Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
john_constantine

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by john_constantine » 13 Sep 2010, 20:54

Machete - prilično zabavan, nasilan i odličan akcijski film s pregršt crnohumornih scena, odličnog izbora glumaca, puno nasilja, nekoliko originalnih scena za pamćenje, akcijske završnice i zabavnih dijaloga. 4/5
Michel puši karu.

illnath93

Post by illnath93 » 13 Sep 2010, 21:05

Vampires suck-2/10

Ašow

Post by Ašow » 13 Sep 2010, 21:12

john_constantine wrote:Machete - prilično zabavan, nasilan i odličan akcijski film s pregršt crnohumornih scena, odličnog izbora glumaca, puno nasilja, nekoliko originalnih scena za pamćenje, akcijske završnice i zabavnih dijaloga. 4/5
Ja mu dajem 10/10 :)
--------
Last.fm

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Sep 2010, 21:15

Ašow wrote:
john_constantine wrote:Machete - prilično zabavan, nasilan i odličan akcijski film s pregršt crnohumornih scena, odličnog izbora glumaca, puno nasilja, nekoliko originalnih scena za pamćenje, akcijske završnice i zabavnih dijaloga. 4/5
Ja mu dajem 10/10 :)
morati ću ga još jedanput pogledati, da stekne bolji dojam, he. Ali Planet terror mi je i dalje njegov najbolji film.
Michel puši karu.

Sammy

Post by Sammy » 14 Sep 2010, 00:05

Dragon Ball Z - bit cu kratak i jasan. Jebeno savršenstvo...jebeno savršenstvo. Ne zelim se raspisat, ali definitivno nesto najbolje sto sam gledao od animea i opcenito serija. Skoro sam pustio suzu na zadnje trenutke posljednje epizode kad mi je doslo u glavu da vise nema Z-a. Ovo nemogu ocijeniti jer je ocjena premala mjera za ovakvo vandimenzijsko ostvarenje.
:prayer: :prayer: :prayer:
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Scarface

Post by Scarface » 14 Sep 2010, 00:23

Sammy wrote:Dragon Ball Z - bit cu kratak i jasan. Jebeno savršenstvo...jebeno savršenstvo. Ne zelim se raspisat, ali definitivno nesto najbolje sto sam gledao od animea i opcenito serija. Skoro sam pustio suzu na zadnje trenutke posljednje epizode kad mi je doslo u glavu da vise nema Z-a. Ovo nemogu ocijeniti jer je ocjena premala mjera za ovakvo vandimenzijsko ostvarenje.
:prayer: :prayer: :prayer:

Klasika! Uz stotinu odgledanih animea ovo mi je i dalje pri samom vrhu! :supz: :supz: :supz: :supz: :supz:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 14 Sep 2010, 01:02

Mean Streets (1973) - 6/10... osim par kultnijih scene, film mi se uopće nije dopao
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

filmofil

Post by filmofil » 14 Sep 2010, 03:50

my sassy girl 8/10

još jedan korejski biser, potpuno atipična romantična komedija kako taj žanr poima zapad...jednostavno predivna priča, a najscena mi je definitivno kad lik uletava u učionicu i zatekne nju na klaviru :oops:
SpoilerShow
i da, u stvarnosti na kraju nisu završili zajedno :( a u filmu jesu (ovo je istinita priča, neki lik je na internet objavljivao događaje iz te veze i kasnije je to postao pretvoreno u knjigu, u filmu je sve isto osim što je naknadno ubačen kraj di se sretnu nakon 3god)
This is the Zodiac speaking.

remike2

Post by remike2 » 14 Sep 2010, 10:33

Juno (2007) - 10/10, prekrasan film, od soundtracka, režije Jasona Reitmana, zasigurno kontroverzne tematike kako naprijed s životom kada 16-godišnja djevojka zatrudni: abortirati dijete, držati ga ili ga dati nekome gdje će se osjećati voljenim? Zasigurno najveći plus filmu jest odlična i izuzetno talentirana Ellen Page koja je zasigurno jedna od najboljih mladih glumica na svijetu u ovom trenutku, ovo joj je zasad uloga karijere i definitivno jedna od najboljih uloga ovog desetljeća! Perfektno je odradila svoj posao. Odličan film koji me je oduševio! :supz:
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

boyko

Post by boyko » 14 Sep 2010, 10:53

remike2 wrote:Juno (2007) - 10/10, prekrasan film, od soundtracka, režije Jasona Reitmana, zasigurno kontroverzne tematike kako naprijed s životom kada 16-godišnja djevojka zatrudni: abortirati dijete, držati ga ili ga dati nekome gdje će se osjećati voljenim? Zasigurno najveći plus filmu jest odlična i izuzetno talentirana Ellen Page koja je zasigurno jedna od najboljih mladih glumica na svijetu u ovom trenutku, ovo joj je zasad uloga karijere i definitivno jedna od najboljih uloga ovog desetljeća! Perfektno je odradila svoj posao. Odličan film koji me je oduševio! :supz:
potpis!
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Dragonrage

