Teretane

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Decadentor

Re: Teretane

Post by Decadentor » 19 Apr 2013, 13:52

elrania wrote:meni ošlo 5-6 kila u mjesec dana samo zbog sirove ishrane i osjećam se odlično.
nisam očekivala da će se te kile sam tak stopit i da ću si bit taman, jer nisam jela to da smršavim, neg zbog nečeg drugog.

zajeb je kaj mi je sad većina robe široka, hlače pogotovo. jedva nađem neš za obuć sad :?

aaaali nastavljam dalje s ovakvim jelom, jer vidim jako pozitivne rezultate, a nemam više kaj posebno od masti za izgubit.
teško mi je postalo podnositi kuhanu hranu, makar bila dost lagana - jučer je bilo problema zbog kuhane glavice karfiola :shock: . u isto vrijeme pak osjetim sve više svježinu sirovog i kolko mi je ugodniji osjećaj poslije takvog jela. tijelo napokon radi kak se spada.
ofc, u pitanju je sirovo voće i povrće te lješnjaci, orasi, med i tak to, te biljni čajevi umjesto sokova svih vrsta (al budem si uskoro svoje miksala). pivu više ne mogu, ko otrov mi sjedne na želudac. s vinom sam si još uvijek ok.

pa eto, dec, ovo sigurno pali :P
ajd voce i povrce moze proc, (osim jabuka jer sam milsim alergican) ljesnjaci mi isto izazivaju svrbez u ustima/grlu a med izbjegavam jer mi bude muka od njega, imam osjecaj koda cu povracat.
Cajevi hmmmm tesko kavu i vodu preferiram, moze i mlijeko, sokove bas i ne pijem, pogotovo gazirane jer znam da su cisti otrov...a sto se tice alkohola znate me :lol:

Ali jos nisam spreman za takve drasticne promjene, tj nemam toliko naslaga da bi se natjerao na nejedenje kuhanog/pecenog/przenog cisto jer uzivam u tome.
Image

olio

Post by olio » 19 Apr 2013, 14:12

Ja sam se jedno vrijeme utovia dosta, i onda odlučia smršavit.

Onda sam uravnotežia prehranu tako da sam presta pretjerivat u svemu.
Jedem umjereno, ali stalno. Obavezno nekoliko obroka tijekom dana.
Više voća i povrća. Manje masnih stvari.
Izbacia samo gluposti (slatkiši, kolači, kečapi, fast food itd), ali naravno uvijek dopuštam testiranje (+ blagdani su za utovljavanje svega).

Uz to sam vozia biciklu, 2-3 tjedno.
U 2 mjeseca (i po cca) sam izgubia više od željenog (nisam mjeria, ali oko 18 kila), tako da sam se poslije treba debljat ponovno :lol:

Poslije toga sam nastavia sa istim načinom hranjenja + 2 treninga i 1 vožnja biciklom tjedno.

Ja prezadovoljan.

Inače ne volim neke oštre režime 'ne jedem ovo', 'ne smijem to' ... tako da sam naša neki balans užitka i mučenja.

Andrej

Post by Andrej » 19 Apr 2013, 17:36

olio wrote: Inače ne volim neke oštre režime 'ne jedem ovo', 'ne smijem to' ... tako da sam naša neki balans užitka i mučenja.
E, i ja sam imao sličan osećaj u početku. Bilo mi je nezamislivo i gadno da jedem neke stvari kao što su salate i voće...
Za divno čudo, čovek je zajebana životinja pa se navikne na sve, čak šta više, počinje da uživa u takvoj hrani.
Najzdravija ishrana je balansirana. 33% masnoće, 33% proteini i 33% ugljeni hidrati uz umerenu fizičku aktivnost.
Bilo šta izbaciti drastično od ta 3 vodi ka narušavanju zdravlja.
Razlika je samo u kvalitetu namirnica i količini.
Meni je u suštini najveći problem to što je moj način ishrane ekstremno skup.
Gojaznost je posledica jeftine, ekstremno kalorične i nekvalitetne hrane u kombinaciji sa najčuvenijim izgovorom na svetu - "nemam vremena da vežbam".
We're all mad here...

elrania

Post by elrania » 19 Apr 2013, 18:36

eto, ja ću za koji tjedan na vađenje nalaza da vidim kolko je to moje zdravlje narušeno. :)
meso ne jedem godinama, a sir sam pred koji mjesec skroz napustila i konačno mi se i uz micanje s pečenih i prekuhavanih stvari popravio jedan od višegodišnjih problema, a čini mi se da ću uskoro eliminirati i još jedan.

