Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- gandalf
- maddjuro
to sam ko klinac obožavao gledati, sad samo da još negdje nađem : thundar the barbarian, space ghost, birdman...HorrorHR wrote:uuuu swat kats, prejako, sjećam se ovogmaddjuro wrote:swat kats,
malo preletih preko ove serije da se prisjetim djetinjstva i cartoon networka
I may be an idiot, but i am no fool.
- maddjuro
One Piece 1-382.
Zanimljv anime, definitivno cu ga i dalje pratiti, ali ipak mi je Bleach bolji, a Dragon Ball-ovi su mi još bolji(neznam dali zbog nostalgije, il sam lud, al ovo mi je ,usudio bi se reći, najbolji anime koji sam gledao, doduse ako snime još beserka mozda se to promjeni
).
Anime ima akcije, iako je više naglasak na komični dio, što i volim u animeima, a ako hocete nešto još komičnije pogledajte
Ranma 1/2-kad sam ga prvi put gledao sam se trgao od smjeha,a posto je sinkroniziran na engleski zna ga tu i tamo preletit,ima ga 7 sezona + ova zona + 2 filma(ekranizirali su između 55-60% mange).
Zanimljv anime, definitivno cu ga i dalje pratiti, ali ipak mi je Bleach bolji, a Dragon Ball-ovi su mi još bolji(neznam dali zbog nostalgije, il sam lud, al ovo mi je ,usudio bi se reći, najbolji anime koji sam gledao, doduse ako snime još beserka mozda se to promjeni
Anime ima akcije, iako je više naglasak na komični dio, što i volim u animeima, a ako hocete nešto još komičnije pogledajte
Ranma 1/2-kad sam ga prvi put gledao sam se trgao od smjeha,a posto je sinkroniziran na engleski zna ga tu i tamo preletit,ima ga 7 sezona + ova zona + 2 filma(ekranizirali su između 55-60% mange).
I may be an idiot, but i am no fool.
- Apokaliptik
Goodfellas-najbolji je gangsterski film ikad snimljen.Svaka čast jakoj konkurenciji, uz posebno poštovanje prema zlatnom dobu 30-ih, Edwardu G. Robinsonu, Jimmyju Cagneyju, Humphreyju Bogartu... Ali ovo je prava stvar. Film o pravim gangsterima, od pravih gangstera, bez pretjerivanja. Martin Scorsese autor je mnogih filmova, iznimno dobrih filmova, ali usudio bih se reći da su "Dobri momci" najbolji. Nikad prije ni kasnije nije kriminalno podzemlje ovjekovječeno na takav način. Treba li uopće spomenuti da ni za ovaj film Scorsese nije dobio toliko željenog i dugo čekanog Oscara? Akademija mu nikako nije bila naklonjena, morao ga je zaslužiti bar pet puta da bi ga napokon dobio za film kojim ga nije zaslužio. Ali dok je zahvaljivao na njemu, kroz glavu su mu vjerojatno, bar na trenutak, prošli i "Dobri momci". 10/10
Ovdje leže kosti glasovitog Michaela Nostradamusa
čije je gotovo božansko pero jedino bilo,
prema sudu svih smrtnika, dostojno
zapisati pod zvjezdanim nadahnućem
buduće događaje cijelog svijeta...
- dr mladjo
pogledaj i http://www.imdb.com/title/tt0821442/Apokaliptik wrote:Goodfellas-najbolji je gangsterski film ikad snimljen.Svaka čast jakoj konkurenciji, uz posebno poštovanje prema zlatnom dobu 30-ih, Edwardu G. Robinsonu, Jimmyju Cagneyju, Humphreyju Bogartu... Ali ovo je prava stvar. Film o pravim gangsterima, od pravih gangstera, bez pretjerivanja.
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
- Apokaliptik
hvala na preporuci,bum skinuo pa ču pogledat kad uhvatim vremenadr mladjo wrote:pogledaj i http://www.imdb.com/title/tt0821442/Apokaliptik wrote:Goodfellas-najbolji je gangsterski film ikad snimljen.Svaka čast jakoj konkurenciji, uz posebno poštovanje prema zlatnom dobu 30-ih, Edwardu G. Robinsonu, Jimmyju Cagneyju, Humphreyju Bogartu... Ali ovo je prava stvar. Film o pravim gangsterima, od pravih gangstera, bez pretjerivanja.
