Moji počeci kao pisac....

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
dr_gonzo

Moji počeci kao pisac....

Post by dr_gonzo » 16 Sep 2007, 20:03

Evo nisam vidio nikakv post na tu temu, ali vjerujem da ima vas koji ste se okušali i u ovom djelu umjetnosti... Ja sam sam počeo pisati 97', jer me je to uvijek zanimalo, a koliko sam vidio u školi bio sam najbolji u zadaćnici (iako to nije nikakva pozitivna osobina koja čini dobrog pisca, ali je barem nekakva smjernica jer biti najbolji među njih 270 nije mala stvar) sa svojim suludim i originalnim temama (a što mi sve nije padalo na pamet ufff)...

Ne bih pisao ovaj post da nisam upravo naletio na CIP/Pisaču Mašinu stranicu koja se bavi objavljivanjem amaterske književnosti....e pa na njoj sam našao svoja dva probna uratka (Elf 1891 i Teror Šeste Planete) koja sam poslao 2002 jedne večeri dok sam bio malo :partyman: i :weedman: pa mi je sve bilo :rock: :supz: :finga: :butthead: kad sam poslao 'ušporko'...

Eto sad i vi imate pogled na moja (ne)djela pa me zanima što mislite :?:

dr_gonzo (Virgil Vukšić)

p.s. - ja sam mislim da ima tu još dobrih 10% za srediti, popraviti par lapsusa, di koji prazni hod i naravno ispraviti koju gramatičku grešku i malo odvojiti da se bolje čita....
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Sep 2007, 20:27

Hm, ja sam počeo pisati već u 13 godini. Onako, kratke rečenice, pa kratke priče, i onda srednja, kada su počele depresija i problemi, pa su i priče ispale mračne. Vampiri, vukodlaci, zombiji, vudu, ma hrpa ideja, glavni lik, kompleksna radnja, hrpa likova, šest mogućih romana, paralelni svijetovi, vampirski klanovi, i sve to. :wink: Sada je već doživjela posljednju preradu i glavni lik je postao još mračniji nego inače.
Za spomenuti scenu kada pijan luta po gradu po kiši i uđe u mračnu uličicu gdje je vukodlak raskomadao žrtvu, i spotakne se na komad tijela, a rukom zgnječi oko dok se valja po lokvi krvi. I dođe policija, što mislite tko je kriv? :wink:
Michel puši karu.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 16 Sep 2007, 20:29

Vukodlak?? :lol:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Sep 2007, 20:51

dr_gonzo wrote:Vukodlak?? :lol:
:P

Hm, a baš sam dodao i scenu kada vukodlak doživi metarmofozu za vrijeme predstave u HNK. :wink: Gore na balkonu, golemi vukodlak skoči na publiku, zgnječi ih svojom težinom i počne komadati sve po redu. :D
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 16 Sep 2007, 20:52

Evo drago mi je za ovaj topik, iman 17 (u jedanaesti i 18 ) godina, i obožavan pisat, ali kako san lijen, malo je toga na kraju ispalo, najviše san pisa recenzije na stripovi.com, ideja mi nikad ne ponestaje, al sve to ostane u mojoj glavi, ništa nije na papiru, zapravo skoro ništa. Naime, smislija san neku trilogiju, mješavinu svih žanrova o Apokalipsi, s tim imenom, a prva knjiga od čega san napisa 9 stranica zove se Dracula- Demon krvi i mada izgleda ka tipična priča o Draculi, nije, u biti je radnja cile trilogije o anđelima i demonima, a Dracula je zapravo jedan od demona. Radnja prve knjige vrti se oko glavnog lika Vincea Wildinga (hehe, di ste zagorovci) koji s razredom ide na maturalac u Transilvaniju, ne znajući da je sve pomno planirano za povratak Dracule iz vlastitog limba u koji je zarobljen nakon posljednjeg poraza. Kad stižu u dvorac u kojem su pripreme vršila dva brata (Rufus i Gori), pripadnika obitelji slugu Dracule, vide da nisu samo gosti dvorca, jer su tu i tajni lovci na vampire iz Vatikana koji, znajući za proročanstvo o danu početka Apokalipse, dolaze pod krinkom u dvorac, mada nisu sigurni da li je to točno, budući je proročanstvo upitno, i tu su samo za nadzor. Međutim, kqad se svi jednom nađu u blagovaoni, dva brata puštaju 12 drevnih vampira koji trebaju ubiti točno 67 žrtava za Draculino uskrsnuće, a već sa smrću prve žrtve, njegov duh je prizvan i sa svakom daljnjom smrću se sve više materijalizira. Također, zbog ogromne zle energije, na cijelom svijetu u isto vrijeme svi mrtvi ustaju i počinje pravi smak svijeta, dok je oko dvorca omotana vremenska opna koja čini da prostor unutar dvorca ispunjava vrijeme koje teče mnogo sporije, i tako će kroz cilu knjigu proteć samo jedna noć u dvorcu, a u svijetu godina dana, tako da će biti dvije paralelne radnje. Sve ovo izgleda mucho stereotipno i izlizano, međutin, ovo je samo djelić nečega ogromnoga, a ne da mi se sve sad pisat. Uglavnom, glavni lik, Vince je odabrani, i potomak je dijela Luciferove duše koji nije ispunjen bogovskim kompleksom i željom za moći i koja se odijelila od njega u trenutku izdaje i preobrazbe u Sotonu i koja je stvorila zasebno tijelo, vrhovnog Arhanđela. Među onim lovcima na vampire je i Jonathan Van Helsing, sin Abrahama koji je prvi put porazio Draculu, demona prognanog na zemlju zbog izdaje preostale dvanaestorice vrhovnih demona, s kojim je Apokalipsa započela, a i cijela porodica Van Helsinga je potomak anđela koji je poslan na Zemlju u trenutku prognanuća Dracule s ciljem da ga nadzire. Ima još pun kufer toga, i baš zbog te ogromne količine likova, radnji, kompleksnosti svakog lika, pogotovo Vincea, i mada vam ovo sad sve izgleda nabacano zbrda zdola, zapravo bi se puno više koncentrira na psihološku stranu svih likova i na kompleksnost i upitnost religije, vjere i pitanje postojanja i sudbine, a cijela radnja je u biti tome u službi. Uf, kolko pisanja.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Sep 2007, 20:55

