Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
john_constantine

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by john_constantine » 02 Jan 2012, 17:22

Sherlock Holmes: A Game of Shadows - eto, pogledao ga u kinu. Ima nekih stvari koje su mi zasmetale. Prebrza akcija koju jedva možeš pratiti, a kamoli uživati. Ne kužim to forsiranje na ultrabrzinu što je standard kod akcijskih filmova. Kao da bi ih ubilo tri - četiri minute viška. A drugo, scena s kozjakom, nekako su mi na kraju blesavi komentari tijekom slow motiona.

Ali usprkos tome, film predstavlja odličnu zabavu iako nije uspio nadmašiti original. Jared Harris je bio i više nego odličan kao Professor James Moriarty. Njegov naglasak, glas, gluma, fantastično. Naročito napeto (i za one koji su već čitali knjige, očekivano) finale. A scena potjere kroz šumu, pregenijalna izvedba. Slow motion je ovdje i više nego odličan. A najluđe ipak scena u vlaku. I dosta humora, naročito na početku s mimikrijom. Nisam primijetio zamornih dijelova. Izvrstan film, ali nekako mi je ipak bolji original, usprkos tome što ima lošijeg negativca. Ali ovaj nastavak ima još fantastične lokacije, naročito prekrasan prizor dvorca u Švicarskoj. Jako dobro. 4/5

Jedva čekam treći nastavak.

P.S.
Zadro - sada, ako si ljubitelj originala, onda ćeš platiti 33 kn za kino. Ali inače, po mom mišljenju, ako se možeš strpiti, bolje je ipak pogledati na blueray doma.
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 02 Jan 2012, 18:43

ZA SVE LJUBITELJE JUŽNOKOREJSKE KINEMATOGRAFIJE, PREPORUKA:

RUNNING WILD (2006)

http://asianmediawiki.com/Running_Wild
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Sammy

Post by Sammy » 02 Jan 2012, 20:37

Šišanje (2010) - Iako je nerealan do bola, meni je bio jako dobar. Volim tu tematiku i uvijek se zgrozim dok gledam ovakve filmove. - 8/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Wendigo

Post by Wendigo » 03 Jan 2012, 09:43

Cowboys and aliens
Ocekivao sam sranje, a ispalo je super. Sirovo i ultra zabavno i hilarious! - 4/5

Hangover
Napoko je i ovo doslo na red. Moram priznati da sam se u vecini situacija nasmijao do suza i da cu sigurno pogledati nastavak. - 4/5

jigsaw

Post by jigsaw » 03 Jan 2012, 16:34

On Deadly Ground (1994) - 2,5/5, jedan od brojnih akcijskih Seagalovih prosjeka. Radnja ništa posebno, realizacija još slabija, a ako njega volite, ovo će vam biti mindless zabava.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 03 Jan 2012, 17:08

Wendigo wrote:Cowboys and aliens
Ocekivao sam sranje, a ispalo je super. Sirovo i ultra zabavno i hilarious! - 4/5
Ne znam zašto se ljudima ovaj film baš i nije svidio, jer je IMO ispao puno bolji nego što se to možda moglo očekivat s obzirom na tematiku, čak bih reko pomalo ne tipičan summer blockbuster. Mislim, s obzirtom na tematiku, mogli smo dobiti jedan no brane CGI trash (neki će reći da film na kraju i je to hehe), ali umjesto toga dobili smo daleko ozbiljniji film o očekivanog, barem sam ga ja tako vidio. Ono, čak su si dali i truda da se malo pozabave sa pojedinim likovima, motivima tih likova,, te film nije neka non-stop razbijačina alal Transformeri, iako istovremeno ima i onih spektakularnih, cool dijelova. I baš mi zanimljivo, jer čitao sam dosta komentara gdje se ekipa žalila baš zato jer je film bio preozbiljan, a ruku režem da bi prigovarali isto tako da je film bio kao što rekoh no brane CGI akcijada...

callac

Post by callac » 03 Jan 2012, 22:21

Vicky Cristina Barcelona - simpa film. 8/10
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 04 Jan 2012, 00:08

Superman (1978) - Nepotreban humor, kao i dužina recimo. Gene loše iskorišten. 7
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

jeba

Post by jeba » 04 Jan 2012, 08:31

A Lonely Place To Die - svidio mi se, totalno neobična, ali zato dosta dobra, slojevita i zanimljiva priča

Otis.Driftwood

Post by Otis.Driftwood » 04 Jan 2012, 13:08

jeba wrote:A Lonely Place To Die - svidio mi se, totalno neobična, ali zato dosta dobra, slojevita i zanimljiva priča
SpoilerShow
Samo mi nije jasno kako je onaj crnac otisao na Kosovo i jebao keve Srpskim vojnicima ? Vidi se da nemaju pojma, Tamo se policija borila protiv OVK i posle bombardovanja podrucje je demilitirizovano , nikakvih borbi izmedju Sprskih Vojnika i KFORa ili NATOa nije bilo. Sem ako nije crnac bio u OVK. A i devojcica ne prica Sprski uopste.

jeba

Post by jeba » 04 Jan 2012, 15:40

Tangled - zanimljiv filmić sa ok twistom

jeba

Post by jeba » 04 Jan 2012, 15:45

Otis.Driftwood wrote:
jeba wrote:A Lonely Place To Die - svidio mi se, totalno neobična, ali zato dosta dobra, slojevita i zanimljiva priča
SpoilerShow
Samo mi nije jasno kako je onaj crnac otisao na Kosovo i jebao keve Srpskim vojnicima ? Vidi se da nemaju pojma, Tamo se policija borila protiv OVK i posle bombardovanja podrucje je demilitirizovano , nikakvih borbi izmedju Sprskih Vojnika i KFORa ili NATOa nije bilo. Sem ako nije crnac bio u OVK. A i devojcica ne prica Sprski uopste.
Ko da oni znaju. Sve za priču...

jigsaw

Post by jigsaw » 04 Jan 2012, 15:48

The Naked Gun 2: The Smell of Fear (1991) - 4/5, jednostavno obožavam Nielsenove komedije. Iako mi je ovaj najmanje drag od trilogije, svejedno je zabavan i urnebesan.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 04 Jan 2012, 19:52

Home alone - nakon obožavanja dugih niza godina ovog filma,počeo mi ić na živce,neka odjebe sa tv-a
Rise of the planet of the apes - po drugi puta,10/10
Trust - istinita priča o 14-godišnjakinji koju preko interneta zašprehava pedofil i uspije ju dovest u motel (nisam mogao shvatit koliko ta curica može biti glupa) i imat odnos s njom,nakon što roditelji saznaju,kreće potjera,kraj je :prayer: 7/10
The Wave - nije me se dojmio a kao trebao je,6/10
The Notebook - stvarno predivnoća od filma,i nisam plakao hehe :D 8/10
You,me and dupree - po treći put gledao,7/10
The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring - 10/10
The Lord of the Rings - The Two Towers -10/10 ,oba su extended verzije,još mi ostaje treći dio,traje samo 4 sata :kokicarenje:
Killing elite - nakon "crap" filmova od jasona (13,blitz),napokon nešto kvalitetnije,de niro mi nikako nije sjeo u ovome filmu,7/10
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

olio

Post by olio » 04 Jan 2012, 23:44

Real Steel
bezveze, standardno, neinovativno, predvidljivo
drže se provjerenog dosad istrcanog recepta i ne odmiču niti malo od njega

5/10

(film je definitivno super za novu generaciju mlađih, 10-13 godina, i da imam toliko godina meni bi bio 9/10)

Post Reply