Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Michel

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Michel » 24 Aug 2012, 15:54

Le professionnel (1981) - volim francuze, volim Belmonda. Ako ne znate ko je taj, to vam je jedan od najkarizmatičnijih glumaca ikada. Ja ga zovem baš tako "čovjek karizma" :D ok, on glumi u filmu jednog agenta koji je trebao ubiti predsjednika jedne strane zemlje. No, to ne završi dobro i on nestane na dvije godine sve dok se odjednom ne vrati u francusku, Pariz. I tu počinje pravil vrhunski film. Ovi koji su ga poslali, časnici, elita ga sada želi smaknuti jer se naravno boje da će reći medijima, javnosti. Tih prvih dvadesetak minuta mi stvarno nije ništa posebno. Ali čim dođe u Pariz, akcija može početi. Film ima toliko puno vrhunskih scena poput jedne od najboljih auto vs. auto utrka. :supz: ili odlični kraj. Scene tučnjava su odlične i prezabavne jer Belmondo izgleda obožava koristiti one linere :supz: i to bolje od većine američkih akcijskih junaka (osim Slya i Arniea) i kakava chuck norris :facepalm: smiješan glumac i još smiješniji filmovi. Belmondo, hvala ti :supz:

8=========o/8==========o (9/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Post by Michel » 24 Aug 2012, 23:54

Vivre sa vie: Film en douze tableaux (1962) - evo još jednog francuza. Ovaj put veliki Godard. Od Godarda sam dosad pogledao remek djelo Breathless (Belmondo glumi i taj je film jedan od začetnika novoga vala.) te Pierrot le fou (isto Belmondo :D ) radi se o jakom dobrom filmu i odlična krimi drama Bande à part gdje glumi Anna Karina, a ona glumi i u ovome filmu. Pratimo tu mladu djevojku kroz 12 kratkih priča u određeno kratko razdoblje. Svaih 10-ak minuta nam se pokaže na ekranu ime priče. Recimo, prva se zove A bistro - Nana wants to leave Paul - Pinball ili 11. priča koja mi je najbolja, Place de Chatelet - the stranger - Nana the unwitting philosopher. U kojoj sretne stranca i priča s njim o smislu života, ljubavi. Prva polovica filma je dobra, ali druga je fantastična. Ono što kod Godarda me oduševljava je njegov stil. Kamera doslovno klizi s lika na lik. Recimo, u kadru imamo dva lika. Jedan je lijevo, a jedan desno :zubifale: i kada ovaj lijevo postavi pitanje, kamera polagano prikaže facu desnog lika koji odgovara pa kad on nešto pita lijevog lika, kamera prelazi na njega. Jednostavno odlično i učinkovito. Uglavnom, Anna Karina treba 2000 franaka, ali ne može nikako zaraditi pa prelazi u prostitutke. I to me se najviše dojmljivo jer je film snimljen 1962. godine i ima par scena golotinje. To je šokantno za to vrijeme. Lijepo je dao i referencu na Truffautov film, Jules and Jim. Čitam da je Godard najviše utjecao na Tarantina i to se vidi u ovome filmu. Anna Karina ima isti stil kao Uma Thurman u Paklenom Šundu. Prekrasna je glumica. Evo je :oops:
SpoilerShow
Image
8========-o/8==========o (8.5/10)

popayy

Post by popayy » 26 Aug 2012, 20:20

Hunger Games ( 2012 )
Evo rekao sam kako ovo ni za živu glavu ne bih pogledao, sav taj hype i pohvale od strane Amera i mularije na AJEm BiDiju ali ajde. Pa i nije loše u usporedbi s jadom i bijedom od 95% hollywoodskih blockbustera. Koliko god ga neki branili, film djeluje kao mlačan remake zna se čega.
Ali na kraju nije mi žao utrošenih dva sata, što sve rjeđe mogu reći. Solidnih 6.5/10 kad bih ocjenjivao.

metallicat

Post by metallicat » 27 Aug 2012, 00:03

mala noćna muzika, 7/10
Image

Michel

Post by Michel » 27 Aug 2012, 01:28

Un flic (1972) - opet francuzi :D ma genijani su mi. Ovaj put Melville i Delon. Pokraj Delona još glume Jean Desailly i prekrasna Catherine Deneuve. Film je jako dobra. Jedina mana filma je što se stvarno treba pratiti da bi se sve skužilo. Mislim, to inače nije mana. Malo ću se bolje izraziti. Mislim da su scene malo razbacane, neke scene. Ostalo je napravljeno vrhunski. U filmu imamo prvi pljačku koja je dobro izvedena, ali druga pljačka je jedna od najboljih ikada viđenih na filmu.
SpoilerShow
Nešto predobro. Lete helikopterom iznad vlaka i jedan se spušta da uđe u vlak. Kada uđe, dolazi do vrata gdje je jedan kriminalac koji ima kofere sa drogom. Ovaj otvara vrata sa magnetom tako što okreće bravu iznutra, ulazi i udara tog tipa. Uzima koger i vraća se na helikopter. Malo progovernih riječi, samo zvuk vlaka i kiše :supz:
a najbolja pljačka ikada je iz filma Rififi, isto francuski. Jedan od najbojlih francuskih filmova. 25 minuta traje, bez glazbe, bez progovorene riječi :prayer: no, da se vratimo na Un flic. Dakle, Delon je policajac koji dobi dojavu da je banka opljačkana i onda počinje istraga. Istraga vodi do običnih ljudi koji inače nisu čisti kriminalci. Kriminalci s druge strane dogovaraju se za fenomenalnu drugu pljačku. Moram napomenuti kako je Delon prljavi policajac i odlično mu to stoji. Prekrasni kadrovi, francuski gradovi. Melville mi je za sad najbolji francuski redatelj. Vidim da se uvijek na listama kao najbolji svrstavaju Godard i Truffat, a onda tek melville. Volim ja i Godarda i Truffata. Ali od Melvillea le samourai mi je najbolji franc. film, a još nisam pogledao Army of Shadows, Le cercle rouge, Le doulos, Bob le flambeur, Le deuxième souffle tako da imam dobar osjećaj za Melvillea.

