Koju ste knjigu zadnju čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
copycat

Re: Koju ste knjigu zadnju čitali?

Post by copycat » 03 Jan 2013, 11:01

Sada čitam (još uvijek Host)
+ The Walking Dead Official Magazine #1 & #2
jako mi se sviđa :D :partyman:

john_constantine

Post by john_constantine » 04 Jan 2013, 21:16

Serijal o sookie stackhouse - klub mrtvih (true blood 3) - izvrsna knjiga, puno bolja od prva dva. Vrlo zabavna, lako čitljiva, s jednostavnom radnjom, s dozom erotike i nasilja. Ali ono, fakat zabavna knjiga, puno bolje od preloše serije. Šteta jedino što ima premalo stranica, i umjesto da knjige budu u kompletu (paprena cijena tih 100 kn jedan komad, a nisu ništa pale zadnjih godina), ovako se mora čekati prijevod svake godine.
Michel puši karu.

mary

Post by mary » 07 Jan 2013, 14:48

Interview with the Vampire (Anne Rice)
Rijetko sam u nekom romanu uspjela ovak uzivati kao u ovom.
Likovi, mjesta, osjecaji... sve je tako lijepo ispricano, suosjecala sam sa svim likovima i unatoc tome sto sam film pogledala par puta, knjiga mi nije bila uopce dosadna, zapravo dozivjela sam je na sasvim drugaciji nacin nego film, sto je dokaz da su i Anne Rice i Neil Jordan odlicno odradili svoje poslove. Zapravo kroz Rice-in stil i kroz njenu moc opisivanja i kroz to sto je knjiga napisana u prvom licu, ovaj roman zapravo ostavalja dojam kao da citamo Louisovu Autobiographiju.
Odlicna knjiga, iako ne volim vampire, a pogotovu ne romanticne vampire od mene ocjena 4/5

Fevre Dream (George R.R. Martin)
Ostavila me je bez rijeci, bilo je divno citati ovu knjigu.
Misticna, zabavna, jeziva, puna iznenadjenja i preokreta... Odlicna knjiga, preporuka svima
5/5

The Keep (F. Paul Wilson)
Takodjer odlicna misticna knjiga. Ovu knjigu ne bi preporucila samo horror fanovima, mislim da svatko moze naci ponesto zanimljivo u njoj.
4/5

Asfodel

Post by Asfodel » 07 Jan 2013, 16:53

mary wrote:Fevre Dream (George R.R. Martin)
Ostavila me je bez rijeci, bilo je divno citati ovu knjigu.
Misticna, zabavna, jeziva, puna iznenadjenja i preokreta... Odlicna knjiga, preporuka svima
5/5
Čitala sam opis i ovo definitivno moram jednom :kokicarenje:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

megawar888

Post by megawar888 » 18 Jan 2013, 16:09

Robinson Crusoe
3/5
Knjiga mi nije najbolje sjela i bila mi je pomalo i dosadna, ali opet na trenutke je bilo zanimljivo. zadnjih 100 stranica sam čitao s manje pozornosti...

mary

Post by mary » 19 Jan 2013, 14:59

The Exorcist (William Peter Blatty)
Napokon je dosao red i na ovu divnu knjigu, nisam je htjela citati dok ne pogledam film, a njega sam odbijala pogledati iz straha, jer ipak sada sam pogledala sve horrore iz Top10 najboljih. :cry:
Prica je svima poznata, rijetko tko nije pogledao vrhunski film snimljen po ovoj knjigi. Film je skoro 1:1 prema knjigi. Razlika je to sto sadrzi vise detalja i inforamcija. Npr. ima malo vise detalja o samom Exorcizmu, ne spomenute slucajeve exorzima, takodjer saznajemo malo vise o zivotima likova, a knjiga sadrzi i jezive opise okoline i soba. A i dialozi su u njoj puno jeziviji nego u filmu.
Tko voli film, neka svakako procita i knjigu.
5/5

Michel

Post by Michel » 19 Jan 2013, 16:43

Stephen King: Dolores Claiborne

Jedna od onih knjiga koju sam izbjegavao duže vrijeme iz meni nepoznatih razloga, a King mi je top. Radi se o toj ženskoj (Dolores) koja želi ubiti muža i pratimo kako če to napraviti. Uspoređujući sa njegovim ostalim knjigama, ova je relativno kratka. Samo 282 stranice :zubifale: dinamična, napeta, briljantan triler kakav samo može kralj horora napisati.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 19 Jan 2013, 19:42

