Filmski offtopic

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
John_Ryder

Re: Filmski offtopic

Post by John_Ryder » 18 May 2014, 13:54

Decadentor wrote:Kako ti Lebowski nevalja ? :shock:
znao sam :lol: ,nikako mi nie sjeo,2-3 ok smijeha i to je to,neznam kaj bi ti drugo rekao,u istom mi je košu sa fear and loathing in las vegas,eto,to su dva filma koje svi vole,ja ne :twisted:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Michel

Post by Michel » 18 May 2014, 13:57

Meni je Lebowski najboljih od njih i jedan od najboljih filmova 90-ih.

Ovakav bi mi redoslijed išao.

REMEK DJELA: The Big Lebowski, No Country for Old Men, Fargo, Blood Simple. i Miller's Crossing.

DOBRI/JAKO DOBRI: True Grit, Barton Fink, Inside Llewyn Davis, O Brother, Where Art Thou?, Raising Arizona

ISPODPROSJEČNI: A Serious Man, Intolerable Cruelty i The Ladykillers.

NISAM GLEDAO: The Man Who Wasn't There, Burn After Reading, The Hudsucker Proxy.

Zahvaljujući ovim remek djelima i dobrim/jako dobrim filmovima braća Coen su mi među boljim redateljima unazad 30-ak godina otkad su počeli. Stvarno volim njihov humor, njihovu Americanu. Imaju ono nešto :D
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

John_Ryder

Post by John_Ryder » 18 May 2014, 14:15

Ispodprosječne nisam gledao :lol: meni u r.arizona taj redneck humor nikako nije sjeo
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 18 May 2014, 14:33

ja sam također gledao big lebowski, ali zapravo nisam skužio po čemu je film poseban. Morati ću ga jedanput ponovno pogledati...
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 18 May 2014, 15:20

Ustvari ima dosta ljudi kojima se Lebowski ne sviđa. Meni je recimo to film na kojeg se neću stalno nasmijati. Baš kako kaže Ryder, par puta sam se nasmijao i to je to. Ali ću uvijek imati smiješak na licu tijekom filma. Nema onih glupih fora već jednostavno scene su pametno napisane, a opet tako apsurdne.

Kao Goodmanov lik koji je vijetnamski veteran i svaki put kad lik kojeg glumi Buscemi progovori, Goodman njemu kaže "Shut the Fuck up Donny!" :lol: :lol: i to nakon nekog vremena postane presmiješno. Ili scena sa Jesusom http://www.youtube.com/watch?v=p6z0Zay9itk :prayer:

Film čak ima i svoj festival http://en.wikipedia.org/wiki/Lebowski_Fest

I još mi je dodatni plus što Lebowski sluša/obožava CCR - najjači bend u povijesti glazbe 8)

Decadentor

Post by Decadentor » 18 May 2014, 17:52

Pa ono kad bi me netko trazio komediju nikada ne bih preporucio lebowskog, ali opet mi taj film ima fin omjer humora, apsurda i neke cudne psihodelije i nekako nejde u oretjerivanja.

A ovo za CCR kao najaci band u povijesti glazbe je diskutabilno ito kao film :P
Image

Michel

Post by Michel » 18 May 2014, 18:17

Naravno da je diskutabilno, kao i sve ostalo :D

Konsenzus je da su Beatlesi najveći, meni su oni odmah iza CCR-a. I Floydovci naravno. Za ta tri benda ću uvijek s ponosom reći kako su najveći/najjači, sve naj naj :rock:

Asfodel

Post by Asfodel » 21 May 2014, 01:30

Dolje Coeni :finga:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

elrania

Post by elrania » 22 May 2014, 11:51

Michel wrote:svaki put kad lik kojeg glumi Buscemi progovori, Goodman njemu kaže "Shut the Fuck up Donny!"
nedavno sam tek čula podatak da su to naštimali tako, jer je u fargu pak buscemijev lik stalno neš mljeo :D

lebowski je chill film i ko takav je prava divotica :tonqe:

GreenHornet

Post by GreenHornet » 22 May 2014, 18:19

Jako se slabo sjecam "Insidiousa", moze li se u tom slucaju pogledati nastavak, ili prvo trebam ponoviti gradivo?
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Michel

Post by Michel » 22 May 2014, 18:34

Pa rekao bih da moraš pogledati prvi dio iz razloga što se pojavljuju isti likovi i što se radnja nadovezuje. Mislim, da se sad ubaciš u drugi dio, a nisi gledao prvi dio, ti možeš komotno skužit film, ali radnja se povezuje kao i likovi.

Kao da sad netko ide gledat saw drugi dio, a nije gledao prvi dio. Skužit će on cijeli film, ali u prvom dijelu se upoznaje s ubojicom + onaj ženski lik koji je glavni u drugom nastavku, ona se pojavljuje u prvom.

john_constantine

Post by john_constantine » 22 May 2014, 18:44

Michel wrote:Pa rekao bih da moraš pogledati prvi dio iz razloga što se pojavljuju isti likovi i što se radnja nadovezuje. Mislim, da se sad ubaciš u drugi dio, a nisi gledao prvi dio, ti možeš komotno skužit film, ali radnja se povezuje kao i likovi.

Kao da sad netko ide gledat saw drugi dio, a nije gledao prvi dio. Skužit će on cijeli film, ali u prvom dijelu se upoznaje s ubojicom + onaj ženski lik koji je glavni u drugom nastavku, ona se pojavljuje u prvom.
ah, za saw 2 nije neki problem. Ženska je ionako imala flashback. Treći bi već bio problem...
Michel puši karu.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 22 May 2014, 18:59

Michel wrote:Pa rekao bih da moraš pogledati prvi dio iz razloga što se pojavljuju isti likovi i što se radnja nadovezuje. Mislim, da se sad ubaciš u drugi dio, a nisi gledao prvi dio, ti možeš komotno skužit film, ali radnja se povezuje kao i likovi.

:supz:
Taman ga skinuo again ipak. :)
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Michel

Post by Michel » 28 May 2014, 00:36

Martin (1976)? Ako netko ima link. Na piratebayu ne nalazim ništa kao ni na kick ass torentu. Izlista mi nešto sasvim deseto.

olio

Post by olio » 28 May 2014, 02:43

trebaš ga tražiti pod 1977

link na pm....

Post Reply