ovaj film imam čak i orginalno na VHSici na njemačkomjohn_constantine wrote:ma oni su klasikmaddjuro wrote:nakon dvoznamenkastog broja godina, ponovno sam pogledao ovo
https://www.youtube.com/watch?v=cA5e896ViBU
Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- maddjuro
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
I may be an idiot, but i am no fool.
- Dragonrage
Da citiram Kristijana Milića iz jednog razgovora koji smo imali o takvim "pa ti skuži" filmovima - "jebeš film za koji kasnije moram objašnjenje tražiti po netu"John_Ryder wrote:Mulholland Drive - pa ti skuži film1000 teorija sam našao na netu

- Michel
Ne znam, meni to osobno sjajno za filmove i tu simboliku. Tipa jedan The Shining ima sjajnu analizu. Mislim, skužiš film, ali prava simbolika je sjajno analizirana od Roba Agera ili svi Kubrickovi filmovi. Naravno, ne za sve filmove već za te neke psihološke trilere/horore uvijek volim tražiti dublje značenje nekih scena 

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
-
The Call (2013) - dobar, svakako za pogledat
- Michel
Shock Corridor (1963) - dosta dobar film, ali treba da se malo pokrene. Radi se o novinaru koji se želi smjestiti u ludnicu kako bi našao ubojicu. Tamo će sresti svakakve luđake poput crnca koji si zamišlja da je KKK i stavlja onu njihovu bijelu kapu
kasnije postane potpuno neočekivano
8=======-..o/8==========o (7.7/10)
One False Move (1992) - još jedan dosta dobar neo noir. Samo sam u ovom više uživao. Svidjela mi se atmosfera južnjačkog dijela amerike. Billy Bob Thornton i Bill Paxton koji glumi lokalnog šerifa dok Thornton kriminalca. I nema nekih velikih preokreta, ali ima jako lijepih scena Najviše me se dojmio Pluto, ubojica koji izgleda smiren, ali je najopasniji. Ustvari, jedini twist je i kraj jako efektivan.
8========o/8==========o (8/10)
Dead Again (1991) - ovo je prilično slabo. Glavna tema je prošči život. Da, prošli život gdje pratimo uglavnom sadašnjost i jednog lika koji počinje otkrivati strašnu tajnu. Sprijateljuje se sa žrtvom koja ide kod neke vračare i spominje događaje iz svog prošlog života. Jako nezanimljivo i dosadno.
8=====o/8==========o (5/10)

SpoilerShow
on na kraju poludi da bi ipak na kraju opet došao kak je bio.
One False Move (1992) - još jedan dosta dobar neo noir. Samo sam u ovom više uživao. Svidjela mi se atmosfera južnjačkog dijela amerike. Billy Bob Thornton i Bill Paxton koji glumi lokalnog šerifa dok Thornton kriminalca. I nema nekih velikih preokreta, ali ima jako lijepih scena Najviše me se dojmio Pluto, ubojica koji izgleda smiren, ali je najopasniji. Ustvari, jedini twist je
SpoilerShow
kad Paxton sazna da ima klinca.
Dead Again (1991) - ovo je prilično slabo. Glavna tema je prošči život. Da, prošli život gdje pratimo uglavnom sadašnjost i jednog lika koji počinje otkrivati strašnu tajnu. Sprijateljuje se sa žrtvom koja ide kod neke vračare i spominje događaje iz svog prošlog života. Jako nezanimljivo i dosadno.
8=====o/8==========o (5/10)
- Asfodel
Pola X - Kakav oštar prijelaz iz zanimljivog u dosadno. Šteta početnog obećavajućeg dijela s par jako dojmljivih ideja i kadrova (sitnice zapravo, a taakav gušt ih je bio za gledati) i sve si mislim uu dokoni bogataši, ladanjski setting te nagovještaj nemira, mora biti dobro. Ovaj dio poslije je čudan i neuvjerljiv. Al aj pokojni Depardieuv mali je bio faca. 6/10
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
-
jeba wrote:The Call (2013) - dobar, svakako za pogledat
potpis.
- Michel
The Place Beyond the Pines (2012) - kad sam vidio film i radnju, imao sam visoka očekivanja. Kad je izašao i kad sam vidio da su mišljenja pola pola, spustio sam očekivanja. Film pogledao i ispao je dosta dobar. Prva priča mi je najbolja. Stvarno odličan s vrhunskim scenama potjera i jako dobrom dramom. Gosling nakon nekoliko prijašnjih istih uloga, ovdje je bio odličan. Tužan, bijesan, veseo. Sjajno. Drugi dio mi se nije svidio. Jednostavno preobično, već viđeno no kad je došao treći dio filma, drugi dio je postao dobar. Lijepo se sve to upotpunilo. Sve u svemu jako dobar film iako traje 2 i 20, brzo mi je prošao.
-
After earth - neznam čemu toliko užasne kritike,film nije toliko loš,recimo gori je od last fartbendera,šteta što nije bilo akcije s ,ali dosta zanimljivih situacija,CGI je i više nego dobar,dosta glupavih dijelova u priči,Jaden se trudi i vidi se da su ga pripremili,ali zasad ni pribilžan talent za glumu,6/10
SpoilerShow
Will-om,nego je samo malog navodio po svijetu
-
The Client (1994) - napokon na RTL-u nešta u mamurno jutro..
7/10