Post by Dragonrage » 14 Sep 2010, 15:58

5 for Hell aka 5 per l'inferno (1969) 3/5 - TRAILER

Image

WWII, skupina komadosa ima zadatak da se probije iza neporijateljskih linija i da ukradu planove napada iz dobro čuvanog sefa.

Talijanski ratni guys on a mission type of film u maniri "12 žigosanih" iz vremena kad su Talijani masovno "kopirali" američke ratne i krimi filmove, a spaghetti westerni su već polako izumirali (iako, "utjecaj" spaghetti westerna je i ovdje itekako prisutan). Negdje u to vrijeme je snimljen i originalni "The Inglorious Bastards". Sve u svemu zabavan talijanski explotation film, i poprilično cartoonish i blesav na momente (u nekim sekvencama vojnici koriste trampolin kako bi preskočili ogradu ili baseball lopticu sa olovom u sebi kako bi onesposobili vojnike lol).A tu je i blesava muzika (pogledajte trailer i znat će te o čemu govorim). Ali s obzirom da se film niti ne pokušava prodat pod nešto ozbiljno, sva ta pretjeranost samo više pridonosi zabavi.
Zanimljivo, film i nije toliko nabrijan akcijom koliko je za očekivati. Tek u zadnjih 15-ak-20-ak min krene rešetanje, i te sekvence izgledaju dosta dobro. Režiju inače potpisuje Gianfranco Parolini, poznat prije svega pod pseudonimom Frank Kramer koji je režirao i dobnro poznati spaghetti western "Sabata" sa Lee Van Cleefom u naslovnoj ulozi.E da...još moram spomenuti kako gl negativca, SS Col. Hans Muellera igra Klaus Kinski hehe...
Uglavnom...blesavo i zabavno za pogledat jednom. Tko je uživao u partizanskim filmovima...vjerojatno će uživati i u ovome...

Hunter Prey (2009) 3,5/5 - TRAILER

Image

Vojni transportni brod se sruši na nepoznati planet. Skupina od troje preživjelih komandosa ima zadatak da uhvate nepoznatog zatvorenika koji je pobjegao nakon pada broda.Trojka krene za njim, ali ubrzo bjegunac ubije dvojcu i potjera se pretvori u igru miša i mačke između jedinog preživjelog komadosa i odbjeglog zatvorenika.

Dugometražni SF uradak redatelja i scenarista Sandya Collora koji se 2003. proslavio kratkometražnim fan made filmom "Batman: Dead End". Radi se o low budget filmu nezavisne produkcije. Sve u svemu, zanimljiv filmić solidne režije, koji svojim koncpetom jednim manjim djelom podsjeća na "Enemy Mine". Valja naglasiti da film ne djeluje jeftino prije svega zato jer Collora ne igra na kartu CGI efekata (izuzev u 2-3 kadra na početku i kraju filma kad je to baš bilo potrebno). Sve se svodi na dva lika i izvrsne lokacije koje savršeno dočaravaju taj napušteni, suhi i vrući planet. Kostimi podjećaju na Star Wars (bounty hunter) ali također izgledaju izvrsno. A isto se može reći i za maske, rekvizite i fotografiju filma. Radnja ima ono nešto što ju čini zanimljivom, ali se uglavnom svodi na igru miša i mačke između dvoje glavnih aktera, i tek na samom kraju dobiva neki jači, zanimljiviji zaplet, ali tu film završi. No taj "otvoreni" i nagli kraj koji čak pomalo i zbuni gledatelja na par sekundi, očito sugerira "mogući" i potreban nastavak jer IMO tek u nastavku bi priča postala posebno zanimljiva. Inače, nemojte ni očekivati non stop akciju, jer će te se u tom slučaju razočarati.
Sve u svemu, dosta dobro za jedan low budget SF film, ako ne čak i izvrsno. Ako ste fanovi žanra i ne hollywoodskih filmova, bacite oko na ovaj uradak...