bila mi je nezamisliva ovakva prehrana kad sam prvi put čula za nju i sama sam se čudila kak netko može na tome živjeti - a sada pak sama funkcioniram sto put bolje neg s bilo čim što sam prije unašala.

john_constantine

Post by john_constantine » 19 Apr 2013, 19:57

Morati cu i sam nesto napraviti od sebe, narocito zbog vrucine i posla. Samo se tesko natjerati. Slabo jedem voce, prehrana raznovrsna ali vise mesa. Gablec na poslu sendvici ili meso u menzi. Gaziranog ce mi se biti tesko odviknuti. A i cigarete bi trebao izbaciti. Pusim nakon duzeg hodanja bez problema i onda bas tada ostanem bez daha. A slabo vjezbam, orbitrek 15 minuta, tri puta dnevno i dosta hodam, ali opet pol dana sjedim. Ah da, i kasne vecere u 21, 22 sata
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 19 Apr 2013, 20:57

elrania wrote: meso ne jedem godinama
A jel bi mogla pojesti sad neku vrstu mesa da netko stavi pred tobom ne znam, svinjske šnicle ili neko pohano?
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Andrej

Post by Andrej » 19 Apr 2013, 21:08

@Erli
Ti si mlada, a mladost je čudo i sve trpi. Sad možeš da jedeš samo papir ako hoćeš, bez da subjektivno osetiš problem, a trenutno će možda samo krvna slika da ti varira.
Problem je to što se rezultati ishrane i načina života osećaju posle 40+
Isto kao što ti ne jedeš meso, ja godinama nisam jeo povrće vodeći se devizom "trava je za koze a ne ljude". :zubifale:
Čovek je 800 hiljada godina mesojed a tek u zadnjih 10 hiljada svaštojed. Organizam mu se formirao pomoću životinjskog mesa i za funkcionisanjeg istog je takva hrana potrebna. Ne treba ništa izbacivati.
Ja sam se prebacio na veliku količinu svežeg povrća i voća, ali dokle god budem imao ove očnjake k'o vuk u glavi, ima da žderem meso. :seksualische:
Nisu tu estetike radi :D
We're all mad here...

Michel

Post by Michel » 19 Apr 2013, 21:15

Ja povrće jedem od malih nogu pošto je to kod mene bilo normalno da za ručak, a pogotovo nedjeljni imamo brokule, karfiole ili cvjetaču. Ne spominjem rajčice ili krumpir jer se to podrazumijeva, ali povrća poput brokule ili karfiola rijetko ko jede. Ja i dan danas si znam zaredati i po 10 dana i samo to jedem :D skuham si karfiole, napravim od toga salatu, maslinovo ulje. Ili blitva, ma bilo koje povrće.

A sad sam si nedavno nabavio domaće bučino ulje koje je kao još zdrvije od maslinovog. Dovoljno je sasvim malo da preuzme okus i doda tu aromu. Fantastično nešto.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

elrania

Post by elrania » 19 Apr 2013, 22:10

@mič: ja znam povremeno pojest malo ribe (jednom u 2 mjeseca možda), eto, priznajem, al kak mnogi to ne računaju ko mesinu, ne trudim se odmah napomenuti. glede drugog pitanja, ne želim to jest, jer mi meso ima jako neugodan miris, teksturu i okus. gadno mi je; ne znam kak drugačije opisati. jela sam ga prije jedino natopljenog u začinima i svakakvim dodacima okusa da ga ne osjetim u pravoj formi i jer mi se reklo da ga treba jest.
što ga duže ne jedem, sve više mi smrdi. osjetim ga nenormalno čak i u juhama i ne mogu se prisiliti da pojedem juhu nakon što je ono ispustilo svoje sokove.
i kud baš svinju, nju nisam mogla ni dok sam jela meso :D

htjela bih samo dodati da uz ovo gađenje prema okusu imam i dost veliko poštivanje prema životinji i iako nisam iz tog razloga prestala jesti meso, osjećam se ko da je taj cijeli proces neprirodan (objašnjeno dolje) i nepotreban.

