Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- Josef K
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
Hair - 10/10

- Bub
Šišanje aka Skinning (2010) - 8/10
"When there's no more room in hell the dead will walk the earth." with Johnny Cash and The "DEAD" series
- remike2
Cool Hand Luke (1967) - 9/10
American Gangster (2007) - 8/10
American Gangster (2007) - 8/10
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
-
adventureland
dobar film
8/10
dobar film
8/10
- Otis.Driftwood
Da su uradili film onako kako rade sablonski 99 % rezisera film bi bio sasvim obican i ne bi se razlikovao od drugih.Info wrote:Dobar film, ali me je kraj strašno razočaraohitman_4 wrote:Winter's Bone (2010) - dosta težak film,likovi su dosta uvjerljivi,surovi,primitivni tj. cijelo to okruženje i atmosfera,međuljudski odnosi,radnja je spora,dosadnjikava al to i nije nekakva zamjerka.cijeli film je zapravo na leđima glavne glumice(Jennifer Lawrence), koja je impresivno odigrala vrlo zahtjevnu ulogu,a tek joj je 20.mislim da zaslužuje oskara za najbolju žensku glumicu,iako neće dobiti jer je premlada.sporedni likovi također uvjerljivi i odlični.
7.5/10SpoilerShownekako mi je nedorečen, uopće nisu se osvetili. Vjerujem da je tako realno, ali bilo bi mi puno bolje da su na nekakav drugi način završili
Npr ,film "No Country for Old Man" ima slican fazon.
Teardrop mi je isto odlicno odglumio.

- remike2
The Fighter (2010) - 8/10
Kick-Ass (2010) - 10/10
Kick-Ass (2010) - 10/10
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
- Dragonrage
Faster 4/5
Vrlo dobar film! Doduše, nije ono što sam očekivao (čistokrvni akcić), ali nisam ni razočaran zbog tog. Naprotiv! Dakle, "Faster" je prije svega revenge triler drama sa izvrsnim twistom koja se zasniva na likovima (točnije, njih troje) i njihovim motivacijama kao pokretačem radnje. Rekli bi ameri "character driven movie".
Cijeli film ima tu retro 70s "Death Wish" meets "Good, Bad and Ugly" vibru. S tim da bi ja ovo nazvao "Good, Bad and Beautiful".
Sve u svemu, jednostavan film jednostavne premise, ali ono što ga čini zanimljivim je način na koji je ta priča ispričana. Također, i soundtrack je izvrstan, jako dobar izbor pjesama. A pohvale idu i na račun režije. Nema onog nepotrebnog i iritirajućeg, heretičnog divljanja kamerom, a opet, ritam je brz kad je to potrebno. Te na kraju pohvale i na Rockov račun. Lik je genijalan ovdje, opaki, nezaustavljivi ubojiti stroj kojemu je na pameti samo osveta koja je vidljiva u njegovom pogledu, mimici i govoru tjela. Genijalan povratak u akcijski žanr.
Vrlo dobar film! Doduše, nije ono što sam očekivao (čistokrvni akcić), ali nisam ni razočaran zbog tog. Naprotiv! Dakle, "Faster" je prije svega revenge triler drama sa izvrsnim twistom koja se zasniva na likovima (točnije, njih troje) i njihovim motivacijama kao pokretačem radnje. Rekli bi ameri "character driven movie".
Cijeli film ima tu retro 70s "Death Wish" meets "Good, Bad and Ugly" vibru. S tim da bi ja ovo nazvao "Good, Bad and Beautiful".
Sve u svemu, jednostavan film jednostavne premise, ali ono što ga čini zanimljivim je način na koji je ta priča ispričana. Također, i soundtrack je izvrstan, jako dobar izbor pjesama. A pohvale idu i na račun režije. Nema onog nepotrebnog i iritirajućeg, heretičnog divljanja kamerom, a opet, ritam je brz kad je to potrebno. Te na kraju pohvale i na Rockov račun. Lik je genijalan ovdje, opaki, nezaustavljivi ubojiti stroj kojemu je na pameti samo osveta koja je vidljiva u njegovom pogledu, mimici i govoru tjela. Genijalan povratak u akcijski žanr.
- hakmesar
The resident 9/10
- remike2
Mean Streets (1973) - 10/10, odličan film, remek djelo (nažalost pomalo i zaboravljeno), svaki put kad ga gledam uživam u njemu.
- metallicat
- electric_eye
American Gangster - 8.5/10
Hot Fuzz - 8/10
Hot Fuzz - 8/10
- Info
Mississipi Burning - Kao jučerašnji film in the heat of the night, i ovaj se dotiče rasizma, samo što u ovom ima KKK-a. Film je odličan, napet od početka do kraja, sniman po istinitom događaju. Gene Hackmana nisam baš previše cjenio. Pogledao sam samo Supermana u kojem je bio ok sve dok nisam skinuo 6, 7 filmova od njega i vidio o kakvoj se glumačkoj veličini radi
Nevjerojatna je ta organizacija KKK-a. Ima ih svugdje, od policije, političara i ostalih visokih funkcija sve do propalica koji rade za te velike kriminalen umove. Zaboravih napomenut da glumi i odlčin Dafoe. Zanima me je li tko zna još filmova na ovu temu. Inače, ocjena 9/10

"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM
-
Faster - simpa film s pomalo očekivanim twistom, ali vrlo zabavno za pogledat
- remike2
Monster's Ball, To Kill A Mocking Bird, Crash, Do The Right Thing, Boyz n the Hood...Info wrote:Mississipi Burning - Kao jučerašnji film in the heat of the night, i ovaj se dotiče rasizma, samo što u ovom ima KKK-a. Film je odličan, napet od početka do kraja, sniman po istinitom događaju. Gene Hackmana nisam baš previše cjenio. Pogledao sam samo Supermana u kojem je bio ok sve dok nisam skinuo 6, 7 filmova od njega i vidio o kakvoj se glumačkoj veličini radiNevjerojatna je ta organizacija KKK-a. Ima ih svugdje, od policije, političara i ostalih visokih funkcija sve do propalica koji rade za te velike kriminalen umove. Zaboravih napomenut da glumi i odlčin Dafoe. Zanima me je li tko zna još filmova na ovu temu. Inače, ocjena 9/10
OT:
Rear Window (1954) - 8/10
- Wendigo
black swan (2010)
nisam baš puno očekivao od ovog filma pošto mi je wrestler na kraju ispao "meh...", ali se pokazalo da sam u krivu i iz kina sam izašao oduševljen.
vizualno je divan i atmosferičan... glazba savršena, natalie portman briljira u ulozi psihički fragilne balerine, a da ne govorim o onom tipičnom aronofskom stilu i smislu za dramatiku i simbolizam. po meni je ovo film godine - 4,5/5
nisam baš puno očekivao od ovog filma pošto mi je wrestler na kraju ispao "meh...", ali se pokazalo da sam u krivu i iz kina sam izašao oduševljen.
vizualno je divan i atmosferičan... glazba savršena, natalie portman briljira u ulozi psihički fragilne balerine, a da ne govorim o onom tipičnom aronofskom stilu i smislu za dramatiku i simbolizam. po meni je ovo film godine - 4,5/5
SpoilerShow
jebem ti nokte, škarice, rašpice...