Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- Betmen
da malo je sugavo kada je sinkronizirani, ali dude zenska ima CICE UBOJICEmetallicat wrote:taj film je lolčinajohn_constantine wrote:Machine girl - E ovaj film je pravi primjer onoga što je trebao biti Kill Bill. Trash, jeftini efekti, puno krvi i komadanja tijela, jednostavna radnja, ženske i puno akcije. Makar isto ima svojih problema kao nategnutost radnje. Ne bi škodilo da je 15 – 20 minuta kraći…da traje pol h bi bio ok. još sinkronizirano..
![]()
prebolestan film
-
filmofil
battle royale, 5/5...koja filmčina, još ću bit tjedan dana pod dojmom...film ima SVE što jedan film može imati...na kraju sam tek ustvari shvatio o čemu je film...i da, likovi su jedan bolji od drugog, prepoznao sam onu trebu mitsuki iz kill billa, a mislio sam da svi azijci izgledaju isto 
This is the Zodiac speaking.
- Scarface
filmophil wrote:battle royale, 5/5...koja filmčina, još ću bit tjedan dana pod dojmom...film ima SVE što jedan film može imati...na kraju sam tek ustvari shvatio o čemu je film...i da, likovi su jedan bolji od drugog, prepoznao sam onu trebu mitsuki iz kill billa, a mislio sam da svi azijci izgledaju isto
Vjerojatno nisi čita strip, jer nakon šta san ga ja pročita tek san gleda ovaj film, i u usporedbi s pisanim prethodnikom, nije mu ni do kolina. Kazuyini porivi nisu recimo ni opisani u filmu, zar ne? A i učitelj je sasvim drukčiji nego u stripu (u filmu je puno blaži i opsesivan sa Noriko, u stripu je pravi sadistički gad). Film mi je zato blago razočaranje (ali i dalje jako dobar, glumac za Shuuyu- ili Shuyu u filmu je pun pogodak), al dvojka je zato remek-djelo (puno više politički orijentiran), sasvim proizvoljan nastavak, nije ni po knjizi ni stripovskom nastavku koji je sasvim druga (puno lošija) priča.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Knatchbull
Salaire de la peur, Le (1953)
odlična drama o četvero radnika koje besparica natjera u prilično rizičan posao prijevoza nitroglicerina u krajnje lošim uvjetima. zanimljivost ovog filma je što su u njemu svi redom lingvisti pa se malo priča na španjolski, malo na francuski, pa tu ima i njemačkog, talijanskog i naravno engleskog. režija i scenarij su odlični, radnja se vrlo lako prati i zanimljiva je. glazbe praktički nema tako da film ispada još suroviji. 4,5/5
odlična drama o četvero radnika koje besparica natjera u prilično rizičan posao prijevoza nitroglicerina u krajnje lošim uvjetima. zanimljivost ovog filma je što su u njemu svi redom lingvisti pa se malo priča na španjolski, malo na francuski, pa tu ima i njemačkog, talijanskog i naravno engleskog. režija i scenarij su odlični, radnja se vrlo lako prati i zanimljiva je. glazbe praktički nema tako da film ispada još suroviji. 4,5/5
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]
-
John_Ryder
- Asfodel
-
John_Ryder
-
filmofil
nisam čitao, ali nit ne želim jer će mi vjerojatno uništit dojam o filmu, a to ne želim...Ghostface wrote:filmophil wrote:battle royale, 5/5...koja filmčina, još ću bit tjedan dana pod dojmom...film ima SVE što jedan film može imati...na kraju sam tek ustvari shvatio o čemu je film...i da, likovi su jedan bolji od drugog, prepoznao sam onu trebu mitsuki iz kill billa, a mislio sam da svi azijci izgledaju isto
Vjerojatno nisi čita strip, jer nakon šta san ga ja pročita tek san gleda ovaj film, i u usporedbi s pisanim prethodnikom, nije mu ni do kolina. Kazuyini porivi nisu recimo ni opisani u filmu, zar ne? A i učitelj je sasvim drukčiji nego u stripu (u filmu je puno blaži i opsesivan sa Noriko, u stripu je pravi sadistički gad). Film mi je zato blago razočaranje (ali i dalje jako dobar, glumac za Shuuyu- ili Shuyu u filmu je pun pogodak), al dvojka je zato remek-djelo (puno više politički orijentiran), sasvim proizvoljan nastavak, nije ni po knjizi ni stripovskom nastavku koji je sasvim druga (puno lošija) priča.
