Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
olio

Post by olio » 08 Oct 2009, 02:55

Taking of pelham 1 2 3
meh.. loše
najviše mi je smetalo random sudari tijekom prijenosa novca
što nisu mogli helikopterom prenijeti?
6/10

dr mladjo

Post by dr mladjo » 10 Oct 2009, 17:42

Kopps (2003)-ah švedski miks super troopers i hot fuzz.policajcima jednog malog mjestašca prijeti zatvaranje postaje jer jednostavno nema kriminala.i onda im padne na pamet kako da promjene tu statistiku... 8/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 11 Oct 2009, 02:49

Pratim već neko vrijeme ovaj forum i evo, odlučih se prijaviti. Nadam se da ću se uklopiti.

El Laberinto del Fauno

Danas sam tek prvi puta pogledao ovo djelo Del Tora makar sam ga izbjegavao dosta dugo. Vizualno, Guillermov Labirint pravo je osvježenje među filmovima koji su natrpani presličnim i dosadnim specijalnim efektima. Stvorenja iz filma su majstorki i više nego dojmljivo napravljena, pogotovo Faun i Pale Man koje portretira Doug Jones (mogli ste ga „upoznati“ u Hellboyu kao Abea Sapiensa ili Silver Surfera iz nastavka Fantastične Četvorke). Poput vizualnog djela, glazbena podloga također je na vrlo visokoj razini. Filmu ne mogu pronaći nikakvu preveliku manu koja narušava njegovu ravnotežu. Fabula je savršeno ispričana na nesvakidašnji način i to daje najveći plus ovome remek-djelu.
9/10

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 11 Oct 2009, 16:02

The Fifth Element

Film je jedan od boljih prikaza svijeta u budućnosti. Na primjer, stan Bruca Willisa je nevjerojatno malen, frižider se spušta u pod i otkriva tuš kabinu, krevet se uvlači u ormar da bi ostavio više mjesta za kretanje. Time je Besson prikazao surovu realnost života u ne baš dalekoj budućnosti gdje je svaki centimetar prostora dragocjen. Za razliku od drugih filmova futurističke teme gdje su kostimi kopija današnje mode. Bruce Willis je ponovio svoje herojske sposobnosti i u ovom filmu. U ostalim ulogama su još fantastični Chris Tucker u ulozi šašavog radijskog voditelja Rubyja Rhoda, te ništa lošiji Gary Oldman kao glavni negativac Mr. Zorg.
9/10
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire

john_constantine

Post by john_constantine » 11 Oct 2009, 18:14

south park season 1 - crnohumorna zabavna animirana serija za dobrim dijalozima, nasiljem, ismijavanjem "nepopularnih" zvijezda, parodija na filmove kao kada se Barbra pretvori u Mechagodzillu, a tek zadnja epizoda... 4/5
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 12 Oct 2009, 18:33

Humanity's End (2009) 2/5 - TRAILER

Niskobudžetni SF koji je svoju inspiraciju vidljivo vukao iz "Star Warsa". Film počne iznimno obećavajuće, ono, da ne znam bolje rekao bih da gledam neki Hollywoodski SF blckbuster (posebne pohvale uvodnoj špici). Ali već nakon 5-10 minuta, počeli su se nazirati problemi i propusti, te se film ubzo premetnuo u pravu zbrku što se tiče priče i režije. Jedina stvar koja izvlači ovaj film od potpune katastrofe je humor i gl. glumac Jay Laisne, koji je izvrstan (najviše zbog njega i ocjena više)! Lik je ustinu presmješan u svojoj izvedbi i nasmijao me dobar dio filma...pomalo me podsjetio na nekakvog otkaćenog Han Soloa, a i izgledom mu je dostan sličan. Priča čak i nije tako loša, imala je potencijala, ali je nedovoljno razrađena i uništena lošom režijom.
A što se režije tiče, redatelj je pokušao kopirati stila "Battlestar Galactice", ali mu to i nije baš najbolje pošlo za rukom. Specijalni efketi u 70-80% filma izgledaju uiitinu izvrsno, dok onih 20-30% baš i nisu nešto. Glazba je također jako dobra, posebice ta gl. tema iz koje izvire nekakva epičnost.

Sve u svemu, uz bolju režiju ovo je mogao biti mnogo bolji film, ovako je tek zabavan shit uz kojeg bi ste mogli uživati u povećem društvu sličnih filmskih (trash) anfiniteta i gajbu/dvije pive...

