Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- Svarog
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
Hall pass - gledljivo za vrijeme izgubit. 5/10
The girl with the dragon tattoo - fincherovski dobro. Atmosfera, kamera, glumci... Jedino što mi je malo predug bio i kako sam u relativno kratko vrijeme prošao knjige i švedski film, nije bilo nekog suspensea. I mislim da odustajem od odlaska u cinestar. Ne znam što rade sa zvukom, ali u zadnjih par navrata primjećujem da mi ide na živce glasnoća.
The Terminator - ovo nisam dugo gledao. Presjajno. 10/10
The girl with the dragon tattoo - fincherovski dobro. Atmosfera, kamera, glumci... Jedino što mi je malo predug bio i kako sam u relativno kratko vrijeme prošao knjige i švedski film, nije bilo nekog suspensea. I mislim da odustajem od odlaska u cinestar. Ne znam što rade sa zvukom, ali u zadnjih par navrata primjećujem da mi ide na živce glasnoća.
The Terminator - ovo nisam dugo gledao. Presjajno. 10/10
Well, is it not said: See a pin and pick it up, and all day long you'll have a pin
- john_constantine
Breaker! Breaker! (1977) - Jednostavno preloš revenge movie s prelošom koreografijom, lošom radnjom i ne bogzna kakvom glumom. Tih malo fajtova što ima u 84 minute nije niti vrijedno spomena, naročito bezvezni završni fajt. Tek količina nebuloza u scenariju + ljigavi negativci, naročito sudac. Jedino što vrijedi je uništavanje grada od kamioneta, ali ima puno kvalitetnijih akcijskih filmova s kamionetima nego je ovo... Bar ovaj put Chuck Norris ne završava golih prsa kao inače. 2/5
Michel puši karu.
- Dragonrage
Hodejegerne aka Headhunters (2011) 4,5-5/5 - TRAILER
Genijalan Norveški krimi triler snimljen prema knjizi Jo Nesbøa. Odmah moram reći da knjigu nisam čitao, ali je ova ekranizacija definitivno filmčina neovisno o knjizi! Kad se stvari zakuhaju, i kad priča napokon krene svojim tijekom, uzbuđenje ne staje sve do samog kraja. Žestok ritam, nekoliko impresivnih scena za pamćenje (i ne mislim pri tome na nekakve spektakularne akcijske scene), intrigantna priča prepuna sumnji i twistova, izvrsno napisana i jednako izvrsno režirana. Također, i likovi su izvrsno napisani, posebice gl. junak koji s početka djeluje hladno i antipatično, ali kako mu se događa sve više i više sranja (neka i u doslovnom smislu lol), počinjete navijati za njega. Dok s druge strane, lik kojeg igra Nikolaj Coster-Waldau već spočetka budi neku sumnju, ali ipak neodređenu što ga čini još interesantnijim. Doduše, na samom kraju sam imao par sitnih "upitnika iznad glave", nekoliko malih pitanja uzrokovanih sitnim rupicama u samom finalu...a kako je ovo?, a kako je ono? (iako samo postoji mogućnost da nisam možda baš zamijetio sve detalje). Ali gledajući film u globalu, zanemario sam ta pitanja jer je film jednostavno predobar da bih se zamarao tim sitnicama.
Definitivno preporuka!!
PS: ne bih se iznenadio da ameri odluče snimiti svoju verziju kroz koju godinu...ili mjesec...
Genijalan Norveški krimi triler snimljen prema knjizi Jo Nesbøa. Odmah moram reći da knjigu nisam čitao, ali je ova ekranizacija definitivno filmčina neovisno o knjizi! Kad se stvari zakuhaju, i kad priča napokon krene svojim tijekom, uzbuđenje ne staje sve do samog kraja. Žestok ritam, nekoliko impresivnih scena za pamćenje (i ne mislim pri tome na nekakve spektakularne akcijske scene), intrigantna priča prepuna sumnji i twistova, izvrsno napisana i jednako izvrsno režirana. Također, i likovi su izvrsno napisani, posebice gl. junak koji s početka djeluje hladno i antipatično, ali kako mu se događa sve više i više sranja (neka i u doslovnom smislu lol), počinjete navijati za njega. Dok s druge strane, lik kojeg igra Nikolaj Coster-Waldau već spočetka budi neku sumnju, ali ipak neodređenu što ga čini još interesantnijim. Doduše, na samom kraju sam imao par sitnih "upitnika iznad glave", nekoliko malih pitanja uzrokovanih sitnim rupicama u samom finalu...a kako je ovo?, a kako je ono? (iako samo postoji mogućnost da nisam možda baš zamijetio sve detalje). Ali gledajući film u globalu, zanemario sam ta pitanja jer je film jednostavno predobar da bih se zamarao tim sitnicama.
Definitivno preporuka!!
PS: ne bih se iznenadio da ameri odluče snimiti svoju verziju kroz koju godinu...ili mjesec...
- Svarog
Terminator 2: Judgment day - još malo ponavljanja gradiva. 10/10
Well, is it not said: See a pin and pick it up, and all day long you'll have a pin
-
Heartbreak ridge - opak film, Clint jebe majku... jede bodljikavu žicu i piša napalm 

