Tko ima bolje junake Marvel ili DC?
- dr_gonzo
Tko ima bolje junake Marvel ili DC?
Evo sam trenutno u DC pregledavanju junaka pa me zanima i vaše mišljenje. Prati li tko i junake te dvije američke strip kompanije?
Evo odmah ću reći da sam ja veliki ljubitelj Marvel stripova i junaka, te da su mi naj:
1) Conan
2) Hulk
3) Thor
4) Silver Surfer
5) Sub-Mariner
6) Wolverine
Od DC su mi naj:
1) Batman
2) Superman
3) JLA
4) Wonder Woman
Nekako mi je DC mnogo mnogo slabiji po pitanju junaka (spomeno bih još samo The Flasha, Green Lanter i Green Arrow od poznatih).
Ali tu ima i mnogo istih junaka s jedne i druge strane, te kopiranja...
Recimo:
Aquaman (stvoren 1941) je kopija Sub-Marinera (stvoren 1939)
Quicksilver (stvoren 1964) je kopija The Flasha (stvoren 1959)
Mr. Fantastic iz F4 (stvoren 1961) je kopija slabo poznatog Plastic Mana (stvoren 1941)
Hawkeye (stvoren 1964) je kopija Green Arrow (stvoren 1941)
The Sentry (stvoren 2000) je čista kopija Supermana (stvoren 1938)
Ne znam ima li još toga, jer se trenutno ne mogu sjetiti pa ako tko zna neka slobodno kaže...
Štvo vi kažete? Marvel ili DC?
Evo odmah ću reći da sam ja veliki ljubitelj Marvel stripova i junaka, te da su mi naj:
1) Conan
2) Hulk
3) Thor
4) Silver Surfer
5) Sub-Mariner
6) Wolverine
Od DC su mi naj:
1) Batman
2) Superman
3) JLA
4) Wonder Woman
Nekako mi je DC mnogo mnogo slabiji po pitanju junaka (spomeno bih još samo The Flasha, Green Lanter i Green Arrow od poznatih).
Ali tu ima i mnogo istih junaka s jedne i druge strane, te kopiranja...
Recimo:
Aquaman (stvoren 1941) je kopija Sub-Marinera (stvoren 1939)
Quicksilver (stvoren 1964) je kopija The Flasha (stvoren 1959)
Mr. Fantastic iz F4 (stvoren 1961) je kopija slabo poznatog Plastic Mana (stvoren 1941)
Hawkeye (stvoren 1964) je kopija Green Arrow (stvoren 1941)
The Sentry (stvoren 2000) je čista kopija Supermana (stvoren 1938)
Ne znam ima li još toga, jer se trenutno ne mogu sjetiti pa ako tko zna neka slobodno kaže...
Štvo vi kažete? Marvel ili DC?
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- Scarface
Re: Tko ima bolje junake Marvel ili DC?
Iskreno, sve je to isti vrag, mašinerija koja izbacuje superjunake s toliko različitih moći da ih je većina glupa više nego maštovita i za priču upotrebljiva. Ali, ako ćemo sagledat s neke neutralne strane, DC-evi junaci su jednostavno bolji, i velika većina nositelja te kuće je obrađena na kvalitetan način u grafičkim novelama, šta se za Marvel može reć samo dijelom.
Osobno mi je najdraži superjunak Spiderman, odmah iza njega Batman, pa Wolverine i ostala ekipa. Dakle, prilično je neprecizno odlučit se za jednu ili drugu kuću, jer su obje kopija jedne druge, i pogotovo u novije vrime, trude se radit šta šokantnije priče jer je stanje gore od filmske produkcije u Hollywoodu šta se originalnosti tiče, pa se praktički natječu u piztdarijama.
Al onako okvirno, reka bi da je DC trunčicu mračniji i ozbiljniji, al samo trunčicu, i stoga bolji. I da, uvelike odnosi pobjedu u kreiranju arch enemyja koji su uvik vjerna negativna preslika superjunaka.
Osobno mi je najdraži superjunak Spiderman, odmah iza njega Batman, pa Wolverine i ostala ekipa. Dakle, prilično je neprecizno odlučit se za jednu ili drugu kuću, jer su obje kopija jedne druge, i pogotovo u novije vrime, trude se radit šta šokantnije priče jer je stanje gore od filmske produkcije u Hollywoodu šta se originalnosti tiče, pa se praktički natječu u piztdarijama.
Al onako okvirno, reka bi da je DC trunčicu mračniji i ozbiljniji, al samo trunčicu, i stoga bolji. I da, uvelike odnosi pobjedu u kreiranju arch enemyja koji su uvik vjerna negativna preslika superjunaka.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
Potpis, samo bi zamjenio Batmana sa Spidermanom...Ghostface wrote:Iskreno, sve je to isti vrag, mašinerija koja izbacuje superjunake s toliko različitih moći da ih je većina glupa više nego maštovita i za priču upotrebljiva. Ali, ako ćemo sagledat s neke neutralne strane, DC-evi junaci su jednostavno bolji, i velika većina nositelja te kuće je obrađena na kvalitetan način u grafičkim novelama, šta se za Marvel može reć samo dijelom.
"Good night boils and ghouls."
- gogoCK
DC ima Preachera i Hallblazera a Marvel ih nema 