8========o/8==========o (8/10)

Asfodel

Post by Asfodel » 27 Aug 2012, 14:19

Cry Baby - posveta nekom prošlom razdoblju u maniri parodiziranja galerije likova i njihovog ponašanja. Filmić za jedno poslijepodne. Po mogućnosti pripito poslijepodne :lol: (zbog količine namjernog prenemaganja) 6/10
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

hitman_4

Post by hitman_4 » 29 Aug 2012, 02:43

Wild Bill (2011) - dobar film

7.9/10
Image

Image

Image

alecto

Post by alecto » 29 Aug 2012, 08:43

brideshead revisited (2008) - divno nešto. posh englezi, kršćanska krivnja, divni ben whishaw.

the hollow crown (bbc-eva "mini serija") - savršena ekranizacije shakespeareovih povijesnih drama.
we are such stuff as dreams are made on

boyko

Post by boyko » 29 Aug 2012, 23:24

The Dictator (2012) - 7/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Michel

Post by Michel » 30 Aug 2012, 02:27

Unstoppable - film od pokojnog Tonya Scotta. Malo ću pogledati od njega one koje nisam gledao. Dakle, radi se o akcijskom filmu sa primjesama katastrofe. Denzel Washinghton i još jedan su vlakovođe i trebaju zasutaviti jedan slobodnjak (vlak kojeg ne vozi nitko i to u punom gasu). Prije njih cijela vlada sve pokušava. Film je lijepo snimljen, odlični kadrovi, napetost je jako dobra. Ali sve što se bliži kraju, film ima sve više i više patetike.

8=======o/8==========o (7/10)

maddjuro

Post by maddjuro » 30 Aug 2012, 03:28

The Amazing Spider-Man- ovaj me film nije oduševio, i drago mi je da ga nisam išao gledati u kino. Nemam nista protiv samog izbora glumaca, ali mi je njihov karakter loš. Parker mi nije ostavio dojam da je neki štreber, M.J. mi je loše sjela; i falio mi je J. Jonah Jameson... Film mi je nekako prebrz u nekim segmentima; sam negativac i njegov razvoj je prebrzo odrađen; sama transformacija petera je također mogla biti bolje odrađena; a i malo previše ljudi prelako i prebrzo dozna indetitet spidy-a. Sve u svemu orginalna trilogija mi je daleko bolje sjela; a ovaj film preporučam posudit na dvdu i pogledat
I may be an idiot, but i am no fool.

alecto

Post by alecto » 31 Aug 2012, 18:54

bright star - tužno i savršeno. ben whishaw je ko stvoren za ulogu keatsa.

alecto

Post by alecto » 31 Aug 2012, 21:36

the best exotic marigold hotel - 6/10

jeba

Post by jeba » 31 Aug 2012, 23:21

The expendables 2 - simpatično osmišljen film, bilo je dosta solidnih fora s referencama na prijašnje uloge glavnih junaka, Chuck se skroz dobro uklopio u priču, a gledajuči film dobio sam ono što sam i očekivao - dobru zabavu

Michel

Post by Michel » 31 Aug 2012, 23:40

Spy Game (2001) - zanimljiv špijunski triler od Tonya Scotta. Radi se o dva agenta, a jedan od njih pokušava spasiti drugoga. Redford i Pitt. Kad sam gledao Cassidya i Sundancea te Žalac od Redforda, dakle, kad je bio mlad. Uvijek mi je sličio na Pitta. Zbilja su isti i sad se ovdje opet to pokazalo iako je Redford očigledno stariji. Dakle, Redford odlazi na sastanak CIA koja pokušava lažirati smrt Pitta i ništa ne govoriti medijima, i u cijelom tom sastanku vraćamo se u prošlost gdje nam redatelj pokazuje kako je Redford trenirao Pitta za agenta. Redford ih cijelo vrijeme mulja samo da spadi Pitta. Dobar film sporog tempa koji tu i tam malo šteka.

8=======o/8==========0 (7/10)

Soylent Green (1973) - sf sa chartlonom hestonom koji me nije baš nešto oduševio. Radi se o korporacijama i jednoj velikoj tajni. Kako proizvode taj soylent green. Heston glumi agenta koji to pokušava otkriti. Jedino odlično u ovome filmu je kraj kada otkrijemo napokon šokantnu istinu i zbilja je šokantna.

8======o/8==========0 (6/10)

The Day the Earth Stood Still (1951) - jedan jako dobri sf koji tjera gledatelje da gledamo cijelo vrijeme sa velikom napetošću. Radnju svi znamo. Dolazi svemirski brod iz kojeg izlazi svemirac u ljudskom obliku i robot koji "uništava" sve. Klaatu (svemirac) pokušava reći amerima da okupe sve glavne ljude iz svih država da kaže nešto. To što je rekao tek saznamo na kraju. No, to ionako smo znali kroz čitavi film. Barem sam ja prepostavljao i nisam pogriješio. Klatu bježi od američke vlade i skriva se kod jedne obitelji. Zanimljiv i napet film. Najviše su me oduševili sfekti svemirskoga broda :supz: i danas gledajući izgleda odlično. Jako zadovoljan.

8========o/8==========o (8/10)

Post Reply