Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Hec

Post by Hec » 02 Jul 2009, 17:45

Transformers : The Revenge of Fallen , 10/10 ,ma savrsen mi je, jos bolji od prvoga, dosta humora, Shia se i dalje ne mijenja sto znaci da je i dalje spaljen, transformeri zakon! Skoro 2 i pol' sata gledanja, pun napetih scena i akcije, mozda bih kraj malo produzio....

SPOILER: nervira me sto je prekratko trajao fight optimusa i fallena na kraju, a starscream je opet pobjego, al sve u svemu odlicno odradjeno i fora mi je sto su ubacili malo misticizma sto se tice slova primea i slicnih stvari. :lol:
"Six strings to cover fear..."

Scarface

Post by Scarface » 02 Jul 2009, 17:58

Cannibalist wrote:Transformers : The Revenge of Fallen , 10/10 ,ma savrsen mi je, jos bolji od prvoga, dosta humora, Shia se i dalje ne mijenja sto znaci da je i dalje spaljen, transformeri zakon! Skoro 2 i pol' sata gledanja, pun napetih scena i akcije, mozda bih kraj malo produzio....

SPOILER: nervira me sto je prekratko trajao fight optimusa i fallena na kraju, a starscream je opet pobjego, al sve u svemu odlicno odradjeno i fora mi je sto su ubacili malo misticizma sto se tice slova primea i slicnih stvari. :lol:

Upravo to je glavni minus filma, Fallen je ka neka najveća faca među Decepticonima, a ono sredilo ga ko miša. Unatoč Optimusovom pojačanju, ovo je prenaivno.

john_constantine

Post by john_constantine » 02 Jul 2009, 18:12

Wendigo wrote:aaahh... hrvatski filmski kritičari i njihovi snobovski ispadi.. počeo sam izbjegavati listanje novina petkom kada su recenzirali filmove u prilogu "ekran" jer bi me uhvatio proljev nakon njihovih preseratorskih tekstova... :roll:

fućka mi se i za kino lika i za metastaze, pa makar pobrali sve nagrade ovog svijeta i rasturili filmske festivale, neću iz prncipa gledati te pretenciozne pizdarije..
potpis... a kino lika me baš interesirala samo radi scene s svinjama, ali čim sam čuo da je to totalno ublaženo, odustao sam. A knjiga, smeće... Dobar crni humor, ali ima boljih hrvatskih pisaca sa svojim radovima.
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 02 Jul 2009, 18:36

How to lose friends and alienate people- 7/10- isti vrag ka i Devil wears Prada, samo "muška" verzija, meni i nije nešto, DWP je bolji.

olio

Post by olio » 02 Jul 2009, 23:47

Hangover
8.5/10

još me boli stomak od smijeha

boyko

Post by boyko » 03 Jul 2009, 01:04

Knowing - kako dobar film! s Nicolas Cageom kao glavnim glumcem,on mi je uz Will Smitha i Jasona Stathama najbolji glumac.priča je tako dobra da se stvarno zapitaš dal bi se tak nekaj moglo dogodit.ubiti dok si razmislim čist je moguće da se i to dogodi.a i kraj mi je posebno dobar.neču posebno pričat o radnji filma da ne spoilam drugima,al ko ovo nije gledal nek svakak navali! čistih 10/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

sikeone

Post by sikeone » 03 Jul 2009, 19:36

Punisher 2 War zone 4/5-odlično sa jako puno killova, stripovski ludih negativaca i pravim ubilački raspoloženim Punisherom (prošli je bio premlak). Zavidna količina krviraznesenih glava i počupanih vratova a sve je režirala žena :wink:

dr mladjo

Post by dr mladjo » 03 Jul 2009, 19:40

sikeone wrote: a sve je režirala žena :wink:
i meni je to bilo pravo iznenađenje.eto i bigelowka je uradila hurt locker.očito se bude ženske redateljice
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