- Boby
Jedan moj kolega koji je pogledao sve bitnije mafijaške filmove tvrdi isto kao i ti. Meni nije jasno kako ovaj film staviti ispred "Kuma" i "Bilo Jednom U Americi". Iako jest riječ o dobrom filmu, on je prije svega brutalan i jednostavan te ga je lakše pogledati od navedenih ali ne bih ga svrstao ni približno vrhu filmova o mafijiApokaliptik wrote:Goodfellas-najbolji je gangsterski film ikad snimljen.Svaka čast jakoj konkurenciji, uz posebno poštovanje prema zlatnom dobu 30-ih, Edwardu G. Robinsonu, Jimmyju Cagneyju, Humphreyju Bogartu... Ali ovo je prava stvar. Film o pravim gangsterima, od pravih gangstera, bez pretjerivanja. Martin Scorsese autor je mnogih filmova, iznimno dobrih filmova, ali usudio bih se reći da su "Dobri momci" najbolji. Nikad prije ni kasnije nije kriminalno podzemlje ovjekovječeno na takav način. Treba li uopće spomenuti da ni za ovaj film Scorsese nije dobio toliko željenog i dugo čekanog Oscara? Akademija mu nikako nije bila naklonjena, morao ga je zaslužiti bar pet puta da bi ga napokon dobio za film kojim ga nije zaslužio. Ali dok je zahvaljivao na njemu, kroz glavu su mu vjerojatno, bar na trenutak, prošli i "Dobri momci". 10/10
- Apokaliptik
zbog jednostavnosti mi je ovaj film na prvom mjestu,bilo jednom u americi(danas je na novoj)također može konkurirat sa dobrim momcima,a što se tiče kuma(najpoznatijeg mafijaškog filma)velik sam naklonik prvog dijela(najbolji),ali zadnja 2 me nisu impresionirala i ljudi čim čuju za neki gang.film odmah kažu...jesi gledao kuma,kum je ovo i ono,za nekog da,ali za mene nije,tu je još i Scarface-kojeg bihtakođer stavio ispred kuma zato što je Al Pacino(Montana) odglumio najbolju mafijašku ulogu ikad,ma uglavnom da skratim znaš da se o ukusima ne raspravlja,poštujem kuma,ali jbg.ovo su mi bolji filmovi,jesi možda gledao Cidade De Deus(brazilski film)obavezno pogledatBoby wrote:Jedan moj kolega koji je pogledao sve bitnije mafijaške filmove tvrdi isto kao i ti. Meni nije jasno kako ovaj film staviti ispred "Kuma" i "Bilo Jednom U Americi". Iako jest riječ o dobrom filmu, on je prije svega brutalan i jednostavan te ga je lakše pogledati od navedenih ali ne bih ga svrstao ni približno vrhu filmova o mafijiApokaliptik wrote:Goodfellas-najbolji je gangsterski film ikad snimljen.Svaka čast jakoj konkurenciji, uz posebno poštovanje prema zlatnom dobu 30-ih, Edwardu G. Robinsonu, Jimmyju Cagneyju, Humphreyju Bogartu... Ali ovo je prava stvar. Film o pravim gangsterima, od pravih gangstera, bez pretjerivanja. Martin Scorsese autor je mnogih filmova, iznimno dobrih filmova, ali usudio bih se reći da su "Dobri momci" najbolji. Nikad prije ni kasnije nije kriminalno podzemlje ovjekovječeno na takav način. Treba li uopće spomenuti da ni za ovaj film Scorsese nije dobio toliko željenog i dugo čekanog Oscara? Akademija mu nikako nije bila naklonjena, morao ga je zaslužiti bar pet puta da bi ga napokon dobio za film kojim ga nije zaslužio. Ali dok je zahvaljivao na njemu, kroz glavu su mu vjerojatno, bar na trenutak, prošli i "Dobri momci". 10/10
Last edited by Apokaliptik on 07 Feb 2009, 18:29, edited 1 time in total.
