Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Info

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Info » 08 Jun 2011, 22:45

Kill the Irishman - mislim da redatelj nije bio svjestan što ima u rukama. Sa malo boljim glumcima i boljom radnjom (makar je po istinitom) film bi bio odličan, ovako su upropastili jedan od najpoznatijih ratova što se tiče mafija. Irska protiv talijana. Legenda Danny Greene koja je danas simbol Irske, robin hood kriminalaca, a oni upropastili. Nisu doslovno, ali prvih 45 minuta filma je proječno, a u nekim trenutcima loša gluma itekako ispliva na površinu no zadnjih 45 minuta je jako dobro i popravlja dojam. Najviše su mi smetale eksplozije automobila, kuća i to CGI eksplozije :supz: :zubifale: u jednoj godini su imali čak 36 podmentutih eksplozija no sva sreća nisu sve prikazane, ali negdje oko 15-ak eksplozija je bilo kroz cijeli film i to sve CGI. Ima par zbilja vrhunskih scena poput zadnje kada se obračunava sa talijanskim prof. ubojicom i ona irksa muzika u pozadini jako popravlja dojam. Sve u svemu ne mogu reći da sam pretjerano zadovoljan zato što znam što je redatelj imao u rukama i čitao sam knjigu koja je također po istinitim događajima. Film je moga biti epski spektakl, kum našeg doba, ali u tome nije uspio, ovako 7/10
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

Asfodel

Post by Asfodel » 09 Jun 2011, 01:27

Info wrote:Kill the Irishman - mislim da redatelj nije bio svjestan što ima u rukama. Sa malo boljim glumcima i boljom radnjom (makar je po istinitom) film bi bio odličan, ovako su upropastili jedan od najpoznatijih ratova što se tiče mafija. Irska protiv talijana. Legenda Danny Greene koja je danas simbol Irske, robin hood kriminalaca, a oni upropastili. Nisu doslovno, ali prvih 45 minuta filma je proječno, a u nekim trenutcima loša gluma itekako ispliva na površinu no zadnjih 45 minuta je jako dobro i popravlja dojam. Najviše su mi smetale eksplozije automobila, kuća i to CGI eksplozije :supz: :zubifale: u jednoj godini su imali čak 36 podmentutih eksplozija no sva sreća nisu sve prikazane, ali negdje oko 15-ak eksplozija je bilo kroz cijeli film i to sve CGI. Ima par zbilja vrhunskih scena poput zadnje kada se obračunava sa talijanskim prof. ubojicom i ona irksa muzika u pozadini jako popravlja dojam. Sve u svemu ne mogu reći da sam pretjerano zadovoljan zato što znam što je redatelj imao u rukama i čitao sam knjigu koja je također po istinitim događajima. Film je moga biti epski spektakl, kum našeg doba, ali u tome nije uspio, ovako 7/10
Hm.. a morat ću gledat reda radi zbog teme :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Mr. Pang

Post by Mr. Pang » 09 Jun 2011, 12:29

Rolling thunder - dobar revenge film iz 70-ih s malo sporijim početkom i zabavnim (ali kratkim) završnim obračunom u meksičkom bordelu. u sporednoj ulozi je mladi Tommy Lee Jones.

jeba

Post by jeba » 09 Jun 2011, 14:35

Asfodel wrote:
Info wrote:Kill the Irishman - mislim da redatelj nije bio svjestan što ima u rukama. Sa malo boljim glumcima i boljom radnjom (makar je po istinitom) film bi bio odličan, ovako su upropastili jedan od najpoznatijih ratova što se tiče mafija. Irska protiv talijana. Legenda Danny Greene koja je danas simbol Irske, robin hood kriminalaca, a oni upropastili. Nisu doslovno, ali prvih 45 minuta filma je proječno, a u nekim trenutcima loša gluma itekako ispliva na površinu no zadnjih 45 minuta je jako dobro i popravlja dojam. Najviše su mi smetale eksplozije automobila, kuća i to CGI eksplozije :supz: :zubifale: u jednoj godini su imali čak 36 podmentutih eksplozija no sva sreća nisu sve prikazane, ali negdje oko 15-ak eksplozija je bilo kroz cijeli film i to sve CGI. Ima par zbilja vrhunskih scena poput zadnje kada se obračunava sa talijanskim prof. ubojicom i ona irksa muzika u pozadini jako popravlja dojam. Sve u svemu ne mogu reći da sam pretjerano zadovoljan zato što znam što je redatelj imao u rukama i čitao sam knjigu koja je također po istinitim događajima. Film je moga biti epski spektakl, kum našeg doba, ali u tome nije uspio, ovako 7/10
Hm.. a morat ću gledat reda radi zbog teme :)
Meni je film bio super. Možda je ovakav odabir glumaca čak i zahvalniji...
Svakako za pogledat.

Svarog

Post by Svarog » 09 Jun 2011, 21:10

Paul - simpatičan sf road movie
Well, is it not said: See a pin and pick it up, and all day long you'll have a pin

Andrej

Post by Andrej » 10 Jun 2011, 04:21

Hall Pass (2011)
O dosade :facepalm:
We're all mad here...

