Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
HorrorHR
Site Admin

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by HorrorHR » 27 Oct 2015, 15:20

Lukas #3 Žrtvovanje (Phoenix Press, 2015)

http://www.horrorhr.com/lukas-3-zrtvova ... ress-2015/

Image

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 28 Oct 2015, 16:16

Vašar knjiga 2015: Koje STRIPOVE kupiti?
http://cultofghoul.blogspot.com/2015/10 ... upiti.html

Fokus na srpska izdanja na nadolazećem sajmu knjiga

john_constantine

Post by john_constantine » 19 Nov 2015, 21:04

Živi mrtvaci omnibus 1 i 2 - Kirkman je totalni luđak kako razvija radnju. Za razliku od serije, akcija i napetost kroz brojeve, pa čak i stranicu dok okrećeš dalje stalno ostavlja bez daha. Sviđa mi se kako razvija situaciju, a da opet nije samo akcija. Ostavlja dovoljno prostora za psihološke karaktere likova, a opet, okreneš stranicu i ostaneš paf. Prepuno brutalnih scena od one završne scene u zatvoru ili onaj dio u naselju kada zombiji napadnu mjesto, a Rick spašava svog sina. Odlično je i prikazan moral društva, na što su sve ljudi spremni, naročito glavni lik Rick koji svakim brojem sve teže donosi odluke da bi postao sve više mračniji. Pola dana mi je trebalo da pročitam prvu knjigu, ali onako polako s guštom. Još da izađe treći omnibus s Neganom.
Samo me zanima kada jedanput dođe do kraja stripa kako će se uopće završiti, bar prije nego izgubi inspiraciju, a koliko sam vidio do 148 broja, ne nedostaje niti dalje brutalnosti niti napetosti.

Vjerojatno ću opet nastaviti treću sezonu, ali i brzo odustati s obzirom da serija ima dosta referenci na strip, skuži se i da autori serije nisu htjeli ići toliko daleko kao Rickman u stripu gdje ne štedi doslovce nikoga, ali jednostavno, čim vidim guvernera u trećoj sezoni, totalni bullshit od glumca. A i glupost mi je to za fanove da potpisuju peticije da njihovi omiljeni likovi prežive. Nadam se da će bar Negan ispasti puno bolje u seriji.
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 12 Mar 2016, 21:55

Dylan Dog: Oštrica britve - i ne baš tako dobar Dylan. Crtež prosječan, priča malo kopirana iz stepford wives. A i inače nisam ljubitelj tih robotskih radnji koje su ugurane u horor žanr. Ne leži mi iako je scenarij na trenutak čisto ok.

5.5/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

maddjuro

Post by maddjuro » 27 Mar 2016, 01:47

Batman - The Long Halloween - interesantna priča koja se proteže kroz godinu dana u kojoj na rezne blagdane misteriozni ubojica eliminira pretežno članove mafijaške obitelji (nije calendar man). Tu i tamo se pojavi koji poznatiji negativac, ali nitko od njih ne igra veću ulogu. Najveći minus je crtež koji mi nikako nije sjeo

Mask serijal; konkretno : The Mask, The Mask Returns, The Mask Strikes Back, The Mask: The Hunt for Green October. Ima još mask stripšova, ali oni su blažeg i humoristicnije naravni, više po uzoru na istoimeni film. No ovi ranije navedeni su prilično nasilni i krvavi. Mask-a nazivaju "big head killerom", koji baš ubija ljude, ovisno o tome tko je nosi. Prvo to buse ipkis, pa njegova djevojka , pa poručnik Kellaway', pa jedan sitni mafijaš.... Ukratko, interesantno za pročitati. Iako homorističnijeg tona, ovdje maska umija, sakati i radi koješta sa svojim neprijateljima. Jedan od interesantnijih likova je Valter, koji je bio u animiranoj seriji. Kratak serijal koji preporučam pročitati
I may be an idiot, but i am no fool.

