Koji ste non-horror zadnji gledali ?
-
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
Project A
jedan od omiljenih filmova, baš mi je sve u njemu super
10/10
10/10
- john_constantine
fantastičan, naročito završna borba protiv gusara. Nešto pregenijalno.olio wrote:Project A
10/10

Michel puši karu.
- Victor Crowley
Predator. Baš fino ga bilo opet pogledat.
- boyko
Rise of the Planet of the Apes (2011) - taman za večernje opuštanje. 8/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- Asfodel
Flickan som lekte med elden - ilitiga The girl Who Played with Fire je samo solidan nastavak, više u topicu
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Dragonrage
Ima nekih sitnih SPOILERA...pa tko si ne želi spoilat nešto, nek ne čita...
Chronicle (2012) 3,5-4/5 - TRAILER
Sve u svemu nije loš film, dosta dobro. Ali isto tako nisam ga baš ni doživio na način na koji o njemu piše kritika, kao o skoro pa izvrsnom filmu. Koncept i pristup temi je zanimljiv, posebice taj "found footage" aspekt, iako nije bez mana. A i u priči ima neki detalja koji su ostali malo nejasni ili su mogli malo bolje biti odrađeni. Npr. način na koji oni dođu do tih moći...
Ono što je mene osobno najviše dojmilo u cijelom filmu je karakterizacija, te taj moralni aspekt priče, kako netko u biti dobar postaje zao, i zašto. Ništa novo, ali u ovakvom tipu filma zanimljivo prikazano, tim više jer je glavni aspekt priče stavljen upravo na to. Ostala dva lika su tek površno obrađena, te je sva pažnja usmjerena ka ovom jednom kod kojeg se događa ta karakterna (i moralna) promjena. Iako ja čak ne bih rekao da je taj jedan od trojice postao zao, već jednostavno ogorčen svim sranjima u životu, plus potaknut činjenicom da se zahvaljujući tim moćima može osvetiti, lik jednostavno "puca". Netko je negdje na netu napisao da film djeluje kao spoj Carrie i Supermana 2, i ja bih se složio sa time. S tim da bih još nadodao kako me priča tog lika pomalo podsjeća i na filmsku priču Dartha Vadara, kako je i zbog čega on postao Darth Vader, kako je prešao na "mračnu stranu". Ima tu nekih sličnih elemenata (posebice dio sa majkom).
Moram još jednu zamjerku na kraju uputiti i samom režijskom pristupu (found footage jel), posebice na samo kraju filma. Naime, gotovo cijeli film je snimljen iz ruke jednog od likova. U nekim trenucima se kamera seli iz ruke jednog lika u ruke drugog. A isto tako zanimljivo se doskočilo tome kako da svi likovi budu u kadru bez da netko četvrti snima, pa tako jedan od njih upravlja kamerom telekinetički, te ona s vremena na vrijeme lebdi oko gl. junaka. Čak u nekim momentima redatelj "popunjava rupe" snimkama nadzornih kamera, kamera slučajnih prolaznika ili policijskih kamera. Ali u nekim trenucima, na samom kraju filma kad kreće razaranje diljem grada, ima dosta trenutaka gdje film kao da odstupa od zadanog koncepta pa sam se zapitao " a tko sad ovo snima?".
Sve u svemu kao što rekoh, nije loše! Svakako karakterno mnogo dublji i razrađeniji film nego većina super-hero uradaka, ali je IMO moglo biti i mrvicu bolje.
Chronicle (2012) 3,5-4/5 - TRAILER
Sve u svemu nije loš film, dosta dobro. Ali isto tako nisam ga baš ni doživio na način na koji o njemu piše kritika, kao o skoro pa izvrsnom filmu. Koncept i pristup temi je zanimljiv, posebice taj "found footage" aspekt, iako nije bez mana. A i u priči ima neki detalja koji su ostali malo nejasni ili su mogli malo bolje biti odrađeni. Npr. način na koji oni dođu do tih moći...
SpoilerShow
doslovno u jednom trenutku su na zabavi, a u drugom pronalaze neku rupu u zemlji, unutra se događa nešto nejasno, i par sekundi kasnije već vidimo kako raspolažu moćima. Malo prebrz i nejasan prijelaz, iako s jedne strane je to tako zbog ograničenja koja je postavio taj "found footage" pristup. Isto tako, ostalo je pomalo nejasno koliko su oni zapravo ranjivi. Jer dok u jednom trenutku ih metak ili vatra može ozlijediti (i skoro ubiti), u drugom lete kroz zidove, razbijaju stvari i slično skoro pa bez ogrebotina.
Ono što je mene osobno najviše dojmilo u cijelom filmu je karakterizacija, te taj moralni aspekt priče, kako netko u biti dobar postaje zao, i zašto. Ništa novo, ali u ovakvom tipu filma zanimljivo prikazano, tim više jer je glavni aspekt priče stavljen upravo na to. Ostala dva lika su tek površno obrađena, te je sva pažnja usmjerena ka ovom jednom kod kojeg se događa ta karakterna (i moralna) promjena. Iako ja čak ne bih rekao da je taj jedan od trojice postao zao, već jednostavno ogorčen svim sranjima u životu, plus potaknut činjenicom da se zahvaljujući tim moćima može osvetiti, lik jednostavno "puca". Netko je negdje na netu napisao da film djeluje kao spoj Carrie i Supermana 2, i ja bih se složio sa time. S tim da bih još nadodao kako me priča tog lika pomalo podsjeća i na filmsku priču Dartha Vadara, kako je i zbog čega on postao Darth Vader, kako je prešao na "mračnu stranu". Ima tu nekih sličnih elemenata (posebice dio sa majkom).
Moram još jednu zamjerku na kraju uputiti i samom režijskom pristupu (found footage jel), posebice na samo kraju filma. Naime, gotovo cijeli film je snimljen iz ruke jednog od likova. U nekim trenucima se kamera seli iz ruke jednog lika u ruke drugog. A isto tako zanimljivo se doskočilo tome kako da svi likovi budu u kadru bez da netko četvrti snima, pa tako jedan od njih upravlja kamerom telekinetički, te ona s vremena na vrijeme lebdi oko gl. junaka. Čak u nekim momentima redatelj "popunjava rupe" snimkama nadzornih kamera, kamera slučajnih prolaznika ili policijskih kamera. Ali u nekim trenucima, na samom kraju filma kad kreće razaranje diljem grada, ima dosta trenutaka gdje film kao da odstupa od zadanog koncepta pa sam se zapitao " a tko sad ovo snima?".
Sve u svemu kao što rekoh, nije loše! Svakako karakterno mnogo dublji i razrađeniji film nego većina super-hero uradaka, ali je IMO moglo biti i mrvicu bolje.
Last edited by Dragonrage on 03 Feb 2012, 10:24, edited 1 time in total.
- alecto
chronicle - meni pak je loš i žao mi i novaca i vremena utrošenih na kino. ne valja mi ni priča ni karakterizacija a nije mi ni vizualno nešto.
sve nešto zbrda zdola i onda zadnji dio u koji su nasrali sve i svašta..