- Apokaliptik
zaboravio sam reći što se tiče kuma...to je sigurno najbolji film prikazan o mafiji,ali kao što rekoh ne i najbolji film o mafiji,ako kužiš kaj želim reč,moram stavit ovu scenu iz Goodfellas
Henry Hill: You're a pistol, you're really funny. You're really funny.
Tommy DeVito: What do you mean I'm funny?
Henry Hill: It's funny, you know. It's a good story, it's funny, you're a funny guy.
[laughs]
Tommy DeVito: what do you mean, you mean the way I talk? What?
Henry Hill: It's just, you know. You're just funny, it's... funny, the way you tell the story and everything.
Tommy DeVito: [it becomes quiet] Funny how? What's funny about it?
Anthony Stabile: Tommy no, You got it all wrong.
Tommy DeVito: Oh, oh, Anthony. He's a big boy, he knows what he said. What did ya say? Funny how?
Henry Hill: Jus...
Tommy DeVito: What?
Henry Hill: Just... ya know... you're funny.
Tommy DeVito: You mean, let me understand this cause, ya know maybe it's me, I'm a little fucked up maybe, but I'm funny how, I mean funny like I'm a clown, I amuse you? I make you laugh, I'm here to fuckin' amuse you? What do you mean funny, funny how? How am I funny?
Henry Hill: Just... you know, how you tell the story, what?
Tommy DeVito: No, no, I don't know, you said it. How do I know? You said I'm funny. How the fuck am I funny, what the fuck is so funny about me? Tell me, tell me what's funny!
Henry Hill: [long pause] Get the fuck out of here, Tommy!
Tommy DeVito: [everyone laughs] Ya motherfucker! I almost had him, I almost had him. Ya stuttering prick ya. Frankie, was he shaking? I wonder about you sometimes, Henry. You may fold under questioning
Henry Hill: You're a pistol, you're really funny. You're really funny.
Tommy DeVito: What do you mean I'm funny?
Henry Hill: It's funny, you know. It's a good story, it's funny, you're a funny guy.
[laughs]
Tommy DeVito: what do you mean, you mean the way I talk? What?
Henry Hill: It's just, you know. You're just funny, it's... funny, the way you tell the story and everything.
Tommy DeVito: [it becomes quiet] Funny how? What's funny about it?
Anthony Stabile: Tommy no, You got it all wrong.
Tommy DeVito: Oh, oh, Anthony. He's a big boy, he knows what he said. What did ya say? Funny how?
Henry Hill: Jus...
Tommy DeVito: What?
Henry Hill: Just... ya know... you're funny.
Tommy DeVito: You mean, let me understand this cause, ya know maybe it's me, I'm a little fucked up maybe, but I'm funny how, I mean funny like I'm a clown, I amuse you? I make you laugh, I'm here to fuckin' amuse you? What do you mean funny, funny how? How am I funny?
Henry Hill: Just... you know, how you tell the story, what?
Tommy DeVito: No, no, I don't know, you said it. How do I know? You said I'm funny. How the fuck am I funny, what the fuck is so funny about me? Tell me, tell me what's funny!
Henry Hill: [long pause] Get the fuck out of here, Tommy!