john_constantine

Post by john_constantine » 03 Jul 2009, 19:55

sikeone wrote:Punisher 2 War zone 4/5-odlično sa jako puno killova, stripovski ludih negativaca i pravim ubilački raspoloženim Punisherom (prošli je bio premlak). Zavidna količina krviraznesenih glava i počupanih vratova a sve je režirala žena :wink:
:) potpis. Najjače mi je ono kada pogodi onog obrijanog negativca u glavu, taj zvuk i scena... :prayer: :prayer: A tek ručna granata koju ubaci u konzervu i šutne ju nogom u sobu gdje mu je nedostupan neprijatelj. :D
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 03 Jul 2009, 21:44

john_constantine wrote:
sikeone wrote:Punisher 2 War zone 4/5-odlično sa jako puno killova, stripovski ludih negativaca i pravim ubilački raspoloženim Punisherom (prošli je bio premlak). Zavidna količina krviraznesenih glava i počupanih vratova a sve je režirala žena :wink:
:) potpis. Najjače mi je ono kada pogodi onog obrijanog negativca u glavu, taj zvuk i scena... :prayer: :prayer: A tek ručna granata koju ubaci u konzervu i šutne ju nogom u sobu gdje mu je nedostupan neprijatelj. :D

Sve to pada u vodu zbog nakaradnog negativca koji ispada idiotski klaun, a ne brutalni sadist kakav je u stripu. Ovo je gori promašaj od jedinice, jedno obično ruglo liku Punishera, to šta ima brutale ne znači ništa, jer to nije sama bit junaka.

john_constantine

Post by john_constantine » 03 Jul 2009, 22:18

Ghostface wrote:
john_constantine wrote:

Sve to pada u vodu zbog nakaradnog negativca koji ispada idiotski klaun, a ne brutalni sadist kakav je u stripu. Ovo je gori promašaj od jedinice, jedno obično ruglo liku Punishera, to šta ima brutale ne znači ništa, jer to nije sama bit junaka.
da, čitam da su najviše zamjerili baš preglumljenu ulogu tog Jigsawa... I meni je smetalo to njegovo glumatanje, ali s obzirom da sam se navikao na loše ekranizacije stripova, od filma sam očekivao samo akciju, nasilje i punishera, i to dobio. Ma film kao Constantine i mnoštvo drugih, nikako ne ispadne kako bi mi htjeli, ali opet su tako zabavni da ih možemo pogledati ako se ne opterećujemo time...
Michel puši karu.

cactus

Post by cactus » 03 Jul 2009, 22:49

Otpisani 1974
Režija-Aleksandar Đorđević
Glume-Dragan Nikolić,Voja Brajović,Miki Manojlović,Aleksandar Berček,Stevo Žigon,Pavle Vuisić,Rade Marković
Ključna serija sedamdesetih koja je sa svojim nastavkom (danas bi to nazivali sezonama) Povratkom otpisanih odigrala značajnu ulogu u tada jugoslavenskoj kinematografiji. Snimljena u 13 epizoda i sa puno sporednih glumaca (mnogo imena koji su odglumili u ponekoj epizodi od kojih ću spomenuti Aligrudića). U svakom slučaju doba kad su sinomim za akciju bili Prle i Tihi. A danas? Ako maknemo svu političku pozadinu nekog drugog razdoblja ostaje serija puna akcije,uglavnom vrlo dobrih glumaca i humora a događa se u Beogradu 1941 sa svim tadašnjim normativima: Dobri momci skojevci i loši nacisti i domaći izdajnici. Serija je uglavnom konstatna sa tek ponekim epizodama koje su malo lošije ali i sa onima koje su jako dobre. Ima tu naravno ponešto i loših stvari,grešaka i tako to ali evo to ćemo zanemariti ovaj put :lol: . Snimljena je u crno-bijeloj boji :lol: osim naknadnog filma koji je zapravo spoj prvih par epizoda i koji je u boji. Možda danas nije za svakoga dobra ali evo meni se svidjelo a možda i zbog toga jer sam dio toga gledao davno u mnogim reprizama. I naravno muzika Milivoja Markovića sa odličnom naslovnom temom. Ocjena:vrlo dobar
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

sikeone

Post by sikeone » 03 Jul 2009, 23:23

[quote="john_constantine"][quote="Ghostface"][quote="john_constantine"][quote="sikeone"]Punisher 2 War zone 4/5-odlično sa jako puno killova, stripovski ludih negativaca i pravim ubilački raspoloženim Punisherom (prošli je bio premlak). Zavidna količina krviraznesenih glava i počupanih vratova a sve je režirala žena :wink:[/quote]

