Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
olio

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by olio » 25 Nov 2011, 15:23

The Art of Flight

ovo je već treće gledanje u zadnja 2 mjeseca
Kako bolesno dobro savršenstvo i ljepota slike, pokreta i zvuka
Priroda je prelijepa

TRAILER

dragonheart

Post by dragonheart » 26 Nov 2011, 11:50

Starman 8/10 Jeff Bridges rastura. Najbolji humanoidni alien ikad. Ipak je to Carpenterov film,a njegove filmove vrijeme očito ne nagriza :)

The People Vs.George Lucas 8/10,odličan dokumentarac o fanovima Star Warsa. Govore najluđi fanatici ikada.

Machete Maidens Unleashed 9/10 , jedan od najboljih dokumentaraca koje sam vidio koji prati,opisuje neki određen filmski žanr. U ovom slučaju "Grindhouse" filmove koje su Corman i ekipa snimali na Filipinima. Ipak ima i jedan bolji,zabavniji od istog redatelja :)

A to je :

The Untold Story Of Ozploitation 10/10 u kojem je jedan od sugovornika i Quentin Tarantino koji entuzijastično govori o svojim redateljskim uzorima poput Brian Trenchard Smitha i ostalih.Ugl.dokumentarac o Australskim filmovima 80-ih :)

Inae nakon što sam pogledao ta 2 dokumentarca pogledao sam i nekoliko tih filmova od kojih bi preporučio ove : Dead - End Drive In,Turkey Shoot,Patrick,The Man From Hong-Kong,Day Of the Panther i Strike Of The Panther :)

Najbolje od svega poslje ovih dokumentaraca je ugl. nenormalan osjećaj inspiracije...
It's not who I am underneath...

...but what I do that defines me.

http://dragonheart.blog.hr/

john_constantine

Post by john_constantine » 26 Nov 2011, 14:33

The big bang theory season 3 - Sheldon Cooper je još luđi lik s predobrim gegovima, ali ostala trojica su postali suvišni. Howard više nije tako zabavan otkad je našao djevojku i postao mamin sinčić, Raj je postao naporan ženskasti lik koji pri kraj sezone postaje iritatan, a Leonard je bezvezan lik kao što je bio već u prvoj sezoni. A Penny zabavan lik kao i uvijek. Dok je Sheldon u seriji, biti će gledljivo. 4/5
Michel puši karu.

Ašow

Post by Ašow » 27 Nov 2011, 12:43

Tears of the Sun - 8/10
Machete - 10/10

Ponovio oba filma jučer.
--------
Last.fm

Sammy

Post by Sammy » 28 Nov 2011, 11:48

Control (2007) - Odličan glazbeni film o Ianu Curtisu, pjevaču Joy Divisiona. Bas je cijeli film nekak depresivan, a imam dojam da je takav bio i njegov život. Posebno mi se svidjelo sto je film sniman crno-bijelom tehnikom, a to je daje filmu posebnu atmosferu. - 9/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

jeba

Post by jeba » 28 Nov 2011, 14:48

the joneses - dobar filmić, taman za poslije ručka

Asfodel

Post by Asfodel » 28 Nov 2011, 16:07

Dexter Season 2 - 10/10 (možda ne baš desetka, nego 9 i pol.. ne znam :lol: nebitno)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

GreenHornet

Post by GreenHornet » 29 Nov 2011, 00:51

"WARRIOR" 2011.
Odlican,ali po meni,daleko od svojevrsnog remek djela,kao sto neke recenzije kazu.Stvarno,sve vrhunski napravljeno osim dvije stvari-malo je naivan nacin na koji su braca upala u zavrsni turnir,te su ishodi njihovih meceva,usprkos trudu; ipak malo nerealni.
8,5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

jeba

Post by jeba » 29 Nov 2011, 08:08

in time - dobra ideja, a o izvedbi bi se dalo raspravljat...

Dragonrage

Post by Dragonrage » 29 Nov 2011, 10:46

jeba wrote:in time - dobra ideja, a o izvedbi bi se dalo raspravljat...
Slažem se...i tekako bi se dalo raspravljati...

Scarface

Post by Scarface » 30 Nov 2011, 02:52

Dragonrage wrote:
Da, ideja je jako dobra, al meni je nešto falilo. Nekako se previše toga tilo objasnit, strpat u taj film da je na kraju to ispa veliki bućkuriš. Puno je tu poruka i društvenih kritika, al nijedna nekako nije uspila doć do izražaja. A i gluma je malo labava, jedino je Cillian standardno odličan. Šta vi kažete?
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

jeba

Post by jeba » 30 Nov 2011, 08:01

Scarface wrote:
Dragonrage wrote:
Da, ideja je jako dobra, al meni je nešto falilo. Nekako se previše toga tilo objasnit, strpat u taj film da je na kraju to ispa veliki bućkuriš. Puno je tu poruka i društvenih kritika, al nijedna nekako nije uspila doć do izražaja. A i gluma je malo labava, jedino je Cillian standardno odličan. Šta vi kažete?
Cillian je svoj posao super odradio, čak je i Justin bio ok, ali dosta ostalih likova je djelovalo ko da im fali pola litre krvi. Za objasnit ima puno toga, taman onoliko koliko stane u jedan prequel. :D

Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Nov 2011, 12:45

Meni osobno je ideja izvrsna, ali kao što reče jeba, izvedba je baš labava, ili bolje rečeno traljava. Osobno sam očekivao nešto mnogo više tu, ono, borba čovjeka protiv sistema, koji pokušava srušiti taj sistem, a kad tamo dobio sam samo mix Robin Hooda, Bonie & Clyde sa žličicom Loganovog Bijega. Nije tu bilo nekog posebnog klimaksa, naprotiv, totalni antiklimaks. A i kompletna ljubavna priča koja je baš pravo nategnuta je IMO bila nepotrebna. Ili je mogla biti svedena na neki "nužni" minimum. Inače, Justin mi je baš bio dobar u ulozi, ono, skidam tom dečku kapu, uvjerljiv je daleko više na filmu nego neki njegovi kolege...

jeba

Post by jeba » 30 Nov 2011, 20:42

30 minutes or less - vrlo zabavna razbibriga, isplati se pogledati

Salvador

Post by Salvador » 30 Nov 2011, 22:16

Retreat (2011)

Mračan, apokaliptičan i odličan.
Radnja filma se odvija dosta sporo pa sam u nekim trenutcima mislio odustati od gledanja, ali film je odličan te na samom kraju ima par finih twistova.

Post Reply