Michel

Post by Michel » 10 May 2016, 16:15

Batman - Gotham by Gaslight - ovo je bilo jako zanimljivo. Grafički strip o Batmanu, ali smješten u drugi alternativni timeline pa je tako Gotham u godini 1889. gdje se Bruce Wayne vraća iz Londona i u Gothamu se počinju događati ubojstva slična Jacku Trbosjeku. Imamo i Gordona, a odijelo Batmana je pomalo smiješno. Napravili su kao da je baš iz tog doba. Odličan crtež i dobra priča koja nema veze sa pravim Batmanovim svijetom.

4/5

:supz:
Image
Last edited by Michel on 13 May 2016, 20:47, edited 1 time in total.

Michel

Post by Michel » 11 May 2016, 03:23

Batman: The Man Who Laughs - nastavljam sa Batmanom. Ovaj nije na razini The Killing Joke, ali je jedan dobar strip. Prva polovica vrlo dobra, druga nešto slabija. Crtež dosta moderan, ali vrlo dobar. Iz 2005. je strip. Ustvari je ovo nešto slično kao onaj Batman strip iz 1940. godine kad su prvi put uveli Jokera. Ovdje je Jokerov plan pobiti cijeli grad tako što će otrovati vodu. Plan se tek saznaje na kraju, a do tad Joker ubija bogataše i govori Gordonu kad će ih točno ubiti. Oni su uvijek spremni, ali nikako ne uspiju spasiti žrtve pa tu ulijeće Batman i prvi put se susreće sa Jokerom te pokušava shvatiti kako radi njegov um.

3.5/5

Image
Last edited by Michel on 13 May 2016, 20:47, edited 1 time in total.

Michel

Post by Michel » 11 May 2016, 21:21

Mala pomoć :D kao što vidite krenuo sam sa Batmanom pa sam si skinuo sve najvažnije Batman stripove to još odavno, ali sam tek sad krenuo čitati osim što sam prije pročitao The Killing Joke. Ova zadnja dva gore što sam riješio su bili one shotovi i to najkraći koje sam imao pa sad sam u dvojbi što da danas krenem.

Image
Image

Drak Knight Returns ću si pri kraju ostavit jer znam da se najviše cijeni.

Michel

Post by Michel » 12 May 2016, 01:41

Batman: Son of the Demon - grafička novela iz 80-ih koja slovi kao vrlo utjecajna i jedna od najboljih priča sa Ra's al Ghulom. Vidim na goodreadsu da su podijeljena mišljenja. Nekima je odlična, nekima nije. Meni nije. Priča mi je neuvjerljiva da se Batman ide udružiti sa Ra's al Ghulom u borbi protiv terorizma plus njegova kćerka Talia koja je romantično vezana za Batmana i još tijekom stripa dobiju dijete koje kasnije izgube. Crtež isto razočaravajuć, a priča me nije kupila. Ono što je dobro su akcijske scene i negativac Qayin. Cijenim utjecaj, ali ovo je bilo razočaranje.

2.4/5

Image

Michel

Post by Michel » 13 May 2016, 21:00

Batman: Thrillkiller - ovo je hard boiled, pulp crime, noir i fantastično je! Crtež je perverzija koliko je dobar, a atmosfera za prste polizati. Ovo nije tipičan Batman strip. Ovo je izokrenuto nešto u stilu alternativnog svijeta gdje Batman ne postoji već je Bruce Wayne detektiv koji radi za Jima Gordona, a Joker je ženska dok je Two Face isto policajac, ali korumpirani. Croc isto. Pingvin ima svoj klub, a Mr. Freeze to jest Otto je tamo kao nekakav voditelj, ali kuje zli plan. Glavne uloge pripadaju Batgirl i Robinu (Dick Grayson) koji se osvećuju kriminalcima iza kojih stoji taj ženski Joker. Gordon kaže Bruceu da istraži i kako istraži polak saznaje da je Barbara (kćer od Gordona) Batgirl. Do kraja treće volumena, Bruce Wayne nakon smrti Robina postaje Batman i udružuje se sa Batgirl u borbi protiv kriminala i pokušavaju srušiti Jokera, a ona je ubila Robina.

