Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- Asfodel
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
Shadow of a Doubt - ovaj maraton ne može dosaditi , sve jedno bolje od drugog
Dosad nepogledani Hitch koji se koncentrira na mala-sumnjivi ujko situaciju. Standardno dobro, nisam ništa manje ni očekivala.

I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- boyko
The 40 Year Old Virgin (2005) - dost dobra komedija 7/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- Sammy
There Will Be Blood (2007) - Odličan film u kojem je toliko isprepletenih priča u jednoj radnji popračeno izvrsnom glazbom, a kao i očekivano, Day Lewis rastura u svojoj ulozi. - 9/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
- maddjuro
Les Triplettes de Belleville (The Triplets of Belleville) (2003) - odličan francuski dugometražni animirani film za sve uzraste. Unatoč mojoj averziji prema francuskome jeziku, ovaj mi je film odlično sjeo, prvenstveno jer u filmu dijaloga praktički da i nema; radnja filma i interakcije su odrađene pomoću gesti, zvukova i glazbe. Jedna stvar koju svakako moram napomenuti i pohvaliti je stil animacije. Priča je isto na razini. Ukratko klinac koji je ostao bez roditelja i kojega odgaja baka pokaže interes za biciklizam, vjerojatno jer su mu roditelji bili biciklisti, tako da puno godina kasnije sudjeluje na tour de france-u di biva otet skupa s jos dvojcom biciklista da sudjeluje u jednome "podzamnome" mafijaškome natjecanju di biciklisti voze stacionarne bicikle koji su prilagođeni stvarnim uvjetima i onda se mafijaši na njih klade. Kada biva otet baka kreće u potragu za njime i put je vodi u bellevile.
ovo sam ukratko sažeo ono sto se iz trailera da zakljkučiti.
Film bi vam svakako preporučio. Animacija mi je bila odlična (i pomalo groteskna), način pričanja priče odličan i film ima ono nesto. A odlično je i to što u filmu, izuzev 2 ili 3 rečenice, dijaloga nema, pa se nećete morati mučiti slušajući francuski jezik
Tu vam je tralier
https://www.youtube.com/watch?v=Npro9kjyaJk
i kao bonus tu je i parodija na gore navedeni film prikazana u simpsonima
https://www.youtube.com/watch?v=0xTWObZHN0E
ovo sam ukratko sažeo ono sto se iz trailera da zakljkučiti.
Film bi vam svakako preporučio. Animacija mi je bila odlična (i pomalo groteskna), način pričanja priče odličan i film ima ono nesto. A odlično je i to što u filmu, izuzev 2 ili 3 rečenice, dijaloga nema, pa se nećete morati mučiti slušajući francuski jezik
Tu vam je tralier
https://www.youtube.com/watch?v=Npro9kjyaJk
i kao bonus tu je i parodija na gore navedeni film prikazana u simpsonima
https://www.youtube.com/watch?v=0xTWObZHN0E
I may be an idiot, but i am no fool.
- boyko
Hesher (2010) - 6,5/10 \m/
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
-
Being There (1979) - vrhunski
- Michel
Harakiri (1962) - i s ovim počinjem svjetsku dramu 60-ih. Odnio me film, doslovno. Realnost same priče, njihove časti, kodeksa. Sjajna gluma i kamera. Dosta drame, odličan twist i sjajne borbe kojih nema puno, ali kad ih ima, odlične su. Iznenadilo me koliko ima krvi. Pogotovo kad koriste taj kodeks gdje se moraju ubiti. Brutalno! Glavni glumac je Tatsuya Nakadai koji je dosta puta surađivao s Kurasawom i njegovim kućnim glumcem, Toshirô Mifuneom. Gledat će se sve njegovo. Sad sam se zagrijao na samuraje
8=========o/8==========o (9/10)
Spellbound (2002) - dosta dobar dokumentarac o natjecanju u slovkanju. Znao sam da je tradicijsko natjecanje u americi, ali baš da je toliko popularno nisam znao. Pazite ovo. Preko 9 miijuna djece se natječe, a samo njih 250 idu na državno natjecanje. Ko pobjedi u regialnom natjecanju, tamošnji mediji izvještavaju, a ko se plasira u državno, tih 250, svi prate i slave. Pratimo osmero klinaca koji se natječu. Upoznajemo njihove obitelji i kako uče za to natjecanje. Svih 8 upadnu na državno i ne zna se do samoga kraja ko će pobijediti. Dosta zanimljivo.
8=======-...o/8==========o (7.8/10)

8=========o/8==========o (9/10)
Spellbound (2002) - dosta dobar dokumentarac o natjecanju u slovkanju. Znao sam da je tradicijsko natjecanje u americi, ali baš da je toliko popularno nisam znao. Pazite ovo. Preko 9 miijuna djece se natječe, a samo njih 250 idu na državno natjecanje. Ko pobjedi u regialnom natjecanju, tamošnji mediji izvještavaju, a ko se plasira u državno, tih 250, svi prate i slave. Pratimo osmero klinaca koji se natječu. Upoznajemo njihove obitelji i kako uče za to natjecanje. Svih 8 upadnu na državno i ne zna se do samoga kraja ko će pobijediti. Dosta zanimljivo.
