svega po malo. čemu se bazirat samo na jednom :wink: .
Image

Post Reply