Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
cactus

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by cactus » 14 Feb 2010, 11:59

Trillo/Mandrafina-Spaghetti brothers I-VI
Obitalj talijanskog porijekla u Americi koja se sastoji od popa,gangstera,policajca,glumice i... sa svim svojim tešlpćama,tajnama i ljubavima. Neverovatan spoj komike i tragedije u dobro ispričanim pričama i odličnom crtežu. U svakom slučaju lako se čita od upoznavanja u prvom nastavku do stvarnog kraja u šestom koji je i posljednji nastavak. 9/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

john_constantine

Post by john_constantine » 17 Feb 2010, 20:26

Dampyr broj 100 Color - hm... čudna epizoda, s obzirom da se još puno stvari dogodilo do 100 - tog broja, ali ne samo to, nego je Dampyr postao i SF, taj SF svijet, razni svijetovi kroz koje Dampyr putuje, nestanak prijatelja, a naslovnica idućeg broja nije ništa drugo nego SF... A bar se nešto doznaje o njegovom ocu i njegovim idealima... ali kao što rekoh, nema svrhe razumjeti tu epizodu bez poznavanja prošlih epizoda...
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 17 Feb 2010, 20:37

john_constantine wrote:Dampyr broj 100 Color - hm... čudna epizoda, s obzirom da se još puno stvari dogodilo do 100 - tog broja, ali ne samo to, nego je Dampyr postao i SF, taj SF svijet, razni svijetovi kroz koje Dampyr putuje, nestanak prijatelja, a naslovnica idućeg broja nije ništa drugo nego SF... A bar se nešto doznaje o njegovom ocu i njegovim idealima... ali kao što rekoh, nema svrhe razumjeti tu epizodu bez poznavanja prošlih epizoda...
Odakle ti ovo?

EDIT: naša san.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 17 Feb 2010, 21:33

Ghostface wrote:
john_constantine wrote:Dampyr broj 100 Color - hm... čudna epizoda, s obzirom da se još puno stvari dogodilo do 100 - tog broja, ali ne samo to, nego je Dampyr postao i SF, taj SF svijet, razni svijetovi kroz koje Dampyr putuje, nestanak prijatelja, a naslovnica idućeg broja nije ništa drugo nego SF... A bar se nešto doznaje o njegovom ocu i njegovim idealima... ali kao što rekoh, nema svrhe razumjeti tu epizodu bez poznavanja prošlih epizoda...
Odakle ti ovo?

EDIT: naša san.
je, prevedeno s talijanskog...
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Feb 2010, 12:07

Dylan Dog: šuma ubojica - odlično je počelo, ali kasnije... eh, tipični Dylan Dog štih. Ali baš odlične brutalne scene, bizarna priča, šumska banda i njihova prošlost, i ona scena ubojstva obitelji... A i kako se Dylan zaljubljuje u sve moguće cure... :lol:
Armageddon - kada sam čitao kao klinac, bila mi je to bolesna epizoda prepuna nasilja i čudnim završetkom od koje sam imao noćne more... A danas, baš zabavna i vrlo nasilna epizoda s odličnim krajem (kako sam već upučen u taj pakao, koji je baš odlično prikazan kao birokracija), tako i zabavlja taj urnebesni preokret s telefonskim pozivom (jbt, osjetiš se kao da si već u tom paklu iz stripa koji se zove Hrvatska) s dobrim romantičnim elementom.
Konjanici vremena - moglo se i bolje napraviti, ali mi se dopada završetak + odličan crtež. A i sama ideja o beskrajnim svjetovima mi se sviđa..
Titanic - ne mogu reći da sam baš zadovoljan epizodom, koja je dobro započela (uzor iz filma Nomads), a na kraju slasher epizoda.
Preobražaj - bedasta slasher epizoda koja mi niti nakon drugog čitanje nije sjela, ali dobra poanta na račun hendikepa.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Feb 2010, 10:30

Dylan Dog - Mozaik straha - bila bi dobra epizoda da nije tako očajno lošeg crteža...
Prikazanja - dobar crtež, ali epizoda je više kao neki politički triler, a manje horor iako ima u sredini scena s duhovima... Ali baš mi se dopadaju te ideje na kraju svake epizode.
Žena koja ubija prošlost - dobar početak, odlične nasilne smrti, krasna ljubavna horor priča i odličan crtež, jedan od boljih epizoda u novijim izdanjima Dylan Doga.
Dani more - dosadna epizoda iako zanimljiva ideja na kraju.
Sukob - ideja je već viđena u Lazarus Ledd "Lovčev mjesec", ali solidna epizoda...
Priča o Dylan Dogu - kakvo smeće od epizode, ali najodvratnija činjenica je da je Morgana njezina majka. :shock: :roll:
Iza zavjese - odlična epizoda s tužnom radnjom, iako povremeno dosadna, ali sjajno napisana životna priča i teret koji je nastao poslije... Makar, nisam gledao dead ringers, ali ideju vjerojatno izvlači iz istoimenog filma...
Sotonin pogled - dobro je počelo s zanimljivom idejom na kraju, ali loš crtež i dosadna epizoda koja se mogla bolje napraviti
Simfonija smrti - blesavoća od epizode...
Vrata pakla - još jedna odlično napisana epizoda, makar pomalo dosadnjikava...
Braća iz drugog vremena - loš crtež i bezvezna epizoda...
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 21 Feb 2010, 17:45

john_constantine wrote: Priča o Dylan Dogu - kakvo smeće od epizode, ali najodvratnija činjenica je da je Morgana njezina majka. :shock: :roll:
A ono, šta da ti kažen na ovo osim da nemaš pojma. :lol: :lol:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

A$H

Post by A$H » 21 Feb 2010, 17:46

hahaha true :mrgreen:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Metalcamp

Post by Metalcamp » 21 Feb 2010, 17:53

Ajoj constantine :lol: :lol:
"Good night boils and ghouls."

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Feb 2010, 18:06

eh, tješi me da nisam jedini koji tako misli.
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 21 Feb 2010, 23:44

Kraken (Integral Strip-Agent)

Image

3/5, lijepi crtež, par priča sa sick scenama, sve u svemu OK za pročitati.. jednom

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 23 Feb 2010, 01:12

Crnjaci (Integral Strip agent)

Image

Odlično. Crni humor za uživanciju.

A$H

Post by A$H » 23 Feb 2010, 01:36

zanimljivo.. :)

john_constantine

Post by john_constantine » 23 Feb 2010, 05:46

Dylan Dog - demoni - odlična epizoda, s inspiracijom koja vuče iz filmova Bodysnatchers, a tek taj otrov koji izaziva smrtnu dehidraciju...
Stravična invazija - bedasto, ali zabavna epizoda, a ona prva epizoda, sigurno je uzor iz zadnje priče u Creepshow
Pobuna automobila - smeće
Zemlja obojenih sjena - simpatična ljubavna epizoda, ali puno mi je bolja prva pojava tog zeca u "Kad ružičasti zečevi ubijaju"
Killeksov mozak - he, odličan luđak i ubojica, i dobra radnja popraćena odličnim crtežom.
Michel puši karu.

A$H

Post by A$H » 27 Feb 2010, 19:23

Crows Vol. 1-3 odlicno.. :rock:

Post Reply