Jel imate u planu šta kupovati od stripva,hoćete uopće posjetiti festival itd...
I da ak ima ko iz Zagreba za neku sitniju razmjenu nek javi jer ja dolazim definitivno na sva 3 dana.
A ima ljudova koje bi htio upoznat i s ovoga foruma.....
nikad čuo za ovo, podijelite informacija malodragonheart wrote:Ne pričate baš nešto o CRŠ-u...
Jel imate u planu šta kupovati od stripva,hoćete uopće posjetiti festival itd...
I da ak ima ko iz Zagreba za neku sitniju razmjenu nek javi jer ja dolazim definitivno na sva 3 dana.![]()
To ti festival stripova koji se održava jednom godišnje...evo ovdje imaš više informacija...HorrorHR wrote:nikad čuo za ovo, podijelite informacija malodragonheart wrote:Ne pričate baš nešto o CRŠ-u...
I da ak ima ko iz Zagreba za neku sitniju razmjenu nek javi jer ja dolazim definitivno na sva 3 dana.![]()
Pa bude li kakva manifestacija u tvom gradu računam na tebemetallicat wrote:udomila bi te ja da sam od tamo, al zato i postoje ovi dobri i srdačni forumaši
![]()
![]()
ma meni je dovoljan i hodnik...samo negdje gdje ću 2-3 sata moć opružiti svoje umorno tijelo, a vjeruj mi spavao sam na raznim mjestima i u raznim pozama (jednom čak sjedeći na stolici...bila je to Jadrijska fešta 96' i bilo nas je u kapunjeri uz rivu čak 12 u maloj sobici)metallicat wrote:ako mi mama pusti![]()
![]()
Ovaj zadnji bih ja svakako išao gledati hahahahaCrtani romani šou 2007.
15.00 'Comic Book Superheroes Unmasked', r: Steve Kroopnick, dokumentarni, 2003., 90'
Od Supermana do Sandmana, ovaj dokumentarac daje fascinantan pogled na evoluciju umjetničke forme koja se pokazala nevjerojatno prilagodljivom i trajnom. Prepun prepoznatljivih ilustracija DC i Marvel Comicsa, opsežnih intervjua s modernim majstorima stripa kao što su Neil Gaiman i Frank Miller ('Povratak crnog viteza'), ovaj dokumentarac ide puno dalje od površnih eskapističkih fantazija kako bi istražio snage koje su oblikovale likove koji su ušli u legendu. U avanturama Hulka, Spider Mana, X-Mana i ostalih, odjek je američkog društva prošlog stoljeća, a ta umjetnička forma i dalje nastavlja svoju evoluciju i inovaciju.
SUBOTA, 24.11.2007.
MM centar, Savska cesta 25
Crtani romani šou 2007.
15.00 'Svi misle da je veća guba radit na benzinskoj pumpi', r: Ljiljana Šišmanović, dokumentarni, 2004., 30'
Dokumentarac o Esadu T. Ribiću. U rodnom Zagrebu je samozatajni, samouki umjetnik čiji rad cijene poznavatelji strip scene, a preko velike bare je trenutno jedan od najboljih i najprofitabilnijih crtača stripova najvećeg izdavača 'Marvel Comics'. Njegovi strip junaci 'veći od života' osvojili su Ameriku, Europu i Japan, a njegova priča je skroviti američki san.
15.30 'Ode Eddy' r: Aldo Tardozzi, dokumentarni, 2006., 27'
Ovo je priča o izvrsnom hrvatskom strip crtaču Edvinu Biukoviću, koji je, na žalost, za svog životnog vijeka nacrtao premalo stripova. Znao je reći da je preživahan da bi ikada umro, a kada mu se to na kraju i dogodilo, nijedan njegov prijatelj to nije mogao prihvatiti. Ovo nije film o Ediju koji je umro, već o onom koji nije.
16.00 'Zagor - poglavica bez plemena' /naslovna/, r: Svetozar Ljubojević, igrani, 2006., 45'
Film 'Poglavica bez plemena' nastao je kroz proces suradnje mladih autora iz Novog Sada tijekom 2005.godine. Naime, grupa amatera vođena dobrom voljom imala je iskrenu želju da ukaže mladim generacijama na omiljenog strip junaka, Zagora Te Neja. Svojom jasnom simbolikom film je na neki način i slika stanja u društvu posljednjih desetljeća.