Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
HorrorHR
Site Admin

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by HorrorHR » 19 Jul 2015, 09:18

maddjuro wrote:
HorrorHR wrote:Zanimljiva ideja, bacim oko.
ako ti se neda čitati ovo je odlična alternativa

https://www.youtube.com/watch?v=tG0UUdGI01o
nema potrebe, pribavih strip

HorrorHR
Site Admin

Superman: Red Son (DC Comics, 2003)

Post by HorrorHR » 21 Jul 2015, 10:22

Superman: Red Son (DC Comics, 2003)

Image

Nisam neki fan superhero stripova, ali ideja da je Superman "sletio" u SSSR, a ne u Ameriku je odlična. Red Son je dio Elseworlds publikacija ( https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_E ... blications ) u kojima se superheroje stavljalo u malo drugačije pozicije. Crtež mi je dobar, radnja OK, makar su mi neki dijelov stripa puno bolji od drugih. 1/3 mi je bio super, 2/3 malo opao i tako. Drago mi je da sam pročitao pogotovo radi tog "alternativnog svemira", gdje Superman doslovno vodi SSSR, Batman je ruski superheroj, a tu su i Green Lanterns. Sviđali su mi se detalji u crtežu, poput kada Batman baci onaj svoj "šuriken ili šta već" koji nije onako savršen kao kod američkog nego se vidi matica i vida na njemu. Prejako ;)

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 10 Aug 2015, 18:52

Nisma čitao, ali friško pribavio - ostatak je u kuferu koji je negdje pogubljen i trebao bi doći ovih dana ;)

Image

Image

Image

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 12 Aug 2015, 09:02

Stigao i kufer;) + ljetni Dylani

Image

Image

Image

Michel

Post by Michel » 19 Aug 2015, 21:47

Dylan Dog: Sunčeve pjege - ovo je nešto što bi Fulchi napravio. Vrata pakla, zombiji koji ustvari nisu tipični zombiji jer Dylan u jednom trenutku govori "Judo plesaču, nekad su zombiji padali kad bi ih udario po glavi" epizoda o paklenoj vrućini koja tjera ljude da čine samoubojstva, ali raznesu se sa eksplozijom koja pobije još više ljudi. Onako, dobar nastavak, ali bez neke atmosfere, prilično repetitivno. Crtež dobar, pogotovo nekoliko djelova iz daljine kad samo prikažu zgrade i ogromno sunce. Priča ništa posebno. I kraj mi se nije svidio. Halucinacije.

6/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 29 Aug 2015, 20:23

Clive Barker’s Nightbreed #05-#12 (Boom! Studios, 2014-2015)

http://www.horrorhr.com/clive-barkers-n ... 2014-2015/

Image

Clive Barker’s Hellraiser: Bestiary #1-#6 (Boom! Studios, 2014-2015)

http://www.horrorhr.com/clive-barkers-h ... 2014-2015/

Image

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 30 Aug 2015, 09:14

Kris/Mael: Naša majka rat

Image

Ozbiljni murder mystery u rovovima na prvoj liniji bojišnice u prvom svjetskom ratu. Odličan prikaz ratnih strahota i utjecaja rata na ljudsku psihu omotan sa istraživanjem niza ubojstava mladih djevojaka. Vrlo dobar strip sa odličnim crtežom, malkice su mi jedino dijelovi istraživanja ubojstava djelovali naivno i nemoguće, dok je sve drugo vrhunski.

8/10

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 08 Sep 2015, 23:48

maddjuro wrote:...
Jel si upoznat ti sa tim Libellusovim tjednim akcijama? Naletio na par spomena toga, ali ne vidim dali je to aktualno često, kakvi su popusti, na šta inače itd.

Inferno

Post by Inferno » 09 Sep 2015, 10:00

To budu više stripova kojih imaju puno na sladištu u nekom kompletu ( nešta tipa Mister No 10 knjiga za 620 kuna). Uglavnom "stariji" brojevi. Al u zadnje vrijeme baš i nije bilo akcija.

