Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- boyko
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
Couples Retreat (2009) - čist oke komedija. 7/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
-
Strange days
vrlo dobar film
7.7/10
vrlo dobar film
7.7/10
-
The Limey - ocjena na imdb-u sugerira da je film dobar, ja imam drugačije mišljenje 

- hitman_4
- Dragonrage
The Yellow Sea aka Hwanghae (2010) 4/5 - TRAILER
Jako dobra Korejska triler drama od redatelja filma The Chaser, poprilično tmurne, mračne atmosfere, ali istovremeno povremeno i komičan film. Te kako to često biva kod Korejskih filmova ovakvog žanra, i poprilično nasilan, brutalan i krvav filmu sa povećim body countom koji uključuje mnogo klanja noževima i sjekirama. Započinje kao egzistencijana drama o životu siromašnog taksista koji je zbog dugova primoran prihvatiti ponudu lokalnog kriminalca da ode u sjevernu koreju i ubije nekoga, a nastavlja se kao žestoki triler o čovjeku u bijegu (ala Fugitive) koji je umješan u daleko veću zbrku nego što je mogao očekivati, i završava krvavim klanjem (iako klanja ima kroz cijeli film). Brz ritam, pomalo blijeda fotografija koja još više naglašava tmurno okruženje u kojem se likovi nalaze...sve u svemu, mix kakav samo Korejanci znaju zamijesiti. Preporuka
A Lonely Place to Die (2011) 3,5/5 - TRAILER
Poprilično napet Britanski akcijski triler koji djelomično djeluje kao ženska inačica Cliffhangera u kombinaciji sa Shoot to Kill. Priča je poprilično jednostavna i govori o skupini planinara koji pronađu djevojčicu koja je živa zakopana u malom sanduku.Nakon što ju odluče povesti sa sobom, stvari krenu po zlu. Ništa novo, ali tu su izvrsna kamera, posebice kadrovi krajobraza - šume i planine Škotske koje same po sebi djeluju spooky. Brz ritam, dosta dobra režija, sve u svemu, dovoljno dobrih elemenata da 100 minut proleti u neizvjesnosti. Doduše, prema kraju jer cjelokupna kvaliteta malo opala, ali ne previše. Inače, na Toronto After Dark Film Festivalu film je osvojio nagradu za najbolji akcijski film.
E da, djevojčica koju pronađu kak ti govori Hrvatski (ili Srpski), ali ja iskreno kurca nisam razumio.
Torrente 4 (2011) 3,5-4/5 - TRAILER
Torrentea ili voliš ili ne, nema neke sredine tu. Kao i uvijek, bezobrazan, vulgaran ali i smiješan. Hrpa vulgarnog humora, sisa, guzica, sexa, sprdanja sa svim i svačim (parodiraju se između ostaloga i filmovi poput The Shawshank Redemption ili Victory), čak i gadljivih fora...definitivno ne za svačiji ukus. Ali to je Torrente, uvijek isti još od prvog filma. Da li je ovaj nastavak bolji od prethodnika, ne mogu baš najbolje procijeniti, a niti je to baš pretjerano važno. Tko je volio prethodna tri filma i umirao od smijeha gledajući ih (a ja jesam), vjerojatno će isto doživjeti i ovaj nastavak.
Jako dobra Korejska triler drama od redatelja filma The Chaser, poprilično tmurne, mračne atmosfere, ali istovremeno povremeno i komičan film. Te kako to često biva kod Korejskih filmova ovakvog žanra, i poprilično nasilan, brutalan i krvav filmu sa povećim body countom koji uključuje mnogo klanja noževima i sjekirama. Započinje kao egzistencijana drama o životu siromašnog taksista koji je zbog dugova primoran prihvatiti ponudu lokalnog kriminalca da ode u sjevernu koreju i ubije nekoga, a nastavlja se kao žestoki triler o čovjeku u bijegu (ala Fugitive) koji je umješan u daleko veću zbrku nego što je mogao očekivati, i završava krvavim klanjem (iako klanja ima kroz cijeli film). Brz ritam, pomalo blijeda fotografija koja još više naglašava tmurno okruženje u kojem se likovi nalaze...sve u svemu, mix kakav samo Korejanci znaju zamijesiti. Preporuka
