Koji ste strip zadnji čitali?
- cactus
Re: Koji ste strip zadnji čitali?
Trillo/Mandrafina-Spaghetti brothers I-VI
Obitalj talijanskog porijekla u Americi koja se sastoji od popa,gangstera,policajca,glumice i... sa svim svojim tešlpćama,tajnama i ljubavima. Neverovatan spoj komike i tragedije u dobro ispričanim pričama i odličnom crtežu. U svakom slučaju lako se čita od upoznavanja u prvom nastavku do stvarnog kraja u šestom koji je i posljednji nastavak. 9/10
Obitalj talijanskog porijekla u Americi koja se sastoji od popa,gangstera,policajca,glumice i... sa svim svojim tešlpćama,tajnama i ljubavima. Neverovatan spoj komike i tragedije u dobro ispričanim pričama i odličnom crtežu. U svakom slučaju lako se čita od upoznavanja u prvom nastavku do stvarnog kraja u šestom koji je i posljednji nastavak. 9/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
- john_constantine
Dampyr broj 100 Color - hm... čudna epizoda, s obzirom da se još puno stvari dogodilo do 100 - tog broja, ali ne samo to, nego je Dampyr postao i SF, taj SF svijet, razni svijetovi kroz koje Dampyr putuje, nestanak prijatelja, a naslovnica idućeg broja nije ništa drugo nego SF... A bar se nešto doznaje o njegovom ocu i njegovim idealima... ali kao što rekoh, nema svrhe razumjeti tu epizodu bez poznavanja prošlih epizoda...
Michel puši karu.
- Scarface
Odakle ti ovo?john_constantine wrote:Dampyr broj 100 Color - hm... čudna epizoda, s obzirom da se još puno stvari dogodilo do 100 - tog broja, ali ne samo to, nego je Dampyr postao i SF, taj SF svijet, razni svijetovi kroz koje Dampyr putuje, nestanak prijatelja, a naslovnica idućeg broja nije ništa drugo nego SF... A bar se nešto doznaje o njegovom ocu i njegovim idealima... ali kao što rekoh, nema svrhe razumjeti tu epizodu bez poznavanja prošlih epizoda...
EDIT: naša san.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- john_constantine
je, prevedeno s talijanskog...Ghostface wrote:Odakle ti ovo?john_constantine wrote:Dampyr broj 100 Color - hm... čudna epizoda, s obzirom da se još puno stvari dogodilo do 100 - tog broja, ali ne samo to, nego je Dampyr postao i SF, taj SF svijet, razni svijetovi kroz koje Dampyr putuje, nestanak prijatelja, a naslovnica idućeg broja nije ništa drugo nego SF... A bar se nešto doznaje o njegovom ocu i njegovim idealima... ali kao što rekoh, nema svrhe razumjeti tu epizodu bez poznavanja prošlih epizoda...
EDIT: naša san.
Michel puši karu.
- john_constantine
Dylan Dog: šuma ubojica - odlično je počelo, ali kasnije... eh, tipični Dylan Dog štih. Ali baš odlične brutalne scene, bizarna priča, šumska banda i njihova prošlost, i ona scena ubojstva obitelji... A i kako se Dylan zaljubljuje u sve moguće cure... 
Armageddon - kada sam čitao kao klinac, bila mi je to bolesna epizoda prepuna nasilja i čudnim završetkom od koje sam imao noćne more... A danas, baš zabavna i vrlo nasilna epizoda s odličnim krajem (kako sam već upučen u taj pakao, koji je baš odlično prikazan kao birokracija), tako i zabavlja taj urnebesni preokret s telefonskim pozivom (jbt, osjetiš se kao da si već u tom paklu iz stripa koji se zove Hrvatska) s dobrim romantičnim elementom.
Konjanici vremena - moglo se i bolje napraviti, ali mi se dopada završetak + odličan crtež. A i sama ideja o beskrajnim svjetovima mi se sviđa..
Titanic - ne mogu reći da sam baš zadovoljan epizodom, koja je dobro započela (uzor iz filma Nomads), a na kraju slasher epizoda.
Preobražaj - bedasta slasher epizoda koja mi niti nakon drugog čitanje nije sjela, ali dobra poanta na račun hendikepa.