Tommy DeVito: [everyone laughs] Ya motherfucker! I almost had him, I almost had him. Ya stuttering prick ya. Frankie, was he shaking? I wonder about you sometimes, Henry. You may fold under questioning
-
Unreal
ajd da konačno napišem
Jumper-čak i nije tak loš. ima zanimljivu i zabavnu ideju i dobru akciju, ali bio bi puno bolji film da su se rješili Hayden Christensen i ljubavna priča nije nekaj 3.5/5
Nowhere to Run-još jedan zabavan Van Dammov film,jedino malo ozbiljniji nego večina njegovih filmova 4/5
JCVD-jbg film mi nije odličan,ali jako dobro ostvarenje koje gura Van damma na pravi put 4/5
Beowulf-ovaj novi. Jako dobar i zabvan film 4.5/5
Transformers-gledljiv film,ali niš poseban 3/5
The Transformers: The Movie-puno bolji film i jedan od boljih animiranih 5/5
Jumper-čak i nije tak loš. ima zanimljivu i zabavnu ideju i dobru akciju, ali bio bi puno bolji film da su se rješili Hayden Christensen i ljubavna priča nije nekaj 3.5/5
Nowhere to Run-još jedan zabavan Van Dammov film,jedino malo ozbiljniji nego večina njegovih filmova 4/5
JCVD-jbg film mi nije odličan,ali jako dobro ostvarenje koje gura Van damma na pravi put 4/5
Beowulf-ovaj novi. Jako dobar i zabvan film 4.5/5
Transformers-gledljiv film,ali niš poseban 3/5
The Transformers: The Movie-puno bolji film i jedan od boljih animiranih 5/5
- Boby
Dobor se sjećam ove scene s Joe Pesciem u baru; o tome i govorim. Film je nasilan i nema veze sa stvarnošću i stvarnim prikazom mafije iako se mnogi baš na to referiraju. Ovdje se ubojstva događaju bilo gdje, bilo kada iz bezveznih razloga i nikome ništa a sami mafijaši se ponašaju poput djece u vrtiću. Znam da je gledatelju to zabavno ali nema veze s stvarnošću. "Kum" (i za mene je jedinica najbolja) s druge strane ima itekako ozbiljnu priču koja je već mnogo puta bila i prije samog filma ispričana, likovi nisu karikaturni a i gluma je daleko ispred one u Goodfellas. Pesci po meni nije zaslužio Oskara jer nema tu neke izvanredne glume već je njegov lik toliko nasilan i bezuman da mu postupci padaju u prvi plan a ne sama gluma. S druge strane, ne moram niti spominjati kakvo je glumačko ostvarenje Brando ostvario u "Kumu".Apokaliptik wrote:zbog jednostavnosti mi je ovaj film na prvom mjestu,bilo jednom u americi(danas je na novoj)također može konkurirat sa dobrim momcima,a što se tiče kuma(najpoznatijeg mafijaškog filma)velik sam naklonik prvog dijela(najbolji),ali zadnja 2 me nisu impresionirala i ljudi čim čuju za neki gang.film odmah kažu...jesi gledao kuma,kum je ovo i ono,za nekog da,ali za mene nije,tu je još i Scarface-kojeg bihtakođer stavio ispred kuma zato što je Al Pacino(Montana) odglumio najbolju mafijašku ulogu ikad,ma uglavnom da skratim znaš da se o ukusima ne raspravlja,poštujem kuma,ali jbg.ovo su mi bolji filmovi,jesi možda gledao Cidade De Deus(brazilski film)obavezno pogledatBoby wrote:Jedan moj kolega koji je pogledao sve bitnije mafijaške filmove tvrdi isto kao i ti. Meni nije jasno kako ovaj film staviti ispred "Kuma" i "Bilo Jednom U Americi". Iako jest riječ o dobrom filmu, on je prije svega brutalan i jednostavan te ga je lakše pogledati od navedenih ali ne bih ga svrstao ni približno vrhu filmova o mafijiApokaliptik wrote:Goodfellas-najbolji je gangsterski film ikad snimljen.Svaka čast jakoj konkurenciji, uz posebno poštovanje prema zlatnom dobu 30-ih, Edwardu G. Robinsonu, Jimmyju Cagneyju, Humphreyju Bogartu... Ali ovo je prava stvar. Film o pravim gangsterima, od pravih gangstera, bez pretjerivanja. Martin Scorsese autor je mnogih filmova, iznimno dobrih filmova, ali usudio bih se reći da su "Dobri momci" najbolji. Nikad prije ni kasnije nije kriminalno podzemlje ovjekovječeno na takav način. Treba li uopće spomenuti da ni za ovaj film Scorsese nije dobio toliko željenog i dugo čekanog Oscara? Akademija mu nikako nije bila naklonjena, morao ga je zaslužiti bar pet puta da bi ga napokon dobio za film kojim ga nije zaslužio. Ali dok je zahvaljivao na njemu, kroz glavu su mu vjerojatno, bar na trenutak, prošli i "Dobri momci". 10/10
Niš, zanimalo me je koji su ti argumenti za Goodfellase i ako je sve stvar samo ukusa onda razumijem. Samo sam htio napomenuti da je film daleko od najrealističnijeg prikaza mafije.
Nisam gledao ovaj brazilski, trenutno se koncentriram na starije s Cagneyem