HorrorHR vs kuhinja

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
User avatar
HorrorHR
Site Admin
Posts: 15352
Joined: 02 Oct 2006, 22:58
Location: Sci-Fi Channel

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by HorrorHR » 08 Jan 2013, 12:16

Pljukanci u umaku od puretine i povrća

iliti kada se žuriš ali ti se neda napraviti paštu sa barilla umakom...

U frižideru pronašao žutu papriku, celer list, celer stabljiku, persin list, pomidorine, mrkvu

Image

u hladnjaku pronašao pljukance, napravljene i odmah smrznute od strane ženine frendice

Image

ostalo i pola paketa purećeg mljevenog od onih okruglica od nekog dana. dodaci: malo tabaska, kadulja, timijan, sol, papar, passata

Image

ručak pripremljen dok je trajala jedna epizoda Top Chefa ;)

Image

Pink Elephant, "drugo vino" Saint Hillsa, tj. malvazija koja im ne ide u flagship Nevinu

Image

User avatar
copycat
Posts: 2033
Joined: 18 Nov 2010, 14:12
Location: Never go back to work at the carpet store. - R&M

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by copycat » 08 Jan 2013, 13:29

mmm pljukanci :D moram napraviti grain-free veziju :)

User avatar
HorrorHR
Site Admin
Posts: 15352
Joined: 02 Oct 2006, 22:58
Location: Sci-Fi Channel

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by HorrorHR » 08 Jan 2013, 13:40

Ugodna večerica u tršćanskoj salumeriji

Neki dan, naporni radni dan, pa opuštanje uz par salama, odlične sireve i lokalna vina. Nije moja hrana, ali ja sam jeo :mrgreen:

Image

Image

Image

Image

User avatar
copycat
Posts: 2033
Joined: 18 Nov 2010, 14:12
Location: Never go back to work at the carpet store. - R&M

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by copycat » 10 Jan 2013, 23:45

evo site koji te možda zanima vezano za vina..
http://www.cheesecupid.com/

User avatar
HorrorHR
Site Admin
Posts: 15352
Joined: 02 Oct 2006, 22:58
Location: Sci-Fi Channel

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by HorrorHR » 03 Feb 2013, 10:45

Zapečena pašta sa lignjama

Žena inicijalno napravila pred tjedan dana, pa sam ja ponovio jer je bilo STRAVA.
Totalno jednostavno jelo, pravo autohtono talijansko bez ikakvih kompleksnih unaka a puno okusa.

1) Lignje narezati na kolutiće, crne masline na komadiće, kapare, peršin - sve to u posudu začiniti i promiješati. ako ima pomidorina mogu i oni. politi maslinovim uljem i bijelim vinom (optimalno graševina, koja je zericu slatkastija, da više okusa)
2) paštu skuhati četiri minute u vodi i baciti u ovo iz prvog koraka, sve dobro promiješati i ubaciti u pećnicu. 220c 35-40 minuta
3) prvih 20 min peći sa alu folicijom, poslije je maknuti i par puta svakih pet minuta malo promiješati da se ne zapeče samo jedan dio pri vrhu
4) 5 min ranije dok je jos u pećnici naribati parmazana

Image

Uz talijansko jelo, talijansko vino, ne treba uopće bijelo, ovaj chianti je pasao kao budali šamar.

Image

User avatar
HorrorHR
Site Admin
Posts: 15352
Joined: 02 Oct 2006, 22:58
Location: Sci-Fi Channel

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by HorrorHR » 03 Feb 2013, 12:43

Pečenje kod staraca, to i roštilji su im specijaliteti ;)

Image

Image

Image

User avatar
copycat
Posts: 2033
Joined: 18 Nov 2010, 14:12
Location: Never go back to work at the carpet store. - R&M

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by copycat » 03 Feb 2013, 12:54

ajme što se sada (prosta riječ) sa pečenjom i roštiljom
:lolcina:
But for real, pećenje izgleda izvrsno! :supz:

User avatar
HorrorHR
Site Admin
Posts: 15352
Joined: 02 Oct 2006, 22:58
Location: Sci-Fi Channel

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by HorrorHR » 03 Feb 2013, 13:01

Stalno stari nešto eksperimentirao, ovo je punio janjeća rebarca...

