Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
olio

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by olio » 05 Sep 2011, 17:58

Face/Off
filmčina
woo
cage
travolta
nuff said

Idem sad na The Rock

filmofil

Post by filmofil » 05 Sep 2011, 19:16

the next three days 7/10

skroz dobar triler makar sam očekivao sranje...mislim, sve je to malo puno nategnuto i čak na trenutke smiješno, ali film ima brz tempo i neku kul auru koju još pojačavaju odlični russell crowe, elizabeth banks i liam neeson u kratkoj, ali slatkoj cameo ulozi
This is the Zodiac speaking.

elrania

Post by elrania » 05 Sep 2011, 20:56

olio wrote:Face/Off
filmčina
woo
cage
travolta
nuff said

Idem sad na The Rock
još veća filmčina :D

elrania

Post by elrania » 06 Sep 2011, 03:23

Taxi Driver (1976) - mislim da sam si tu negdje s dojmovima koje je zadro imao zahvaljujući filmu prince of darkness. obično te famoznosti koje nikako da pogledam na kraju, kad ih se zbilja dohvatim, ostave nešto pozitivno i ugodno, na bilo koji način dopru do mene bilo zbog dijaloga, teme, njene razrade, kadrova itd., no ne i taksist. ne mogu reć da sam razočarana flmom (ali nezadovoljna jesam), jer vidim i sama jasno da nije u pitanju škart, no osjećam se ko da sam pogledala niz nabacanih scena s plitkim idejama i ekspresijama bez neke posebne biti. :?
krivo mi je zbog ovoga, jer sam se nadala nečem ispunjavajućem, a ne da ću imati dojam ko da su mi 2h otišla u vjetar, jer nisam uopće doživjela travisa pa ni taj neki neo-noir stil koji se provlači kroz film.
eto, pretpostavljam da svatko mora imati svoje crne ovce među tim nekim klasicima na koje se mršti, koluta očima ili jednostavno blijedo gleda.

jeba

Post by jeba » 06 Sep 2011, 09:21

olio wrote:
john_constantine wrote:Fast five - najbolji nastavak u serijalu. Nabrijan i nabijen akcijom od početka do kraja. Izvrsne akcijske scene pucnjave, tako i preizvrsne napete i uzbudljive scene vožnji, s hrpom uništenih auta, uništavanja okoline i eksplozija. Priča je standardna za akcijske filmove, ali likovi su dosta zanimljivi uz staru poznatu glumačku ekipu da cijeli film uopće nije dosadan. Odličnih prvih petnaest minuta koja samo najavljuje skoro neprekidnu akciju do spektakularne završnice. 4/5
+1
slažem se, definitivno na vrhu serijala

Info

Post by Info » 06 Sep 2011, 14:06

elrania wrote:Taxi Driver (1976) - mislim da sam si tu negdje s dojmovima koje je zadro imao zahvaljujući filmu prince of darkness. obično te famoznosti koje nikako da pogledam na kraju, kad ih se zbilja dohvatim, ostave nešto pozitivno i ugodno, na bilo koji način dopru do mene bilo zbog dijaloga, teme, njene razrade, kadrova itd., no ne i taksist. ne mogu reć da sam razočarana flmom (ali nezadovoljna jesam), jer vidim i sama jasno da nije u pitanju škart, no osjećam se ko da sam pogledala niz nabacanih scena s plitkim idejama i ekspresijama bez neke posebne biti. :?
krivo mi je zbog ovoga, jer sam se nadala nečem ispunjavajućem, a ne da ću imati dojam ko da su mi 2h otišla u vjetar, jer nisam uopće doživjela travisa pa ni taj neki neo-noir stil koji se provlači kroz film.
eto, pretpostavljam da svatko mora imati svoje crne ovce među tim nekim klasicima na koje se mršti, koluta očima ili jednostavno blijedo gleda.
Slažem se, ista stvar mi je bila i sa Raging Bullom. Sve je to lijepo odrađeno, ali jednostavno nije dospjelo do mene. Ali zato od De Nira Deer Hunter mi je najbolji njegov :supz:
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

elrania

Post by elrania » 06 Sep 2011, 14:08

je, deer hunter je zbilja film i po'

alecto

Post by alecto » 06 Sep 2011, 16:17

twin peaks s1 - 8/10, možda na trenutke malo dosadnjikavo al su mi likovi odlični, svaki na svoj način.
we are such stuff as dreams are made on