This is the Zodiac speaking.
- Dragonrage
- Scarface
filmophil wrote:nisam čitao, ali nit ne želim jer će mi vjerojatno uništit dojam o filmu, a to ne želim...Ghostface wrote:filmophil wrote:battle royale, 5/5...koja filmčina, još ću bit tjedan dana pod dojmom...film ima SVE što jedan film može imati...na kraju sam tek ustvari shvatio o čemu je film...i da, likovi su jedan bolji od drugog, prepoznao sam onu trebu mitsuki iz kill billa, a mislio sam da svi azijci izgledaju isto
Lol, to nema baš logike, strip ti je 100 puta bolji, i ti propuštaš takvo iskustvo da ti ne bi upropastilo ono lošije. To je ka da ne želiš probat drugo osim zasad ti omiljene hrane da ti ne bi bilo ukusnije i onda umanjilo ukus one prve. WTF? Bit će i nisi neki fan stripa, jel?
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Scarface
Dragonrage wrote:Ne znam zašto uspoređivati jedno i drugo...ok film je nastao prema stripu, ali film je film, strip je strip, svaki nudi nešto svoje, nešto drugačije...svaki ima svoje kvalitete i mane. Ovo je čisto retoričko mišljenje jer nisam gledao ni film ni čitao strip...
Krivo, i film i strip su nastali po knjizi, samo šta se film dosta odmaka po nekim stvarima, a na stripu je uz Masayukija Taguchija (crtača i glavnog scenaristu) sudjelova i sam pisac autor knjige Koushun Takami ka pomoćni scenarist, te je samim tim i strip objektivno kvalitetniji od filma.
- Dragonrage
Ghostface wrote:Dragonrage wrote:Ne znam zašto uspoređivati jedno i drugo...ok film je nastao prema stripu, ali film je film, strip je strip, svaki nudi nešto svoje, nešto drugačije...svaki ima svoje kvalitete i mane. Ovo je čisto retoričko mišljenje jer nisam gledao ni film ni čitao strip...
Krivo, i film i strip su nastali po knjizi, samo šta se film dosta odmaka po nekim stvarima, a na stripu je uz Masayukija Taguchija (crtača i glavnog scenaristu) sudjelova i sam pisac autor knjige Koushun Takami ka pomoćni scenarist, te je samim tim i strip objektivno kvalitetniji od filma.
Ali kažeš da je i film jako dobar dok se ne unapređuje sa stripom...pa zašto ga onda uspoređivati? Zašto ih ne tretirati kao dvije odvojene, različite stvari koja svaka za sebe funkcionira izvrsno? Tim više što su to dva različita medija. Ali nema veze...brbljam malo...
- Scarface
Dragonrage wrote:Ghostface wrote:Dragonrage wrote:Ne znam zašto uspoređivati jedno i drugo...ok film je nastao prema stripu, ali film je film, strip je strip, svaki nudi nešto svoje, nešto drugačije...svaki ima svoje kvalitete i mane. Ovo je čisto retoričko mišljenje jer nisam gledao ni film ni čitao strip...
Ali kažeš da je i film jako dobar dok se ne unapređuje sa stripom...pa zašto ga onda uspoređivati? Zašto ih ne tretirati kao dvije odvojene, različite stvari koja svaka za sebe funkcionira izvrsno? Tim više što su to dva različita medija. Ali nema veze...brbljam malo...
Zato šta su po istom predlošku nastali, pa samo tvrdin koliko je strip detaljniji i kvalitetniji. Na imdb-u film ima jako visoku ocijenu, ali kladin se da su to većinom davali ljudi koji strip nisu čitali ili su ga čitali nakon gledanja filma, jer meni osobno je dojam o filmu bija bljutav, nema ni upola snagu ka strip, vidi se manjkavost autora na filmu, nije to to. Ali, da, ako se film stavlja odvojeno, jest remekdjelo, al pazi, nit je radnja originalno njegova, ni ideja, ni likovi, ama baš ništa, tako daostaje gledat čisto vizualni apekt, a to meni nije dovoljno. Uglavnom, svakom kome se film svidija preporučan strip, i da neko to odbije tako nonšalantno, meni je neshvatljivo.