- Scarface
Zapravo, mislin da bi bilo fer isključit Vertigo, Wildstorm i ostale ogranke dc-a i marvela, ode bi tribala bit rič o čistoj superherojštini.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- A$H
-
isto sranje, drugo pakovanje...al srcu mi je draži marvel jer sam ko klinjo gutao spidermana i tu i tamo, kad bi našel na kiosku, x-men
kaj se junaka tiče, marvel tu drži tron i ziher ima veću zaradu nego DC...filmovi, stripovi, crtići, action figures, itd...komercijalno marvel nema neku konkurenciju
što se kvalitete tiče, slažem se s ghostom, DC bolje obrađuje svoje junake
to je mojih 5 centa u vezi ovoga, makar nisam ja nešto prekompetentan o tome pričati jer u životu sam pročitao oko par stotina stripova, što je ništa
kaj se junaka tiče, marvel tu drži tron i ziher ima veću zaradu nego DC...filmovi, stripovi, crtići, action figures, itd...komercijalno marvel nema neku konkurenciju
što se kvalitete tiče, slažem se s ghostom, DC bolje obrađuje svoje junake
to je mojih 5 centa u vezi ovoga, makar nisam ja nešto prekompetentan o tome pričati jer u životu sam pročitao oko par stotina stripova, što je ništa
This is the Zodiac speaking.
- Wendigo
jako teška odluka zbog toga jer su mi dva najdraža (i jedina koje "pratim") superheroja batman i wolverine (i victor creed: sabertooth).
al ajd, glasam za marvel zbog conana, nekih X men-ova i raznih kul spiderman villaina..
al ajd, glasam za marvel zbog conana, nekih X men-ova i raznih kul spiderman villaina..
- Decadentor
- Sammy
lolDecadentor wrote:DC ima bolje tenisice

You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
-
Tko bi po vama pobjedio? Superman ili Flash?
- A$H
superman..kad bi ga uspio jednom dohvatit satro bi ga.. 

It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
-
- Decadentor
flash ne postoji, a superman postojiMetalcamp wrote:Da, ali sto je sa ovim http://www.youtube.com/watch?v=53OyPYa7SEI
Tu je flash puno jaci...

-
Decadentor wrote:flash ne postoji, a superman postojiMetalcamp wrote:Da, ali sto je sa ovim http://www.youtube.com/watch?v=53OyPYa7SEI
Tu je flash puno jaci...

Ma vazno da bi ih Hulk sve strgo