Možeš vidjeti temu ovdje:
http://www.libellus.hr/forum/default.as ... t=694&p=11

maddjuro

Post by maddjuro » 09 Sep 2015, 19:55

kao što je inferno rekao, to se generalno rasprodaju viškovi i to raniji brojevi
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 09 Sep 2015, 21:42

Sudija dredd albumi od komiko izdavača. Vjerujem da većina vas zna tko je Judge Dredd zahvaljujući filmu s Slyester Stalloneom. Inače je izlazio kod nas strip, mislim da je bio Laser i još neki strip časopisi. Riječ je o kratkim brojevima satirističnog stripa o megagradovima u budućnosti koji su prenatrpani milijardama i milijardama stanovnika. I zato postoji specijalni odred sudaca koji provode pravdu po ulicama, bore se protiv uličnih bandi i održavaju red. Većinom se radi o kratkim pričama s crnohumornim završecima.
Sudija Dredd: Život je zločin - ovdje je objavljen komplet priča u kojima se pojavljuje prvi put Judge Death. A kasnije ostala tri mračna suca smrti koji smatraju da je život zločin. Jer ako je netko živ, može počiniti zločin, pa su oni u startu to odmah spriječili. Pobili sve živo dok nisu došli u njihovu dimenziju. Premoćne epizode s nezaboravnim scenama. Scena kada Judge fear zgrabi Dredda i natjera ga da pogleda njegovo lice uz komentar : Pogledaj u lice straha, a Dredd samo šakom razvali njegovu glavu uz povik : Pogledaj ti šaku suca Dredda. A i crtež gdje su sva četiri suca smrti, prekrasno nacrtana do detalja. Poslije njih su kratke priče koje isto nisu za odbaciti.

Sudija Dredd: Dan kad je zakon umro - kompletni album se bavi ludim sucem Kalom koji preuzme vlast i radi teror u gradu. Primjera da osudi cijeli grad na smrt, pa ljudi po abecedi idu na egzekuciju. Ipak su to milijarde stanovnika. :D ili odredi za provoditelja zakona svoju zlatnu ribicu, a narod ne kuži što je zločin. Odličan album.

Sudija Dredd: Betonska džungla - isto komplet izvrsnih epizoda poput kolonije mutanata koji idu na grad u cilju spašavanja biljaka ili epizode s otrovnim paucima.

Nadam se da će jedanput izdati i epizode s djetetom pravde i anđelima ili one epizode s ženskim sucima smrti.
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 11 Oct 2015, 09:40

Image

Will Eisner: Ugovor s Bogom
Iskreno, prvi dodir sa djelima Willa Eisnera, a vidim da nikako neće biti zadnji. Set od tri autobiografske priče, svaka na svoji način posebna, od dirljivog početka po čemu je i ova knjiga dobila naziv, do interesantne zabave u zadnjoj "hotelskoj" priči. Odlično!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Image

Jimmy Gownley: The Dumbest Idea Ever!
Autobiografsko djelo Jimmya Gownleya, koje govori o njegovom ulazu u svijet stripova. Jimmy objašnjava kako je "najgluplja ideja ikada", crtanje stripa baziranom na njegovom sasvim prosječnom životu u malom gradiću, dovela do toga da je sada NYT bestselling autor sa 11 nominacija za Eisner Awards. Pozitivan i inspirativan strip, sa primarnim ciljem edukacije mladih generacija o umjetničkim i inim vrijednostima strip formata.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 16 Oct 2015, 20:15

Image

Story By: Warren Ellis
Art By: Declan Shalvey, Jordie Bellaire
Covers By: Declan Shalvey, Jordie Bellaire
Published since: May 13, 2015

Injection Vol. 1
Sam početak originalnog sinopsisa koji sam naveo u prvom postu, daje lagane naznake gdje ovo djelo ide. Kombinacija mitskog folklora i svijeta u kojemu caruje tehnologija u odličnoj izvedbi cijelog tima koji radi na ovome. Čim su ovakvi kreativci u igri, djelovalo mi je da bi INjection moglo ispasti nešto posebno - i to definitivno i jest slučaj. Skoro do zadnje četvrtine prve knjige, većina informacija koje dobivamo su prilično konfuzne, tako da je ovo više ciljano za ljude koji vole baciti maštu u pogon i lagano slagati komadiće sa ciljem shvaćanja u kojem pravcu kreće radnja. Ne mogu reći da sam za sada sa ovim očaran, ali ideja je vrlo intrigantna i itekako me zanima Ellisova vizija. Crtež mi je fantastičan.

Nekoliko stranica iz Vol. 1:

Image Image Image Image

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 26 Oct 2015, 23:57

Batman: Haunted Knight (DC Comics, 1996)

http://www.horrorhr.com/batman-haunted- ... mics-1996/

Image

maddjuro

Post by maddjuro » 27 Oct 2015, 15:13

I may be an idiot, but i am no fool.

Post Reply