Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Wendigo

Post by Wendigo » 24 Mar 2009, 18:13

Asfodel wrote:
Wendigo wrote:
Asfodel wrote: I ja bih dala istu ocjenu :D (obožavam ga) ...ali mnogima je bio dosadan, jbg
:shock: pa kako?? mislim, taj film može biti sve samo ne dosadan.. non-stop "akcija". :lol:
Pa ne znam :lol: gledala sam to s više ljudi kojima je bio dobar - ali već malo zamoran, dosadan...
Uzmimo u obzir i to da nitko od njih nije europski snob za filmove
ah.. kužim. :lol:

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Mar 2009, 18:47

taxidermia - hm... a čitam komentare kako svi hvale taj film, na imbd - u ima ocjenu 7 i pol. Film nije dosadan, a odvratan i bolestan je, ovisi za koga tko gleda. Ako je cilj cijelo vrijeme bio samo šokirati gledatelja, kod mene to nije uspijevalo, zbog čega film nema nekakvu priču. Dobra ideja o kratkim pričama i poveznicama tih obitelji, ali ostaje mi sve to nedorečeno. Ali zadnja priča je predobra, totalna bolest, naročito završetak. :lol: No, inače precijenjen film i ništa specijalno, pogledaš i zaboraviš.

SPOILER
prejako ono kada u prvoj priči vojnik drka kroz rupu i kokoš ga kljucne po kurcu. :lol: :lol:
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 25 Mar 2009, 14:54

Watchmen (2009) 4/5 - TRAILER
Za početak moram reči da strip nisam čitao...crtež me uvijek odbijao od toga. Ali mislim da sam ga i pročitao, dojam ne bi bio ništa drugačiji pošto je riječ o dobrom filmu koji ima svojih kvaliteta bez obzira na strip ili nešto drugo. Začuđujuće, iako film traje malo preko 3 sata, meni osobno je vrijeme relativno brzo proteklo iako ritam i nije bio nešto pretjerano brz, naprotiv, poprilično je spor. Vjerojatno je tome tako zato jer je priča sama po sebi dovoljo zanimljiva da okupira pozornost gledatelja cijelo vrijeme. Karakterizacija likova za pohvalu, također i soundtrack je baš nekako sjeo na mjesto i upotpunio pojedine sekvence na najbolji mogući način. Što se Snyderove režije tiče, vidi se da još uvijek nije izbacio "300" iz glave, ali slowmotion je dobro ukumponiran u cijeli koncept i ne živcira ili iritira, naprotiv, daje svemu još neku određenu "atmosferu". A ni nasilne, krvave sekvence kakvih ima dosta nisu neprimjerene. S vizualne strane film je izvrstan, mislim ništa manje nije bilo ni za očekivati. Također, bilo mi je iznimno zanimljivo vijdeti mnoga nepoznata lica na ekranu i dobro je da producenti nisu inzistirali na poznatim glumačkim imenima jer to bi po mom mišljenju uništilo cjeli koncept (zamaskirani osvetnici koji štite svoje identitete). Inače film sam gledao sa prijateljem koji je pročitao strip, te je on bio baš zadovoljan filmom jer kaže, "izbacili su sve one nepotrebne, dosadne djelove i produžili one zanimljive". Mislio je na to da su izbacili nepotrebna filozofiranja i razgovore koji ne vode nigdje te produžili akcijske sekvence koje su u stripu obično prikazane kroz maximalno 3 sličice. Doduše, kao što rekoh, ja osobno o tome ne bih znao ništa pošto strip nisam čitao. Jedino što me donekle smetalo, ali ponajviše zbog toga jer pridonosi neuvjerljivosti radnje, je to što svi likovi unatoč tome što nisu superjunaci sa moćima ipak ostavljaju dojam kao da posjeduju nadnaravnu snagu.

Na kraju krajeva, unatoč kvalitetama koje film posjeduje i koje ne osporavam, opet ne mogu reći da sam ostao oduševljen viđenim u tolikoj mjeri da bih mogao reći da je film nešto fenomenalno, remek-djelo ili nešto slično. Radi se jednostavno o jako dobrom filmu koji niti smrdi nit miriše...hype je ipak bio malo prevelik.