Armageddon - kada sam čitao kao klinac, bila mi je to bolesna epizoda prepuna nasilja i čudnim završetkom od koje sam imao noćne more... A danas, baš zabavna i vrlo nasilna epizoda s odličnim krajem (kako sam već upučen u taj pakao, koji je baš odlično prikazan kao birokracija), tako i zabavlja taj urnebesni preokret s telefonskim pozivom (jbt, osjetiš se kao da si već u tom paklu iz stripa koji se zove Hrvatska) s dobrim romantičnim elementom.
Konjanici vremena - moglo se i bolje napraviti, ali mi se dopada završetak + odličan crtež. A i sama ideja o beskrajnim svjetovima mi se sviđa..
Titanic - ne mogu reći da sam baš zadovoljan epizodom, koja je dobro započela (uzor iz filma Nomads), a na kraju slasher epizoda.
Preobražaj - bedasta slasher epizoda koja mi niti nakon drugog čitanje nije sjela, ali dobra poanta na račun hendikepa.
Michel puši karu.
- john_constantine
Dylan Dog - Mozaik straha - bila bi dobra epizoda da nije tako očajno lošeg crteža...
Prikazanja - dobar crtež, ali epizoda je više kao neki politički triler, a manje horor iako ima u sredini scena s duhovima... Ali baš mi se dopadaju te ideje na kraju svake epizode.
Žena koja ubija prošlost - dobar početak, odlične nasilne smrti, krasna ljubavna horor priča i odličan crtež, jedan od boljih epizoda u novijim izdanjima Dylan Doga.
Dani more - dosadna epizoda iako zanimljiva ideja na kraju.
Sukob - ideja je već viđena u Lazarus Ledd "Lovčev mjesec", ali solidna epizoda...
Priča o Dylan Dogu - kakvo smeće od epizode, ali najodvratnija činjenica je da je Morgana njezina majka.

Iza zavjese - odlična epizoda s tužnom radnjom, iako povremeno dosadna, ali sjajno napisana životna priča i teret koji je nastao poslije... Makar, nisam gledao dead ringers, ali ideju vjerojatno izvlači iz istoimenog filma...
Sotonin pogled - dobro je počelo s zanimljivom idejom na kraju, ali loš crtež i dosadna epizoda koja se mogla bolje napraviti
Simfonija smrti - blesavoća od epizode...
Vrata pakla - još jedna odlično napisana epizoda, makar pomalo dosadnjikava...
Braća iz drugog vremena - loš crtež i bezvezna epizoda...
Prikazanja - dobar crtež, ali epizoda je više kao neki politički triler, a manje horor iako ima u sredini scena s duhovima... Ali baš mi se dopadaju te ideje na kraju svake epizode.
Žena koja ubija prošlost - dobar početak, odlične nasilne smrti, krasna ljubavna horor priča i odličan crtež, jedan od boljih epizoda u novijim izdanjima Dylan Doga.
Dani more - dosadna epizoda iako zanimljiva ideja na kraju.
Sukob - ideja je već viđena u Lazarus Ledd "Lovčev mjesec", ali solidna epizoda...
Priča o Dylan Dogu - kakvo smeće od epizode, ali najodvratnija činjenica je da je Morgana njezina majka.

Iza zavjese - odlična epizoda s tužnom radnjom, iako povremeno dosadna, ali sjajno napisana životna priča i teret koji je nastao poslije... Makar, nisam gledao dead ringers, ali ideju vjerojatno izvlači iz istoimenog filma...
Sotonin pogled - dobro je počelo s zanimljivom idejom na kraju, ali loš crtež i dosadna epizoda koja se mogla bolje napraviti
Simfonija smrti - blesavoća od epizode...
Vrata pakla - još jedna odlično napisana epizoda, makar pomalo dosadnjikava...
Braća iz drugog vremena - loš crtež i bezvezna epizoda...
Michel puši karu.
- Scarface
A ono, šta da ti kažen na ovo osim da nemaš pojma.john_constantine wrote: Priča o Dylan Dogu - kakvo smeće od epizode, ali najodvratnija činjenica je da je Morgana njezina majka.![]()
![]()

I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- A$H
-
- john_constantine
- HorrorHR
- Site Admin
Kraken (Integral Strip-Agent)

3/5, lijepi crtež, par priča sa sick scenama, sve u svemu OK za pročitati.. jednom

3/5, lijepi crtež, par priča sa sick scenama, sve u svemu OK za pročitati.. jednom
- HorrorHR
- Site Admin
Crnjaci (Integral Strip agent)

Odlično. Crni humor za uživanciju.

Odlično. Crni humor za uživanciju.
- A$H
- john_constantine
Dylan Dog - demoni - odlična epizoda, s inspiracijom koja vuče iz filmova Bodysnatchers, a tek taj otrov koji izaziva smrtnu dehidraciju...
Stravična invazija - bedasto, ali zabavna epizoda, a ona prva epizoda, sigurno je uzor iz zadnje priče u Creepshow
Pobuna automobila - smeće
Zemlja obojenih sjena - simpatična ljubavna epizoda, ali puno mi je bolja prva pojava tog zeca u "Kad ružičasti zečevi ubijaju"
Killeksov mozak - he, odličan luđak i ubojica, i dobra radnja popraćena odličnim crtežom.
Stravična invazija - bedasto, ali zabavna epizoda, a ona prva epizoda, sigurno je uzor iz zadnje priče u Creepshow
Pobuna automobila - smeće
Zemlja obojenih sjena - simpatična ljubavna epizoda, ali puno mi je bolja prva pojava tog zeca u "Kad ružičasti zečevi ubijaju"
Killeksov mozak - he, odličan luđak i ubojica, i dobra radnja popraćena odličnim crtežom.
Michel puši karu.
- A$H
Crows Vol. 1-3 odlicno.. 

It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!