The Walking Dead (Image Comics, 2003-)

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
User avatar
Michel
Posts: 10396
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: The Walking Dead (Image Comics, 2003-)

Post by Michel » 24 May 2018, 16:15

The Walking Dead, Vol. 20: All Out War, Part 1 - jedan od najboljih volumena dosad. Obje strane se pripremaju za rat, ali Rick i društvo prvi napadaju. Napeto od početka do kraja sa puno gubitaka s obje strane. Ezekiel na rubu ludila, Rick napokon pun optimizma, a Negan nikako ne može shvatiti zašto ga Rick i društvo ne žele slušati. Tu se odlično vidi koliko je Negan sjeban u glavi i koliko ima malo emocija. Da, on želi kao bez nasilja ali ako će ga samo slušati. To odlično pokazuje scena kada ubije svojeg pred Holly i kaže joj "mi nismo čudovišta" držeći krvavi nož s kojim je upravo ubio jednog svojeg vojnika zato što ju je pokušao silovati, a Negan je protiv silovanja. Mora se cijenit kodeks haha.

5/5

The Walking Dead, Vol. 21: All Out War Part 2 - nastavlja se odlično sa ratom, ali pripremaju se za drugi napad. Rick je sve bolji i bolji u govorima, zna da sad ne smiju odustati ali Negan ima odličan plan tako da zarazi svaki metak od krvi zombija tako da i kada ih samo rani, oni će se pretvorit. Dwight igra ogromnu ulogu u ovom dijelu i zbilja je uz Ricka kako volumen odmiče. Na kraju izvrsna scena kada Rick govori Neganu kako bi moglo biti i Negan polako shvaća d aje u pravu, ali prekasno. Odlična i totalno neočakivana scena od strane Ricka. I nakon toliko stranica The Walking Dead i dalje zna iznenaditi.

4.7/5
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Michel
Posts: 10396
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: The Walking Dead (Image Comics, 2003-)

Post by Michel » 30 May 2018, 16:15

Pročitao do kraja TWD :)

The Walking Dead, Vol. 22: A New Beginning - nevjerojatan je ovaj treći omnibus. Ovo je totalno različit volumen od svih prijašnjih i uvjerljivo najmirniji a samim time i možda najbolje napravljen. Nakon što su Rick i društvo porazili Negana, došlo je novo vrijeme za njih. Civilizacija se polako uspostavlja i svi rade svoj posao. Ima puno priče, polagano vidimo kako se sve to odvija. Samo ne znam koliko je vremena prošlo. Rick ima bradurinu, Negan dugu kosu zatvoren u malom zatvoru, a Carl je odrastao. I kraj volumena predstavlja nove neprijatelje u vidu Šaptača, ali Šaptači koji su ljudi obučeni u kožu zombija.

5/5

The Walking Dead, Vol. 23: Whispers Into Screams - predstavljeni su nam Šaptači, ali prije njih vidimo kako se Carl snalazi odvojen od Ricka. Skoro ubije dvojicu jer su napali njega i Sophiu pa Meggie mora to riješiti. Gregory vidi priliku i kaže roditeljima prebijenih da se urote protiv Meggie i da ju pokušaju ubiti. Gregory je pokuša otrovati, ali sva sreća do vidi Isus koji je spasi. Isus je bio odličan u ovom volumenu boreći sa petoricom, šestoricom šaptača. Carl zatim upoznaje Lidiju, jednu mladu curu koja je sa šaptačima i zaljubljuju se jedno u drugo. Kasnije Carl ide u potragu za njom kada je Šaptači natrag uzmu. Još jedan gotovo savršen volumen.

4.7/5

The Walking Dead, Vol. 24: Life and Death - na navjerojatan su način završili ovaj omnibus. Negan skratio kosu, mogao je pobjeći ali nije da bi pokazao Ricku kako može računati na njega, ali Rick nije pao na njegovu foru. Negan me ovdje malo podsjeća na Vegetu iz DBZ haha. Napokon su se vratili Ezikiel i Michonne koja je sad mornar lol. Dwighta smo isto vidjeli. E da, Meggie je dala ubiti Gregoryija baš me zanima kada Ric zua to sazna ali sad ima pametnijih poslova kao razgovor sa Šaptačima i da pokuša vratiti Carla u čemu uspije, ali posljedice su ogromne. Zadnjih 10-ak stranica su jebeno nevjerojatne i napete kada vidimo tko je sve ubijen. I na kraju kad se okrene stranica vidimo glavu Ezikiela. Baš sam ostao šokiran. TWD i dalje zna zbilja jebeno iznenaditi. Jedva čekam četvrtu knjigu koja je najavljena za 11. mjesec mislim. Svaka čast Fibri.

5/5
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply