Persona - baš mi je dobro došao Bergman u ovo vrijeme. Pogledao dva filma i bila su remek djela, pogledao upravo i Personu i dodajem na listu još jedno remek djelo. Svarno ovako nešto nisam očekivao. Radi se o kazališnoj glumici koja odluči svjesno šutiti, a za nju se brine jedna psihijatrica/sestra koja to ne shvaća i analiziraju se. Prenapeto, genijalno, odlični kadrovi. Kad ta sestra priča o onom seksualnom iskustvu. Isuse bože kako prepregenijalna scena. Ponavljao sam točno 4 puta. Htio sam još, ali dosta je bilo

ima i nekoliko uznemirujučih scena. Pogotovo one nagle slike, snimke. Neke stvar nisam shvatio pa sam malo ovdje pročitao
http://www.slobodnadalmacija.hr/Reflekt ... fault.aspx
Sad je puno jasnije. Liv Ullman je prekrasna žena. Gledao sam je u cries and whispers, sad ovdje. Vidim da još glumi u nekoliko Bergmanovih filmova. Odlično. izgleda da ona i von Shadow najčešće se pojavljuju u njegovim filmovima. Malo čitam strane komentare o filmu. Neke scene su i san samo treba razaznat koje

sad kad gledam, čovjek još ima poznatije filmove od ovog. Sedmi Pečat i to sutra možda gledam. Kad je bal nek je maskenbal. Skinuo sam i trilogiju nade od njega. Pa Divlje Jagode. Fanny i Alexandar. Ima toga još.
8==========o
/8==========o (10/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"