Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- dr_gonzo
Nepovratno (2002)
Scream Scena No.13 "Irreversible" (2002)
- jedan od najboljih filmova te godine....odlična priča i način na koji je ispričana
Scream Scena No.13 "Irreversible" (2002)
- jedan od najboljih filmova te godine....odlična priča i način na koji je ispričana
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- Asfodel
- sikeone
-
Najbolja trilogija uz Aliensikeone wrote:Back to the Future-5/5-jedna od najboljih i najzabavnijih komedija ikada snimljenih sa odličnim efektima, muzikom i odličnim glumačkim parom(J Fox i Christopher Lloyd) nabavio izvrstan boxset sa brdom speciala i sada ću ih sve pogledati

The Thirteenth Floor
Sama tema filma možda izgleda previše otrcano, ali pitanja koja postavljaju junaci su ipak univerzalna, i film ipak izbjegava uobičajene klišeje. I glumci su odlični, makar Bierko kao protagonist izgleda pomalo bljedunjavo u usporedbi s njemačkim gigantom Arminom Muellerom-Stahlom. Još jedan glumački gigant je Vincent D'Onofrio, koji je još jednom dokazao svoje kameolonske sposobnosti do neprepoznatljivosti tumačeći kompjuterskog geeka u korporaciji. Krug zatvara mlada Gretchen Mol koja je dala izvrsnu ulogu klasične ali atipične noireovske femme fatale. Dojam o filmu bi bio savršen, da nije bilo malo isforsiranog i ne baš potpuno uvjerljivog završetka. Ali i ovako nesavršen, 13. Kat je za Hollywood rijedak primjer SF-filma koji ne vrijeđa gledatelje, i kao takav zaslužuje najbolje preporuke.
9/10
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire
-
Danas me svi ispravljajuA$H wrote:Alien nije trilogija..Filmoznalac wrote: Najbolja trilogija uz Alien![]()

Jest kvadrilogija, ali spada i u trilogiju kao i Rambo, Indy i ostala družina... uglavnom, uvijek se svrstavaju među trilogije makar su kvadrilogije

ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire
- A$H
di sam na netu naisao i u knjigama doma..nisu trilogije..jer se zna razlika..lol..Filmoznalac wrote:Danas me svi ispravljajuA$H wrote:Alien nije trilogija..Filmoznalac wrote: Najbolja trilogija uz Alien![]()
, ali krivo shvačaju
Jest kvadrilogija, ali spada i u trilogiju kao i Rambo, Indy i ostala družina... uglavnom, uvijek se svrstavaju među trilogije makar su kvadrilogije
mozda netko od tvojih poznanika jos to tako zove..ili oni koji ne znaju da ima jos neki nastavak..lol..npr..za SW se moze rec nova ili stara trilogija iako je serijal..ali ovak nes nisam cuo..

It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
-
Čekaj malo, bilo je nedavno glasovanje za najbolju trilogiju i kritičari koji glasaju na listama im je bio Alien, Rambo, Die Hard, Termiantor, jesu kvadrilogije, ali ujedno su i trilogije izuzev 4. nastavka. Hoću reć da uvijek i uvijek će se svrstavati u trilogije kada je nekakavo glasovanje makar su kvadrilogije. Meni ne smeta i također kada me netko pita za najbolju trilogiju, ja ću reći AlienA$H wrote:di sam na netu naisao i u knjigama doma..nisu trilogije..jer se zna razlika..lol..Filmoznalac wrote:Danas me svi ispravljajuA$H wrote: Alien nije trilogija.., ali krivo shvačaju
mozda netko od tvojih poznanika jos to tako zove..ili oni koji ne znaju da ima jos neki nastavak..lol..npr..za SW se moze rec nova ili stara trilogija iako je serijal..ali ovak nes nisam cuo..

- Decadentor
Filmoznalac wrote:Čekaj malo, bilo je nedavno glasovanje za najbolju trilogiju i kritičari koji glasaju na listama im je bio Alien, Rambo, Die Hard, Termiantor, jesu kvadrilogije, ali ujedno su i trilogije izuzev 4. nastavka. Hoću reć da uvijek i uvijek će se svrstavati u trilogije kada je nekakavo glasovanje makar su kvadrilogije. Meni ne smeta i također kada me netko pita za najbolju trilogiju, ja ću reći AlienA$H wrote:di sam na netu naisao i u knjigama doma..nisu trilogije..jer se zna razlika..lol..Filmoznalac wrote: Danas me svi ispravljaju, ali krivo shvačaju
a koja ti je najbolja kvadrilogija?

