Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- maddjuro
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
Brazil (1985) - ako hocete dobar mind fu*k ovo je film za vas
I may be an idiot, but i am no fool.
- Asfodel
Clash of the Titans - ocjena: vrlo dobar
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- boyko
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010) - dost dobar filmček.
zabavan,a i ono kaj je najbitnije u skoro dva sata kolko traje nijednom ne dosadi.ima tu i tam koja glupa scena,al ono sve u svemu ja zadovoljan.
vizualno super izgleda.pogotovo izgled underworlda.
8/10
zabavan,a i ono kaj je najbitnije u skoro dva sata kolko traje nijednom ne dosadi.ima tu i tam koja glupa scena,al ono sve u svemu ja zadovoljan.
vizualno super izgleda.pogotovo izgled underworlda.
8/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- Boby
"Gegen die Wand" (2004)
Prije svega, film se ističe s vrlo uvjerljivim glumačkim izvedbama kao i vješto pogođenim tonom. A taj je ton vrlo mračan, depresivan i nadasve neispirativan u jednom filmu koji teži biti inspirativnim. U osnovi, priča je to o dvjema olupinama od duša koje se slijedom okolnosti pronalaze u situaciji da sklope brak iz interesa. Samodestruktivnost jedina je stvar koju par u samome početku veže jedno uz drugu te u konačnici ostaje i njihovo prokletstvo kada spozanju kako između njih postoje i druge spone. Autori su se pomalo i poigrali sa scenografijom te su između svojevrsnih epizoda ove priče ubacili orijentalne zborove koji kroz poetske napjeve stvaraju poveznicu njemačkog urbanog para turskoga podrijetla s njihovim istočnjačkim korijenima.
Kako god bilo, ovaj uradak mi je bio mučan te me je na kraju zasmetalo što su upravo najmračnije stvari ovoga filma ostale jedinim stvarima koje su okarakterizirale njegove likove.
Uglavnom, ne mogu se oteti dojmu kako je ovo film koji naši liberalno orijentirani filmaši toliko bezuspješno nastoje snimiti.
7/10
Prije svega, film se ističe s vrlo uvjerljivim glumačkim izvedbama kao i vješto pogođenim tonom. A taj je ton vrlo mračan, depresivan i nadasve neispirativan u jednom filmu koji teži biti inspirativnim. U osnovi, priča je to o dvjema olupinama od duša koje se slijedom okolnosti pronalaze u situaciji da sklope brak iz interesa. Samodestruktivnost jedina je stvar koju par u samome početku veže jedno uz drugu te u konačnici ostaje i njihovo prokletstvo kada spozanju kako između njih postoje i druge spone. Autori su se pomalo i poigrali sa scenografijom te su između svojevrsnih epizoda ove priče ubacili orijentalne zborove koji kroz poetske napjeve stvaraju poveznicu njemačkog urbanog para turskoga podrijetla s njihovim istočnjačkim korijenima.
Kako god bilo, ovaj uradak mi je bio mučan te me je na kraju zasmetalo što su upravo najmračnije stvari ovoga filma ostale jedinim stvarima koje su okarakterizirale njegove likove.
Uglavnom, ne mogu se oteti dojmu kako je ovo film koji naši liberalno orijentirani filmaši toliko bezuspješno nastoje snimiti.
7/10
- hitman_4
- Boby
Slažem se; ak već nisi do sada svakako si pogledaj i ovo:hitman_4 wrote:Death at a Funeral (2007) - presmiješan film![]()
http://www.imdb.com/title/tt0780536/
Ziher će ti se svidjeti.
- Scarface
Boby wrote:Slažem se; ak već nisi do sada svakako si pogledaj i ovo:hitman_4 wrote:Death at a Funeral (2007) - presmiješan film![]()
http://www.imdb.com/title/tt0780536/
Ziher će ti se svidjeti.
Ne vidin neku veću poveznicu između ta dva filma osim patuljka.

I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Boby
Patuljak, dominantni motiv smrti spakiran u crnohumornom paketu i britanski štih meni su bili čisto dosta. Ne mora mu se svidjeti ali ja vjerujem da hoće; pače, meni je Death u redu ali Bruges mi je stvarno odličan. Najjača karika filma mi je sama bajkovita skandinavska atmosfera. U svakom slučaju, preporučam ga i tebi, pogledaj ga opet, možda ti se više svidi 

- Scarface
Boby wrote:Patuljak, dominantni motiv smrti spakiran u crnohumornom paketu i britanski štih meni su bili čisto dosta. Ne mora mu se svidjeti ali ja vjerujem da hoće; pače, meni je Death u redu ali Bruges mi je stvarno odličan. Najjača karika filma mi je sama bajkovita skandinavska atmosfera. U svakom slučaju, preporučam ga i tebi, pogledaj ga opet, možda ti se više svidi
Reka san ti da mi je solidan, nema potrebe da ga gledan opet, učini ti to za Death at a Funeral.

