Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
Michel

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by Michel » 10 Mar 2015, 03:28

Dylan Dog: Morgana - odlična epizoda, odličan crtež Sclavia i pojava Xabarasa. Priča počinje dosta konfuzno jer se ne zna što je zbilja, a što san, ali na kraju sve dođe na svoje mjesto. One tri babe su odlični zombiji, a i fora je dio kad Dog čita strip o sebi. Morgana je seksi ženska, nadam se da će se i dalje pojavljivati. Poslije ove dolazi nastavak Poslije ponoći za koji čitam da je možda i najbolji DD.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

john_constantine

Post by john_constantine » 17 Mar 2015, 20:49

Transmetropolitan vol 1,2,3 - nešto najgenijalnije što sam čitao. Birao sam između Hitman od Garth Ennisa i Transmetropolitan od Warren Ellisa. Zajedno su radili na preacher stripovima. Listam hitman, razmišljam i puno puta dolazim i nikako mi ne sjedne. Je da ima Etrigan, ali ne sjeda mi loš crtež, uobičajeno Ennisovo nasilje i njegove priče. Pa vidim prvi fibrin integral Transmetropolitan. Crni humor, psovanje na sve moguće načine, brutalno nasilje, satira, odličan lik i izvrstan crtež. Pročitao preview prve epizode i počeo skupljati knjige. Još dvije koje ću kupiti odjednom. Ono, nasilje i crni humor, ali kakav... Od ubijanja životinja (glavni lik premlati tjelohranitelja, baci ga kroz prozor i isti zgnječi malo štene. A Jerusalem da nitko ne dira štene, da mu je to večera). Opisi jela, napad na religiju čije se nove stvaraju svakih sat vremena kao religija koja uključuje zabijanje šiljka za led u sljepoočnicu. Nasilje koje zapravo nema toliko, ali dovoljno krvavo, brutalno i detaljno prikazano. I satira o društvu, tehnologiji, politici, demokraciji i uličnom šljamu. A tek glavni lik, novinar koji piše samo istinu, koji mlati sve oko sebe, drogira raznovrsnim drogama i živi s dvoglavom mačkom koja puši. Definitivno preporuka, bilo original ili fibrino izdanje (izvrstan prijevod) . Tek mogućnosti koje pruža serogan, he. Ludilo od stripa.
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 18 Mar 2015, 01:29

Mislim da si mi nedavno taj preporučio. Dvoglava mačka :zubifale: :supz: skinut će se.

Dampyr 15: Rođen u močvari - nakon zadnje lošeg broja, ovaj mi se jako svidio. Brutalan i atmosferičan smješten na jugu amerike o jednom southern rock bendu koji su doživjeli pad aviona i umrijeli, ali su se desetljećima kasnije vratili među žive da otpjevaju svoj zadnji koncert u močvari. Ima dosta dobrih trivija o bluesu i tako, vrlo dobar broj.

Hellblazer, Vol. 2: The Devil You Know - The Devil You Know... zadnji dio u drugom volumenu. Odličan završetak izvedeno jako blesavo, ali zabavno. Constantine se sjetio da pomoću Ritchiea zarobi Nergala u kompjutersku virtualnost i tamo nastavi borbu što mu naravno i uspije. Pošalje ga natrag u pakao, ali neki drugi gdje vlada neko opasnije biće.

Michel

Post by Michel » 04 Apr 2015, 02:35

Dylan Dog: Poslije ponoći - najbolja Dogova epizoda. Predobar crtež, odlična priča i atmosfera za prste polizati. Sclavi je vrh! Nevjerojatno je dobro opisao taj noćni život, taxiste, prostitutke i sve ostalo.

