nisam, eo zapisao sam si za iducu nabavku kad skupim para.Ghostface wrote:Nego, jesi čita Alkemičara od Coelha? Zanima me ima li kakve veze cila njegova priča s tvojim proučavanjima, jer se i ondje radi o pronalaženju Osobne Legende koja se za svakog otkida iz Duše Svijeta i čini te Ratnikom Svjetlosti i slične stvari. Dakle, šta misliš o tome?
Ali ako ti ista ovo sto ja mislim ista govori mada i ja mislim da JE povezano:
alkemija se bazira na mentalnoj alkemiji a ne materijalnoj, dakle sve formule koje su napisane matematicki i izgledaju srjednjovjekovno znanstveno nisu doslovno takve kakvu su napisane i nacrtane, sve su one samo simbolika koja se odrazava u umu, dakle pola kemijskih elemenata oznacava odredjen aspekt uma, od hrabrosti, straha, ljubavi....itd.... putem odredjenih formula, covjek uzdize sebe, nesto kao drvo zivota: posadis ga u sebi, koliko staris, toliko raste u tebi i evoulira odozgo prema dole, tako da je krosnja uvjek u nebu i duhovno se razvijas. hermetisti su spojili alkemiju sa kabalom pa se da to povezati sto sam sad rekao.
duse svijeta = moze biti znacenje druge dimenzije i ti kao ratnik svijetlosti se odrazavas tamo i postajes prosvjetljen, opet mogu tu ubaciti kundalini, spoznajom i otvaranjem kundlinija, ti zapravo poznajes univerzum i bogove, spoznajom i otvaranjem podsvjesti, ti opet spoznajes univerzum i bogove.
i sa time mozes 7 hermetickih principa skuzit, to sam ovdje stalno spominjao, poksuaj nac na starijim postovima, ima text koji sam prepisao iz Kybaliona.
Siđi u utrobu zemlje, kroz prociscenje ces naci Kamen Mudrosti <<< TOCNO TO!!! sto je basilus valentin rekao u knjizi 12 kljuceva filozofije koja se bazira na alkemiju.
EDIT: Magika je neodvojivo povezana sa Sakralnom Tradicijom i religijom, a njezini univerzalni simboli zakoniti su cuvari misterija zivota cije poznavanje vodi ovladavanju snagama prirode. To nadasve trazi jednu strogu disciplinu, jer među ljudima nema onih koji bez napora dostizu nadmocnost. Damir Poštić Darmi