@andrej: ok, ja sam mlada (s 3 dijagnoze), ali poznajem ljude od +40 koji su na takvoj prehrani i zdravi su. ne pušim više baš te medicinske poglede na usvajanje sastojaka i što mi netko kaže da je prirodno jesti, jer ja sam bolesna krenula s ovim sirovim i tek sam onda počela biti zdravija.
ak mi je neš prirodno za jest, meni od tog neće bit muka, neću imat bolove u tijelu, sjebanu probavu, napuhnutost, osjećaj iscrpljenosti nakon jela zbog energije kojoj treba da uopće razgradi to sve...neg ću ko sad bit netko tko se riješio višegodišnjeg kroničnog umora i probavnih smetnji.

funny thing za očnjake kak ih imaju živine koje jedu biljke i kak ljudi umišljaju da su ih sami koristili ko pravi mesojedi.

još mali osvrt - od ovog kaj sad jedem, meni voće malo više paše što me začudilo, jer nisam neki sladokusac. i toliko mi je finije sve to postalo, iako sam i prije voljela zelenjavu. sad tikvice, blitvu, korabu i sl. jedem svježe i super su!
al jučer me patlidžan sjebo, njega ću se okanit :lol:

btw, mič, da - bučino ulje je super! :D

hitman_4

Post by hitman_4 » 19 Apr 2013, 22:22

ja uglavnom svoju prehranu baziram na žitaricama i tjestenini.meso rijetko jedem jer ga ne volim,a ribu još manje.jedino tunjevinu volim u spoju sa tjesteninom.gazirana pića također rijetko,voda je :supz:
Image

Image

Image

GreenHornet

Post by GreenHornet » 20 Apr 2013, 00:25

bio vegetarijanac 10 mjeseci...sad jedem meso u prosjeku 2 puta tjedno...
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Wendigo

Post by Wendigo » 20 Apr 2013, 09:10

ja sam išao zadnja dva mjeseca u teretanu, napucao se dosta u prsima i ramenima, ali sam se i udebljao u struku i trbuhu pošto nisam radio kardio, već samo dizao utege i radio trbušnjake. sad ću se fokusirati na redovni kardio u obliku vožnje bicikla što više i probati ne jesti sranja, koliko god mi je to teško, pogotovo kad se pripit vraćam iz izlaska, nemam kontrole i nezamislivo mi je ne pojesti nešto, npr. iz pekare, a to je najveće zlo koje si mogu napraviti ako sam u treningu i na takoreć posebnom režimu prehrane.. :lol:

Asfodel

Post by Asfodel » 20 Apr 2013, 11:56

Oduvijek mi je bilo čudnovato 1)ribu ne smatrati mesom i 2) gajiti ljubav isključivo prema životinjama, negirajući biljke kao nešto iole bitno i vrijedno divljenja u svijetu živih bića, osim divljenja kad ih se treba pojest (pogotovo od ljudi koji su toliko načitani i senzibilizirani u područjima u kojima mi svejedi nismo). Al to sam samo ja koja sam za ravnopravnost :)

Uglavnom, laički znam da se treba jesti puno puta na dan po malo kao najzdravija opcija pa bih ljudima koji žele smršaviti isto i savjetovala (da ne bježe od tih brojnih obroka, samo da ih sadržajno srede, uljepšaju), pogotovo kad čujem od nekih koji jedu svega 2 puta dnevno da im se troše mišići, što mi je brr.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

elrania

Post by elrania » 20 Apr 2013, 13:25

Asfodel wrote:2) gajiti ljubav isključivo prema životinjama, negirajući biljke kao nešto iole bitno i vrijedno divljenja u svijetu živih bića, osim divljenja kad ih se treba pojest (pogotovo od ljudi koji su toliko načitani i senzibilizirani u područjima u kojima mi svejedi nismo)
ovo je čudnovato kolko i dijeljenje životinja na ljubimce i hranu. ono kad ego lupi i grabi, jer može, a nije baš da mu treba i da cijeni to pred sobom.
no, slažem se s tvojim. šteta za vegane koji ne dođu do toga da poštuju i taj život što unose, a izigravaju 'spasitelje'.

btw, uz maksimalnu količinu mikronutijenata se i smanjuje potreba za brojnim obrocima, jer se u svega 2-3 jedenja uspije unijeti manje smeća, više korisnog pa nema potrebe za čestim trpanjem u sebe da bi se išta nadoknađivalo. drugo je glad za okusom, al to više nema veze s hranjivošću.

Asfodel

Post by Asfodel » 20 Apr 2013, 15:00

Za ljubimce razumijem i mislim da je što više životinja dostupno i bezopasno za igru/kuću - to bolje.
elrania wrote:btw, uz maksimalnu količinu mikronutijenata se i smanjuje potreba za brojnim obrocima, jer se u svega 2-3 jedenja uspije unijeti manje smeća, više korisnog pa nema potrebe za čestim trpanjem u sebe da bi se išta nadoknađivalo. drugo je glad za okusom, al to više nema veze s hranjivošću.
Ideja je da to superkorisno što unosiš u sebe razdijeliš na više obroka
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply