Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
HorrorHR
Site Admin

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by HorrorHR » 28 Jan 2014, 23:51

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Apr 2014, 14:23

Image

dobar nastavak, interesantna haunted house priča

Image

super nastavak, twist također ima smisla, vraća se jedan "element" koji je u krvnom ugovoru s dylnaom

Image

ovaj sam nastavka čekao godinama, tj. od kad sam vidio naslovnu sliku; za vas oštrijega oka primjetiti cete da je ovo drvo jako slično drvetu iz nastavka "mačje oko", s kojega su ako se dobro sjećam, bile vješane vještice; a ako pri tome dodamo i naslov koji neodoljivo podsjeća na suspiriu vidi se zasto bi netko zeljno isčekivao taj broj. Nažalost nije imalo nikakve veze s ranije navedenim stvarima, ali je broj svejedno bio odličan, dylan se dosad susrećao s smrću, životom, smrću za ljubav... u ovome se nastavku susreće s boli (il boli u ljudskom obliku); broj mi je bio odličan

Image

ništa specialno, broj počne interesantno, s solomon grundy rimom; ali mi je twist bio bezveze

Image

ok broj s vampiricom koja se par puta pojavila u prijašnjim nastavcima

Image

ovaj broj odlično prikazuje današnje stanje u svijetu i kod nas. Broj je vezan za bankare, dugove i po meni jako je dobo odradio tu temu. Još jedan dobra nastavak

Image

solidan nastavak, ali ništa extra, ideja za ovaj broj mi se čini da je vec bila iskorištena. Crtež mi nije najbolje sjeo.

Image

broj počne interesantno, ali twist mi je bio bezveze

Image

broj bez neke priče, ali i unatoč tome je bio interesantan; vjerojatno postoji neka poruka, kritika na društvo ili stoveć, ali mi je promakla. Ok broj.

Image

violinista sam čitao u ludensovom izdanju, pa kada se zna kraj nije toliko broj interesantan. Ali druga priča "tjeskoba"; mi se dopala.

Image

ovaj je broj iznadprosječan za dylana; nebi rekao da je fenomenalan kao sto neki ljudi ga ocjenjuku, ali svakako vrjedan čitanja.

Image

bio mi je gušt ovo ponovno čitati, ponajviše nostalgije radi jer je ovo bio prvi broj koji je izašao u nakladi Slobodne dalnacije

Image

priča nakon velikog praska je u najbolju ruku prosječna, po meni je priča kritika protiv nuklearnih oružja ili štoveć; ništa specialno. Druga priča "đavo u boci" je bila dobra. Tko popije gutljaj iz boce ima pravo na tri želje u zamjenu za dušu; naravno malo tko dobije što zaželi. Najbolji je dio kad dylan završi u paklu i ponovno sreće dvoličnog upravitelja.

Image

Grobar- najbolja priča u ovome maxi-u; ideja je da tko izbjegne smrt (tipa zakasni na vlak koji izleti s tračnica; i svi u njemu poginu); biva ubijen, te pokopan u nekome gradskome vrtu a na nadgrobnoj ploči stoji datum kada je ta osoba trebala umrti

Rakovim korakom- neobična i interesantan priča; kojoj je uzrok jedan lik koji je bio u nedavnome ludensovom regularnom izdanju (ako kažem koji pokvariti cu priču)

Zelenozuba jenny- ok, ali već par puta viđena priča

Image

dobar broj, dylan sklapa dogovor s smrću da spasi voljenu djevojku; jedino sto mi je malo bolo oči je to što su negativca previše "darth waderali".

Image

ponče dobro, ali je "uzrok" zašto se dešava to što se dešava bezveze

Image

Broj koji mi se jako dopao. Nesjećam se kada je zadnji put, ako i opće, dylan imao ovakav pristup. Priča , iako se u njoj pojavljuje dylan, se ne vrti oko njega, vec oko jednoga sustanara. Sam dylan ne igra nikakvu veću ulogu. Iako sama priča nije horror, dobra je.
I may be an idiot, but i am no fool.

maddjuro

Post by maddjuro » 09 May 2014, 23:48

Image

Broj mi se dopao; interesantna ideja na kraju; crtež je dobar.