-
Hahaha, o tome nisam razmišljao, ali sigurno Alien jer prva dva su remek djela, 3. je vrlo dobar dok 4. nije loš, ali nije da se ne može gledat. Samo kažem da se mogu svrstavat u trilogije, pogotovo kada je nekakvo glasovanjeDecadentor wrote:Filmoznalac wrote:Čekaj malo, bilo je nedavno glasovanje za najbolju trilogiju i kritičari koji glasaju na listama im je bio Alien, Rambo, Die Hard, Termiantor, jesu kvadrilogije, ali ujedno su i trilogije izuzev 4. nastavka. Hoću reć da uvijek i uvijek će se svrstavati u trilogije kada je nekakavo glasovanje makar su kvadrilogije. Meni ne smeta i također kada me netko pita za najbolju trilogiju, ja ću reći AlienA$H wrote: di sam na netu naisao i u knjigama doma..nisu trilogije..jer se zna razlika..lol..
a koja ti je najbolja kvadrilogija?![]()

- Scarface
A jebote ono, kad te liste rade kreteni. Trilogija je serijal od 3 nastavka, specifičan i s određenim karakteristikama, kvadrilogija ima 4- i točka. Tupi šta oćeš, al u krivu si.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
Shvačam te i slažem se da je kvadrilogija, ali i po meni je trilogija. Uostalom, skupilo se 100 najpoznatijih kritičara i glasali za najbolje trilogije gdje su bili Alien, Indy i ostali.Ghostface wrote:A jebote ono, kad te liste rade kreteni. Trilogija je serijal od 3 nastavka, specifičan i s određenim karakteristikama, kvadrilogija ima 4- i točka. Tupi šta oćeš, al u krivu si.
- Scarface
Filmoznalac wrote:Shvačam te i slažem se da je kvadrilogija, ali i po meni je trilogija. Uostalom, skupilo se 100 najpoznatijih kritičara i glasali za najbolje trilogije gdje su bili Alien, Indy i ostali.Ghostface wrote:A jebote ono, kad te liste rade kreteni. Trilogija je serijal od 3 nastavka, specifičan i s određenim karakteristikama, kvadrilogija ima 4- i točka. Tupi šta oćeš, al u krivu si.
Ali stvar je u tome šta je to glasanje očito bilo ograničeno na trilogije koje su kao takve bile neko vrijeme, i bez obzira šta više nisu, uzimala su se obzir samo prva 3 dijela, koja u većini serijala i jesu najbolja i vrijedna spomena. Ali je definitivno krivo zvat Alien, Terminator ili Indyja trilogijom, i siguran san da bi ti isto ovo reklo i tih 100 kritičara.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
Glasovanje je bilo prije nekih 5 godina, a Alien 4 je napravljen još prije, i u pravu si kada kažeš da je krivo i uvijek ću ih zvati kvadrilogijama, ali ako me netko pita za najbolju trilogiju, ja ću uvijek gledat prva tri nastavka Aliena ili Ramba ili što većGhostface wrote:Filmoznalac wrote:Shvačam te i slažem se da je kvadrilogija, ali i po meni je trilogija. Uostalom, skupilo se 100 najpoznatijih kritičara i glasali za najbolje trilogije gdje su bili Alien, Indy i ostali.Ghostface wrote:A jebote ono, kad te liste rade kreteni. Trilogija je serijal od 3 nastavka, specifičan i s određenim karakteristikama, kvadrilogija ima 4- i točka. Tupi šta oćeš, al u krivu si.
Ali stvar je u tome šta je to glasanje očito bilo ograničeno na trilogije koje su kao takve bile neko vrijeme, i bez obzira šta više nisu, uzimala su se obzir samo prva 3 dijela, koja u većini serijala i jesu najbolja i vrijedna spomena. Ali je definitivno krivo zvat Alien, Terminator ili Indyja trilogijom, i siguran san da bi ti isto ovo reklo i tih 100 kritičara.

- Scarface
Filmoznalac wrote:Glasovanje je bilo prije nekih 5 godina, a Alien 4 je napravljen još prije, i u pravu si kada kažeš da je krivo i uvijek ću ih zvati kvadrilogijama, ali ako me netko pita za najbolju trilogiju, ja ću uvijek gledat prva tri nastavka Aliena ili Ramba ili što većGhostface wrote:Filmoznalac wrote: Shvačam te i slažem se da je kvadrilogija, ali i po meni je trilogija. Uostalom, skupilo se 100 najpoznatijih kritičara i glasali za najbolje trilogije gdje su bili Alien, Indy i ostali.
Nisan mislija na to da je lista bila prije izlaska ostalih nastavaka, već da se serijal uzima za trilogiju samo zbog takvog prijašnjeg stanja, ne uzimajući u obzir moderne nastavke koji su zapravo suvišni.