Six-String Samurai (1998) 3,5/5 - TRAILER

Image

50-ih godina nuklearna bomba je eksplodirala u Americi. Nekoliko godina kasnije, jedini grad u kojem ima civilizacije je Lost Vegas u kojem kraljuje Elvis. Ali nakon Elvisove smrti Vegast traži novog kralja, te rokeri s raznih strana krenu prema Vegasu, ne bi li se domogli postolja. Jedna od njih je i Buddy (Holly), tajanstveni roker koji jednako zna baratati gitarom i katanom.

Zabavan niskobudžetni B film iznimno zanimljivog, pa čak i originalnog koncepta koji spaja postapokalipsu, samuraje i western. Doduše, sama struktura zapleta o samuraju koji putuje sa dječakom je očito preuzeta iz kultog Japanskog samurajskog serijala "Lone Wolf and Cub", samo što je smiještena u Mad Maxovski rock-a-billy svijet 50-ih. A neizbježne su i neke reference sa filmom "Wizard of Oz". Radnja veoma jednostavna, prati gl. junaka Buddya koji zajedno sa dječakom putuje u Vegas i putem nailazi na kojekakve prepreke i nevolje. A tu je i gl negativac Death koji izgleda poput legendarnog Slasha, a koji se želi dočepati Buddyeve gitare. Sve se na kraju krajeva svodi na vječnu borbu između dobra i zla, između Rock 'n Rolla i Heavy Metala! Zbog svog malog budžeta (2 mil$) film u nekim djelovima djeluje malo trashy i campy, ali opet, takav izgled još više pridonosi tom postapokaliptičnom okruženju. Posebne pohvale idu na račun 50s rock-a-billy soundtracka kojeg je za potrebe ovog filma skladao i izveo Brian Tyler uz pomoć benda The Red Elvises. Glavnu ulogu igra izvjesni Jeffrey Falcon koji je pored toga još i scenarist, producent i action director. Lik je baš nekako cool u toj ulozi. Plus, navodno je sam izvodio sve akcijske scene i stuntove. A kad smo već kod stuntova i akcije. Akcijske sekvnce nisu nešto za pamćenje, ali ih ima mnogo. A plejada likova koji se pojave kroz film je raznovrsna, od svojevrsnih barbara, preko kanibalistički nastrojene obitelji pa do ruske vojske...
Sve u svemu jedan netipičan, otkačen, lud i zabavan film kakav se ne nalazi često, odnosno gotovo nikad, i ako ništa drugo, već samo ta činjenica je dovoljna da bacite oko na njega.

True Vengeance (1997) 2,5/5 - TRAILER

Image

Nakon što Yakuze otmu njegovu kćer, bivši mornarički obavještajac je prisiljen ubiti izvršnopg direktora jedne kompanije. Nakon izvršenja ubojsta krene po svoju kćer, a ubrzo mu se za vratom nađe i policija.

Tipičan B akcić iz sredine 90ih koji izgleda kao da je snimljen 80-ih. Film se baš ne može pohvaliti nekom pričnom ni glumom. Priča je loš klon Commandosa sa hrpetinom akcije. Ali zato ta akcija nije uopće loša. Naprotiv! Čini se da je netko "previše" gledao filmove John Woo-a, te tako akcijske sekvence pršte sa slow motionom, pucnjavom iz dva pištolja, mrtvima na svakom koraku te izvrsnim borilačkim sekvencama koje su motirane u maniri 80-ih, te tako neke ključne udarce vidimo i tri puta za redom iz različitih kuteva hehe...
Sve u svemu, samo za istinske action fanove koji samo žele malo B kill-em-all zabave. Ocjena gore zbog izvrsne akcije koja kod ovakvih filmova obično bude dno dna...

remike2

Post by remike2 » 14 Sep 2010, 17:42

Reindeer Games (2000) - jedan od onih filmova koje uvijek mogu gledati, a da mi ne dosade. Napet, eksplozivan, otkačen i pun odličnih twistova, meni veoma drag film, 10/10.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

chatterer

Post by chatterer » 15 Sep 2010, 03:18

Blade Runner - 3/5

Unforgiven - 3/5

samo ponavljanje gradiva, prvi put mi se nije nijedan svidio, ovaj put je bolje. Umoran sam sada pisati detaljnije

Andrej

Post by Andrej » 15 Sep 2010, 05:51

Crows Zero II (2009)
10/10
We're all mad here...

remike2

Post by remike2 » 15 Sep 2010, 10:18

The Outsiders (1983) 7/10

Post Reply