ah, www.stripovi.com - pih, gamad. Odbili su moje recenzije jer je bila previše citirana i kratka, a kada sam dodao više, onda opet nije bilo dobro. a ove danas su puni spoilera i kraći od mojih. :roll:
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 16 Sep 2007, 21:01

john_constantine wrote:ah, www.stripovi.com - pih, gamad. Odbili su moje recenzije jer je bila previše citirana i kratka, a kada sam dodao više, onda opet nije bilo dobro. a ove danas su puni spoilera i kraći od mojih. :roll:

Probaj slat opet, jer više ne odlučuje strogi Markos nego izgleda blaži DeeCay.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Sep 2007, 21:04

Ghostface wrote:
john_constantine wrote:ah, www.stripovi.com - pih, gamad. Odbili su moje recenzije jer je bila previše citirana i kratka, a kada sam dodao više, onda opet nije bilo dobro. a ove danas su puni spoilera i kraći od mojih. :roll:

Probaj slat opet, jer više ne odlučuje strogi Markos nego izgleda blaži DeeCay.
ma nemam više volje, neka se gone u pm. :roll: Zadovoljan sam svojim movieworldom. :wink:
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 16 Sep 2007, 21:27

ja sam se morao suzdržavati u zadaćnicama, dobivao sam visoke (4, 5 ocjene u njima). Ali par sam puta morao pisati je ponovno jer su neki moji uradci bili
predobri da bi to neki judi shvatili, pa sam ih morao opet pisati.
I may be an idiot, but i am no fool.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 16 Sep 2007, 23:01

Djuro20 wrote:ja sam se morao suzdržavati u zadaćnicama, dobivao sam visoke (4, 5 ocjene u njima). Ali par sam puta morao pisati je ponovno jer su neki moji uradci bili
predobri da bi to neki judi shvatili, pa sam ih morao opet pisati.

Par se puta meni to dogodilo...jednostavno jer sam zapeo onoj staroj babuskari koja je tobože predavala hrvatski (čitaj nije shvaćala ni sama o čemu sam pisao....ah što ćeš...uvijek sam govorio da je pisac sam sebi najbolji kritičar)... :wink:

- Charles Bukowski -

maddjuro

Post by maddjuro » 17 Sep 2007, 00:55

moja je profa iz hrvatskog bila super, šteta da nam je bila razrednica samo 1,5gdinu. Al kaže da nemre to ocjenit jer ako jj dojde inspekcija i to vidi, mogle bi i past na um neke ideje. ti i sastavci bili relativno nrmalni nama koji volimo horrore, i navikli smo na kojekakve izopačenosti, al ljudi koji rjetko kad takvo što čitaju/gledaju imaju čudne pomisli.
al meni nije problem pisat o zadanim temama, kad sam i pisao zadaćnice pisao sam i razmišljo, i dobro prolzio
I may be an idiot, but i am no fool.

elrania

Post by elrania » 17 Sep 2007, 01:01

jedina zadacnica koju sam s najvecim gustom pisala je bila ona na maturi o knjizevnim razdobljima, utjecajima itd :lol:
ostalo je isto vise manje napisano,jer se moralo pisati, buduci da je jedina slobodna tema koja nije bila vezana uz gradivo bila izabrana od strane prof.
mogu ja nadrobit izuzetno dobih misli i dobit 5, ali nije mi bas gust pisati nesto na silu...
ko npr ovaj seminar s kojim se sad koljem :twisted:

a opcenito bas ni ne volim pisati... :mrgreen:

metallicat

Post by metallicat » 17 Sep 2007, 01:07

jel se može tu pisat o počecim u crtanju :mrgreen: ? ni ja baš ne vlim pisat :lol:
Image

elrania

Post by elrania » 17 Sep 2007, 01:24

metallicat wrote:jel se može tu pisat o počecim u crtanju :mrgreen: ? ni ja baš ne vlim pisat :lol:
evo, crtanje... to mi je bilo nekoc ko pisanje ovima tu...samo vise ni to toliko ne radim.. zadnje sto sam radila je nesto za frenda i to samo zato sto sam bila prisiljena buduci da nisam znala sto da mu kupim za rodendan :mrgreen:

metallicat

Post by metallicat » 17 Sep 2007, 01:30

:lol:
vidiš i to možemo skupa :D evo ja sad crtam jedan jedrenjak 60x40 pa ćemo vidit na što će ličit :mrgreen:
dosta nisam crtala(na papir) pa me sad uhvatilo preko ljeta :D
Image

Post Reply