Legalna reprodukcija filmova u Hrvatskoj

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
User avatar
HorrorHR
Site Admin
Posts: 15352
Joined: 02 Oct 2006, 22:58
Location: Sci-Fi Channel

Legalna reprodukcija filmova u Hrvatskoj

Post by HorrorHR » 02 Nov 2017, 15:18

Dobio press release bas, zanimljivo:
CONTINENTAL FILM POSTAO REGIONALNIM ZASTUPNIKOM FILMBANKMEDIE
DO JAVNOG PRIKAZIVANJA FILMOVA NIKAD LAKŠE I BRŽE!

Continental film, jedan od vodećih filmskih distributera u regiji, potpisao je ugovor o zastupanju kompanije Filmbankmedia i postao lincecor za prikazivanje filmova na svim javnim površinama. Na taj je način Continental film postao službeni licencor za javno prikazivanje filmova velikih holivudskih kompanija koje uključuju Sony Pictures, Warner Bros., Walt Disney, 20th Century Fox i mnoge druge. Filmovi spomenutih kompanija, novije ali i starije produkcije, od sada se mogu legalno prikazivati na svim javnim površinama.

Ugovor se odnosi na javno prikazivanje filmova s DVD i Blu-ray diskova i to u svim državama regije – Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Kosova i Makedonije.

Dosadašnja praksa dobivanja legalnih prava na prikazivanje filmova na javnim površinama i različitim atraktivnim mjestima tijekom održavanja posebnih događaja bila je izuzetno komplicirana zbog toga što se za svaki pojedini film moralo tražiti odobrenje svakog pojedinog producenta tog filma. Upravo zato su mnoge kompanije i organizacije ili odustajale od javnog prikazivanja filmova ili radile to ilegalno riskirajući velike novčane kazne. Continental film potpisanim ugovorom s kompanijom Filmbankmedia ostvaruje pravo na prikazivanje filmova upravo na ovakav način što cijeli proces izuzetno pojednostavljuje. Od danas kada će bilo koja ustanova, tvrtka ili ugostiteljski objekt željeti prikazati film u nekoj javnoj ustanovi ili javnoj površini dovoljno će biti obratiti se Continental filmu!

Katalog filmova koji je obuhvaćen ugovorom uistinu je impozantan. U njemu se nalaze gotovo svi filmovi velikih holivudskih kompanija snimljenih od ranih 30-ih godina prošloga stoljeća pa sve do najnovijih blockbustera iz tekuće godine. Ovim putem izdvojit ćemo tek neke od onih najatraktivnijih: „Zameo ih vjetar“, „Casablanca“, „2001: Odiseja u svemiru“, „Ben Hur“, „Titanic“, „Gospodar prstenova“, „Početak“, „Osvetnici“ i brojni drugi.

Svi zainteresirani mogu se javiti na mail adresu javnoprikazivanje@continental-film.hr i realizirati svoje javno prikazivanje filmova već sutra!

Filmbankmedia osnovana je 1986. godine kao joint-venture velikih holivudskih kompanija Warner Bros.-a, Sony Picturesa i NT Digital Partners-a. Radi se o kompaniji koja se isključivo bavi distribucijom filmova holivudskih, bolivudskih i nezavisnih filmova za javno prikazivanje u preko 100 zemalja svijeta, a sada to uključuje i sve države u našoj regiji zahvaljujući upravo Continental filmu. Javno prikazivanje uključuje prikazivanje filmova u hotelima, bolnicama, trgovačkim centrima, autobusima, vlakovima, filmskim klubovima, art/nezavisnim kinima i mnogim drugim te na javnim površinama kao što su parkovi ili trgovi. Drugim riječima radi se o pravima za prikazivanje filmova svugdje osim u privatnim kućama i stanovima.
1
Novim potpisanim ugovorom Continental film učvrstio je svoje mjesto jednog od vodećih filmskih distributera s ovih prostora. Još od svog osnutka, sada već davne 1991. godine, Continental film je neprekidni kino distributer filmova holivudske kompanije Sony Pictures s kojom je tijekom dvadeset i šest godina ostvario niz zapaženih uspjeha te od nedavno unaprijedio poslovno partnerstvo proširenjem zastupništva na čitavu regiju. Ugovor s kompanijom Filmbankmedia početak je novog poglavlja u radu Continental filma te proširivanje djelatnosti na područje u kojem je tvrtka već pokazala iznimnu uspješnost i profesionalnost.

User avatar
john_constantine
Posts: 27011
Joined: 06 Oct 2006, 17:25

Re: Legalna reprodukcija filmova u Hrvatskoj

Post by john_constantine » 02 Nov 2017, 15:52

Super :D
Image

User avatar
boyko
Posts: 9946
Joined: 11 Mar 2009, 13:50

Re: Legalna reprodukcija filmova u Hrvatskoj

Post by boyko » 03 Nov 2017, 08:10

dobro je znat
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Post Reply