Mi baš za pola sata krećemo u pripremu meksičkog ručka :rock: :rock: :rock: :rock: :rolleyes:

User avatar
callac
Posts: 7008
Joined: 05 Feb 2009, 23:07
Location: Rosewood

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by callac » 03 Feb 2013, 13:11

gladna sam!!!! ova rebarca izgledaju prenjami! srećom pa mi se ručak krčka na peći inače bi pop***** :lol:
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.


User avatar
copycat
Posts: 2033
Joined: 18 Nov 2010, 14:12
Location: Never go back to work at the carpet store. - R&M

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by copycat » 03 Feb 2013, 13:13


User avatar
HorrorHR
Site Admin
Posts: 15352
Joined: 02 Oct 2006, 22:58
Location: Sci-Fi Channel

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by HorrorHR » 03 Feb 2013, 13:26

Svaki put neko drugo meso peče, najčešće svinju, ali i janjetinu. Punjenje je bar u jednom komadu, kombinacije su razne. Pred par tjedana:

Image

Image

Image

I malo avangarde :)

Image

User avatar
copycat
Posts: 2033
Joined: 18 Nov 2010, 14:12
Location: Never go back to work at the carpet store. - R&M

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by copycat » 03 Feb 2013, 13:46

Oh, Dios mío! Su padre es un genio!
Creó una bestia! Dios mío!
OLE! :partyman:

User avatar
HorrorHR
Site Admin
Posts: 15352
Joined: 02 Oct 2006, 22:58
Location: Sci-Fi Channel

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by HorrorHR » 03 Feb 2013, 15:26

Meksikana :rock:

Tortille recept: http://www.coolinarika.com/recept/torti ... komentari/

Image

Image

Image

Guacamole, salsa, jalapenos, vrhnje, matovilac

Image

The whole shebang

Image

THE trenutak ove nedjelje ;)

Image

Image

Mekisčko treba dobro popratiti sa vinom, Vino Verdhe lagano 9.5% lagano frizzante, savršena kombinacija.

Image

User avatar
copycat
Posts: 2033
Joined: 18 Nov 2010, 14:12
Location: Never go back to work at the carpet store. - R&M

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by copycat » 03 Feb 2013, 20:32

kako to da niste uz meksički jeli svježe rajčice (zimi preporučujem cherry rajčiće), sir naribani (tilzit je izvrsan ili cheddar) i svježa salata, kukuruz, i čak možda grah! Personal opinion, nothing personal!
8)
Ali ljepo izgleda
Trenutno sam u potrazi za zdravom verzijom trotila i sviđa mi se ovaj recept.. testirat ću ga sa heljdinom brašnom i možda kokos ili badem brašno...

User avatar
HorrorHR
Site Admin
Posts: 15352
Joined: 02 Oct 2006, 22:58
Location: Sci-Fi Channel

Re: HorrorHR vs kuhinja

Post by HorrorHR » 03 Feb 2013, 20:40

copycat wrote:kako to da niste uz meksički jeli svježe rajčice (zimi preporučujem cherry rajčiće), sir naribani (tilzit je izvrsan ili cheddar) i svježa salata, kukuruz, i čak možda grah! Personal opinion, nothing personal! .
pomidorini koji su danas bili na ponudi nisu bili nešto, sir preskačemo u zadnje vrijeme u globalu, bilo je svježeg matovilca, kukuruza njet, a fažol iliti grah je bio u igri. onaj crveni veliki, malo ga još skuhah sa chilli papričicom i tabascom da dobije okusa ;)

Post Reply