Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
john_constantine

Post by john_constantine » 20 Dec 2009, 19:56

MV - Odbrojene minute - dobra i napeta zamršena epizoda od koje sam očekivao neki veliki preokret, a i dobra tematika o satovima...

Na kraju, pročitao sam 20 knjiga od Magičnog vjetra (prvih 10 po drugi put) i te prve knjige su bile najbolje jer su imale horor elemente, dobru akciju, teme na zmije, kasnije su uveli više akcije i pucnjava, da bi se na kraju svodilo na indijanske epizode s rijetkim horor epizodama, s više westerna, politike, spletki. Hogan je postao zanimljiv lik nakon velikog preokreta kojih ima dosta u stripovima, ali neke stvari su slabo razrađene kao Drevni koje se moglo više napraviti. Nije da je Magični vjetar postao naporan kasnije, ali jednostavno, onaj horor štih u prvim epizodama se izgubio i postao ozbiljan western strip.
Michel puši karu.

maddjuro

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by maddjuro » 24 Dec 2009, 11:22

DD VEC 22 Nightmare tour- ovaj mi se broj svidio, podsjetio me na neke odlične prijašnje nastavke

DD VEC 23 Utvara iz Skotland Jarda- ok broj, iako sam relativno brzo naslutio tko ih to ubija

DD VEC 24 Nepoželjni gost- svidilo mi se što je na kraju napisano kao svojevrsni zaključak
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 30 Dec 2009, 20:00

Mladost Blueberya - kolekcija epizoda, dobar crtež, radnja, i sam karizmatični glavni lik, a epizode su baš ugodne za čitanje s povijesnom tematikom građanskog rata. A i kako sam čitao preskokce (ona izdanja koja su izašla u comic stripu), sada su mi objašnjene neke stvari kao znanje gađanja telegrafskih žica ili korištenje vojničke trube...
Jenki zvan Blueberry - vrijedi isto kao i ovo gore, a i dobra zadnja epizoda, događaj u prvoj epizodi polako ostavlja teške tragove...
Plavi konjanik - stalno premještanje kod južnjaka i sjevernjaka, he. A čini mi se da ima rupa u radnji, ako su ga u jednoj epizodi zarobili jenkiji, kako se našao kod južnjaka u sljedećoj epizodi? A i zadnja epizoda ima loš crtež, ali dobra epizoda i cameo pojava Mclurea...
Demoni Missourija - jedna odlična epizoda s dobrim crtežom, zanimljivim likovima, prikazom pokvarenih generala, i dobre akcije s par napetih scena i rijetkog humora...
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 31 Dec 2009, 12:01

Nasilje u Kansazu - odlična epizoda s sjajnim crtežom. Lejn je već dosta gad, ali s obzirom da Quantrill dobiva veću epizodu, pokazao se kao nasilni gad bez skrupula i milosti... scene pokolja, napadi, scena u zatvoru i završetak.
Pakleni napad - dobra i napeta epizoda, s dobrom idejom o vozu, zamkama, jednim obratom i napetim završetkom.
Nemilosrdni lov - još jedna odlična epizoda s zbunjujućim početkom, ali kasnije se sve razjašnjava, odlična ideja i preokret, s napetom završnicom i potjerom vlakova. A sada se čita iduća epizoda da vidimo što će biti s robovlasnikom...
Trojica za Kansas - radnja još nije gotova, napeti lov na pokvarenog robovlasnika, a i odlična završnica s puškom i ciljnikom, i dosta uzbuđenja u južnjačkom teritoriju...
Cijena krvi - završna epizoda i dobar obračun, imanje samo s ženama, Blueberry konačno dobiva poljubac makar na silu, he. Malo slabiji crtež, ali odlične scene pucnjave iz topa i pogotci...
Rješenje Pinkerton - odličan crtež, odlična epizoda, s povratkom jednog negativca i možda novoga, beskrupolozne krvoločne žene... a i odličan kraj nakon "atentata" i uobičajena napeta završnica.
Staza prokletih - epizode postaje sve bolje i napetije, s količinom mrtvih, dobrih zapleta, akcije i negativaca... Ali kvragu, kurvin sin je opet pobjegao što pomalo nervira.
Posljednji vozi za Washington - iluminati i atentan na Lincolna, postaje vrlo zanimljivo..
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 02 Jan 2010, 20:42

