Fong juk (2006) - johnnie to opet oduševljava. Radi se o petorici prijatelja koji trebaju opljačkati tonu zlata ili možda ne? Prvo počinje da dvoje njih trebaju ubiti petog prijatelja dok ostalih dvoje to ne žele. Sve je to naredio zloglasni šef u tom okrugu. Priča se zakoplmicira zato što to ovi ne učine i onda počinje akcija. Odlično režiran, završni obračun je fenomenalan. Njihovi izrazi na licima nešto predobro. Ima i smiješnih trenutaka tako da je dosta zabavan. Evo i kraja. Toliko veselo, tužno. Najbolji kraj nakon dugo dugo vremena
http://www.youtube.com/watch?v=T91TPoOcTUU
8========-o
/8==========o (8.5/10)
Rashomon (1950) - remek djelo Kurosawe o istini, pravdi. Prvo sam htio pogledati na hrt-u3, ali pošto nisam stigao, skinuo i sad ga pogledao. I to je dobro jer ako ne stignem, hrt 3 je dobar podsjetnik na neki film koji sam propustio. Dakle, radi se o samurajima i njihovom viđenju jedne priče. Tu dolazi i žena jednog samuraja koja isto priča priču, ali svi govore različito sve dok se ne sazna na kraju kako je bilo. Kadrovi, sama slika pa prikazi sunca, njihovih znojnih lica u krupnom kadru, šuma, cijela ta okolina je nešto savršeno. Gledati će se Kurosawa. Imao sam ga za kasnije, ali izgleda da će doći još brže na red.
8=========o
/8==========o (9/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"