we are such stuff as dreams are made on
- Dragonrage
alecto wrote:chronicle - meni pak je loš i žao mi i novaca i vremena utrošenih na kino. ne valja mi ni priča ni karakterizacija a nije mi ni vizualno nešto.sve nešto zbrda zdola i onda zadnji dio u koji su nasrali sve i svašta..
Kao što rekoh...nisam ni ja nešto posebno impresioniran, i sad kad malo razmislim, ocjena mi više naginje ka 3,5 nego ka 4. Ali ne mogu se složiti za karakterizaciju, barem ne kad je riječ o tom "glavnom" liku. Doduše, kao što rekoh, samo je jedan od likova razrađen do kraja, ostali su površno obrađeni. I naravno, gotovo sve te karakteristike tog lika su hrpa klišeja (otac "zlostavljač", bullying u školi, itd.), ali služi svrsi...
Ali slažem se da priča kao cjelina ima dosta nejasnoća i stvari koje su mogle biti bolje ili drugačije razrađene
- Victor Crowley
Predator II.
-
I.D. (1995)
ODLIČAN navijački film!
8,5/10
ODLIČAN navijački film!
8,5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- Ašow
GreenHornet wrote:I.D. (1995)
ODLIČAN navijački film!
8,5/10
Definitvno.
Pun krtz puta sam ga pogledao i nikad mi nije dosadan

-
The Rum Diary
2-3 smiješne scene, a sve ostalo krš
5.6/10
2-3 smiješne scene, a sve ostalo krš
5.6/10
- Victor Crowley
Alien vs Predator. Moćno, moćno.
- john_constantine
Ninja (2009) - odlična, nabrijana i zabavna nindža akcija s CGI - iziranim krvavim scenama i odličnim borilačkim sekvencama s odličnom završnicom. Nindže do sada nisu nikada bile tako zabavne. Neprekidna akcija zbog koje film niti u jednom trenutku nije dosadan usprkos lošoj i blesavo radnji s pomalo lošim glumcima. Odlična B - zabava. 4/5
Michel puši karu.
-
the double - predvidljivo, ali sasvim ok