Last Post Wins !!!11one
- Michel
Re: Last Post Wins !!!11one
Ako je samo jedan film od ovih, izaberi neki teži. Vjerojatno Stalker.
Ako ćeš pogledat dva ili više, ja bih od ovih koje imaš počeo za genijalcem Chaplinom i moderna vremena pa kasnije poslije ponoći hororac The Haunting.
Stalker, The Conversation si čuvaj kad imaš u planu samo jedan film. The Conversation je užasno spor film, ali odličan o špijunaži.
Ako ćeš pogledat dva ili više, ja bih od ovih koje imaš počeo za genijalcem Chaplinom i moderna vremena pa kasnije poslije ponoći hororac The Haunting.
Stalker, The Conversation si čuvaj kad imaš u planu samo jedan film. The Conversation je užasno spor film, ali odličan o špijunaži.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- john_constantine
baš se pitam kakva to kokošja jaja imaju u Americi? U serijama i filmovima kada razbijaju jaja, sva su im bijela. Nisam baš viđao to kod nas, bar u dućanima s obzirom da mi koristimo domaća kokošja jaja.
Michel puši karu.
- Michel
Zato što je kod njih peradarstvo na potpuno višem nivou nego u europi što ne znači da je automatski bolje. Vidiš i sam kako tretiraju kokoši i koliko je to školski sustav. Čista šablona, ništa prirodno. Ishrana ti je tu dosta važna i vrsta kokoši. N mogu se sad sjetit kako se te kokice zovu. Dva neka naziva. White... Nešto. Još dodaš kemiju i to ti je to.
Kod emene recimo nisu ni smeđa ni bijela. Između boja, čisto domaće. Jaja imaju žutu boju kao safran kad staviš u jelo.
Kod njih po pitanju takvog tretiranja vlada ništa ne radi. A koliko samo ima poznatih osoba koji idu u medije i govore o tome, kako je to loše bla bla i opet ništa. Tjedan dana priča i onda sve pod tepih. Kod nas imaš tih par farmi gdje se tako radi, ali jebeno mi je drago što će sad doći zakon da se tako više ne smije i vratit će se na tradicionalan način.
Kod emene recimo nisu ni smeđa ni bijela. Između boja, čisto domaće. Jaja imaju žutu boju kao safran kad staviš u jelo.
Kod njih po pitanju takvog tretiranja vlada ništa ne radi. A koliko samo ima poznatih osoba koji idu u medije i govore o tome, kako je to loše bla bla i opet ništa. Tjedan dana priča i onda sve pod tepih. Kod nas imaš tih par farmi gdje se tako radi, ali jebeno mi je drago što će sad doći zakon da se tako više ne smije i vratit će se na tradicionalan način.
-
olio
stalker
papillon
city lights
modern times
pomiješaj, da ne bude tupilo nakon stalkera i papillona
papillon
city lights
modern times
pomiješaj, da ne bude tupilo nakon stalkera i papillona
-
John_Ryder
hvala michel i olio
vidim s chaplinom se nemože promašit.Nakon Great dictatora sam odlučio skinut i ova dva,njegova najpoznatija,stalkera gledam sutra !
- Michel
Meni je Chaplin najbolji komičar i vjerojatno najveća filmska ikona uz Johna Waynea. Veliki Diktator je odličan, pogotovo najbolji govor, ali baš za smijanje su odliči The Circus, City Lights, The Gold Rush i svi oni njegovi kratki filmovi, a imaš ih jako puno.
Vjerojatno ga ne bih tako volio da nisam odrastao uz njega kad ga je hrt puštao tamo 90-ih pa sam odgojen na tom humoru i zato mi tako paše, ali to je više od humora. To su pametno osmišljeni filmovi sa društvenom kritikom. Pogotovo Moderna Vremena.
Vjerojatno ga ne bih tako volio da nisam odrastao uz njega kad ga je hrt puštao tamo 90-ih pa sam odgojen na tom humoru i zato mi tako paše, ali to je više od humora. To su pametno osmišljeni filmovi sa društvenom kritikom. Pogotovo Moderna Vremena.
- john_constantine
Da. Makar Great dictator nema više onu čar kada se prikazivao u pravo vrijeme, kada Charlin nije bio niti svjestan strašnih događaja u nacističkim logorima. Ali trebalo je imati muda napraviti takav film. A ostalo su sve bezvremenski klasici koji se i danas mogu pogledati. Naročito Moderna vremena koja su i danas aktualna kada pogledamo današnji svijet, društvo i kapitalizam.