It's in your nature to destroy yourselves...
- maddjuro
star trek into darkness- odlucih se ovo s kolegama otic pogledat u kino. FIlm mi se donekle dopao ali me i ostavio uvelike ravnodušnim. Priča je ok, ali kao stari trek-er(treki) preko nekih stvari nisam mogao prjeći. Npr niti jedan brod klase enterprise nemože sletiti na površinu planeta, a kamoli raditi ispod vode (prvi brod koji je to mogao je bio voyager); klingonce su katastrofalno osmislili; da su uzeli brine bi depikcija mogla proći; ali nikako s klingoncima. Sama priča je ok; ali me je kraj razočarao. Sto se tice vizualnog dijela tu se nemam cemu zaliti.
Ovaj star trek mi je bolji od prethodnoga, i preporucio bu ga pogledati kada izađe na dvd, pošto ce vas taj dvd vjerojatno doći manje nego da odete u kino s jednim prijateljem.
Ovaj star trek mi je bolji od prethodnoga, i preporucio bu ga pogledati kada izađe na dvd, pošto ce vas taj dvd vjerojatno doći manje nego da odete u kino s jednim prijateljem.
I may be an idiot, but i am no fool.
- Michel
The Grifters (1990) - mlada Annette Bening je prekrasna. Pravi slatkiš. Mladi Cusack najbolje uloge pružao upravo u 80-ima i početkom 90-ih. Anjelica Huston ukrala cijeli film sa svojom jezivom pojavom. Prva polovica filma zabavna, kao, ne može se ništ loše dogoditi, ali onda ide ta druga puno ozbiljnija završnica i dosta šokantna
8=======-o/8==========o (7.5/10)
Body Heat (1981) - jedan od najpoznatijih filmova 80-ih. Hurta baš i ne preferiram, ali ovdje je odličan kao i seksi Kathleen Turner koja dolazi u gradi i upušta se u vezu sa Hurtom dok joj je muž na poslovnom putu, ali uskoro počnu planirati njegovo ubojstvo. Prva polovica totalno erotska
i onda druga rješavanje tog plana do neočekivane završnice.
8========-o/8==========o (8.5/10)
SpoilerShow
umire Annete to jest ubijena je i Hustonica na kraju ubije svojeg sina i uzme pare.
Body Heat (1981) - jedan od najpoznatijih filmova 80-ih. Hurta baš i ne preferiram, ali ovdje je odličan kao i seksi Kathleen Turner koja dolazi u gradi i upušta se u vezu sa Hurtom dok joj je muž na poslovnom putu, ali uskoro počnu planirati njegovo ubojstvo. Prva polovica totalno erotska

8========-o/8==========o (8.5/10)
-
Snitch (2013) - nekako isprazno, kao da nešto fali
- Asfodel
Quadrophenia - inspiriran slavnim albumom. Slojevita i živopisna priča o odrastanju i sazrijevanju. Zanimljivo djeluje sve to iz današnjeg gledišta. Sve je dobro i punokrvno napravljeno, ali sumnjam da ću ga baš predugo pamtiti.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Michel
Klute (1971) - mlada Jane Fonda. Ji-ha
i Donald Sutherland bez brkova. Radi se o jednom čovjeku koji nestane, a viđen u naručju prostitutke (Fonda) i onda Sutherland bude poslan u New York da istraži malo teren i što se dogodilo s njim. Jako zanimljiv film, ima dosta kemije između njih. Glumi još i Roy Scheider kojeg prvi put vidim u ulozi zlikovca, a glumi Fondinog svodnika. A izgleda kao Al Pacino iz Scarfacea. Evo, pogledajte samo ovu sliku. Isti Tony Montana.
8=======-o/8==========o (7.5/10)

SpoilerShow