Anime

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
User avatar
maddjuro
Posts: 8204
Joined: 05 Oct 2006, 17:55
Location: zagreb

Re: Anime

Post by maddjuro » 25 Jul 2022, 00:57

Kanata no Astra (astra lost in space)- simpatičan anime od 12 epizoda. Smješten u budućnosti, 10 srednjoškolaca ode na  jednotjedni izlet na "obližnji planet" (što je normalna stvar u budućnosti). Iznenada se pojavi crvotočina, bivaju transportirani u svemir ,srećom su imali na sebi svemirske skafandere pa su preživjeli. U blizini uoče napušten ali ispravan svemirski brod, ukrcaju se i krenu na put kući. Usput će morati stati na par planeta da bi namirili se hranom i vodom (znaju na koje planete smiju sletjeti pošto su navedeni u brodskoj bazi podataka)..... 
Neću u detalje da ne spoilam, ali generalno ok anime za jedno gledanje. Likovi su simpatični (naravno postoji razlog zašto im se desilo to što se desilo). Anime je nešto vedrijeg tona, naravno svaki lik ima nekih "kompleksa". Žanrovski je više komičan, ali ima i ozbiljnijih trenutaka, nešto "mistery"-a te jednu  , nazovimo to ideju ,iz odličnoga talijanskog stripa Nathan Never.
Ovo bi vam preporučio za pogledati. Postoji i dub koji je dosta dobar, te sam anime nije baziran na mangi, romanu ili nečemu trećem.
I may be an idiot, but i am no fool.

Post Reply