Stephen King - Rose Madder. Malo neuobičajena za njega ali stil je svakako prepoznatljiv. Knjiga nije njegov vrh ali isplati se pročitati. Završio sam je u srijedu, nakon par tjedana čitanja. Solidno izdanje.

mary

Post by mary » 21 Jan 2013, 12:47

Rosemary's Baby (Ira Levin)
Nastavljam sa citanjem knjiga koje su bile odlicne ekranizacije.
Procitala sam je jako brzo, sto vjerovatno zbog toga jer mi je prica poznata, sto zbog toga sto se jako lako cita bez nekakve potrebe velikog razmisljanja, sto je zapravo jedini problem ove knjige, nekako mi sve to ide prebrzo (naravno ne kazem da su opisi u stilu S.King-a potrebni, ali bilo bi zanimljivije saznati nesto vise o likovima ili detalje o dogadjajima).
Iznenadilo me koliko je film slican knjizi, zapravo skoro su 1:1, ima mozda dvije ili tri scene koje Polański nije upotrijebio, ali nije pogrijesio sto ih je izbacio. Mislim da bi knjiga bila jos bolja i jezivija da je napisana u provm licu, ali i ovako je super.
Knjiga je jeziva, atmosfera je odlicna i misteriozna, tko voli film neka procita.
4/5

Nije roman, ali moram spomenuti i ovu knjigu;
Image
Uzasno sam dugo trazila ovu knjigu, jer vise nije u prodaji, a kupovina "rabljene" preko interneta mi se nikako nije isplatila jer traze stvarno previse novca, tako da mi je moje Halloween-fan-srce gotovo iskocilo kada sam je nedavno ugledala na trznici medju starim CD-ovima. :D
Velika preporuka svim fanovima Halloweena koji znaju njemacki, knjiga sadrzi sve sto vec znamo, a ipak je nisam ispustila iz ruku dok nisam sve procitala :), sadrzi sazetke svih djelova (do 7-og. jer je do tada samo bilo 7 djelova), Filmplakate/postere, pojedinosti o likovima i Interview s Jamie Lee Curtis. Za fanove knjiga koju moraju imati, ostalima je nepotrebna i preskupa. :D

maddjuro

Post by maddjuro » 02 Feb 2013, 22:39

the invisible man od h.g. wells-a- odlična knjiga s orginalnom i interesantom pričom, iako kraj mi je mogao biti bolji.

sad cu vjerojatno započeti s "under the dome" od S.kinga ; ili nastaviti s "the great book of amber" od zelazny-a
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 02 Feb 2013, 22:47

maddjuro wrote:the invisible man od h.g. wells-a- odlična knjiga s orginalnom i interesantom pričom, iako kraj mi je mogao biti bolji.

sad cu vjerojatno započeti s "under the dome" od S.kinga ; ili nastaviti s "the great book of amber" od zelazny-a
izvrsna knjiga. A u stripu League of extraordinary gentlemen je Griffin jos bolesniji i brutalan.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 02 Feb 2013, 23:33

sto se tice stripova poceo sam citat Y the last man

john_constantine

Post by john_constantine » 03 Feb 2013, 00:00

maddjuro wrote:sto se tice stripova poceo sam citat Y the last man
da, ja sam pročitao Dylan Doga od veselog četvrtka, skoro sve brojeve. Pa mi ostaje čekati da izađu ostala skenirana izdanja...
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 03 Feb 2013, 01:39

john_constantine wrote:
maddjuro wrote:sto se tice stripova poceo sam citat Y the last man
da, ja sam pročitao Dylan Doga od veselog četvrtka, skoro sve brojeve. Pa mi ostaje čekati da izađu ostala skenirana izdanja...
ja od veselih imam sva izdanja koja nisu dosad izasla na balkanu

maddjuro

Post by maddjuro » 15 Mar 2013, 18:12

Widowmaker trilogiju od Mike Resnick-a- nabavih ove tri knjige za 7kn na sferakonu i bio sam ugodno iznenađen kada sam ih krenuo, iz dosade, čitati. Svaka je relativno nezavisna od preostale dvije, ali ako ne citate od početka cete si spoilati radnju u prethodnom nastavku. žanr je sf/akcija. Priča je ok, ne pretjerano orginalna, ali meni je ljepo sjela, lako se čita i generalno je interesantna. Ovo , ako uspijete naći jeftino, se isplati pročitati

Post Reply