Ghrall

Post by Ghrall » 26 Mar 2009, 19:25

Braveheart - Odlučio sam se opet to pogledati nakon nekog vremena i svaki put mi je genijalan za gledanje. Meni osobno jedan od najdražih filmova.

filmofil

Post by filmofil » 26 Mar 2009, 20:40

the good, the bad and the ugly...ma nemam šta pričat, čistih 5/5 ko suza...
This is the Zodiac speaking.

olio

Post by olio » 26 Mar 2009, 23:14

the good the bad the weird
odlièan film, ugodno iznenaðenje
ima dobrog humora i odliènu atmosferu
9.2/10

maddjuro

Post by maddjuro » 26 Mar 2009, 23:25

Chaos;Head- 3,2/5 anime je relativno ok, meni se dopao, najbolje bi ga opisao kao Matrix s school girlsima koje imaju raznorazne mačeve
I may be an idiot, but i am no fool.

filmofil

Post by filmofil » 27 Mar 2009, 12:02

black hawk down 4.5/5...meni možda najbolji ratni film nakon spašavanje vojnika ryana...glumačka postava savršena, radnja tečna da ti 2 i pol sata prođe kao sat i pol, a glazba u filmu je isto vrh...inače preferiram kad je radnja u ratnim filmovima smještena u vijetnam ili ww2, ali ovdje mi to nije smetalo jer je film prejebeno napravljen...nije bilo onog američkog preseravanja kao npr u bili smo vojnici kad na kraju oni jurišaju prema nekom bunkeru skroz nezaštićeni, a predvodi ih lik koji nosi američku zastavu :lol:

dr mladjo

Post by dr mladjo » 27 Mar 2009, 12:16

filmophil wrote:black hawk down 4.5/5...meni možda najbolji ratni film nakon spašavanje vojnika ryana...glumačka postava savršena, radnja tečna da ti 2 i pol sata prođe kao sat i pol, a glazba u filmu je isto vrh...inače preferiram kad je radnja u ratnim filmovima smještena u vijetnam ili ww2, ali ovdje mi to nije smetalo jer je film prejebeno napravljen...nije bilo onog američkog preseravanja kao npr u bili smo vojnici kad na kraju oni jurišaju prema nekom bunkeru skroz nezaštićeni, a predvodi ih lik koji nosi američku zastavu :lol:
pa ne znam baš..onoliko tisuča civila ubijeno..a i dosta je toga bilo uljepšano.kao npr činjenica da je lik kojeg bane glumi ustvarnosti bio silovatelj..a sad jel bilo pretjerano nošenje zastave.ah kad misliš da ti je to zadnja bitka hočše otiči s ponosom.sjeti se i filma glory...
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

filmofil

Post by filmofil » 27 Mar 2009, 12:41

dr mladjo wrote:
filmophil wrote:black hawk down 4.5/5...meni možda najbolji ratni film nakon spašavanje vojnika ryana...glumačka postava savršena, radnja tečna da ti 2 i pol sata prođe kao sat i pol, a glazba u filmu je isto vrh...inače preferiram kad je radnja u ratnim filmovima smještena u vijetnam ili ww2, ali ovdje mi to nije smetalo jer je film prejebeno napravljen...nije bilo onog američkog preseravanja kao npr u bili smo vojnici kad na kraju oni jurišaju prema nekom bunkeru skroz nezaštićeni, a predvodi ih lik koji nosi američku zastavu :lol:
pa ne znam baš..onoliko tisuča civila ubijeno..a i dosta je toga bilo uljepšano.kao npr činjenica da je lik kojeg bane glumi ustvarnosti bio silovatelj..a sad jel bilo pretjerano nošenje zastave.ah kad misliš da ti je to zadnja bitka hočše otiči s ponosom.sjeti se i filma glory...
pa film je prenio istinite događaje...sve te brojke mrtvih su prave...možda ti pričaš o tome da se taj rat nije trebao ni desiti i da je američka politika bila kriva, ali ja govorim o tome kako su adaptirali film bez tog uljepšavanja nego jednostavno kako se desilo...amerikanci su došli tamo ubiti onog generala, sjebali su zbog svojih pogrešaka i to je to...

inače, taj silovatelj je bio lik ewana mcgregora i nije ga ustvari uopće bilo u filmu jer im je zabranjeno koristiti njegovo ime pa su mu samo promjenili ime tako da ga ipak bude...to što je on 10god kasnije nekoga zlostavljao uopće nije bitno...

GreenHornet

Post by GreenHornet » 27 Mar 2009, 19:21

http://www.imdb.com/title/tt0920470/
Ugodno iznenadenje-odličan film!
8,5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

dr mladjo

Post by dr mladjo » 27 Mar 2009, 19:50

filmophil wrote: pa film je prenio istinite događaje...sve te brojke mrtvih su prave..
ma znam da je brojka prava.samo nekako se lako prešlo preko činjenice da je onoliko civila poginulo a kao da se dalo više pozornosti brojci mrtvih vojnika..
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

filmofil

Post by filmofil » 27 Mar 2009, 21:30

dr mladjo wrote:
filmophil wrote: pa film je prenio istinite događaje...sve te brojke mrtvih su prave..
ma znam da je brojka prava.samo nekako se lako prešlo preko činjenice da je onoliko civila poginulo a kao da se dalo više pozornosti brojci mrtvih vojnika..
a jebiga kad je film o njihovoj strani priče...