Lincoln mora umrijeti - odlična epizoda prepuna pucnjave, obrata, mrtvih i dobrih scena, naročito kada okruže revolverima Blueberrya. A tek scena s Lincolnom i povijesni atentant. Još samo tri epizode (zapravo dvije, pošto jedan nema prijevod)
Asterix - nebo koje pada na glavu - hm, baš bedasta epizoda s alienom, ali simpatično za pročitati s par dobrih fora.
Nataša - Prijestolje za Natasu - zabavna epizoda, uvijek mi se dopadao taj strip, s seksi stjuardesom, simpatičnim humorom, sjajnim crtežom i dobrom akcijom.
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 03 Jan 2010, 01:38

Dyland Dog- Cijena smrti- Barbato does it again! Fenomenalna epizoda s pravim, jebačkim preokretom koji zadovoljava puno značenje te riči, doslovno ništa nije kako se isprva čini. Fascinatna je i poruka koju autorica šalje, i nakon dugo vremena u Dylanu, imamo prikaz pravog društvenog horrora. Čista desetka!
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

sikeone

Post by sikeone » 03 Jan 2010, 17:58

Nick Raider knjiga 17 libellus izdanja. Sve tri priče su mi jako dobro sjele

Priče iz baze drugdje prvi broj-odličan spinoff MM u kojem se Benjamin Franklin i Thomas Jefferson bore protiv drevnog demona
J...š film u kojem nema tuče

john_constantine

Post by john_constantine » 03 Jan 2010, 18:23

Nataša - dubli let - tri epizode, Walter je prekomičan lik, naročito završetak treće epizode, kako ga je samo ošamarila. A i dobro crta Natašu, naročito njezine noge kada trči, he...
Michel puši karu.

cactus

Post by cactus » 10 Jan 2010, 01:17

Gigi Simeoni-oči i tama
Autor je najviše poznat po Nathan Neveru kojeg radi od 1995 iako je crtao i mnoga druga izdanja (Lazarus Ledd,Gregory Hunter..) i crtež ovog stripa je naravno profesionalno odličan sa dobrim prikazima likova i crno-bijelim nijansama koje daju stripu mističnost tamo gdje je potrebna.
Scenario je više nego odličan:kriminalistička priča sa dozom horrora koja te kroz svih 300 strranica drže napetog u iščekivanju nastavka priče.
10/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Jan 2010, 19:43

Asterix - rimski druid - baš zabavna epizoda s dosta dobrih fora. Prvi put da brod nije potopljen, a tek fora s židovima i svinjama, ili scena s Crnim morem. Puno bolja epizoda od one prošle...
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 07 Feb 2010, 22:18

Šumski čovjek MM LIB 19 - odlično kao većinu do sada pročitanih starih martija

Image

29. veljače - MM SA 77 - whatever priča, ali dosta dobrih informacija oko povijesti kalendara i vremenskih zona

Image

A$H

Post by A$H » 08 Feb 2010, 01:55

nisam niti jedan vec per mjeseci :o
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Feb 2010, 02:35

zadnja dva dylan doga od veseloga četvrtka
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 08 Feb 2010, 20:22

Zagor - Vrijeme osvete - i tako, završila se dosadna i solidna epizoda kvalitetnog crteža... ali jednostavno bezveze. Serijal postaje sve lošiji, a niti iduća epizoda ne obećava.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Feb 2010, 17:39

A history of violence - jako dobra psihološka drama, s dobrim početkom, nekoliko brutalnih scena, dobrih likova, zanimljive radnje i odlične završnice. Jedino se na crtež treba naviknuti... Sada će se pogledati i film...

Plave bluze integral - prvi dio knjige s tri prva albuma, baš dobar humor, zabavni likovi, naročito odnos između narednika i Blutcha, dobar crtež i akcija.

7 života kopca - svih 7 albuma... odličan povijesni strip prepun urota, nasilja, silovanja, seksa, mrtvih, preokreta, odlične radnje, neočekivanih situacija, sjajnih likova, okrutnih prizora i mračna završnica... jedino mi je zadnji album dosadan nakon svih događaja u prošlih 6 albuma, ali vrhunski strip, užitak za čitanje.
Michel puši karu.

Post Reply