Info

Post by Info » 10 Jun 2011, 16:03

The Last Picture Show - a ne znam, imao sam velika očekivanja, a ispao samo dobar film. Odlični glumci, ali nije mi nešto bilo pretjerano zanimljivo. 7/10

Zanimljivo da sam dao 7/10 recimo Kill The Irishman, a picture show je jako cjenjeni klasik koji se dosta često nalazi na listama najboljih filmova 70ih, a meni je on u rangu Kill The Irishman. Tako da bi postavio pitanje jeste li ikada gledali neki novi film kojem ste dali ocjenu 6 ili 7 od 10, a isto tako ste nekom klasiku dali istu ocjenu... I onda ste pomislili "joj, kako sam ovom klasiku dao istu ocjenu kao ovom novom filmu"

Samo dajem primjer radi onih kvazikritičara kojima je neusporedivo da kill the irishman ima istu ocjenu kao The last picture show kao u mom slučaju, a imam ih još tipa Raging Bull... Je li imate takvih filmova novijih koji su vam u rangu ili bolji od nekih klasika koji se jako cijene. Prvenstveno tu mislim na ocjene 6, 7... I jeste li ikada promjenili ocjenu na više tim klasicima baš zbog toga što je klasik i zato što se cjeni ili ste ostali pri svojoj ocjeni. Meni se fućka za te kritičare i uvijek ostajem pri svojoj ocjeni. Uglavnom, zanimljivo mi je o tom razmišljat na takav način
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

electric_eye

Post by electric_eye » 10 Jun 2011, 19:55

Info wrote:The Last Picture Show - a ne znam, imao sam velika očekivanja, a ispao samo dobar film. Odlični glumci, ali nije mi nešto bilo pretjerano zanimljivo. 7/10

Zanimljivo da sam dao 7/10 recimo Kill The Irishman, a picture show je jako cjenjeni klasik koji se dosta često nalazi na listama najboljih filmova 70ih, a meni je on u rangu Kill The Irishman. Tako da bi postavio pitanje jeste li ikada gledali neki novi film kojem ste dali ocjenu 6 ili 7 od 10, a isto tako ste nekom klasiku dali istu ocjenu... I onda ste pomislili "joj, kako sam ovom klasiku dao istu ocjenu kao ovom novom filmu"

Samo dajem primjer radi onih kvazikritičara kojima je neusporedivo da kill the irishman ima istu ocjenu kao The last picture show kao u mom slučaju, a imam ih još tipa Raging Bull... Je li imate takvih filmova novijih koji su vam u rangu ili bolji od nekih klasika koji se jako cijene. Prvenstveno tu mislim na ocjene 6, 7... I jeste li ikada promjenili ocjenu na više tim klasicima baš zbog toga što je klasik i zato što se cjeni ili ste ostali pri svojoj ocjeni. Meni se fućka za te kritičare i uvijek ostajem pri svojoj ocjeni. Uglavnom, zanimljivo mi je o tom razmišljat na takav način
:partyman: :partyman: :partyman:

Josef K

Post by Josef K » 11 Jun 2011, 00:07

Insomnia - 7/10
Prvo "razočaranje" od Nolana.

Fight Club - 6/10
Neznam. Ja vjerojatno nisam na toj razini da shvatim genijalnost ovog filma.
Čak sam pretjerao s ocjenom. Cijeli film čekam da se desi nešto spektakularno i ludo, a kad ono gotov film.
Krenite s vrijeđanjem spreman sam :lol:

Svarog

Post by Svarog » 11 Jun 2011, 12:09

Thats What I Am - ok filmić odjetinjstvu, odrastanju i toleranciji. Sjajan Ed Harris.

Toy Story - i nakon ne znam više koliko gledanja, i dalje sjajan i krasan film
Well, is it not said: See a pin and pick it up, and all day long you'll have a pin

elrania

Post by elrania » 11 Jun 2011, 18:11

Zadro wrote:Krenite s vrijeđanjem spreman sam :lol:
nema potrebe, razumijem te. meni je npr. inception bezvezarija :lol:

Josef K

Post by Josef K » 11 Jun 2011, 18:13

Nema potrebe i onda me uvrijediš! :lol:

elrania

Post by elrania » 11 Jun 2011, 18:19

hej, pa ovo bi prije išlo uz onu uzrečicu "one man's trash is another man's treasure" pa bismo se trebali oboje kužiti!
(nije baš ni da volim fight club tako, ali me iznenadio za razliku od onog drugog pa zato velim)

Josef K

Post by Josef K » 11 Jun 2011, 18:21

Ma znam šalim se :lol:

Svarog

Post by Svarog » 11 Jun 2011, 22:10

Outrage - zadnji uradak Takeshi-ja Kitana. Naravno yakuze. Ok krimi drama, iako nije ponuđeno ništa novo. Hrpa likova za koje mi je trebalo neko vrijeme da ih sve pohvatam, i većinom su vrlo plitko obrađeni. Svakako im ne nedostaje ideja za likvidaciju :mrgreen: 6/10

The Ghost Writer - samo ću reći da je to to. Dugo je sjedio na disku i konačno odgledan. Odličan film. Dobra priča, likovi, odabir ekipe, odlična atmosfera. Djeluje hitchcockovski. Za potpunu ocjenu mora ići na još jedno gledanje, jer sam prekidao film nekoliko puta jer su baš svi navalili zvati u tom trenutku.

Post Reply