Od idućega broja dylani extra počinju pokrivati one brojeve odakle je veseli četvrtak krenuo
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 11 Jun 2014, 19:07

HorrorHR wrote:Crossed: Badlands #01-#03 ark

http://www.horrorhr.com/crossed-badland ... ress-2012/

Image
bolest od stripa. :D Ali da, čim je Garth Ennis otišao, onda mi je prestalo biti zanimljivo, pa sam odustao od čitanja...
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 11 Jun 2014, 19:08

pročitao konačno nekoliko brojeva Družina od Vješala. Malo mi ide na živce to što svaki lik govori različitim narječjem od zagorskog do dalmatinskog. A i zapravo mi strip nije nešto. Ima ono dobrih fora, ali većinom dosadno.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Sep 2014, 17:52

20 000 stoljeća ispod mora - standardni američki strip u dvije epizode. Kapetan Nemo i Chulthu. Solidan crtež, zbrzana radnja, likovi iz Vernove knjige i solidna radnja, ništa posebno. League of extraordinary gentlemen će biti teško nadmašiti...
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 02 Oct 2014, 17:00

Dylan Dog: Uspomene nevidljivog - Jedan vrlo hvaljeni nastavak Dylana koji se meni nažalost nije tako svidio kao ostalima. Svakako dobra epizoda, pogotovo o samom negativcu ala Jack Trbosjek, ali ostatak solidan.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Post by Michel » 03 Oct 2014, 03:03

Dampyr 8: Iz Tame - odličan nastavak. Dampyr mi je postao odličan strip i sviđa mi se što postaje sve raznovrsniji. U ovom nastavku nije bilo Kurjaka i Tesle, ali je išao u posjet profesoru Milliusu kojeg prvi put upoznajemo i nekako mi se čini da ću ga još susresti. Priča je kopija svih priča o magiji, ritualima, ali je odlična. Pogotovo zadnja borb na tornju protiv onog krilatog bića harpije i na kraju kad su se na kratko pojavili bogovi kao iz Lovecraftovih priča. I odlična referenca na Argenta :supz:

Baš me oduševio nastavak. Puno rasprave, tu je Boselli napravio odličan posao, a crtež je fenomenalan. I sad nakon ovih 8 nastavaka, Dampyr ima odličan crtež, nema lošeg nastavka i stalno je zanimljivo. Mijenjanje lokacija, istraživanje, nova bića i tako.

Michel

Post by Michel » 04 Oct 2014, 15:46

Hellblazer, Vol. 1: Original Sins/Hunger - napokon počeo s ovim stripom. Prvi volumen ima 9 nastavaka, i prvi je Hunger. Sviđa mi se kako radnja odmah počinje, upoznajemo Constantinea, dijalozi su odlični, puno psovanja, i srakstičnog humora. Svakih 4, 5 stranica pali cigaretu :D

U ovom volumenu će se izgleda boriti sa demonom Mnemothom. Super mi je kako se priča brzo širi, odmah smo upoznali i Papa Midnighta (odnekud mi je poznato to ime) i prikaz buba :rock: odličan početak.

Našao sam ovo. Ja sam skinuo 250 nastavaka i ovdje sad piše da je najpoznatiji Volumen Dangerous Habbits od 34 do 46, a inače je od 41 do 46 jer ova duža verzija je kao nova i počinje sa Boogeymenom i baš sam otvorio 34 i to je Boogeyman, ali ne piše da je Dangerous Habbits. DH mi piše kad otvorim 41. nastavak što bi značilo da su samo dodali prijašnjih 6 nastavaka u DH pa ću tako i čitati.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_He ... blications

I još me buni što u ovom prvom volumeni bi trebao pročitati Swamp Thing i to 77/78 nastavke. Ma ko će sad to tražit. Budem pročitao bez Swamp Thinga.

john_constantine

Post by john_constantine » 04 Oct 2014, 17:08

A trebao bi pročitati Swamp thinga, bar one epizode koje je radio Alan Moore. Radi epske borbe protiv entiteta. A i objašnjava sudbine Constantineovih prijatelja koji su postali duhovi. Bar neki, he.
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 04 Oct 2014, 17:37

A ovo u Volumenu 2 što piše "HELLBLAZER ANNUAL #1 THE HORRORIST #1-2"?

