Ovo ti je odličan maraton

pohvala za ideju. Meni je to super jer ovako s maratonom si odrediš neki cilj. Neću reći da je obaveza, ali onak, imaš osjećaš entuzijasta i baš uživaš da pogledaš sve.
Još mi jedan dokumentarac ostao za ovaj tjedan, to navečer, a dotad predstavljam novi tjedni maraton koji jedva čekam započeti.
SVJETSKA DRAMA 60-IH.
Filmovi su:
AMERIKA
Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966) - Mike Nichols kao debitant, a glume Taylor i Burton. .
Inherit the Wind (1960) - meni jako drag redatelj, Stanley Kramer. Glume Spencer Tracy, Fredric March i Gene Kelly.
Hud (1963) - ovo sam vidio da sad imaju na forumu hr kao film tjedna pa išao pogledati i vidio da je drama. I vidio da glumi super cool Paul Newman
FRANCUSKA
L'armée des ombres (1969) - jedan od najpoznatijih francuskih, a i svjetskih filmova, Army of Darkness od meni omiljenog francuskog redatelja, Melvillea. Lino Ventura
Mouchette (1967) - klasik od Bressona.
JAPAN
Jôi-uchi: Hairyô tsuma shimatsu (1967) - nekakav film o samurajima i vidim da je prilično poznat. Toshirô Mifune, ali ovaj put ne surađuje s Kurasawom već s Kobayashiem.
Seppuku (1962) - još jedan film od Kobayashia.
RUSIJA
Ivanovo detstvo (1962) - ovo će mi biti prvi film od Tarkovskog i bolje da ovako pomalo gledam jer rijetko ko može dan za danom njegove filmove gledati pa ne želim riskirati.
ŠVEDSKA
En passion (1969) - Bergman je očekivan kod mene jer mi je jedan od najboljih

mislim, tipa istražujem već oko godinu i pol i pogledao sam već dosad oko 15-ak njegovih filmova i još ih ima koji se trebaju pogledati.
POLJSKA
Nóz w wodzie (1962) - Roman Polanski. Ovaj još nisam pogledao pa ga ubacio.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"