8=======-...o/8==========o (7.8/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- Asfodel
Se, jie - dugačko i temeljito obrađivanje špijunaže koju obavlja glumačka studentska družina. Počinje in medias res i sastavlja polako dijelove upoznavajući nas s potpunom slikom. Svidio mi se. Samo da je kraj bio upečatljiviji, prošao je tako neprimjetno, kao da se namjerno htjela izbjeći neka patetika i epičnost (a šteta, jer bi baš pristajalo). Ovo me podsjetilo da skinem dugo odgađani Black Book, koji bi taman dobro uletio.
M - produžena verzija. Ovdje je jako dobro portretirano društvo i jedan njegov tumor. Malo me je umorio, no svjesna sam da je za ono vrijeme bio vjerojatno zadivljujuć.
M - produžena verzija. Ovdje je jako dobro portretirano društvo i jedan njegov tumor. Malo me je umorio, no svjesna sam da je za ono vrijeme bio vjerojatno zadivljujuć.
- hitman_4
- Michel
Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966) - debi Nicholsa sa Elizabeth Taylor i Richardom Burtonom. Pratimo četiri lika od kojih Taylorica i Burton igraju vjenčani par koji ima očitih problema oko njihovog sina i to što stalno piju. Ubrzo im se uključuju jedan mladi par i predstava može početi i baš je to, predstava. Kao nekakav kazališni komad. Jak i snažan film s odličnim dijalozima, scenama i onaj twist nikad nisam kužio fascinanciju sa Tayloricom. Nije mi antipatična niti išta, ali nikad mi nije bila neka odlična glumica u onim filmovima koje sam gledao. Ovdje mi je over the top, ali zato Burton rastura.
8========o/8==========o (8/10)
Mouchette (1967) - Bressonova drama koja je snažna i dirljiva. Coming of age priča o djevojčici koja će doživjeti ogroman preokret u svom životu kad naiđe na jednog lovca i prespava s njim u jednoj kolibi.
Ivanovo detstvo (1962) - još jedna coming of age priča, samo ispričana u vrijeme rata gdje jedno siroče nađu vojnici i počnu se brinuti za njega. On ih cijelo vrijeme prati i upija stvari koje se događaju oko njega. Mali je tako nevin i simpatičan. Njemu je sve igra iako ima trenutaka koji su uznemirujući. Fotografija je jedna od boljih, kadrovi, pojedine scene za anale. Odličan početak s Tarkovskim.
8========-.../8==========o (8.8/10)
The Limey (1999) - ovaj nije u sklopu maratona već sa strane. Ne znam zašto sam išao gledati, a čak me nije odbio ni Soderbergh koji mi nije nešto poseban. Valjda zato što je ovo jedan od nohi malih filmova. Radi se o tipu koji počne tražiti svoju kćer u los angelesu i polako skuplja informacije i kreće u osvetu. Ima previše, ali previše onih jump cut scena koje je Godard usavršio. Ima tu dobrih ideja, ali nije me se previše dojmio.
8======-o/8==========o (6.5/10)
SpoilerShow
kad se saznaje da nema sina već Taylorica vjeruje da ga ima, ali onda ga je Burton ubio, tu fikciju. Izmislila ga jer je pomalo luda i jer ne može roditi. Sve je bila igra.
Mouchette (1967) - Bressonova drama koja je snažna i dirljiva. Coming of age priča o djevojčici koja će doživjeti ogroman preokret u svom životu kad naiđe na jednog lovca i prespava s njim u jednoj kolibi.
SpoilerShow
Silovanje je izgledalo kao i ne baš silovanje. Nije se branila, ali opet je sigurno ostavilo posljedice na nju. Kraj kada se kotrlja i pada u vodu je sjajan. Je li se željela ubiti ili ne, nije važno. Doživjela je nešto što dožive dosta curica diljem svijeta i Bresson je to odlično iskoristio u filmu.
Ivanovo detstvo (1962) - još jedna coming of age priča, samo ispričana u vrijeme rata gdje jedno siroče nađu vojnici i počnu se brinuti za njega. On ih cijelo vrijeme prati i upija stvari koje se događaju oko njega. Mali je tako nevin i simpatičan. Njemu je sve igra iako ima trenutaka koji su uznemirujući. Fotografija je jedna od boljih, kadrovi, pojedine scene za anale. Odličan početak s Tarkovskim.
8========-.../8==========o (8.8/10)
The Limey (1999) - ovaj nije u sklopu maratona već sa strane. Ne znam zašto sam išao gledati, a čak me nije odbio ni Soderbergh koji mi nije nešto poseban. Valjda zato što je ovo jedan od nohi malih filmova. Radi se o tipu koji počne tražiti svoju kćer u los angelesu i polako skuplja informacije i kreće u osvetu. Ima previše, ali previše onih jump cut scena koje je Godard usavršio. Ima tu dobrih ideja, ali nije me se previše dojmio.
