Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- john_constantine
a i onaj njegov čuvar je bio puno bolji u igri nego u filmu, ali bilo mi ga je žao u filmu, he...dr mladjo wrote:ako se ne varam i igra se bar držala ugođaja pictha.zatovri kriminalci..bez necra..john_constantine wrote:
Vin Diesel je najavio još dva filma u vezi Riddickovih kronika.Nadam se da će koja bar objasniti njegovu prošlost... niti u igri nismo doznali previše o njemu.
Michel puši karu.
- elrania
picnic at hanging rock [1975]
jako neobicno s prikrivenom erotskom aromom. u biti uopce nema otvorene erotike u filmu, ali lagana misterioznost ostavlja odlican dojam.
radnja je fokusirana na skolu za engleske djevojke u australiji i odvija se 1900. godine pa se vec iz toga vidi kakav je ambijent u pitanju... mislim da bi se ovakvo sto svidjelo bobyju pa mu preporucam
, ali i svima koji imaju zelje pogledati neku pomalo neobicniju dramu.
i radnja je bazirana na istinitom dogadaju.
7,5/10
rabbit-proof fence [2002]
ovaj je film zorni prikaz australskog termina 'stolen generations' - u centru paznje nalaze se 3 'half-cast' (djeca nastala silovanjem domorotkinja od strane bijelaca) djevojcice koje su otete od svojih aboridzinskih majki i otpeljane u 'rezervat' radi pokusaja da se od njih ucini osobu koja smije zivjeti u drustvu bijelaca i da se na kraju iskorijeni sve aboridzinsko iz njih.
nedugo nakon dolaska u taj kamp, one pobjegnu i prate skoro 1500 milja dugu ogradu do svog doma kroz pustinju.
radnja ovog filma bazirana je na zivotnoj prici molly i daisy, od kojih je molly narator i na kraju obje budu prikazane, te je ispricano sto se dogodilo i sa njihovom djecom.
smatram da je film odraden odlicno i svatko kog zanima kultura australije bi svakako trebao baciti oko na ovo. pa i procitati istoimenu knjigu.
8/10
the secret of nimh [1982]
tako mi je pasalo pogledati neki 'stariji' crtic gdje jos animacija nije stekla sadasnju naprednost. toliko 'carobnije' i osobnije sve izgleda i bas vraca u mlade dane kada mi je sve to prikazano imalo puno vise smisla.
prica je standardna bajka u zivotinjskom carstvu s ocekivanim karakterima i ishodom, ali bas lijepo oraspolozi dan.
7/10
jako neobicno s prikrivenom erotskom aromom. u biti uopce nema otvorene erotike u filmu, ali lagana misterioznost ostavlja odlican dojam.
radnja je fokusirana na skolu za engleske djevojke u australiji i odvija se 1900. godine pa se vec iz toga vidi kakav je ambijent u pitanju... mislim da bi se ovakvo sto svidjelo bobyju pa mu preporucam

i radnja je bazirana na istinitom dogadaju.
7,5/10
rabbit-proof fence [2002]
ovaj je film zorni prikaz australskog termina 'stolen generations' - u centru paznje nalaze se 3 'half-cast' (djeca nastala silovanjem domorotkinja od strane bijelaca) djevojcice koje su otete od svojih aboridzinskih majki i otpeljane u 'rezervat' radi pokusaja da se od njih ucini osobu koja smije zivjeti u drustvu bijelaca i da se na kraju iskorijeni sve aboridzinsko iz njih.
nedugo nakon dolaska u taj kamp, one pobjegnu i prate skoro 1500 milja dugu ogradu do svog doma kroz pustinju.
radnja ovog filma bazirana je na zivotnoj prici molly i daisy, od kojih je molly narator i na kraju obje budu prikazane, te je ispricano sto se dogodilo i sa njihovom djecom.
smatram da je film odraden odlicno i svatko kog zanima kultura australije bi svakako trebao baciti oko na ovo. pa i procitati istoimenu knjigu.
8/10
the secret of nimh [1982]
tako mi je pasalo pogledati neki 'stariji' crtic gdje jos animacija nije stekla sadasnju naprednost. toliko 'carobnije' i osobnije sve izgleda i bas vraca u mlade dane kada mi je sve to prikazano imalo puno vise smisla.
prica je standardna bajka u zivotinjskom carstvu s ocekivanim karakterima i ishodom, ali bas lijepo oraspolozi dan.
7/10
- dr mladjo
The Hangover (2009)-komedija godine(za sad).trailer nije otkrio ni 10% fora.odličan odjava 9/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
-
- dr mladjo
daj ovo malo pojasnifilmophil wrote:incredibles 3.5/5...a šta ja znam, da je igrani film ocjena bi bila 5/5, ali valjda sam otupio na te crtiće...premalo ozbiljnosti, a u isto vrijeme premalo humora za jedan crtić...zabavan definitivno je, ali ne mogu reći da je nešto posebno
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
-
čisto vizualno jer nisam ja nešto lud za animiranim filmovima...dr mladjo wrote:daj ovo malo pojasnifilmophil wrote:incredibles 3.5/5...a šta ja znam, da je igrani film ocjena bi bila 5/5, ali valjda sam otupio na te crtiće...premalo ozbiljnosti, a u isto vrijeme premalo humora za jedan crtić...zabavan definitivno je, ali ne mogu reći da je nešto posebno
ontopic...role models 3.5/5...solidna komedija, najjači lik je mclovin definitivno

This is the Zodiac speaking.
- Asfodel
- Decadentor
- john_constantine
Sukiyaki Western Django - otkačeni western prepun akcije, nasilja, humora i otkačenih likova. Šerif je totalno ludilo, to miješanje vremena, prostora, radnje, ma svega kao završna borba u snijegu ili pircing na bradi negativca... A i hrpa humora kao scena s križom ili "štit". Tek akcija, koja je izvrsno napravljena, ipak je to Miike, scene s minigunom, ili revolveraški okršaji s sjajnim finaleom katane vs gun. I razne reference na filmske klasike, naročito Django. 4/5
Malo kome će se svidjeti ili izdržati do kraja zbog tog specifičnog stila i režije, ali vrijedi makar bi bilo bolje da kraće traje...
Malo kome će se svidjeti ili izdržati do kraja zbog tog specifičnog stila i režije, ali vrijedi makar bi bilo bolje da kraće traje...
Michel puši karu.