Ma fantastično, baš sam oduševljen. Nije savršen, ali totalno te upije. 5 volumena u jedan grafički strip. I sve ženske su tako seksi. Batgirl omajgad kako je jebozovna, ali to je do crteža jer je zbilja realističan.

4.5/5

Image
Image
Image

Inferno

Post by Inferno » 14 May 2016, 12:45

Michel, moja preporuka za Batman:The Cult :D
Evo i recenzije koju sam ja napisao:
http://www.stripovi.com/recenzije/batma ... cult/1882/

Michel

Post by Michel » 14 May 2016, 14:41

Heh, koje li slučajnosti. Baš sam noćas pročitao prva dva dijela, kasnije završavam sa trećim i četvrtim. Jako sam zadovoljan za sad pa komentiram dok završim :)

john_constantine

Post by john_constantine » 14 May 2016, 16:02

Inferno wrote:Michel, moja preporuka za Batman:The Cult :D
Evo i recenzije koju sam ja napisao:
http://www.stripovi.com/recenzije/batma ... cult/1882/
Je, odlična ti je recenzija. Par puta sam je pročitao. Jedanput ću se zaletjeti do zagreba i kupiti podosta batman albuma.
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 15 May 2016, 17:51

Batman: The Cult - grafička novela koja sadrži četiri stripa. Odmah na početku vidimo da će ovo biti nešto drugačije. Batman se nalazi zarobljen. Tko, kako, zašto? Ne zna se, ali vidimo da je negdje ispod grada, kao u nekakvoj kanalizaciji okružen ljudima ispranih mozgova, a um im je isprao vješti manipulator i šaman Deacon Blackfire, vrlo vješt i vrlo dobar zlikovac. Batman je psihički slomljen kako je i sam priznao na kraju da ga je Blackfire slomio. U prva dva stripa pratimo Batmana i ostale isprane umove kako love nove žrtve, uglavnom beskućnike. U zadnja dva, pogotovo trćeem vidimo da Robin dolazi spasiti Batmana dok u četvrtom Batman mora stisnuti zube, oporaviti se i suočiti se sa čovjekom koji ga je slomio. Tu Batman odlično odigra jer ne ubije Blackfirea već ubije boga u njemu zbog čega Blackfire moli za milost, a to sve vide Blackfierovi sljedbenici i kad su vidjeli da njihov vođa moli za milost, ubiju ga.

Ovo je dobar Batman s kojim ipak imam nekih problema. Crtež je dobar, ali ima trenutaka gdje je pomalo smiješan. Ponajviše izrazi lica Batmana. Ono što mi je najviše zasmetalo su one vijesti i voditelji kad izvještavaju. To su mi dosadni dijelovi i trebalo je nekako skratiti. Ono što je najbolje je sama brutalnost i nasilje u stripu. Sve u svemu dobro.

3.5/5

Image

john_constantine

Post by john_constantine » 26 May 2016, 16:47

Hitman: pokolj u Arkhamu - bilo bi mi dosadno dok čekam film u kinu i kupio sam prvi dio od 5 fibrinih izdanja. Nakon trećeg čitanja, nikako mi ne sjeda strip tako da neću uopće niti nastavljati dalje kupovati knjige. Crtež je solidan. Strip je tipično američki stil, sve ubrzano od kadrova do krvave akcije. Garth Ennis uobičajeno ubacuje teme o prijateljstvu, časti i ljubavi. Ima i crossover epizoda s Etriganom, pa sam morao proučiti wikipediju da pročitam više o tim svemirskim vampirima. Dobre fore s Batmanom. Ali jednostavno, Hitman mi je antipatičan lik. Akcija i nije bogznašto, sve standardno. Nema ništa što bi me vuklo da kupujem ostale knjige. Osim lika Baynor ili kako već, jedan demon iz pakla i radi jednog dijela s Etriganom. Ali preskupo da bi mi se isplatilo držati u kolekciji.
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
Michel puši karu.

Post Reply