Evo drago mi je za ovaj topik, iman 17 (u jedanaesti i 18 ) godina, i obožavan pisat, ali kako san lijen, malo je toga na kraju ispalo, najviše san pisa recenzije na stripovi.com, ideja mi nikad ne ponestaje, al sve to ostane u mojoj glavi, ništa nije na papiru, zapravo skoro ništa. Naime, smislija san neku trilogiju, mješavinu svih žanrova o Apokalipsi, s tim imenom, a prva knjiga od čega san napisa 9 stranica zove se Dracula- Demon krvi i mada izgleda ka tipična priča o Draculi, nije, u biti je radnja cile trilogije o anđelima i demonima, a Dracula je zapravo jedan od demona. Radnja prve knjige vrti se oko glavnog lika Vincea Wildinga (hehe, di ste zagorovci) koji s razredom ide na maturalac u Transilvaniju, ne znajući da je sve pomno planirano za povratak Dracule iz vlastitog limba u koji je zarobljen nakon posljednjeg poraza. Kad stižu u dvorac u kojem su pripreme vršila dva brata (Rufus i Gori), pripadnika obitelji slugu Dracule, vide da nisu samo gosti dvorca, jer su tu i tajni lovci na vampire iz Vatikana koji, znajući za proročanstvo o danu početka Apokalipse, dolaze pod krinkom u dvorac, mada nisu sigurni da li je to točno, budući je proročanstvo upitno, i tu su samo za nadzor. Međutim, kqad se svi jednom nađu u blagovaoni, dva brata puštaju 12 drevnih vampira koji trebaju ubiti točno 67 žrtava za Draculino uskrsnuće, a već sa smrću prve žrtve, njegov duh je prizvan i sa svakom daljnjom smrću se sve više materijalizira. Također, zbog ogromne zle energije, na cijelom svijetu u isto vrijeme svi mrtvi ustaju i počinje pravi smak svijeta, dok je oko dvorca omotana vremenska opna koja čini da prostor unutar dvorca ispunjava vrijeme koje teče mnogo sporije, i tako će kroz cilu knjigu proteć samo jedna noć u dvorcu, a u svijetu godina dana, tako da će biti dvije paralelne radnje. Sve ovo izgleda mucho stereotipno i izlizano, međutin, ovo je samo djelić nečega ogromnoga, a ne da mi se sve sad pisat. Uglavnom, glavni lik, Vince je odabrani, i potomak je dijela Luciferove duše koji nije ispunjen bogovskim kompleksom i željom za moći i koja se odijelila od njega u trenutku izdaje i preobrazbe u Sotonu i koja je stvorila zasebno tijelo, vrhovnog Arhanđela. Među onim lovcima na vampire je i Jonathan Van Helsing, sin Abrahama koji je prvi put porazio Draculu, demona prognanog na zemlju zbog izdaje preostale dvanaestorice vrhovnih demona, s kojim je Apokalipsa započela, a i cijela porodica Van Helsinga je potomak anđela koji je poslan na Zemlju u trenutku prognanuća Dracule s ciljem da ga nadzire. Ima još pun kufer toga, i baš zbog te ogromne količine likova, radnji, kompleksnosti svakog lika, pogotovo Vincea, i mada vam ovo sad sve izgleda nabacano zbrda zdola, zapravo bi se puno više koncentrira na psihološku stranu svih likova i na kompleksnost i upitnost religije, vjere i pitanje postojanja i sudbine, a cijela radnja je u biti tome u službi. Uf, kolko pisanja.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.