Hec

Post by Hec » 27 Mar 2009, 23:23

Dragonrage wrote:Watchmen (2009) 4/5 - TRAILER
Za početak moram reči da strip nisam čitao...crtež me uvijek odbijao od toga. Ali mislim da sam ga i pročitao, dojam ne bi bio ništa drugačiji pošto je riječ o dobrom filmu koji ima svojih kvaliteta bez obzira na strip ili nešto drugo. Začuđujuće, iako film traje malo preko 3 sata, meni osobno je vrijeme relativno brzo proteklo iako ritam i nije bio nešto pretjerano brz, naprotiv, poprilično je spor. Vjerojatno je tome tako zato jer je priča sama po sebi dovoljo zanimljiva da okupira pozornost gledatelja cijelo vrijeme. Karakterizacija likova za pohvalu, također i soundtrack je baš nekako sjeo na mjesto i upotpunio pojedine sekvence na najbolji mogući način. Što se Snyderove režije tiče, vidi se da još uvijek nije izbacio "300" iz glave, ali slowmotion je dobro ukumponiran u cijeli koncept i ne živcira ili iritira, naprotiv, daje svemu još neku određenu "atmosferu". A ni nasilne, krvave sekvence kakvih ima dosta nisu neprimjerene. S vizualne strane film je izvrstan, mislim ništa manje nije bilo ni za očekivati. Također, bilo mi je iznimno zanimljivo vijdeti mnoga nepoznata lica na ekranu i dobro je da producenti nisu inzistirali na poznatim glumačkim imenima jer to bi po mom mišljenju uništilo cjeli koncept (zamaskirani osvetnici koji štite svoje identitete). Inače film sam gledao sa prijateljem koji je pročitao strip, te je on bio baš zadovoljan filmom jer kaže, "izbacili su sve one nepotrebne, dosadne djelove i produžili one zanimljive". Mislio je na to da su izbacili nepotrebna filozofiranja i razgovore koji ne vode nigdje te produžili akcijske sekvence koje su u stripu obično prikazane kroz maximalno 3 sličice. Doduše, kao što rekoh, ja osobno o tome ne bih znao ništa pošto strip nisam čitao. Jedino što me donekle smetalo, ali ponajviše zbog toga jer pridonosi neuvjerljivosti radnje, je to što svi likovi unatoč tome što nisu superjunaci sa moćima ipak ostavljaju dojam kao da posjeduju nadnaravnu snagu.

Na kraju krajeva, unatoč kvalitetama koje film posjeduje i koje ne osporavam, opet ne mogu reći da sam ostao oduševljen viđenim u tolikoj mjeri da bih mogao reći da je film nešto fenomenalno, remek-djelo ili nešto slično. Radi se jednostavno o jako dobrom filmu koji niti smrdi nit miriše...hype je ipak bio malo prevelik.
zbog ovog posta ga i ja moram gledat :D
"Six strings to cover fear..."

Carpenter

Post by Carpenter » 28 Mar 2009, 02:06

Ong Bak 2 - kad sam pogledao jedinicu ostao sam paf a Tony Jaaove vratolomije sam odmah sutradan opet gledao. Njegov sljedeći film "The protector" me je jako razočarao, iako je makljaža bila dobro odrađena scenarij je bio toliko grozan da je to bilo neoprostivo. Ong Bak 2 mi je bio najiščekivaniji film u zadnje vrijeme i kao što to često biva razočarao me, ne skroz ali ipak je. Film nema nikakve veze sa Ong Bakom, odvija se 600 godina prije jedinice i jedini razlog za ovakvo ime je komercijalni. Ponovo je problem u priči koja je slabašno koncipirana i šeprtljavo prezentirana ( imamo flash backove na istu scenu 2 puta, zašto?) no scene borbe su tako fascinantno napravljene da je film šteta propustit. Film ima krasnu fotografiju (Jaa,koji je ko-redatelj, je sigurno veliki fan Apocalypta, vizualno se tu "nadahnuo") a još jedan minus je i otvoren kraj, što je navodno posljedica manjka love.
7.5/10
Knowing - jedna od stvari koja je moderna među kritičarima i filmofilima je pljuvanje po Nicolasu Cageu, njegovi filmovi i gluma se gade uzduž i poprijeko čak i prije nego li se počnu prikazivat. Ništa drukčije se nije proveo ni njegov zadnji film Knowing koji npr. ima samo 20tak% pozitivnih kritika na rottentomatoes.com . Šteta što će to odbit mnoge ljude od ovog sjajnog filma sa par fenomenalno odrežiranih akcijskih scena i odličnom zapetljanom pričom. Redatelj Vrane i Grada Tame me je opet oduševio a kraj filma je jedan od upečatljivijih koje sam vidio. Par dijaloga škripi ali to je oprostivo. Preporuka.
9/10
Are you talking to me?

Post Reply