maddjuro

Post by maddjuro » 21 Apr 2015, 02:59

death of the family - serijal od nekih 30 stripova iz New 52 DC univerzuma. Radnja se odviaj u nekoliko serijala; primarno batmanovom, ali u igri su i serijali batgirl, batman and robin, nightwing, redhood, suicide squad... Serijal počne tako da si joker , uz pomoć dollmakera, odreže lice zakuca ga na zid te nestane na godinu dana. Kada se vrati, ima plan da liši batmana hendikepa, koji su za njega, svi batmanovi pomoćnici; bivši i sadašnji. Te tokom serijala se bavi da ih "skupi". Naravno pošto si je odrezao lice, sada to odrezano lice, koje je počelo i trunuti, nosi učvršćeno koječim (što mu daje interesantan izgled). Doznamo i još koješta vezano za ljude opsjednute Jokerom, dobar uvid u Jokerov odnos s Batmanom; i harley quinn je u igri. Također se u serijalu pojavljuju prošli robini kao i njegov trenutni sin/robin damien. Neću previše o priči i kraju da ne spoilam.
Ovo je , koliko se sijećam pošto mislim da blackest night nije bio new 52, prvi put da sam čitao nešto iu New 52 serijala.Generalno su mi se dizajn i atmosfera sviđali. Volio bi da su neke stvari malo drugačije se odigrale, no sve u svemu sam zadovoljan i preporučio bi ovo ljubiteljima Batmana
I may be an idiot, but i am no fool.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 03 May 2015, 17:47

tko je čitao Green Lantern strip?, gledao sam danas animirani GL:First Flight i odličan je, prije 4 godine sam gledao i film sa R:reynoldsom i slab je bio, no zanima me dali je u stripu on crnac ili bijelac, jer stiže neki film gdje će on bit crnac pa mi nije jasan odabir
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 03 May 2015, 20:20

Bijelac. Makar ništa čudno, u novoj fantastičnoj četvorci human shield je crnac.
Michel puši karu.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 03 May 2015, 20:51

john_constantine wrote:Bijelac. Makar ništa čudno, u novoj fantastičnoj četvorci human shield je crnac.
Aha,nisam rasist, ali ovakav odabir mi se ne svidja

Image
Image

Michel

Post by Michel » 03 May 2015, 20:58

john_constantine wrote:Bijelac. Makar ništa čudno, u novoj fantastičnoj četvorci human shield je crnac.
Crnac je i u stripovima i to odličan. John Stewart se zove. Ima ga i u onom odličnom crtanom http://www.imdb.com/title/tt0275137/

Hal Jordan (bijelac) je isto odličan.

john_constantine

Post by john_constantine » 03 May 2015, 21:40

Michel wrote:
Crnac je i u stripovima i to odličan. John Stewart se zove. Ima ga i u onom odličnom crtanom http://www.imdb.com/title/tt0275137/

Hal Jordan (bijelac) je isto odličan.
Da, mi smo mislili na Hal Jordana. Izgleda da će onda u novom filmu ubaciti drugog lanterna.
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 03 May 2015, 21:44

Vjerojatno jer njih ima na desetke, ali ova dva su najpopularnija. Green Lathern gledajući njegove moći bi trebao biti moćniji od Supermana, ali jebiga ovaj je Superman.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 04 May 2015, 09:42

Sad mi je jasnije, izgleda da ce onda koristiti i J.Stewarta :D

Image
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 18 Jul 2015, 18:38

Superman - Red Son -ovaj trodjelni serijal govori o tome sto bi se deslio da je supermanova letjelica sletila u SSSR umjesto u 'muricu. Intrersantna priča s još interesantnijim i nepredvidivim krajem; iako pati malo previše od "amerikanizma". Ovdje je batman vođa pokreta otpora protiv supermana; wonderwomanica mu je kolegiva; Louis lane je u braku s Lexom...
Generalno sam zadovoljan pričom, iako sumnjam da je vrijedna višestrukog čitanja. I kao što sam ranije napomenuo kraj je ugodno iznenađenje.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 18 Jul 2015, 18:48

Zanimljiva ideja, bacim oko.

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Jul 2015, 02:16

HorrorHR wrote:Zanimljiva ideja, bacim oko.
ako ti se neda čitati ovo je odlična alternativa

https://www.youtube.com/watch?v=tG0UUdGI01o

Post Reply