8======-o/8==========o (6.5/10)
-
Spring Breakers - niti blizu klasicima od Korine-a,slabo i dosadno,4/10
- Asfodel
Side Effects - generalno je sve ok napravljeno, ali film poput ovoga (bez boje, mirisa i okusa) se uglavnom gleda jednom i ća. Nisam se uspjela uživjeti.
- Michel
Inherit the Wind (1960) - Tracy, March i Kelly. Dosta dobar film, ali su ga pretjerali s religijom. Radi se o jednom profesoru koji se slaže sa Darwinovom teorijom, i to predaje djeci na satu sve dok tamošnji ljudi to shvate i optuže ga te moraju na sud. Tracy glumi njegovog odvjetnika i on mi je najzanimljiviji lik
8=======-..o/8==========o (7.7/10)
Nóz w wodzie (1962) - sjajan film Polanskoga. Vrhunska fotografija, za neke scene ne shvaćam kako ih je uspio snimiti. Samo tri lika od kojih su dvoje jedan par koji na putu do svoh broda pokupi jednog tipa koji ide ploviti s njima. Tu kreću različite igrice i posebno me se dojmilo kako je prikazao tog tipa koji ima 35 godina, a glumi klinca
i Jolanta Umecka, kako je ženska lijepa
8========-..o/8==========o (8.7/10)
En passion (1969) - Bergmanov klasik o nevjeri, ljubavi i prijateljstvu. Glume po običaju njegovi kućni glumci i meni najbolji skandinavski glumci, von Sydow i Liv Ullmann. Ima nekoliko šokantnih scena kao ona s psom i ovcama najbolji su mi dijelovi obraćanje Ullmannice i von Sydowa nama gledateljima. Pričaju jedno drugom, ali prikaže ju kao da nama priča. Samo kadar njezinog lica i priča može započeti. Prekrasno http://www.youtube.com/watch?v=h5DSlhGr ... page#t=49s pogotovo pri kraju kad te prelijepe plave oči budu pune suza.
8========-o/8==========o (8.5/10)
SpoilerShow
pogotovo zbog kraja gdje se otkrije kako je i Tracy vjernik ili je bio.
Nóz w wodzie (1962) - sjajan film Polanskoga. Vrhunska fotografija, za neke scene ne shvaćam kako ih je uspio snimiti. Samo tri lika od kojih su dvoje jedan par koji na putu do svoh broda pokupi jednog tipa koji ide ploviti s njima. Tu kreću različite igrice i posebno me se dojmilo kako je prikazao tog tipa koji ima 35 godina, a glumi klinca

SpoilerShow
prikazao ga je kao Isusa. Onaj hod po vodi pa gledanje u oblake i kaže da vidi ovcu. Nož mu je u obliku krsta. Ima tu dosta hintova.

8========-..o/8==========o (8.7/10)
En passion (1969) - Bergmanov klasik o nevjeri, ljubavi i prijateljstvu. Glume po običaju njegovi kućni glumci i meni najbolji skandinavski glumci, von Sydow i Liv Ullmann. Ima nekoliko šokantnih scena kao ona s psom i ovcama
SpoilerShow
pas je pravi, nije nikakva lutka. Prikazao ga je obješengo, ali je bio živ i dobro da ga je spasio, a ovce sve zaklane. Genijalno snimljeno.
8========-o/8==========o (8.5/10)
- maddjuro
Beware the Batman- počela je nova batman animirana serija. Sudeći po prvome nastavku teško da ce biti do gležnja onoj seriji iz ranih 90-tih. Stil animacije je meni odbojan CGI, i k tome ne dobar CGI. Druga stvar koja me strašbo razočarala je to da su odlučili ne uvrstiti niti jednoga od najpoznatijih batmanovih protivnika, nego ce uvrstiti u seriju nove jako slabo poznate neprijatelje . Glavni protivnih ce umjesto jokera biti "Anarky". Umjesto robina ce biti neka alfredova poznanica iz dana u MI6-u "katana". Alfred izgleda ne kao butler već kao agent 47. U prvoj epizodi se pojavio "profesor pyg", inače tema epizode je kao stvorena za poison ivy. Još jedna stvar koja mi je bola oči je to da su sve pištolje zamjenili ne nečim što donekle podsjeća na pištolj, ali je šareno i ispaljava električne impulse, barem tako izgleda. Iz dosada viđenoga sumnjam da ce serija biti nešto specijalno, odluka da uklone sve batmanove stare i nama voljene protivnike ce ih vjerojatno stajati starije pubike, a sam izgled serije i nije nesto sto bi moglo privući mlađu populaciju. Predlažem vam da pogledate i sami prosudite; ja cu pogledati jos par epizoda da vidim hoce li biti poboljšanja, ali čisto sumnjam.
Tu je link ako želite pogledati prvu epizodu.
http://www.watchcartoononline.com/bewar ... e-1-hunted
Tu je link ako želite pogledati prvu epizodu.
http://www.watchcartoononline.com/bewar ... e-1-hunted
I may be an idiot, but i am no fool.
- john_constantine
da, u zadnje vrijeme je sve češće ta CGI animacija kao ninja turtles ili Green lantern, i ne dopada mi se uopće...
Michel puši karu.