phpBB pitanje

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
AlabamaSmokeOne

phpBB pitanje

Post by AlabamaSmokeOne » 09 Jan 2008, 20:21

zanima me koliko je tesko skuziti stvari oko instalacije toga? radio sam par stranica do sada, ali sve je bilo tek html i dhtml..pa samo ako netko ukratko moze objasniti, pojasniti, sta god vec..koliko je to tesko skuziti i da li je moguce npr. sve napraviti dreamweaverom kao obicnu html stranicu (oblik, dizajn, bla bla) pa prebaciti sve u taj phpbb oblik ili kako se vec to naziva?

HorrorHR
Site Admin

Re: phpBB pitanje

Post by HorrorHR » 09 Jan 2008, 23:09

AlabamaSmokeOne wrote:zanima me koliko je tesko skuziti stvari oko instalacije toga? radio sam par stranica do sada, ali sve je bilo tek html i dhtml..pa samo ako netko ukratko moze objasniti, pojasniti, sta god vec..koliko je to tesko skuziti i da li je moguce npr. sve napraviti dreamweaverom kao obicnu html stranicu (oblik, dizajn, bla bla) pa prebaciti sve u taj phpbb oblik ili kako se vec to naziva?
Instalacija i ne bi trebala biti teška, posebice jer kako se sjećam imaš stvarno detaljna uputstva. Sa druge strane ako uzmeš hosting kod neke firme koja u sklopu ima Control Panel, instalacija foruma ti je doslovno sa jednim klikom miša.

Ovo glede dizajna neide ni blizu tako lagano kako si spomenuo - za vizualni izgled foruma "krivo" je preko 20 različitih fajlova s akojima bi se trebao zajebavati, a najlakše od svega je recimo situacija gdje moras manualno u kodu editirati 4-5 php fajlova + dodati sve boje kroz PhpBB sučelje...

AlabamaSmokeOne

Post by AlabamaSmokeOne » 09 Jan 2008, 23:27

ma pitam zato sto..dobih posao gdje izmedju ostalog hoce praviti neku stranicu, a nisam nikad radio s tim phpom pa ne znam da li se isplati uopce pocet petljat po tome..moram jos pregledat detaljno onaj phpnuke site; tamo mi se cini da je sve detaljno objasnjeno za phpnuke...
thanx anyway 8)

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 09 Jan 2008, 23:44

AlabamaSmokeOne wrote:ma pitam zato sto..dobih posao gdje izmedju ostalog hoce praviti neku stranicu, a nisam nikad radio s tim phpom pa ne znam da li se isplati uopce pocet petljat po tome..moram jos pregledat detaljno onaj phpnuke site; tamo mi se cini da je sve detaljno objasnjeno za phpnuke...
thanx anyway 8)
ako koristiš php-nuke, očekuje da će te neko hakirati (randomly, bez "direktnog" najčešće cilja) u roku od mjesec dana...

Evil Xander

Post by Evil Xander » 09 Jan 2008, 23:48

AlabamaSmokeOne wrote:ma pitam zato sto..dobih posao gdje izmedju ostalog hoce praviti neku stranicu, a nisam nikad radio s tim phpom pa ne znam da li se isplati uopce pocet petljat po tome..moram jos pregledat detaljno onaj phpnuke site; tamo mi se cini da je sve detaljno objasnjeno za phpnuke...
thanx anyway 8)
Generalno, phpom se ima smisla baviti ako se neces baviti aspom, posebice ako ce biti php + mysql/postgres (+ ali ne i nuzno linux). No, ocekuj rucni rad, s druge strane, nauciti ces jako puno i moze ti samo pomoci u daljnjem poslu, pa makar otisao na drugu stranu nakon toga.
Chuck Norris puts the 'fun' in the 'funeral'.

Post Reply