Ali meni su i dalje najbolji Stanlio i Olio.
Ali meni su i dalje najbolji Stanlio i Olio.
Michel puši karu.
- Michel
Oni su isto odlični iako bi ih morao pogledati u nekom maratonu da se bolje prisjetim. Buster Keaton isto.
A što misliš jel istina ona glasina da je Hitler gledao velikog diktatora dosta puta?
A što misliš jel istina ona glasina da je Hitler gledao velikog diktatora dosta puta?
- john_constantine
- Michel
Adolf Hitler banned the film in Germany and in all countries occupied by the Nazis. Curiosity got the best of him, and he had a print brought in through Portugal. History records that he screened it twice, in private, but history did not record his reaction to the film. Charles Chaplin said, "I'd give anything to know what he thought of it." For political reasons in Germany, the ban stayed after the end of WWII until 1958.
The story is that Goebbels had a copy of The Great Dictator seized from one of the German-occupied countries and then brought to Hitler. Hitler screened the film alone, except for his personal projectionist. When it was over, it's said that he demanded to see it again.
Beyond that, his reaction is not known. Chaplin wrote: "I'd give anything to know what he thought of it." As Hitler was not known for his sense of humor (it's documented that no one ever heard him laugh) I would imagine that he was livid.

The story is that Goebbels had a copy of The Great Dictator seized from one of the German-occupied countries and then brought to Hitler. Hitler screened the film alone, except for his personal projectionist. When it was over, it's said that he demanded to see it again.
Beyond that, his reaction is not known. Chaplin wrote: "I'd give anything to know what he thought of it." As Hitler was not known for his sense of humor (it's documented that no one ever heard him laugh) I would imagine that he was livid.
- hitman_4
- Scarface
Super je to stvar radi donacija, ali me svejedno ne prestaje fascinirat kakve gluposti zaokupe široku masu. Ono, koji jebeni k?
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Michel
Meni to prereretardirano. Sve te akcije ma koliko to zvučalo bezoosjećajno. Debilno mi je i glupo. Tu mislim na ove celebrity "zvijezde" koji se stalno motaju mo medijima oko takvih stvari.
- john_constantine
to mislite na onu novu akciju kada se polijevaju hladnom vodom?
Michel puši karu.
- Michel
Da, ja imam dosta nepovjerenja u te "zvjezdice" koje su prve u redu da se pokažu u tom humanitarnom svijetlu. Jednostavno im ne vjerujem. Nije problem nazvat telefnoski pa da ti oduzmu nekoliko kuna (barem to), ali ovo u medije.
Znam sigurno da ima tih "zvjezdica" koje se uopće ne pokazuju, a uplate, a siguran sam da ima dosta onih koji se pokazuju, a ne uplate ništa. Ne vjerujem pa da su ne znam što počevši od te Severine/Rozge koje su se sad zalili pa do ostalih na telefonima kad razgovaraju onako javno.
Jesi vidio Rozgu kak se zalijeva https://www.youtube.com/watch?v=qDr3Adzkqy4 ja se nisam mogao prestati smijati kad sam to vidio. I gledam to i u jednom trenutku se samo zapitam zašto se smijem tome, zbog čega, zbog čega je sve okrenuto naglavačke, taj moralni kompas kod ljudi i svo to žutilo/crnilo po medijima. Ma najbolje ne razmišljati o tome.
Evo kako je to napravio Charlie Sheen https://www.youtube.com/watch?v=qat9gR5nrpM
Znam sigurno da ima tih "zvjezdica" koje se uopće ne pokazuju, a uplate, a siguran sam da ima dosta onih koji se pokazuju, a ne uplate ništa. Ne vjerujem pa da su ne znam što počevši od te Severine/Rozge koje su se sad zalili pa do ostalih na telefonima kad razgovaraju onako javno.
Jesi vidio Rozgu kak se zalijeva https://www.youtube.com/watch?v=qDr3Adzkqy4 ja se nisam mogao prestati smijati kad sam to vidio. I gledam to i u jednom trenutku se samo zapitam zašto se smijem tome, zbog čega, zbog čega je sve okrenuto naglavačke, taj moralni kompas kod ljudi i svo to žutilo/crnilo po medijima. Ma najbolje ne razmišljati o tome.
Evo kako je to napravio Charlie Sheen https://www.youtube.com/watch?v=qat9gR5nrpM