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 12 Oct 2009, 19:55

The Prestige

"Are you watching closely?" pitanje je koje nam je postavljeno već na početku filma, no ono je zapravo vrlo dobro smišljena obmana koja nastoji odvući pozornost od onoga što je zapravo važno. Film zahtijeva malo veću dozu koncentracije jer sadrži mnoštvo retrospektivnih scena koje malo po malo, sve više upotpunjavaju slagalicu, da bismo na kraju došli do izvanrednog, ali možda već viđenog završetka, koji može stvoriti dojam iznenađenja i oduševljenja, ali ipak ostavlja neku vrstu praznine. ''Publika možda može biti prevarena, ali samo jednom. ''
8.5/10
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire

Boby

Post by Boby » 12 Oct 2009, 20:04

Filmoznalac wrote:The Prestige

"Are you watching closely?" pitanje je koje nam je postavljeno već na početku filma, no ono je zapravo vrlo dobro smišljena obmana koja nastoji odvući pozornost od onoga što je zapravo važno. Film zahtijeva malo veću dozu koncentracije jer sadrži mnoštvo retrospektivnih scena koje malo po malo, sve više upotpunjavaju slagalicu, da bismo na kraju došli do izvanrednog, ali možda već viđenog završetka, koji može stvoriti dojam iznenađenja i oduševljenja, ali ipak ostavlja neku vrstu praznine. ''Publika možda može biti prevarena, ali samo jednom. ''
8.5/10
Vrlo dobar film; inteligentan scearij koji nažalost upravo zbog toga na neki način dehumanizira likove i priču pa na kraju ostavlja pomalo praznjikav osjećaj ali i dalje svijetlosnim godinama iznad većine današnjih uradaka koji su snimljeni na istu shemu scenarističkih slagalica.

Asfodel

Post by Asfodel » 12 Oct 2009, 21:16

Metastaze - i mislila sam da će biti dobar 8) Jednostavno je bolno naturalističan i provokativan na svakom koraku... Glumci nose film i to, po običaju, čine odlično... Eh, sad samo da mi je predstavu nabost.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

olio

Post by olio » 12 Oct 2009, 22:31

Black Adder season 1
10/10

maddjuro

Post by maddjuro » 13 Oct 2009, 02:51

Higurashi no Naku Koro ni Rei
nedostojan dio odličnoga serijala, ovo je više omedija nego sto je mistery/horrro, ima scena dvije koje su interesantne, da se nasmijati, ali nema više one atmosfere ko u prijašnjim djelovima (nasreću ima samo 5 nastavaka)
I may be an idiot, but i am no fool.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 13 Oct 2009, 13:25

"Operacija Valkira"
Vrlo dobar,nista vise.
7,5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 14 Oct 2009, 17:17

District 9

Ono što izdvaja District 9 od ostalih filmova o invaziji jest to što on postavlja jednu realističnu, nimalo idealnu situaciju. Formula je čak toliko dobro izvedena da bolje funkcionira nego u Cloverfieldu i stoji rame uz rame s legendarnim Blair Witch Projectom.
Na efekte je potrošeno dosta truda i novca, stoga ne čudi što su svemirci ispali tako organski i uvjerljivi. Gluma je upravo onoliko dobra koliko treba biti da povjerujemo da se stvari na ekranu uistinu i događaju, a Sharlto Copley koji glumi Wikusa će sigurno naći svoje mjesto među glumcima s A liste. Primarna tema netolerancije i ksenofobije služi kao snažna i jasna kritika modernog društva koje još nije u potpunosti sposobno za toleranciju i suživot s društvima drugačijih načela i vrijednosti.

Oni koji su već gledali film i žele još, mogli bi pogledati kratki Blomkampov film "Alive in Joburg" po kojem je kasnije snimljen dugometražni District 9.

9/10

elrania

Post by elrania » 14 Oct 2009, 20:56

don't look now [1973] - ne znam bas sto da mislim o ovom filmu. pocetak odlican, ali sto je vise odmicao kraju postajao mi je sve nelogicniji umjesto misteriozan, kak je opisan.

6/10

Asfodel

Post by Asfodel » 14 Oct 2009, 23:22

There Will Be Blood - evo Boby, vrlo dobar-odličan!...tu negdje (ali ne remek djelo). Epičan, živopisan, sjajni Lewis, razvoj lika i sve.. Pogotovo je zanimljivo ono sekundarno -> samo bušenje. Samo mu nedostaje ono nešto da popuni prazninu dugačkog trajanja i onaj osjećaj koji stvaraš u sebi - da bude potpun.
Dobra preporuka, sve u svemu! 8)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply