Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
John_Ryder

Re: 2019. SPECIJAL

Post by John_Ryder » 21 Nov 2024, 08:35

Michel wrote:
21 Nov 2024, 01:13
Booksmart (2019) - napokon se vratio i ovom maratonu. Uglavnom, slabašan ženski pokušaj Superbada. Radi se o dvije prijateljice koje nikad nisu partijale i odluče predzadnji dan pred maturu iskoristiti taj dan za jedan party. Jedna je naravno lezba, a jedna jako pretila. Iritantne su. Redateljica je Olivia Wilde, i ima jedna jako lijepo režirana scena u bazenu, film nije loš, ali me ničim nije oduševio. Niti jednom se nisam nasmijao, par puta samo osmijeh. Ostali sporedni likovi iritantni, sve neki bogatuni. Volim coming of age filmove, ali ako je ovo nekima tako odlično onda stvarno nešto ne valja njima u glavi. 6/10
debela iz tog filma je real life sestra od jonah hila
Image

BLEK TOMA-ŠEVIĆ LAJF MATERS

Michel

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Michel » 21 Nov 2024, 09:02

Hhhaahahahaha
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 22 Nov 2024, 01:32

The Farewell (2019) - ovo je dobar i dirljiv film koji se bavi sa kulturuškom razlikom između istoka i zapada. Kako prodati dobru laž koja u ovom slučaju može biti metafora za komunizam u Kini i kako oni uvjeravaju da je sve dobro. Tako ovdje pratimo jednu kinesku obitelj gdje vidimo jednu djevojku koja se iz New Yorka vraća u rodnu Kinu kako bi bila na obiteljskom okupljanju i vjenčanju. No, glavni razlog je njezina baka koja ima rak, ali baka ne zna da ima rak. U filmu se navodi da je bolje živjeti sa laži nego da se baka brine i padne u anksioznost tako da cijela obitelj zna za rak ali joj laže. I to je prilično često u Kini jer misle da anksioznost je ta koja ubija na kraju i daje doprinos raku da se brže razvije. Kako je po istinitom, baka je živjela još 6 godina i nikad joj nisu rekli. Eto, zanimljivo. Ipak, očekivao sam da bude još emotivnije, ali sveukupno dobro. 7.1/10

John_Ryder

Post by John_Ryder » 22 Nov 2024, 08:28

Michel wrote:
22 Nov 2024, 01:32
The Farewell (2019) - ovo je dobar i dirljiv film koji se bavi sa kulturuškom razlikom između istoka i zapada. Kako prodati dobru laž koja u ovom slučaju može biti metafora za komunizam u Kini i kako oni uvjeravaju da je sve dobro. Tako ovdje pratimo jednu kinesku obitelj gdje vidimo jednu djevojku koja se iz New Yorka vraća u rodnu Kinu kako bi bila na obiteljskom okupljanju i vjenčanju. No, glavni razlog je njezina baka koja ima rak, ali baka ne zna da ima rak. U filmu se navodi da je bolje živjeti sa laži nego da se baka brine i padne u anksioznost tako da cijela obitelj zna za rak ali joj laže. I to je prilično često u Kini jer misle da anksioznost je ta koja ubija na kraju i daje doprinos raku da se brže razvije. Kako je po istinitom, baka je živjela još 6 godina i nikad joj nisu rekli. Eto, zanimljivo. Ipak, očekivao sam da bude još emotivnije, ali sveukupno dobro. 7.1/10
odličan film brutalno napisan, bez problema 8/10 !!!!!
i još glumi awkwafina
Image

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 25 Nov 2024, 05:11

Sorry We Missed You (2019) - film Kena Loacha koji mi je dobar redatelj, i znam što očekivati od njega. Uglavnom radi filmove o nižoj/srednjoj klasi ljudi koji se bore kroz život. Ovdje pratimo jednu obitelj koja krpa kraj s krajem. Otac je našao novi posao kao dostavljaš, radi 14 sati dnevno, ima jako strogog šefa a doma se bori sa pubertetom svojeg sina i ženom koja isto radi. Dobra drama koja nije imala neki jaki kick koji bi me oborio s nogu. Neki govore da je film težak, a mislim ima vrlo realnih teških momenata, ali nisu me toliko glumci kupili niti su mi bili pretjerano simpatični. Lijepo snimljen, plus za realizam. 7/10

hitman_4

Post by hitman_4 » 25 Nov 2024, 13:59

mišelu opet kradeš recenzija sa forum hr, danas sam identičnu pročito tamo. bolesno nije ni ćudo da te lemozno doživotno banirao :D
Image

Image

Image

John_Ryder

Post by John_Ryder » 25 Nov 2024, 17:45

bolesno, jeeeezzziiivvvoooo
Image

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 02 Dec 2024, 20:11

Pain and Glory (2019) - film od Pedra Almodóvara koji mi je onak nekad dobar, nekad ne iako nisam gledao ne znam koliko njegovih filmova, ali koža u kojoj živiš mi je bio jako dobar film. U ovom filmu opet glumi Antonio Banderas i to samoga Almodovara tako da je film polubiografski o njegovom životu. Film ima sjajne boje, baš su lijepo raspoređene i daju vedrinu. No, likovi su mi nit smrde nit miriše. Ima gejštine očekivano kada se radi o njegovim filmovima, gluma je dobar, više nego solidan film ali nikako među najboljima iz te godine. I Penelope Cruz i dalje je uh... 7/10