:) potpis. Najjače mi je ono kada pogodi onog obrijanog negativca u glavu, taj zvuk i scena... :prayer: :prayer: A tek ručna granata koju ubaci u konzervu i šutne ju nogom u sobu gdje mu je nedostupan neprijatelj. :D[/quote]

Sve to pada u vodu zbog nakaradnog negativca koji ispada idiotski klaun, a ne brutalni sadist kakav je u stripu. Ovo je gori promašaj od jedinice, jedno obično ruglo liku Punishera, to šta ima brutale ne znači ništa, jer to nije sama bit junaka.[/quote]

da, čitam da su najviše zamjerili baš preglumljenu ulogu tog Jigsawa... I meni je smetalo to njegovo glumatanje, ali s obzirom da sam se navikao na loše ekranizacije stripova, od filma sam očekivao samo akciju, nasilje i punishera, i to dobio. Ma film kao Constantine i mnoštvo drugih, nikako ne ispadne kako bi mi htjeli, ali opet su tako zabavni da ih možemo pogledati ako se ne opterećujemo time...[/quote]

malo koji film dobro prati strip ili knjigu ali kao dobar komad akcije film je sve ispunio

john_constantine

Post by john_constantine » 04 Jul 2009, 00:17

Watchmen - hm, mogu reći da je to stvarno najbolja i vrlo vjerna ekranizacija stripa ikad u filmskoj povijesti. Od početka do kraja, makar ima dosta apsurdnih dijelova na koje možemo zažmiriti... A samo se stvarno sitničavi fanovi tražiti mane u likovima koji ne liče onima iz stripova (makar je Ozzy mogao biti bolje plav...). Akcija je odlično napravljena, makar mi je postalo preseravanje taj bullet time. Glumci dobri, ali nasilje zbilja pretjerano.

SPOILER
Ona scena s satarom u glavi je jednostavno prebrutalna. Nisam to mogao smisliti još od prve scene iz djetinstva u nekom hororu, i onda Dylan Dog... a kada još i Rorscharch više puta komada glavu satarom, jbt...
SPOILER

Kao što rekoh, vjerna ekranizacija stripa makar ima dosta drukčijih detalja. No, u vezi kraja...

SPOILER
mislio sam da će biti to tipični happy end, da će stići na vrijeme spasiti zemlju i sve to... Ali taj dio o Mahnattanu mi je totalno neuvjerljiv. Odlična je bila ideja u stripu, tako da je ovo ispalo totalno mlako. A i nema onog ironičnog završetka zadnjeg razgovora između Ozzya i Mahnattana...
SPOILER

Sada, oni koji nisu pročitali strip, ne znam kakav oni zapravo imaju točan dojam. Ali po meni je dosta zbrzano... Likovi nisu toliko ljudski i kompleksni kao u stripu. Omiljeni lik Rorscarch ima izvrsne scene tako da u tome nisam razočaran. Uživao sam u filmu, kao živi strip. No, zapravo je jedini problem filma što je pomalo dosadan, naročito u nekim dijelovima. Više nego vrijedno gledanja. 4/5 Zbog tih mana, jedna ocjena manje...

Da li treba prije pročitati strip ili pogledati film, pa pročitati tu grafičku novelu... Preporučam da obavezno bar pročitate strip jer ćete cijeli strip spoilati od početka do kraja i uništiti užitak čitanja.
Last edited by john_constantine on 04 Jul 2009, 13:06, edited 1 time in total.
Michel puši karu.

olio

Post by olio » 04 Jul 2009, 01:28

Batman the dark knight
10/10

3. gledanje

Post Reply