- john_constantine
Good Guys Wear Black (1978) - dosadan patriotski akcijski film s lošom akcijom, s nešto malo fajtova, i ne pretjerano zanimljive priče s naivnim preokretom i solidnom završnicom. Valjda će sljedeći film A Force of One sadržavati više akcije i zanimljiviju radnju. 2/5
Michel puši karu.
- Lumatev
The Science of Sleep (2006)
Gledao sinoć ponovo. Mnogo volim ovaj film.
Gledao sinoć ponovo. Mnogo volim ovaj film.
-
The Entitled - dosta dobro, isplati ae pogledati
- john_constantine
A Force of One (1979) - iznenađujuće zabavan film prepun dobrih fajtova s malo blesavom radnjom (policajci uče karate jer im je partnere ubio karate ubojica) s predvidljivim preokretima. Ali baš zabavan film od početka do kraja, makar pri kraj filma ima iritatnu muziku kakva bi više pasala uz retro igrice nego završne scene borbi. No, likovi su čak solidni, s revenge tematikom, i dobrom završnicom. 4/5
Michel puši karu.
- Jane Doe
Dirty Harry (svih 5)
high plains drifter
where eagles dare
počela je Eastwood mania
kaj je najjače meni je on isti moj stari
i nema potrebe da za njega i njegove filmove keljim neke ocjene, meni je to sve zakon

high plains drifter
where eagles dare
počela je Eastwood mania

kaj je najjače meni je on isti moj stari

i nema potrebe da za njega i njegove filmove keljim neke ocjene, meni je to sve zakon

-
A Lonely Place To Die
dobar film, ima sve elemente zabavnog filma
grupu penjača, prelijepu šumu, strahovite visoke litice, otetu djevojčicu, snajpere, srpskog ratnog zločinca i dobar body count, čak i u zadnje vrijeme obavezno spominjanje hrvatske
Kako ovo sve ludo zvuči u jednoj rečenici
6.7/10
grupu penjača, prelijepu šumu, strahovite visoke litice, otetu djevojčicu, snajpere, srpskog ratnog zločinca i dobar body count, čak i u zadnje vrijeme obavezno spominjanje hrvatske
Kako ovo sve ludo zvuči u jednoj rečenici

6.7/10
-
slažem se, simpa film... svakako za pogledatolio wrote:A Lonely Place To Die
Kako ovo sve ludo zvuči u jednoj rečenici![]()
6.7/10
- alecto
-
Let iznad kukavičjeg gnijezda - bio na prvom, a pošto nikad nisam gledao, rekoh da pogledam taj hvaljeni film. I nisam se razočarao, automatski mi je postao jedan od najboljih filmova
sve je sjajno, glumci, radnja, par smiješnih scena koje se toliko dobro nadopunjavaju s likovima i njihovim situacijama. 10/10

- boyko
Unknown (2011) - dosta dobar dojam ostal nakon gledanja. mada sam jedan dio prespal zbog žeščeg umora 
dobar twist na kraju.
7/10

dobar twist na kraju.
7/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''