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 03 Dec 2024, 22:47

Dolemite Is My Name (2019) - film po istinitom događaju o Dolemiteu, čovjeku koji je nekakav stand up komičar ali sa rimama i prostim riječima. Ovdje ga glumi Eddie Murphy koji je kod mene uvijek rado viđen gost. Film je izrazito zabavan, jednosmjeran, uplifting. Nije mi bio odličan niti bi rekao da se radi o takvom filmu, ali je dobar i brzo je prošao. Uglavnom, njegov uspon, pada baš ni nema. Mora se priznati imao je mota, znao je pogoditi žicu i bio je svojevrsni vizionar. Ima i pošteno smiješnih scena, dosta likova, ali ona scena kada snimaju seks scenu i kad ovi oko njih sve miču na zidu i sve se urešava :lol: i da, Wesley Snipes koji to sve režira a svega mu je dosta haha. Ludilo. Ma možda i dam još bolju ocjenu nego što sam mislio ali slažem se s imdb-om. Ipak, nešto više. 7.4/10

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 04 Dec 2024, 20:55

Ford v Ferrari (2019) - redatelj James Mangold opet režira i isporučuje u ovome brzinskom i napetom filmu o stvarno utrci koja se dogodila 1966. godine. Christian Bale i Matt Damon preuzimaju glavne uloge u ulozi poznatih izrađivača automobila to jest vozača utrka. Bale glumi Kena Milesa, jakog i karakternog čovjeka koji daje sve od sebe da nam prikaže kako je to biti apsolutni pobjednik. Miles je i najbolji lik u filmu, strašno je ono što mu se dogodilo a Bale ga je odlično skinuo jako su slični na slikama. Film ima jako fin balans drame, sporta i akcije + auto utrke su napravljene odlične. Isto tako, ima i ljigavih likova, a korporacije nažalost boli briga za ono što se događa u glavama tih vrhunskih vozača. Mangold ima mota, ima to u sebi da nakon Rush nam da još jedan pamtljiv biografski sportski film. I salute you James, thank you for this experience. Trenutno, najbolji film 2019. godine. 8/10

John_Ryder

Post by John_Ryder » 04 Dec 2024, 22:26

Michel wrote:
04 Dec 2024, 20:55
Ford v Ferrari (2019) - redatelj James Mangold opet režira i isporučuje u ovome brzinskom i napetom filmu o stvarno utrci koja se dogodila 1966. godine. Christian Bale i Matt Damon preuzimaju glavne uloge u ulozi poznatih izrađivača automobila to jest vozača utrka. Bale glumi Kena Milesa, jakog i karakternog čovjeka koji daje sve od sebe da nam prikaže kako je to biti apsolutni pobjednik. Miles je i najbolji lik u filmu, strašno je ono što mu se dogodilo a Bale ga je odlično skinuo jako su slični na slikama. Film ima jako fin balans drame, sporta i akcije + auto utrke su napravljene odlične. Isto tako, ima i ljigavih likova, a korporacije nažalost boli briga za ono što se događa u glavama tih vrhunskih vozača. Mangold ima mota, ima to u sebi da nakon Rush nam da još jedan pamtljiv biografski sportski film. I salute you James, thank you for this experience. Trenutno, najbolji film 2019. godine. 8/10

slažem se, film je bruuuuutalan
Image

Michel

2019. SPECIJAL

Post by Michel » 08 Dec 2024, 20:25

Akinjeon (2019) - južno korejski akcijski krimić o policajcu koji se udružuje sa gangsterom kako bi zajedno pronašli serijskog ubojicu. No, tko ga prvi uhvati, ima pravo odlučiti što će mu napraviti tako da policajac ga želi privesti i odvesti u zatvor dok gangster ubiti. Vrlo brze radnje, lijepog ritma, dosta style over substance, fotografija je jako lijepa drži film gledatelja od početka do kraja. Glumi Ma Dong-seok, onaj debeljuco iz Train to Busan. Više nego solidan film iako nije na razini onih boljih korejskih naslova. 6.7/10

John_Ryder

Post by John_Ryder » 08 Dec 2024, 20:35

Michel wrote:
08 Dec 2024, 20:25
Akinjeon (2019) - južno korejski akcijski krimić o policajcu koji se udružuje sa gangsterom kako bi zajedno pronašli serijskog ubojicu. No, tko ga prvi uhvati, ima pravo odlučiti što će mu napraviti tako da policajac ga želi privesti i odvesti u zatvor dok gangster ubiti. Vrlo brze radnje, lijepog ritma, dosta style over substance, fotografija je jako lijepa drži film gledatelja od početka do kraja. Glumi Ma Dong-seok, onaj debeljuco iz Train to Busan. Više nego solidan film iako nije na razini onih boljih korejskih naslova. 6.7/10
sina ti miloga, pa film je čistih 7.5/10
Image

Michel

Post by Michel » 08 Dec 2024, 20:39

Dobro, da si 0.8 veću ocjenu, tu smo negdje :D

John_Ryder

Post by John_Ryder » 08 Dec 2024, 21:18

Michel wrote:
08 Dec 2024, 20:39
Dobro, da si 0.8 veću ocjenu, tu smo negdje :D
ajd ok
Image

Post Reply