I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Boby
Sretni smo mi da imamo tebe kao vodiča.Ghostface wrote:Boby wrote:Patuljak, dominantni motiv smrti spakiran u crnohumornom paketu i britanski štih meni su bili čisto dosta. Ne mora mu se svidjeti ali ja vjerujem da hoće; pače, meni je Death u redu ali Bruges mi je stvarno odličan. Najjača karika filma mi je sama bajkovita skandinavska atmosfera. U svakom slučaju, preporučam ga i tebi, pogledaj ga opet, možda ti se više svidi
Reka san ti da mi je solidan, nema potrebe da ga gledan opet, učini ti to za Death at a Funeral.I ne, ova dva filma nisu ni približno slična, tako da je preporuka jednog na temelju drugog blesava.
Dakle, ovim naglašavamo kako Ghost ne nalazi nikakvu sličnost između ova dva filma, svi to imajte na umu i računajte na to ako padnete u iskušenje da pogledate oba filma.
- DrugsBunny
Evo , zaintrigirali ste me. Skida seBoby wrote:računajte na to ako padnete u iskušenje da pogledate oba filma.

...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
- Scarface
Boby wrote:Sretni smo mi da imamo tebe kao vodiča.Ghostface wrote:Boby wrote:Patuljak, dominantni motiv smrti spakiran u crnohumornom paketu i britanski štih meni su bili čisto dosta. Ne mora mu se svidjeti ali ja vjerujem da hoće; pače, meni je Death u redu ali Bruges mi je stvarno odličan. Najjača karika filma mi je sama bajkovita skandinavska atmosfera. U svakom slučaju, preporučam ga i tebi, pogledaj ga opet, možda ti se više svidi
Reka san ti da mi je solidan, nema potrebe da ga gledan opet, učini ti to za Death at a Funeral.I ne, ova dva filma nisu ni približno slična, tako da je preporuka jednog na temelju drugog blesava.
Dakle, ovim naglašavamo kako Ghost ne nalazi nikakvu sličnost između ova dva filma, svi to imajte na umu i računajte na to ako padnete u iskušenje da pogledate oba filma.
Da, nema je, jer je Death gotovo pa čista komedija uz primjesu crnog humora, a In Bruges potpuno obratan, o radnji da i ne govorin. Stalno se postavljaš ka veliki filmski znalac bez imalo skromnosti, pa me ovo prilično čudi.
- Boby
Gle ja se predstavljam onak kak hoću isto kak se i ti predstavljaš na način koji već i sam dobro znaš. To kak ti mene doživljavaš nije moj problem pa ga niti ne moram ja riješavati. I čisto informativno od mene znanca za tebe neznalicu, koncentracija podžanrova nije jedina stvar koja može povezati dva filma; te su stvari mnogo osobnije i apstraktnije; razmisli malo.
- Scarface
Boby wrote:Gle ja se predstavljam onak kak hoću isto kak se i ti predstavljaš na način koji već i sam dobro znaš. To kak ti mene doživljavaš nije moj problem pa ga niti ne moram ja riješavati. I čisto informativno od mene znanca za tebe neznalicu, koncentracija podžanrova nije jedina stvar koja može povezati dva filma; te su stvari mnogo osobnije i apstraktnije; razmisli malo.
O da, već si napisa ti te svoje apstraktne poveznice, i one su još smješnije od samog podžanra. Za patuljka i britanski štih neću ni trošit riči, a taj dominanti motiv smrti je toliko generaliziran pojam da također ne specificira ništa. Ajde, navedi mi neku uvjerljivu poveznicu i ne izvlači se na osobnost i subjektivizam, ako na to misliš, jer si preporučija nešto nekome na temelju jedne stvari koja kao da je clear shot. E pa nije, pa sad ili se izjasni ili ne pametuj.
- Boby
Rado bih ali želim da ti dobro razmišli i sam shvatiš bez da ti ja moram objašnjavati. Ako će hitmanu trebati dataljnije objašnjenje, ja ću mu ga rado objasniti. Tebi jedino poručujem da ako se misliš i dalje natezati oko ovoga, otvori novi topic ili mi se obrati preko PM-a jer previše oftopičariš.