Znači, Swamp Thing trebam pročitati 76. i 77. nastavak čim završim volume 1 Original Sins? Tako piše na wikipediji i samo piše z Original Sins da se treba pročitati Swamp Thing ta dva nastavka. Sad sam pokušao naći i nema nigdje za skinut, čak ni komplet.

I sad ovdje čitam da ima puno više crosovera sa Constantineom http://en.wikipedia.org/wiki/Swamp_Thin ... d_creation a u Hellblazer listi samo za Original Sins piše da se treba pročitati 76. i 77. nastavak tak da ne kužim kak da čitam sad.

john_constantine

Post by john_constantine » 04 Oct 2014, 17:58

A pusti wikipediju. Ja ti kažem da je najbolje čitati od one epizode Alana Morea "Saga of the Swamp Thing #20: loose end". I onda samo čitaj do te epske borbe protiv entiteta. A dalje nije više bitno, kvaliteta poslije odlaska Alana Moorea pala.
Constantine se ne pojavljuje odmah, ali je dobar uvod za njega.

Inače nije toliko bitno, možeš normalno čitati Hellblazera od početka, samo će se u jednoj epizodi pojaviti Swamp thing (koliko se sjećam, radi toga što mu je trebao netko da napravi dijete njegovoj ženi)

A crossoveri, ne znam. Znam da je u Sandman isto bio Constantine kada je tražio jednu prijateljicu koja je imala vrećicu s snovima od Sandmana. Ti crossoveri mi se čini da nisu toliko bitni, više samo da se pojavljuje Constantine.

Javi mišljenje kada dođeš do dijela kojega je radio Garth Ennis.
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 05 Oct 2014, 00:16

Naravno, javim :rock:

Stavio sam skidat Swamp Thing Volume 1 i 2 i to je sveukupno 77 nastavaka tako da ću početi i Swamp Thing od početka. I stavio tu sagu od 6 nastavaka, ali su veliki i piše da svaki nastavak ima oko 170 stranica.

Malo će to potrajat jer sad čitam Damypra, Dylana, Hellblazer i sad Swamp Thing. Svkai dan nešto drugo. Danas je na redu Dylan. Al ima vremena, uživat će se.

Michel

DLYAN DOG: IZ DUBINE

Post by Michel » 05 Oct 2014, 03:58

Dobar nastavak. Prva polovica odlična sa referencama na Hitchcockov Psiho i kopija najpoznatije scene u filmskoj povijesti. Čudovište iz kanalizacije mi se dopalo, crtež odličan i razgovor između Dylana i detektiva. Druga polovica je problem gdje su mi pokvarili čudovište s onom njegovom pričom koja je trebala biti highlight ovog nastavka. Na kraju dobar nastavak.

Michel

Post by Michel » 11 Oct 2014, 01:44

Dampyr 10: Kuća krvi - epizoda koja je popljuvana jako gadno na stripovima com pa ne znam jesam li ja neki drugi nastavk čitao, ali ovo mi je bilo odlično. Atmosferično, ukleta kuća/dvorac, razni rituali, stvorenja i novi lik. Klišeji, ali jebeno napravljeno.

Cons, skinuo Saga of the Swamp Thing 6 volumea. Saga of the Swamp Thing volume 1 ima 200 stranica, ali unutra su 8 nastavaka počevši od ovo što si spomenuo loose end. Izgleda jebeno dobro :supz:

Jel se isplati Martin Mystère počet čitat? Neću sad naravno počet jer imam dosta toga, ali da znam dal da si počnem skidat i otkud krenuti ako je dobar? Od prve epizode ako ima.

Post Reply