A Lonely Place to Die (2011) 3,5/5 - TRAILER
Poprilično napet Britanski akcijski triler koji djelomično djeluje kao ženska inačica Cliffhangera u kombinaciji sa Shoot to Kill. Priča je poprilično jednostavna i govori o skupini planinara koji pronađu djevojčicu koja je živa zakopana u malom sanduku.Nakon što ju odluče povesti sa sobom, stvari krenu po zlu. Ništa novo, ali tu su izvrsna kamera, posebice kadrovi krajobraza - šume i planine Škotske koje same po sebi djeluju spooky. Brz ritam, dosta dobra režija, sve u svemu, dovoljno dobrih elemenata da 100 minut proleti u neizvjesnosti. Doduše, prema kraju jer cjelokupna kvaliteta malo opala, ali ne previše. Inače, na Toronto After Dark Film Festivalu film je osvojio nagradu za najbolji akcijski film.
E da, djevojčica koju pronađu kak ti govori Hrvatski (ili Srpski), ali ja iskreno kurca nisam razumio.
Torrente 4 (2011) 3,5-4/5 - TRAILER
Torrentea ili voliš ili ne, nema neke sredine tu. Kao i uvijek, bezobrazan, vulgaran ali i smiješan. Hrpa vulgarnog humora, sisa, guzica, sexa, sprdanja sa svim i svačim (parodiraju se između ostaloga i filmovi poput The Shawshank Redemption ili Victory), čak i gadljivih fora...definitivno ne za svačiji ukus. Ali to je Torrente, uvijek isti još od prvog filma. Da li je ovaj nastavak bolji od prethodnika, ne mogu baš najbolje procijeniti, a niti je to baš pretjerano važno. Tko je volio prethodna tri filma i umirao od smijeha gledajući ih (a ja jesam), vjerojatno će isto doživjeti i ovaj nastavak.
- hitman_4
- Asfodel
Rise of the Planet of the Apes - 7/10, topic
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- john_constantine
Slaughter in San Francisco - niskobudžetni borilački film s par poznatih borilačkih imena, među kojima je i Chuck Norris kao Chuck Slaughter, zločinački um. Solidna koreografija s standardnim zvukovima udaraca, loša gluma, preloš scenarij prepun nebuloza i prekomičnih situacija, i odličan fajt pri kraj filma s Don Wongom i Chuck Norrisom. Samo za ljubitelje borilačkih filmova koji mogu probaviti preloš scenarij. 3/5
Michel puši karu.
- callac
500 days of Summer - simpa, al očekivala sam više obzirom da je muška populacija ovdje bila podivljala za filmom. Vjerojatno zbog Zooey, a ja preferiram strariju joj seku
6/10

'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- Josef K
Ma kakva Zooey, prečudna je ona
Film je jednostavno 

- callac
Contagion 2011. - solidan film iako mi se ne sviđa propaganda koja stoji iza njega. 6/10
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- DakotaSkye
super (2010)
"We survive by remembering but sometimes we survive by forgetting."
-
Cliffhanger - 6/10
Star Wars Episode 4 - A New Hope (1977) - 8/10
Close Encounters Of The Third Kind - 10/10
Star Wars Episode 4 - A New Hope (1977) - 8/10
Close Encounters Of The Third Kind - 10/10
- Sammy
Shutter Island (2010) - Meni odličan. Dicaprio je rasturio, atmosfera pogođena, proletio mi je iako traje skoro 2 i po sata i uopće nije bio predvidljiv kako neki govore, twist odličan i kraj savršen. - 10/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
- Asfodel
La piel que habito - 7/10 topic
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out