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Sep 2011, 17:01

elrania wrote:je, deer hunter je zbilja film i po'
osim scene ruskog ruleta, to mi je bio najdosadniji film koji sam ikad gledao, da se više ne sjećam sredine... ali Taksist mi je ostao u odličnom sjećanju, prikaz PTSP veterana koji se ne može prilagoditi našem društvu...
Michel puši karu.

metallicat

Post by metallicat » 06 Sep 2011, 18:26

alecto wrote:twin peaks s1 - 8/10, možda na trenutke malo dosadnjikavo al su mi likovi odlični, svaki na svoj način.
da, složila bi se, pogotovo special agent :D
Image

alecto

Post by alecto » 06 Sep 2011, 18:29

metallicat wrote:
alecto wrote:twin peaks s1 - 8/10, možda na trenutke malo dosadnjikavo al su mi likovi odlični, svaki na svoj način.
da, složila bi se, pogotovo special agent :D
definitivno. i lucy, moj bože :lol:
we are such stuff as dreams are made on

Asfodel

Post by Asfodel » 07 Sep 2011, 00:18

The Girl Next Door - uh dobro, nije mi bio disturbing :lol: :briše znoj: samo jako tužan. Kvalitetno odrađeno. Po nekim neopipljivim stvarima (tipa poanta, grižnja savjesti i još da ne spoilam) me neočekivano podsjetio na The Reader. Vrlo dobro, u globalu.. i preporučljivo.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Info

Post by Info » 07 Sep 2011, 04:59

Capturing the Friedmans - OMG koja bolest :shock: :?

Šokantan dokumentarac o kojem sam samo znao da su otac i sin uhićeni zbog nečega i to je to i onda :shock: ma trebaju svi u zatvor osim njegove/njihove žene/majke. Ali najviše od svega se zgražam nad njihovim sinom Davidom koji nije ništa učinio, ali njegovo
SpoilerShow
bahato ponašanje kako mu otac nije kriv, a otac mu je priznao krivicu pred sudom. A taj David i dan danas govori da nije kriv sa svojim bahatim ponašanjem te pazite ovo... On krivi svoju majku, svi su protiv nje, pa ja jebeno ne mogu vjerovat. A ona je nevina, ne mogu vjerovat da oni nju krive za neke stvari i stali su stranu oca. Pa da je moj otac bio pedofil, ma koliko ga volio, nema šanse da stanem kraj njega, nema te sile koja bi me privukla njemu. A tek što je točno učinio :shock:
B O L E S N O!!!!!! 10/10
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Sep 2011, 05:58

Shaolin Soccer - blesava, ali zabavna akcijska komedija. Stephen Cow često ima debilan smisao za humor, ali u svemu zabavan film koji spaja kung fu i nogomet, s dosta specijalnih efekata, akcije i spektakularne završne utakmice. 4/5
Michel puši karu.

elrania

Post by elrania » 07 Sep 2011, 12:53

Vivacious Lady (1938) - ee, ovo je jedna prava topla i iskrena priča s realno predstavljenim osjećajima i doživljajima bez pretjeranog glumatanja i potrebe za pristojnosti u najnapetijim situacijama. baš mi je lijepo sjelo vidjeti nešto iz tog perioda što nije onako na finjaka, već svojim damama dopušta da posjeduju onu žestinu koju j. cagney zna predstaviti. film ima jedan pregenijalan događaj u sebi koji sam morala na repeat staviti nekoliko puta koliko me oduševio. :D Image

Post Reply